Dodaj do ulubionych

33 to wlasnie my

12.01.05, 23:27
tylko gdzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Linka Re: 33 to wlasnie my IP: *.radom.pilicka.pl 23.01.05, 00:06
      Jestem, mam kontakt z kilkoma osobami, które kończyły tę szkołę, a o innych
      wiem co robią. Chociażby pani wicedyrektor PSP 33. Czy 67 to rok urodzenia? Mój
      tak.
      • Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 08:36
        TAK 8b konczylem w 1982 Wychowawczyni Heliaszowa
        • Gość: Linka Re: 33 to wlasnie my IP: *.radom.pilicka.pl 09.02.05, 23:50
          To byliśmy w tej samej klasie! Kim jesteś? Tu Iza T. Mam kontakt z Basię O i
          przez internet z Pawłem G. Nr "pożyczonego" gg 8035869. Odezwij się tu, albo
          tam. Już się cieszę!
          • Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:15
            Iza to ja Pawel G..
      • Gość: DAREK Re: 33 to wlasnie my IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:29
        MYŚLAŁEM ŻE SĄ JESZCZE JACYŚ MĄDRZY LUDZIE ŻE SZKOŁY 33,CZY WSZYSCY JUŻ
        WYGINELI???????
    • Gość: Romek Re: 33 to wlasnie my IP: *.sympatico.ca 10.08.05, 05:31
      Czesc,

Konczylem w 1980, klasa 8a, najwspanialsza wychowawczyni na swiecie p. Lucyna
      Wysocka. Od 1990 na tzw. "gorzkim emigranckim chlebie" (NOT!!!:-)) w Kanadzie.

Pozdrawiam

Romek
      • Gość: były uczeń 8d Re: 33 to wlasnie my IP: 80.249.0.* 23.08.05, 11:08
        No Wysocka była "ekstra" szczególnie kiedy Edzio donosił cytrynki i pomarańcze
        zaś Piotruś lekarstewka i wizyty u lekarza, byłem w tej klasie ale w siódmej
        nas podzielili i Wysocka wybrała sobie do 8a tylko samych uczniów których
        rodzice mogli coś załatwić.

Pozdrawiam
        • Gość: Romek Re: 33 to wlasnie my IP: *.sympatico.ca 25.08.05, 03:52
          Yep, 8a to byla "jelita" a 8d to szumowina z pobliskiego Domu Dziecka :)
          Bez przesady, moj ojciec byl kierowca a mama byla na rencie. Ciekawe jak tam
          trafilem?

R
          • Gość: były uczeń 8d Re: 33 to wlasnie my IP: 80.249.0.* 25.08.05, 07:59
            kolego Romanie W. z ul. Olsztyńskiej (jak przypuszczam)Twoja wypowiedź świadczy
            o tym jaką wy byliście "elitą". Co zaś się tyczy młodzieży z domu dziecka to
            uczęszczali oni do klasy 8 c. A teraz powiem Ci jak tam trafiłeś jeżeli jesteś
            tą samą osobą o której myślę Romek W. to mieszkaliście z Wysocką w jednym bloku
            min. Ty, Tomek G oraz Mirek i chyba jeszcze Zbyszek K. Taka to była "elita"
            towarzyska.

Pozdrawiam
            • Gość: Romek Re: 33 to wlasnie my IP: 67.71.23.* 25.08.05, 13:34
              Mylisz najprawdopodobniej ludzi i roczniki tez. Nie bylo zadnego podzialu w 7
              klasie, z grubsza ta sama ekipa przetrwala od 4 do 8 klasy. Na Olsztynskiej
              mieszkalem, to fakt ale nie w bloku nr 10, o ktorym piszesz. Nie chodzilem do
              jednej klasy z zadnym Mirkiem, Tomkiem G czy Zbyszkiem K. Na Olsztynskiej 10
              mieszkalo kilku chlopakow z mojej klasy (m in blizniacy Irek i Jacek M) ale ich
              rodzice tez do ustosunkowanych nie nalezeli: ot klawisz, samotna matka,
              taksowkarz, etc. Co do Domu Dziecka to przepraszam jesli kogos urazilem, ale
              definitywnie chodzili oni do klasy d.

Pozdro

R
              • Gość: były uczeń 8d Re: 33 to wlasnie my IP: 80.249.0.* 25.08.05, 13:54
                No cóż widać jesteś rocznik 66 więc pomyliłem się, chodziło mi o rocznik 67.
                Przepraszam. Kończyłem 8 klasę w 1982r. i w tym roczniku była wychowawczynią
                klasy 8a niejaka Lucyna W., zaś klasy 8d Zimińska. W tym roczniku
                przeprowadzono bezsensowny podział klasy 8a według uznania w/w Lucyny (zresztą
                bliskiej przyjaciółki dyrektora B.). Głównym kryterium wyboru uczniów były
                stanowiska rodziców jak również możliwość załatwienia różnych deficytowych
                towarów na rynku.

Pozdrawiam
                • Gość: Romek Re: 33 to wlasnie my IP: 67.71.23.* 26.08.05, 00:02
                  No problem. :) A co do p. Lucyny to wiem, ze wspolnie ze swoja corka
                  wychowywala dwojke wnuczat, blizniakow zreszta. Chyba mozesz sobie wyobrazic co
                  to znaczylo ubrac, obuc i nakarmic 2 dzieci we wczesnych latach 80. Kazdy oral
                  wtedy jak mogl i kazdy sie przy tym troche ubabral...

Pozdro

R
                  • Gość: GUCUS77 Re: 33 to wlasnie my IP: *.libero.it / *.libero.it 19.06.06, 12:12
                    ROMEK NIE GADAJ TAKICH GLUPOT.ONA NIE WYCHOWYWALA SAMA DWOJKI WNUCZAT.DZIECI
                    MIALY I MATKE I OJCA,KTORY CHAROWAL ZA GRANICA ZEBY WIAZAC KONIEC Z KONCEM WIEM
                    O TYM BO TO MOJA RODZINKA.POZDRO.CIAO.
                  • Gość: Gosc Re: 33 to wlasnie my IP: 151.95.34.* 02.12.14, 17:11
                    nie bylo to trudne,bo ex maz corki pani lucyny harowal w iraku przez pare lat,po czym jak sie skonczyl kontrakt i dolarow juz nie zarabial ,zostal wyrzucony z mieszkania na ktore zarobil kase daleko od domu i rodziny .a "biedna" coreczka pani lucyny sobie balowala i odbierala mezow i ojcow innym rodzinom.
                • grippen1 Re: 33 to wlasnie my 28.08.05, 11:08
                  Kim ty jesteś kolego?
                  • Gość: a kto to Re: 33 to wlasnie my IP: *.centertel.pl 09.02.06, 11:28
                    ??
            • Gość: Roman W. Re: 33 to wlasnie my IP: 80.249.4.* 16.01.07, 10:53
              Chyba o mnie chodzi.
              Klasa "d".
              Rocznik 71.
              Koniec szkoły w 86 roku.
              Wszytsko by się zgadzało, bo i inicjały i ulica i numer bloku.
              Ta klasa to była chora ekipa.

Wychowawcy:
              w klasach I-III p. Maria Dobroń
              później plastyk p. Waldemar Walkiewicz

Pamięta ktoś jego "dziadka Krazue"...
        • grippen1 Re: 33 to wlasnie my 28.08.05, 11:06
          Gość portalu: były uczeń 8d napisał(a):

> No Wysocka była "ekstra" szczególnie kiedy Edzio donosił cytrynki i pomarańcze
          > zaś Piotruś lekarstewka i wizyty u lekarza, byłem w tej klasie ale w siódmej
          > nas podzielili i Wysocka wybrała sobie do 8a tylko samych uczniów których
          > rodzice mogli coś załatwić.
          >
          > Pozdrawiam
          O widze ze w temacie jestes chodzi o Piotra gol.. i malego Edzia ,ja chodzilen
          do B KONCZYLEM W 1982R
    • Gość: miki Re: 33 to wlasnie my IP: *.client.dsl.net 25.08.05, 23:44
      Ja konczylem w 1978.Wychowawczyni p.Okowinska.Ktos zyje z tego rocznika?
      • Gość: Urszula Re: 33 to wlasnie my IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 31.08.05, 04:04
        Hej!
        czytam i nie moge uwierzyc! Wszystkie wspomnienia (same mile) wracaja. Romek
        P.- klasa Wysockiej- ciekawa jestem czy masz z kims kontakt?
        Mieszkasz w Kanadzie? ja od lat po sasiedzku-PA-USA.
        Z paroma osobami chodzilam pozniej do kochanowskiego i kontaktujemy sie raz na
        jakis czas. W kazdym roku odwiedzam Polske.
        Mam nadzieje, ze moze kiedys uda nam sie skrzyknac jakies wakacyjne spotkanie w
        gronie klasowym. Pozdrawiam
        Urszula P
        • Gość: Urszula Re: 33 to wlasnie my IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 02.09.05, 04:48
          "...Uczymy sie, jak trzeba zyc..."
          Kto pamieta dalej???
          Pozdrawiam
          • Gość: miki Re: 33 to wlasnie my IP: *.client.dsl.net 02.09.05, 15:17
            ...bo mlodosc to prawdziwy skard lecz w parze z wiedza musi isc".
            Zgadza sie?
            • Gość: bebe Re: 33 to wlasnie my IP: *.radom.pl 10.09.05, 17:19
              "szkoła uśmiechem nas wita dzień każdy nowego coś rodzi, a ona nam ciągle
              rozkwita i pragnie w Radomiu przewodzić"- taka chyba była pierwsza zwrotka.
              Witam , ja skończyłam 33 chyba w 1977. byłam w klasie p. Hedy, czy jest ktoś z
              tego rocznika? czekam na wiadomość szulczyk@o2.pl pozdrawiam
        • Gość: Romek Re: 33 to wlasnie my IP: 69.156.57.* 09.09.05, 04:20
          Czesc Ulu,

Ale byly dwie Ule P w A klasie: hmmm, jak tu powiedziec zeby zadnej nie
          obrazic: jedna byla cicha, uzdolniona plastycznie i wyzsza od drugiej. Druga
          byla malutka i zostala gospodarzem klasy juz w pierwszej klasie p. Balcerowicz.
          Ktora ty jestes - chyba ta druga jesli chodzilas do Kochanowskiego?
          Mamy prawdopodobnie troche wspolnych zajomych, mialem dobrego kumpla a naszego
          rocznika, Jacka K (znam pacana od przedszkola, potem razem zeglowalismy po
          Mazurach), ktory otem dostal sie na medycyne w Warszawie. Ciekaw jestem co on
          wyprawia.
          Tak sie zlozylo, ze nie bylem w kraju od 10 lat, wybieram sie tam w przyszlym
          roku.
          Nie mam z nikim kontaktu z podstawowki, ze szkoly sredniej raczej mizerny.
          Odosze wrazenie ze wszyscy w Polsce sa teraz tak zalatani, ze nie maja czasu na
          sentymenty: co kogos znajde to kontakt sie urywa po 2-3 e-mailach.
          Mieszkasz w Pensylvanii? Do 2000 mieszkalem troche blizej ciebie, w Toronto.
          Teraz wymiotlo mnie w Doline Gornej Ottawy do miasteczka Deep River, typowa
          Kanada, "trees and rocks" dookola. Ale jest pieknie i sielsko.
          Napisz do mnie prosze: roman_barbara@sympatico.ca

Pozdrawiam

Romek
    • Gość: JACK Re: 33 to wlasnie my IP: 213.25.167.* 28.01.06, 15:26
      Jest ktos od Pani Wnuk,rocznik 68.
    • Gość: JACK Re: 33 to wlasnie my IP: 213.25.167.* 28.01.06, 19:58
      Klasa sportowa,żyje jeszcze ktoś z tej klasy?ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!!
      • Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 17:56
        Pamietam wasza klase we lbach wam sie pojebalo od sukcesow, utrzymuje kontakt z
        Dorota Waldek ''sporadycznie''
        • Gość: JACK Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 02.02.06, 21:18
          Co ty pie..sz,jakich suksesów,chyba ci się cos pomyliło,po prostu mielismy
          zgraną paczke w klasie,Dorota fana dziewczyna,co u niej słychać?
          • Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 09:04
            U Dorotki ok ma fajnego syna i męża a może chłopaka nie wiem?Prawie co roku
            spotykamy się w Białce Tatrzańskiej ja od 18 lat nie mieszkam w Radomiu ale
            często bywam. Z waszej klasy znałem dobrze tylko Jacka Dygasa i Maćka nazwiska
            nie pomiętam ale mówili na niego "Kali" .
            Pozdrawiam
            Paweł G.
    • Gość: A Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 06.02.06, 20:53
      Siemano!Tu Jacek ,kto mnie dobrze znał,nie mogę skojarzyć inicjałow,powiedz
      ksywke jaką miałes to predzej sobie przypomnę,ale i tak pozdrawiam,pewnie chodzi
      o Maćka Rompałe,innego nie było w klasie.Ja mieszkam w Radomiu,a ty w jakim
      miescie mieszkasz?
      • Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:36
        Mieszkam w Sieradzu, kiedyś mieszkałem na rogu Siennej i Katowickiej dom z
        czerwonej cegły.
        Gutek
    • Gość: A Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 07.02.06, 10:39
      Siemasz Gutek!No teraz co innego,juz wiem z kim bajerze,jak tam interesy
      metalowe w Sieradzu,chyba ,że zajmujesz sie juz czymś innym,pozdrawiam.
      • Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 13:42
        Ciągle metal tylko teraz już na własny rachunek.Ale kto Ty?
    • Gość: A Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 07.02.06, 21:08
      Jak to kto,ten co napisałes ze go znałes tylko z klasy sportowej!!!
      • Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:12
        No no i co tam nad potokiem?Chyba w sobotę przyjadę ale jeszcze nie wiem na
        100%.Nędzi to żyje jeszcze?
    • Gość: A Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 08.02.06, 16:30
      Żyje!Taryfą jezdzi,gorzały nie piję,nad potokiem nic sie nie zmienia,chyba że na
      gorsze.
    • Gość: A Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 12.02.06, 21:19
      Odwiedziłeś Gutek Radom?
      • jopp67 Re: 33 to wlasnie my 25.02.06, 21:17
        Tak byłem ze srody na czwartek parę godzin i noc
    • Gość: A Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 23.02.06, 21:48
      Klasa sportowa rocznik 68,odezwijcie się!!!!!!
      • Gość: RADOM Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 02.04.06, 17:23
        KTO ŻYW DO INTERNETU!!!!Pisac i jeszcze raz pisac.
        • Gość: DAREK Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 04.05.06, 20:45
          Czy z naszej szkoły to już nikt nie siedzi przy komp?niech sie odezwie rocznik
          miedzy 66 a 71!!!!
          • jpradera Re: 33 to wlasnie my 08.05.06, 11:09
            Jak dobrze pojdzie to w lipcu odbedzie sie male (wieksze?) spotkanie klasy 8a,
            rok ukonczenia 1981 - cwierc wieku temu :-)
            Pozdro

JP
          • Gość: Roman W. Re: 33 to wlasnie my IP: 80.249.4.* 16.01.07, 11:47
            Rocznik 71. Abiturient z roku 86. Klasa "d".

Hymn szkoły !!!
            Pamiętam tylko refren:

"33 to właśnie my
            Uczymy sie, jak trzeba zyć
            Bo młodość to prawdziwy skarb
            Lecz w parze z wiedzą musi iść"

ale melodia wciąż brzmi w głowie...

Fajnie, że nie tylko ja to pamiętam.

Wychowawcy:
            Maria Dobroń - klasy I-III,
            Waldmar Walkiewicz - klasy IV-VIII i jego decha do klepania po tyłkach "dziadek
            Krauze".

Zapamiętani nauczyciele oprócz wychowawców:
            - Burkowa - matematyka, wymagała dużo ale to dobrze. Później tez miałem
            szczęście do dobrych matematyków. Jeszcze w 33 p. Kapusta.
            - Heliasz - muzyk, pieknie opowiadał o rozbiorach Polski,
            - Heliaszowa - polonistka, wszyscy mieli tak samo przesrane,
            - Słodka - polonistka z 5 klasy (chyba), niemiłe wspomnienia,
            - Starsza pani do historii - qrcze nie pamiętam nazwiska,
            - "geografica" - jeszcze jedna luka w pamięci ale zapamiętany mam tekst "tabula
            rasa".

Mój starszy syn od 1 września 2007 zacznie naukę w tej szkole.
            Inni nauczuciele ale budynek ten sam... z przyjemnością go tam zaprowadzę.

Pozdrowienia dla wszystkich którzy mogą powiedziec o sobie "33 to właśnie my"

Roman Wolicki
            • Gość: Roman W. Re: 33 to wlasnie my IP: *.tkdami.net 05.02.07, 20:30
              Eureka przypmniałem sobie chyba cały hymn naszej starej budy:

Posłuchaj nas chłopcze, dziewczyno
              Nasz głos się do koła rozlega
              Nas zapał jest siły przyczyną
              Dziś na nas możecie polegać

Refren:
              33 to właśnie my
              Uczymy sie, jak trzeba zyć
              Bo młodość to prawdziwy skarb
              Lecz w parze z wiedzą musi iść

Szkoła usmiechem nas wita
              Dzień każdy nowego coś rodzi
              A ona nam ciągle rozkwita
              i pragnie w Radomiu przewodzić

Refen.:
              33 to właśnie my...

No i te wcześniej zapomniane nazwiska:
              Pani Cichocka - od historii
              Pani Ługowicz - od geografii
              • Gość: Paweł A Re: 33 to wlasnie my IP: *.00a.radom.pilicka.pl 15.01.08, 14:15
                Rocznik 74 Partyzant, Irek (konio)
                Sasza,Bury,cholewa,Pawlak,Nowy,Róża ,pisać!!
              • Gość: abobo Re: 33 to wlasnie my IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.12.14, 10:49
                Autorem słów do hymnu jest Zbigniew Kruszyński, rocznik 1957. Był taki konkurs uczniowski na hymn, który Zbyszek wygrał.
    • Gość: sss Re: 33 to wlasnie my IP: 80.249.0.* 08.05.06, 12:58
      jopp67 = Gutek (kwiaciarz z Katowickiej??)
      • Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 09:00
        Tak
    • Gość: GUCUS77 Re: 33 to wlasnie my IP: *.libero.it / *.libero.it 19.06.06, 12:08
      LUDZIE Z 8D JEZELI KTOS TAM JEST TO PISZCIE.WYCH.LUGOWICZ.
    • Gość: GUCUS77 Re: 33 to wlasnie my IP: *.libero.it 01.02.07, 13:09
      klasy I-III p.Dobron
      klasy IV-VIII p.Lugowicz(geografia)
      p.Kownacka(chyba)(WF)
      p.Wysocka-p.Cicha (j.polski)
      p.Wrzask (muzyka)
      p.kozlowska(chyba) (matma)
      jejku reszta nazwisk uciekla mi z glowy ,ale moze ktos dokonczy ta liste
      • Gość: sportowiec Re: 33 to wlasnie my IP: *.pr.radom.net 18.03.07, 20:56
        Klasa 8b,pani Wnuk,trzeba zorganizować jakieś spotkanie,w przyszłym roku mamy 25
        lat jak skończyliśmy szkołę.CZEKAMY na propozycje.
    • Gość: SPORTOWIEC Re: 33 to wlasnie my IP: *.pr.radom.net 24.03.07, 21:27
      Gdzie są ludzie z klasy sportowej od pani Wnuk.Wyginele!!!
      • Gość: SPORTOWIEC Re: 33 to wlasnie my IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 15:18
        Żyje ktoś z rocznika 68.
        • Gość: edykomp Re: 33 to wlasnie my IP: *.tkdami.net 20.06.07, 19:50
          Ja żyję.
          • Gość: SPORTOWIEC Re: 33 to wlasnie my IP: *.pr.radom.net 05.08.07, 17:00
            Gdzie żyjesz?Mieszkasz w Radomiu,i kto ty?
          • Gość: Sportowiec Re: 33 to wlasnie my IP: *.pr.radom.net 04.12.07, 21:22
            edykomp,odezwij się!!!!!!!!!!!
            • Gość: edykomp Re: 33 to wlasnie my IP: *.tkdami.net 16.12.07, 20:49
              Hejka!!!!!!!!!!Odzywam się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka