Gość: Linka Re: 33 to wlasnie my IP: *.radom.pilicka.pl 23.01.05, 00:06 Jestem, mam kontakt z kilkoma osobami, które kończyły tę szkołę, a o innych wiem co robią. Chociażby pani wicedyrektor PSP 33. Czy 67 to rok urodzenia? Mój tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 08:36 TAK 8b konczylem w 1982 Wychowawczyni Heliaszowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linka Re: 33 to wlasnie my IP: *.radom.pilicka.pl 09.02.05, 23:50 To byliśmy w tej samej klasie! Kim jesteś? Tu Iza T. Mam kontakt z Basię O i przez internet z Pawłem G. Nr "pożyczonego" gg 8035869. Odezwij się tu, albo tam. Już się cieszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:15 Iza to ja Pawel G.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK Re: 33 to wlasnie my IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:29 MYŚLAŁEM ŻE SĄ JESZCZE JACYŚ MĄDRZY LUDZIE ŻE SZKOŁY 33,CZY WSZYSCY JUŻ WYGINELI??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: 33 to wlasnie my IP: *.sympatico.ca 10.08.05, 05:31 Czesc, Konczylem w 1980, klasa 8a, najwspanialsza wychowawczyni na swiecie p. Lucyna Wysocka. Od 1990 na tzw. "gorzkim emigranckim chlebie" (NOT!!!:-)) w Kanadzie. Pozdrawiam Romek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń 8d Re: 33 to wlasnie my IP: 80.249.0.* 23.08.05, 11:08 No Wysocka była "ekstra" szczególnie kiedy Edzio donosił cytrynki i pomarańcze zaś Piotruś lekarstewka i wizyty u lekarza, byłem w tej klasie ale w siódmej nas podzielili i Wysocka wybrała sobie do 8a tylko samych uczniów których rodzice mogli coś załatwić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: 33 to wlasnie my IP: *.sympatico.ca 25.08.05, 03:52 Yep, 8a to byla "jelita" a 8d to szumowina z pobliskiego Domu Dziecka :) Bez przesady, moj ojciec byl kierowca a mama byla na rencie. Ciekawe jak tam trafilem? R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń 8d Re: 33 to wlasnie my IP: 80.249.0.* 25.08.05, 07:59 kolego Romanie W. z ul. Olsztyńskiej (jak przypuszczam)Twoja wypowiedź świadczy o tym jaką wy byliście "elitą". Co zaś się tyczy młodzieży z domu dziecka to uczęszczali oni do klasy 8 c. A teraz powiem Ci jak tam trafiłeś jeżeli jesteś tą samą osobą o której myślę Romek W. to mieszkaliście z Wysocką w jednym bloku min. Ty, Tomek G oraz Mirek i chyba jeszcze Zbyszek K. Taka to była "elita" towarzyska. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: 33 to wlasnie my IP: 67.71.23.* 25.08.05, 13:34 Mylisz najprawdopodobniej ludzi i roczniki tez. Nie bylo zadnego podzialu w 7 klasie, z grubsza ta sama ekipa przetrwala od 4 do 8 klasy. Na Olsztynskiej mieszkalem, to fakt ale nie w bloku nr 10, o ktorym piszesz. Nie chodzilem do jednej klasy z zadnym Mirkiem, Tomkiem G czy Zbyszkiem K. Na Olsztynskiej 10 mieszkalo kilku chlopakow z mojej klasy (m in blizniacy Irek i Jacek M) ale ich rodzice tez do ustosunkowanych nie nalezeli: ot klawisz, samotna matka, taksowkarz, etc. Co do Domu Dziecka to przepraszam jesli kogos urazilem, ale definitywnie chodzili oni do klasy d. Pozdro R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były uczeń 8d Re: 33 to wlasnie my IP: 80.249.0.* 25.08.05, 13:54 No cóż widać jesteś rocznik 66 więc pomyliłem się, chodziło mi o rocznik 67. Przepraszam. Kończyłem 8 klasę w 1982r. i w tym roczniku była wychowawczynią klasy 8a niejaka Lucyna W., zaś klasy 8d Zimińska. W tym roczniku przeprowadzono bezsensowny podział klasy 8a według uznania w/w Lucyny (zresztą bliskiej przyjaciółki dyrektora B.). Głównym kryterium wyboru uczniów były stanowiska rodziców jak również możliwość załatwienia różnych deficytowych towarów na rynku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: 33 to wlasnie my IP: 67.71.23.* 26.08.05, 00:02 No problem. :) A co do p. Lucyny to wiem, ze wspolnie ze swoja corka wychowywala dwojke wnuczat, blizniakow zreszta. Chyba mozesz sobie wyobrazic co to znaczylo ubrac, obuc i nakarmic 2 dzieci we wczesnych latach 80. Kazdy oral wtedy jak mogl i kazdy sie przy tym troche ubabral... Pozdro R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUCUS77 Re: 33 to wlasnie my IP: *.libero.it / *.libero.it 19.06.06, 12:12 ROMEK NIE GADAJ TAKICH GLUPOT.ONA NIE WYCHOWYWALA SAMA DWOJKI WNUCZAT.DZIECI MIALY I MATKE I OJCA,KTORY CHAROWAL ZA GRANICA ZEBY WIAZAC KONIEC Z KONCEM WIEM O TYM BO TO MOJA RODZINKA.POZDRO.CIAO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: 33 to wlasnie my IP: 151.95.34.* 02.12.14, 17:11 nie bylo to trudne,bo ex maz corki pani lucyny harowal w iraku przez pare lat,po czym jak sie skonczyl kontrakt i dolarow juz nie zarabial ,zostal wyrzucony z mieszkania na ktore zarobil kase daleko od domu i rodziny .a "biedna" coreczka pani lucyny sobie balowala i odbierala mezow i ojcow innym rodzinom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman W. Re: 33 to wlasnie my IP: 80.249.4.* 16.01.07, 10:53 Chyba o mnie chodzi. Klasa "d". Rocznik 71. Koniec szkoły w 86 roku. Wszytsko by się zgadzało, bo i inicjały i ulica i numer bloku. Ta klasa to była chora ekipa. Wychowawcy: w klasach I-III p. Maria Dobroń później plastyk p. Waldemar Walkiewicz Pamięta ktoś jego "dziadka Krazue"... Odpowiedz Link Zgłoś
grippen1 Re: 33 to wlasnie my 28.08.05, 11:06 Gość portalu: były uczeń 8d napisał(a): > No Wysocka była "ekstra" szczególnie kiedy Edzio donosił cytrynki i pomarańcze > zaś Piotruś lekarstewka i wizyty u lekarza, byłem w tej klasie ale w siódmej > nas podzielili i Wysocka wybrała sobie do 8a tylko samych uczniów których > rodzice mogli coś załatwić. > > Pozdrawiam O widze ze w temacie jestes chodzi o Piotra gol.. i malego Edzia ,ja chodzilen do B KONCZYLEM W 1982R Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: 33 to wlasnie my IP: *.client.dsl.net 25.08.05, 23:44 Ja konczylem w 1978.Wychowawczyni p.Okowinska.Ktos zyje z tego rocznika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Re: 33 to wlasnie my IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 31.08.05, 04:04 Hej! czytam i nie moge uwierzyc! Wszystkie wspomnienia (same mile) wracaja. Romek P.- klasa Wysockiej- ciekawa jestem czy masz z kims kontakt? Mieszkasz w Kanadzie? ja od lat po sasiedzku-PA-USA. Z paroma osobami chodzilam pozniej do kochanowskiego i kontaktujemy sie raz na jakis czas. W kazdym roku odwiedzam Polske. Mam nadzieje, ze moze kiedys uda nam sie skrzyknac jakies wakacyjne spotkanie w gronie klasowym. Pozdrawiam Urszula P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urszula Re: 33 to wlasnie my IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 02.09.05, 04:48 "...Uczymy sie, jak trzeba zyc..." Kto pamieta dalej??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: 33 to wlasnie my IP: *.client.dsl.net 02.09.05, 15:17 ...bo mlodosc to prawdziwy skard lecz w parze z wiedza musi isc". Zgadza sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: 33 to wlasnie my IP: *.radom.pl 10.09.05, 17:19 "szkoła uśmiechem nas wita dzień każdy nowego coś rodzi, a ona nam ciągle rozkwita i pragnie w Radomiu przewodzić"- taka chyba była pierwsza zwrotka. Witam , ja skończyłam 33 chyba w 1977. byłam w klasie p. Hedy, czy jest ktoś z tego rocznika? czekam na wiadomość szulczyk@o2.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: 33 to wlasnie my IP: 69.156.57.* 09.09.05, 04:20 Czesc Ulu, Ale byly dwie Ule P w A klasie: hmmm, jak tu powiedziec zeby zadnej nie obrazic: jedna byla cicha, uzdolniona plastycznie i wyzsza od drugiej. Druga byla malutka i zostala gospodarzem klasy juz w pierwszej klasie p. Balcerowicz. Ktora ty jestes - chyba ta druga jesli chodzilas do Kochanowskiego? Mamy prawdopodobnie troche wspolnych zajomych, mialem dobrego kumpla a naszego rocznika, Jacka K (znam pacana od przedszkola, potem razem zeglowalismy po Mazurach), ktory otem dostal sie na medycyne w Warszawie. Ciekaw jestem co on wyprawia. Tak sie zlozylo, ze nie bylem w kraju od 10 lat, wybieram sie tam w przyszlym roku. Nie mam z nikim kontaktu z podstawowki, ze szkoly sredniej raczej mizerny. Odosze wrazenie ze wszyscy w Polsce sa teraz tak zalatani, ze nie maja czasu na sentymenty: co kogos znajde to kontakt sie urywa po 2-3 e-mailach. Mieszkasz w Pensylvanii? Do 2000 mieszkalem troche blizej ciebie, w Toronto. Teraz wymiotlo mnie w Doline Gornej Ottawy do miasteczka Deep River, typowa Kanada, "trees and rocks" dookola. Ale jest pieknie i sielsko. Napisz do mnie prosze: roman_barbara@sympatico.ca Pozdrawiam Romek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACK Re: 33 to wlasnie my IP: 213.25.167.* 28.01.06, 15:26 Jest ktos od Pani Wnuk,rocznik 68. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACK Re: 33 to wlasnie my IP: 213.25.167.* 28.01.06, 19:58 Klasa sportowa,żyje jeszcze ktoś z tej klasy?ODEZWIJCIE SIĘ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 17:56 Pamietam wasza klase we lbach wam sie pojebalo od sukcesow, utrzymuje kontakt z Dorota Waldek ''sporadycznie'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACK Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 02.02.06, 21:18 Co ty pie..sz,jakich suksesów,chyba ci się cos pomyliło,po prostu mielismy zgraną paczke w klasie,Dorota fana dziewczyna,co u niej słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 09:04 U Dorotki ok ma fajnego syna i męża a może chłopaka nie wiem?Prawie co roku spotykamy się w Białce Tatrzańskiej ja od 18 lat nie mieszkam w Radomiu ale często bywam. Z waszej klasy znałem dobrze tylko Jacka Dygasa i Maćka nazwiska nie pomiętam ale mówili na niego "Kali" . Pozdrawiam Paweł G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 06.02.06, 20:53 Siemano!Tu Jacek ,kto mnie dobrze znał,nie mogę skojarzyć inicjałow,powiedz ksywke jaką miałes to predzej sobie przypomnę,ale i tak pozdrawiam,pewnie chodzi o Maćka Rompałe,innego nie było w klasie.Ja mieszkam w Radomiu,a ty w jakim miescie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:36 Mieszkam w Sieradzu, kiedyś mieszkałem na rogu Siennej i Katowickiej dom z czerwonej cegły. Gutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 07.02.06, 10:39 Siemasz Gutek!No teraz co innego,juz wiem z kim bajerze,jak tam interesy metalowe w Sieradzu,chyba ,że zajmujesz sie juz czymś innym,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 13:42 Ciągle metal tylko teraz już na własny rachunek.Ale kto Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 07.02.06, 21:08 Jak to kto,ten co napisałes ze go znałes tylko z klasy sportowej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 10:12 No no i co tam nad potokiem?Chyba w sobotę przyjadę ale jeszcze nie wiem na 100%.Nędzi to żyje jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 08.02.06, 16:30 Żyje!Taryfą jezdzi,gorzały nie piję,nad potokiem nic sie nie zmienia,chyba że na gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 12.02.06, 21:19 Odwiedziłeś Gutek Radom? Odpowiedz Link Zgłoś
jopp67 Re: 33 to wlasnie my 25.02.06, 21:17 Tak byłem ze srody na czwartek parę godzin i noc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 23.02.06, 21:48 Klasa sportowa rocznik 68,odezwijcie się!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADOM Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 02.04.06, 17:23 KTO ŻYW DO INTERNETU!!!!Pisac i jeszcze raz pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAREK Re: 33 to wlasnie my IP: *.internet.radom.pl 04.05.06, 20:45 Czy z naszej szkoły to już nikt nie siedzi przy komp?niech sie odezwie rocznik miedzy 66 a 71!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jpradera Re: 33 to wlasnie my 08.05.06, 11:09 Jak dobrze pojdzie to w lipcu odbedzie sie male (wieksze?) spotkanie klasy 8a, rok ukonczenia 1981 - cwierc wieku temu :-) Pozdro JP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman W. Re: 33 to wlasnie my IP: 80.249.4.* 16.01.07, 11:47 Rocznik 71. Abiturient z roku 86. Klasa "d". Hymn szkoły !!! Pamiętam tylko refren: "33 to właśnie my Uczymy sie, jak trzeba zyć Bo młodość to prawdziwy skarb Lecz w parze z wiedzą musi iść" ale melodia wciąż brzmi w głowie... Fajnie, że nie tylko ja to pamiętam. Wychowawcy: Maria Dobroń - klasy I-III, Waldmar Walkiewicz - klasy IV-VIII i jego decha do klepania po tyłkach "dziadek Krauze". Zapamiętani nauczyciele oprócz wychowawców: - Burkowa - matematyka, wymagała dużo ale to dobrze. Później tez miałem szczęście do dobrych matematyków. Jeszcze w 33 p. Kapusta. - Heliasz - muzyk, pieknie opowiadał o rozbiorach Polski, - Heliaszowa - polonistka, wszyscy mieli tak samo przesrane, - Słodka - polonistka z 5 klasy (chyba), niemiłe wspomnienia, - Starsza pani do historii - qrcze nie pamiętam nazwiska, - "geografica" - jeszcze jedna luka w pamięci ale zapamiętany mam tekst "tabula rasa". Mój starszy syn od 1 września 2007 zacznie naukę w tej szkole. Inni nauczuciele ale budynek ten sam... z przyjemnością go tam zaprowadzę. Pozdrowienia dla wszystkich którzy mogą powiedziec o sobie "33 to właśnie my" Roman Wolicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman W. Re: 33 to wlasnie my IP: *.tkdami.net 05.02.07, 20:30 Eureka przypmniałem sobie chyba cały hymn naszej starej budy: Posłuchaj nas chłopcze, dziewczyno Nasz głos się do koła rozlega Nas zapał jest siły przyczyną Dziś na nas możecie polegać Refren: 33 to właśnie my Uczymy sie, jak trzeba zyć Bo młodość to prawdziwy skarb Lecz w parze z wiedzą musi iść Szkoła usmiechem nas wita Dzień każdy nowego coś rodzi A ona nam ciągle rozkwita i pragnie w Radomiu przewodzić Refen.: 33 to właśnie my... No i te wcześniej zapomniane nazwiska: Pani Cichocka - od historii Pani Ługowicz - od geografii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł A Re: 33 to wlasnie my IP: *.00a.radom.pilicka.pl 15.01.08, 14:15 Rocznik 74 Partyzant, Irek (konio) Sasza,Bury,cholewa,Pawlak,Nowy,Róża ,pisać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abobo Re: 33 to wlasnie my IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.12.14, 10:49 Autorem słów do hymnu jest Zbigniew Kruszyński, rocznik 1957. Był taki konkurs uczniowski na hymn, który Zbyszek wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: 33 to wlasnie my IP: 80.249.0.* 08.05.06, 12:58 jopp67 = Gutek (kwiaciarz z Katowickiej??) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopp67 Re: 33 to wlasnie my IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 09:00 Tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUCUS77 Re: 33 to wlasnie my IP: *.libero.it / *.libero.it 19.06.06, 12:08 LUDZIE Z 8D JEZELI KTOS TAM JEST TO PISZCIE.WYCH.LUGOWICZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUCUS77 Re: 33 to wlasnie my IP: *.libero.it 01.02.07, 13:09 klasy I-III p.Dobron klasy IV-VIII p.Lugowicz(geografia) p.Kownacka(chyba)(WF) p.Wysocka-p.Cicha (j.polski) p.Wrzask (muzyka) p.kozlowska(chyba) (matma) jejku reszta nazwisk uciekla mi z glowy ,ale moze ktos dokonczy ta liste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sportowiec Re: 33 to wlasnie my IP: *.pr.radom.net 18.03.07, 20:56 Klasa 8b,pani Wnuk,trzeba zorganizować jakieś spotkanie,w przyszłym roku mamy 25 lat jak skończyliśmy szkołę.CZEKAMY na propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPORTOWIEC Re: 33 to wlasnie my IP: *.pr.radom.net 24.03.07, 21:27 Gdzie są ludzie z klasy sportowej od pani Wnuk.Wyginele!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPORTOWIEC Re: 33 to wlasnie my IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 15:18 Żyje ktoś z rocznika 68. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPORTOWIEC Re: 33 to wlasnie my IP: *.pr.radom.net 05.08.07, 17:00 Gdzie żyjesz?Mieszkasz w Radomiu,i kto ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sportowiec Re: 33 to wlasnie my IP: *.pr.radom.net 04.12.07, 21:22 edykomp,odezwij się!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edykomp Re: 33 to wlasnie my IP: *.tkdami.net 16.12.07, 20:49 Hejka!!!!!!!!!!Odzywam się. Odpowiedz Link Zgłoś