Gość: GammaRay IP: *.pk.edu.pl 12.06.02, 22:22 przyszlosc radomskiego oddziału NBP jest przesadzona. natomiast nadal nie wiadomo co stanie sie z budynkiem przy ul Zeromskiego. ???????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bodzio Re: Co z Bankiem ??? IP: *.4it.net.pl 13.06.02, 10:16 Idaelne miejsce na jakiś "poważny" urząd (może okazja, żeby coś do Radomia ściągnąć). Słyszałem coś o sądzie, ale budynek wewnątrz przystosowany jest wybitnie do sektora bankowego. Czekam wciąż na szaleńca, który kupi i wyremontuje dawny MDK na MIckiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
dely Re: Co z Bankiem ??? 13.06.02, 10:34 > Czekam wciąż na szaleńca, który kupi i wyremontuje dawny MDK na MIckiewicza. Osobiscie mnie razi straszna buda na Zeromskiego po d. WKU :/ Tak juz ladnie sie robi na naszej "eksportowej" ulicy, a tu taki kwiatek. Moze ktos sie za to wezmie wreszcie ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Co z Bankiem ??? IP: *.4it.net.pl 13.06.02, 12:55 Wku chyba do wyburzenia, z tyłu spora działka - zieleń, ławeczki, może jakaś sympatyczna kawiarenka, przejście do Mickiewicza z wyremonotowanym MDK. Trasa spacerowa do katedry. Gwar. Ruch. radość. Jeszce (już) pamiętam, jak działał tam MDK> Sporo się działo. Co prawda trochę odeszliśmy od NBP, ale z tym budynkiem problemów nie przwiduję. Odpowiedz Link Zgłoś
dely WKU (bylo: Co z Bankiem ???) 13.06.02, 13:09 Hm, z gwarem i ruchem to moze sie i zgodze. Niestety radosc jest chyba tylko dla dresow i meneli, jesli ktos nie wie o czym mowie to polecam przejsc sie przez park wieczorkiem :) Nowa kawiarenka ? Parkowa chyba wystarczy, bardzo lubie tam chodzic poniewaz dzieki obsludze czlowiek czuje "powiew dawnych lat" - zreszta to kwestia dyskusyjna, niektorym moze sie to podobac, niektorym nie :) Co do WKU to naprawde jego wyglad razi :/ Codziennie wracam z pracy obok tego trupa i naprawde robi sie niedobrze. Czy ktos wie czy byly / sa jakies plany na zagospodarowanie terenu ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: WKU (bylo: Co z Bankiem ???) IP: *.4it.net.pl 13.06.02, 14:34 Zgadzam się, ale chodziło o zaGospodarowanie tego terenu DLA LUDZI. I o kawiarnię dla ludzi także. Codzinnie jestem nocą w parku, Juz nawet meneli i dresiarzy nie uświadczysz, raczej strażnika na sweterku. Psy dupami szczekają. Włąsnie mój pies nawet nie ma kogo pogonić. A WKU wydaje się byc wieczne, jak głupia władza w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: WKU (bylo: Co z Bankiem ???) IP: *.4it.net.pl 13.06.02, 14:35 Oczywiście strażnika - miejskiego - NA SKUTERKU! Odpowiedz Link Zgłoś
dely Re: WKU (bylo: Co z Bankiem ???) 13.06.02, 15:09 > Oczywiście strażnika - miejskiego - NA SKUTERKU! O kurka :) Az sie dzis wieczorem przejde na spacerek :) Zeby mnie tylko nie przejechal :D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GammaRay Re: WKU (bylo: Co z Bankiem ???) IP: *.chemia.pk.edu.pl 13.06.02, 15:47 podobno winne sa ksiegi wieczyste zabalaganione od XIX wieku. i mozliwe ze tak jest naprawde. nie mozna przeciez wyburzyc czegos o czym wiadomo ze nie wiadomo do kogo nalezy. poczekajmy jeszcze chwilke. w koncu nawet najwiekszy rzadzacy patałach (niezaleznie od tego czy z prawa czy z lewa) jest w koncu radomianinem i choc troche zalezy mu na estetyce miasta. a ze zburzyc jest relatywnie latwiej niz zbudowac wiec moze w koncu sie uda :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdk Zagospodarowanie Mickiewicza - bylo Re: WKU IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 13.06.02, 16:41 Pomysl zagospodarowania Mickiewicza na odcinku kolo Parku Kosciuszki uwazam za wysmienity! Mickiewicza powinna byc prawie tak zywa jak Moniuszki. Powinna dawac latwy dostep do Zeromskiego, mozliwosc zaparkowania samochodu, dojscia do parku. Okolice Zeromskiego sa czyms, czym naprawde mozemy sie chwalic (slyszalem to od niejednej osoby, ktora odwiedzala nasze miasto). Po odremontowaniu deptaka - tym bardziej. Wykorzystajmy to! Odpowiedz Link Zgłoś