Dodaj do ulubionych

Struga - Korczanka

25.03.05, 21:33
Witam i pozdrawiam !!Rzeczka plynaca przez Odrzywół Korczanka (struga)jest tak
zanieczyszczona że w lato roznosi sie smród po całym rynku.Może wraz z
kanalizacja wreszcie zostana zlikwidowane nielegalne podłaczenia szamb z
ktorych wszystko splywa do strugi.Czy nie mozna oczyścic tego strumyka i
zlikwidowac ten syf? może ktos pomysli o tym na lato >>>>pozdro!!
Obserwuj wątek
    • grubciom Re: Struga - Korczanka 30.03.05, 13:05
      Fajnie by było, tylko kiedy bedzie kanalizacja przy strudze? Z tego co wiem to
      nie prędko. Jest to bardzo ciężki teren i raczej nikt się nie kwapi z
      rozpoczynaniem prac. A dopuki nie będzie kanalizacji doputy będzie "zapaszek"
      • yogi35 Re: Struga - Korczanka 30.03.05, 21:30
        cze!!ale póki co to struge mozna chociaż oczyścić z puszek, plastiku i innych
        smieci.przecież woda jest czysta żródlana tylko ludzie mieszkający wprzy strudze
        wogole nie dbaja o jej czystośc.czy nie przyjemniej by bylo jak by ten strumyk
        byl oczyszczony ? pozdro !!
        • lukiluk2 Re: Struga - Korczanka 01.04.05, 19:00
          heloo!! faktem jest że ludzie w Odrzywole nie dbaja o wygląd i czystośc
          miejscowosci, jeszcze do nie dawna w lasach okolicznych ,rzece czy strudze
          lezaly łebki baranie , flaki lub kości.smród, bród i ubustwo wstyd jak cholera
          !!! dobrze ze juz tak nie bjia na taka skale jak przedtem.czy władze tego nie
          widzą !! hej !!
          • yogi35 Re: Struga - Korczanka 05.08.05, 20:35
            Cze!Lato w pełni a struga nadal brudna czy nie mozna by bylo dać zarobić
            bezrobotnym te pare złotych aby wyczyścili ten syf. Pozdro !!
            • odrzywolak Re: Struga - Korczanka 06.08.05, 18:01
              Nie bądź naiwny, tutaj nic nie robi się logicznie. A od zarabiania to napewno w
              naszej gminie nie są bezrobotni.Struga jest tylko zasyfiona? A wysypisko, a
              teren wokół kontenerów, a park a ulice których nikt nie zamiata. Zaczynam
              podejrzewać że komuś właśnie na tym zależy..........?
              • lukiluk2 Re: Struga - Korczanka 06.08.05, 20:51
                Cze!! Ale komu może zależeć żeby był syf w miejscowości?? umieszczenie tego
                kontenera ze śmiecmi w parku to beznadziejny pomysł.W centrum rynku syf, smród,
                psy wyciągające różne odpady i to ma być może wizytówką Odrzywołu?! Może by
                jakaś firma prywatna wzięła w końcu w ajencje wywóż śmieci.W/g mnie każdy na
                posesji powinien mieć swój nieduży kontener (kosz) który by co jakiś czas
                wyprużniano i wywożono hurtowo z całej ulicy na główne śmietnisko. Tylko chyba
                nie ma kto tego zorganizować lub nie ma pieniążków na takie
                przedsięwzięcie.Postawienie kontenerów nic nie daje tylko wiekszy syf i
                zagrożenie róznymi chorobami bo kontenery nie są oprózniane dość często a potem
                odpady leżą wokół kontenera. Smród rozchodzi sie naokoło po okolicy. Pozdro !!
                • odrzywolak Re: Struga - Korczanka 07.08.05, 14:04
                  Komu zależy na syfie-proste komuś nieprzychylnemu naszej kochanej miejscowości.
                  A z tą firmą prywatną to dobry pomysł nawet już wiem, który pracownik UG może
                  ją założyć i oczywiście wygrać przetarg. Najpierw to trzeba zacząć od
                  posprzątania w UG. Ryba psuje się od głowy.
                  • lukiluk2 Re: Struga - Korczanka 08.08.05, 14:26
                    Cze!! Chyba nie myślisz że w naszej Gminie sa ludzie przeciwko własnej
                    miejscowości i społeczeństwu ?! Ważne jest że ktos che to zrobić i aby to dobrze
                    działało i skutecznie poprawiło wygląd miejscowości.Chyba przemawia przez ciebie
                    troche ludzka zazdrość? Pozdro !!
                    • odrzywolak Re: Struga - Korczanka 09.08.05, 18:14
                      Kolego szanowny widocznie chcesz mnie sporowokować i zarzucasz mi zazdrość,
                      albo poprostu nie zanasz realiów lub nie chcesz znać bo sam jesteś tymi
                      realiami. Proszę pokaż mi co w odrzywole zmieniło śię przez ostatnich kilaka lat
                      (chodzi mi o infrastukturę, sprawy społeczne). Ja mogę podać masę przypadków
                      chybionych inwestycji, nie rozwiązanych problemów etc.Dlatego nie zarzucaj mi
                      zazdrości bo naprawdę nie ma czego zazdrościć najbiedniejszej przecież gminie
                      wojwództwa.
                      • lukiluk2 Re: Struga - Korczanka 16.08.05, 16:04
                        Tu masz racje że jesteśmy najbiedniejszą gminą w Polsce chyba brak przemysłu
                        słabe ziemie nie rozwinięta turystyka. Nie denerwuj sie ziomeczku może użyłem za
                        mocnego słowa ale przyznasz że troszeczke cie ruszyło. ale to że są jakieś
                        inwestycje to przecież widać gołym okiem - kanalizacja, odnowienie rynku cos sie
                        dzieje. Pewnie że moglo by być lepiej ale prawdopodobnie mam za mały budżet
                        przyznawany przez starostwo lub inne wyższe szczeble.A o tych chybionych
                        inwestycja to może byś napisał niech sie ludziska dowiedzą.
                        • odrzywolak Re: Struga - Korczanka 20.08.05, 14:28
                          Wszyscy doskonale wiedzą co się dzieje tylko wolą się nie odzywać bo po co
                          sobie robić wrogów. Lepiej cicho siedzieć a może coś skapnie ze stołu
                          pańskiego.Mówisz że się coś robi, a ja się pytam kiedy?Jedne wybory już teraz
                          inne za rok. Jak było 4 lata temu z mostkiem na pradze, oddanym dzień przed
                          wyborami czy to przypadek? Czy park nie powinien być wyremontowany 10 lat temu.
                          Nie ma funduszy a droga w Cetniu prowadząca w stonę łąk i lasu jest tylko dla
                          krów. Polna jak nie miała asfaltu tak nie ma. Naprawdę nie ma sensu pisać
                          samotnie więcej jeżeli wszystkim taki stan rzeczy odpowiada to gratulacje.
                          Jeszcze napewno nikt w gminie nie wie o istnieniu tego forum bo już by się
                          napewno zaczęły dochodzenia kto się ośmiela pisać.(Bawić w Jasia Szuma - tak
                          się nazywa opozycję). Tylko raczej informatyzacja to nie jest mocna strona
                          pracowników ug. A i tak najlepszym szpiclem jest buda oczywiście jak nie wali.
                        • odrzywolak Re: Struga - Korczanka 20.08.05, 14:31
                          Narazie zawieszam swoją działalność na forum, poprostu walę to wszystko i ich
                          wszystkich.
                          NIECH ŻYJE REWOLUCJA
                          POZDRAWIAM - ODRZYWOLAK
    • lukiluk2 Re: Struga - Korczanka 22.08.05, 14:11
      Szkoda że zawieszasz dyskusje ale mam nadzieje że odwiesisz za jakis czas.Trzeba
      dyskutować może cos sie poprawi? Pozdro!!
      • szambonurek1 Re: Struga - Korczanka 01.09.05, 14:29
        Ja jako doświadczony szmbonurek mogę wam śmiało powiedzieć że, nasz mały
        grajdoł to wielkie szambo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • lukiluk2 Re: Struga - Korczanka 05.09.05, 11:08
          Polska demokracja i my to jedno wielkie bagno !!
          • grubciom Re: Struga - Korczanka 11.10.05, 14:18
            A ja wierzę, że coś się kiedyś zmieni i wreszcie bedzie normalnie. A to że mamy
            u nas jedno wielkie bagno to wina babci komuny i ludzi, którzy myślą, że żyjemy
            ciągle w tamtym chorym systemie.
            • nemne Re: Struga - Korczanka 02.11.05, 11:37
              Starożytni Rosjanie mawiali "wszystko się się zmieni, kiedy ze starych
              gniewnych wyrosną młodzi wk..wieni". Grubciomie i Odrzywolak nie traccie wiary.
              To do Was należy przyszlość. Zapoznając się z historią swiata zorientujecie
              się, że padaly większe potegi niż Miłościwie Nam Panujący. Pozdrawiam
              wszystkich wk...wionych.
              • nimitz4 Re: Struga - Korczanka 01.02.06, 20:40
                Lukiluk2,grubciom i nemne. Tak macie rację Odrzywół to jedno wielkie bagno
                ktore trzeba aby się zmienilo i dlatego musimy w tym pomoc.
                • misiek748 Re: Struga - Korczanka 02.02.06, 13:28
                  witam! nawiązując do wypowiedzi "nimitza4" tak sie zastanawiałem i realnie
                  oceniłem nasza rzeczywistośc. chyba nie wiecie i nie zdajecie sobie sprawy
                  jaka siła jest do pokonania(mam na myśli głosy okolicznych wsi i ich jakiegos
                  kandydata). tylko razem możemy coś osiągnąć wystawiając kandydature z Odrzywołu
                  osoby ktorą poprą wszyscy w Odrzywole.w tej chwili jest taka grupa ludzi ktora
                  po częsci już ma bardzo dużo ludzi z Odrzywołu na róznych stanowiskach. jest to
                  grupa o ktorej pisał ktoś negatywnie wcześniej w innym poście.
                  a taką reprezentantką tej grupy jest D.M. ktora ma w naszej miejscowości bardzo
                  duży autorytet i może wygrać z innymi kandydatami
                  z zewnątrz jak i wewnetrznymi. myśle też że należy zakopać wewnętrzne topopry
                  wojenne i wziąć sie do współpracy.są tez tacy którzy chcieliby bardzo rządzić
                  ale ich jest mniejszość jak np.Jasio "Szum". wiec wybor należy do nas wszystkich
                  albo dołączymy do tej grupy która juz cos wypracowała albo znów poniesiemy
                  klęskę.nemne pisze dobrze ale on i jego grupka nie ma dużego poparcia nie
                  oszukujmy sie. nemne robi troche za głupa w naszej miejscowości i nikt go nie
                  poprze pomimo że chłop chce dobrze i chwała mu za to.ale pamiętajmy o sile z
                  którą musimy sie zmierzyć tylko razem wspólnie to może sie udać.takie jest moje
                  zdanie.myślałem tez o Antku G ale Antoś mimo że to naprawde wporządku czlowiek
                  nie przejdzie jak poprzednio. pozdrawiam wszystkich a szczególnie ul. warszawską!
                  • nimitz4 Re: Struga - Korczanka 02.02.06, 19:15
                    No cóz kazdy ma swoje zdanie. Tylko musisz pamietać, że opróćz Odrzywołu to sa
                    jeszcze wsie w ktorych nik nie mieszka z tego klanu. Zatem trudno byloby
                    przeforsowac kandydature twojej pani ktora politycznie jest niewiadomokto.
                    Osobiscie gdybym mial wybierać albo albo to juz wolałbym milosciwie nam
                    panujacego.
                    Co do twojej opinii o nemne to tez oczekuje na jakąś reakcje od niego bo coś mi
                    sie wydaje że albo zawiesil wpisy albo tez jakaś musi byc inna przuczyna.
                    Tym bardziej ze tez interesuje mnie sprawa przekęętu przy pomniku.
                    • richarrdo Re: Struga - Korczanka 02.02.06, 19:35
                      Siemka. Nimitz4 ma racje ten autorytet to w takim odrzywole juz kiedys przegrał
                      nawet z jasiem szumem. Nioe ma to jak towarzystwo uwielbienia.
                      Myślisz że nie tylko w odrzywole ale tez i na wsiach nie wiedza jak wyglaa
                      zatrudnienie fachowcow w szkole. Cze jak Czapka.
                      • ojciecdyrektor99 Re: Struga - Korczanka 02.02.06, 20:05
                        Misiek748 bluznisz moj synu. Pamiętan niemow przeciw blianiemu falszywego
                        swiadectwa bu ubliżasz panu S. Z jednej sptrony uwazaszs że on dobrze pisze
                        ichce a zdrugiej strony mu ublizasz. Wbrew temu co piszesz to poprzednich
                        wyborach pan S. wygral z panem A. Gdyby nie pan S. to juz klika by cala
                        Wspolnote ..... i uważam że milosciweie nam panujacy obawia sie o dokumenty
                        ktore gdybu przejąl inny wójt to..... Te4z uważam że wieś nie poprze tej pani a
                        i też odrzywól.
                        • misiek748 Re: Struga - Korczanka 03.02.06, 17:44
                          witam. wracając do mojej wypowiedzi wcześniejszej to chciałbym sprostować
                          "ojczedyrektorze99" i zarazem przeprosić "nemne" za użyty przeze mnie zwrot. nie
                          miałem na myśli obrazy "nemne" tylko niektórzy tak uważaja i z takimi opiniami
                          sie spotkałem a dlatego że może sie czepia róznych ludzi a szczególnie
                          rządzących.natomiast jeżeli chodzi o pania o ktorej pisałem to tylko jest moje
                          zdanie być może sie mylę może ojciec dyrektor ma racje czas pokaże. w kazdym
                          bądź razie bjjie sie w piersi i poprawę objecuje. pozdrawiam.
                          • nimitz4 Re: Struga - Korczanka 04.02.06, 10:07
                            Grupa z Odrzywolu o ktorej pisze misiek748 to ma juz swojego kandydata którym
                            jest co oczywiste jaśnie nam panujacy. Misiek748 tej grupie jest na pewno nie
                            narękę gdyby musiala jeszcze dodatkowo takich jak ty dopuscic do koryta ktore w
                            naszej gminie jest wyjatkowo małe. A zapewne zgodzisz sie ze mną że co jak co
                            ale oni to nie zamierzaja sie z nikim dzielic. Uważam że nie można dzielic
                            gminy na Odrzywół i wies. Tutaj każdy powinien mieć swoje prawa bez zwględu
                            gdzie aktualnie mieszka. Oczywiście jest jak jes i jakś praca to powinna byc
                            dzielona nie po znajomości, że "Grupa" wszystko a reszta to .....
                            Pozdrawiam.
                            • ojciecdyrektor99 Re: Struga - Korczanka 04.02.06, 12:50
                              W pełni popieram wypowiedz poprzednika nimitz4.
                              Misiek748 przecież nemne krytykuje i wypowiada się do czego ma przeciez prawo
                              na tematy wspolnoty. Musże się przyznać że jego postawa mi imponuje bo nie
                              ukrywa kim jest i dlatego tez jego oponenci nawet mu ubliżaja oraz jego
                              rodzinie nie podejmując konkretnej i rzeczowej dyskusji.
                              Rownież my obaj wiemy kto to jest. Nie wiem jak ty ale ja niestety na taki
                              luksus co nemne nie mogę sobie pozwolić i korżystam z mojego prawa do wlasnego
                              zdania za pomocą tego forum.
                              To że nemne krytykuje i ma swoje zdanie to jego prawo tym bardziej ze z
                              prawniczą swobodą powoluje się na rózne przepisy i dokumenty.
                              Musze się przyznać że z uwagą czytam jego posty bo o wielu rzeczach się
                              dopiero teraz dowiaduję.Ze szczególną uwagą przeczytałem decyzję zawieszoną na
                              rynku u Janka Szuma
                              Zreszta nawet mi ostatnio brakuje wpisów nemne a szczególnie o co chodzi z tym
                              przeketem o pomniku. Mam nadzieję że nemne sie nie obrazil i dlatego może osoby
                              zwiazane z nemne bliżej nich go powiadomia o sprawach go dotyczacych na tym
                              forum.
                              Chociaż ktoś pisal o uszkodzonej linni telefonicznej do nemne co moze byc
                              przyczyna jego absencji na tym forum.
                              Natomiast co do Grupy to zapewne sie misiek748 zgodzisz ze mna że liczebnie to
                              nawet w Odrzywole GRUPA TRZYMAJACA WŁADZĘ jest w mniejszości bo wiekszość to
                              stanowią takie osoby jak my, ktore też krytykuja tylko że anonimowo.
                              Bo musisz przyznać że w tej gminie nie dzieje się najlepiej i ludzie widzą że
                              mniejszość jak ta pijawka opanowała wszystkie urzedy. (o ile nie jesteś
                              związany z GTW)
                              Pozdrawiam wszystkich, a szczególnie ojcówdyrektorow.
                              • misiek748 Re: Struga - Korczanka 05.02.06, 09:31
                                ....nie jestem z tej grupy jestem szarym obywatelem naszej społeczności.pozdrawiam!
                                • richarrdo Re: Struga - Korczanka 05.02.06, 10:04
                                  Ja tez nie jestem z Grupy trzymajacej władzę i jestem z tego dumny i nie
                                  popieram jasnie nam panujacego. Też uważam że to nemne ma rację i ma prawo do
                                  krytyki i dobrze że jest ktoś taki kto patrzy przydupasom i władzy na łapy.
                                  Cze jak Czesław Czereśńiak z Czerniakowa.
                                  • flaszeczka2 Re: Struga - Korczanka 06.02.06, 19:17
                                    rządzą rządzili zawsze najlepsi czy to się komus podoba czy nie - prawada ?
                                    co bedzie jeśli prezes stowarzyszenia będzie milościwie nam panującym -
                                    pomyślcie będziemy musieli płacić daniny na utrzymanie jego stowarzyszenia i
                                    jego poganiaczy.
                                    czas na zastanowienie panowie. właśnie takie osoby wydają świadectwo o gminie,
                                    a jest takie przysłowie bardzo mądre "żaden porządny ptak nie zkala swojego
                                    gniazda" a wy co robicie pół Polski się z tego śmieje.
                                    tak w ogóle tamat Korczanka nie powinien zawierać takich wypowiedzi ale skoro
                                    się prosicie to proszę bardzo. Dziękuję za posłuchanie i życzę miłych snów.
                                    • zuzia227 Re: Struga - Korczanka 06.02.06, 19:30
                                      flaszeczko2. Wyluzuj kolego bo ci serducho peknie. O co ci chodzi. Przecież to
                                      jest forum i puki co to nikt nikogo nie obraża. A to że niektorzy maja swoje
                                      zdanie to jest własnie demokracja.
                                      Proponuje abys zajrzał do forum Radomia tam to dopierro zobaczysz co wpisuja.
                                      Dotyczy to także imienie posła Suskiego i PiS.
                                      Podejrzewqam że jestes członkiem Grupy Trzymajacej Władzę.
                                      Gdyby tak wszyscy do tej pory uwazali jak ty to dalej by rzadziła "najlepsza
                                      władza" czyli babcia komuna.
                                      Narka.
                                      • kobra311 Re: Struga - Korczanka 06.02.06, 21:47
                                        ..tak prawde mówiąc to nie jestem za komuną ale nie jeden powie że za babci
                                        komuny żyło sie w Odrzywole że hej! handel kwitł w co drugim domu jakis interes
                                        obwarzanki lub mieso , kielbasy i inne - wszyscy zaopatrywali sie u nas. a
                                        teraz wszystko polikwidowali jeszce chcą handel mięsem
                                        i kiełbasa zlikwidować i to nasi wybrańcy PiS. demokracja - co to za demokracja
                                        że każdy boi sie wyjść z domu żeby w ryj nie dostać. apropo ryja swińskiego to
                                        można jeszcze czasami kupić na jarmaku w budkach. narrraaa!!
                                      • misiek748 Re: Struga - Korczanka 09.02.06, 14:59
                                        cze! trochę zeszliśmy od głównego tematu ktorym jest nasza struga. jak wszedzie
                                        gdzie trzech polaków sie zejdzie tam trzy zdania różne.intencja lukiluka2 była
                                        czystośc strugi a nie polityki. nara!
    • alpen39 Re: Struga - Korczanka 09.02.06, 17:28
      Nie wiem kim jet ta ZUZIA, ale niech mi wytłumaczy daczego każdy, kto
      krytykuje nemne musi być z grupy trzymającej władzę? Ja np. mam prawo do tego,
      żeby krytykować i nemne i każdego innego obywatela.... i w karzdej chwili moge
      z tego prawa skorzystać.Ale po co...? żeby od razu taka Zuzia pisała, że należę
      do władz gminy.
      Ludzie zastanówcie się troche co piszecie!!! A tak, wogóle to, popieram
      miśka - to nie jest temat o polityce tylko o naszej Strudze.......
      Pozdrowienia dla wszystkich ojcówdyrektorów (mam takie samo zdanie na
      temat "dragów" co oni)

Z głębokim poważaniem ALPEN39
      • nemne Re: Struga - Korczanka 09.02.06, 19:11
        Witaj <alpen39>.

Masz rację, że na tym forum jest wiele innych „politycznych” tematów. Dlatego
        też popieram Twoją propozycję, aby tutaj ewentualnie skoncentrować się tylko i
        wyłącznie na strudze.
        Może ktoś ma jakieś ciekawe wspomnienia z dzieciństwa dotyczące łapania kiełbi
        i „marysiek” to tez będzie tutaj mógł to opisać.
        Bo jak pamiętam, to nad tą strugą i stawem (kto pamięta, że był tam jeszcze
        staw) to obecni 40 - latkowie w dzieciństwie spędzali wiele czasu.
        Co do niejakiej Zuzi, no cóż mogę powiedzieć, każdy ma jakiś fanów i
        oponentów.
        Ponieważ niejako wymieniłeś tu moje że tak powiem „nazwisko”, to zapraszam
        moich fanów i oponentów którzy chcieliby ze mną podyskutować do
        np. „Stowarzyszenie.....”.

Pozdrawiam Cię – Sławek G. (nemne)
        • fakir991 Re: Struga - Korczanka 09.02.06, 21:42
          ...oj łapało sie nie tylko kiełbie ale i miętusy i to ładne sztuki.a na stawie
          to nawet szczupaki były nie mówiąc o innych rybach. mógłby odrzyć ten staw nie
          wiem czy jest jakis wlasciciel tego terenu po Kopaniewskim.było by fajnie
          Tomaszowska nie musiała by latać nad zalew na ryby.pozdrawiam wędkarzy!
          • nemne Re: Struga - Korczanka 09.02.06, 22:10
            A pamietasz, jak w zimę grało się tam na lodzie w piłkę nożną? Najlepszy w tym
            był "Cypka".
            Pozdrawiam.
            • fakir991 Re: Struga - Korczanka 09.02.06, 22:28
              ...w piłke nie grałem ale w hokeja tak.pozdrawiam !
              • shogun21 Re: Struga - Korczanka 06.05.06, 18:46
                Witam. .. a co ze struga dalej nic sie nie dzieje syf jak był tak jest a
                bezrobotni czekaja na prace. siema!
                • parafjanin Re: Struga - Korczanka 14.03.07, 14:30
                  Temat szamba i wypuszczania ścieków był juz poruszany na forum w 2005r i dopiero
                  jak przy okazji robót wyszło szydło z worka to robi sie szum. Od tamtej pory
                  nikt nie reagował. Czy sprawdzono podłaczenia do szamb posesji zamieszkałych nad
                  struga?.
                  Z tego co mi wiadomo to wiele osób ma podłacone szmba do strugi zamaskowane rury
                  i szambo wypuszczane jest w nocy. Dlatego tak smierdzi szczegolnie w lato przy
                  cieplej pogodzie.
                  Jest to poważny pretekst do zrobienia szmba na rynku i Tomaszowskiej.
                  • ugly2 Re: Struga - Korczanka 14.03.07, 14:52
                    Jak wójt interesuje się mieszkańcami Odrzywołu jeżeli do dzisiejszego dnia nie
                    zainteresował się tą sprawą? A może robi to celowo? Może to on powinien się
                    bardziej bać ? Przez 17 lat nie zrobił z tym porządku.
                    • burek500 Re: Struga - Korczanka 14.03.07, 20:14
                      ...to temat od dawna wałkowany a syf jak byl tak jest. hej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka