Dodaj do ulubionych

WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:49
Szanowny Panie Prezydencie przedstawicielu władz naszego miasta Radomia!!!!
Czemu na znak żałoby nie wywieszono flag na Żeromskiego i w centrum miasta.
Czemu nie możemy brać przykładu z innych polskich miast, które stanęły na
wysokości zadania. Widział Pan Warszawe, po stolicy widać, że jest w żałobie.
Miasto Radom ma w herbie SYMBOL PAPIESKI A OJCIEC ŚWIĘTY JEST HONOROWYM
OBYWATELEM RADOMIA - uczcijmy jego pamięć. Proszę WYWIEŚIĆ FLAGI I PRZEPASAĆ
JE CZARNYM KIREM. ODDAJMY HOŁD OJCU ŚWIĘTEMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Obserwuj wątek
    • Gość: wzburzony student Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:53
      nie tylko w centrum nalezalo wywiesic flagi! na kazdym bloku powinna powiewac
      flaga. uchwyty rdzewieja. wladza zawodzi. radomianie placza...
    • Gość: Sprawiedliwy Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 21:55
      Przed chwilą przeczytałem post na tym forum gdzie czytelnik z Kielc zwraca
      uwage na to iż strona naszego miasta jest w dalszym ciągu kolorowa, a wiekszość
      witryn internetowych jest czarno-biała. Gdzie godność naszego miasta???? Gdzie
      flagi i żałobne szarfy???? Gdzie władze i parlamentarzyści. Tylko nieliczni
      postapili z honorem. Na balkonie jednego z radomskich parlamentarzystów dwie
      flagi narodowe przepasane czarną wstęgą i portret Jana Pawła w oknie. Tak
      powinno wyglądać całe miasto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: aga Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.136.udn.pl 04.04.05, 22:35
        WSTYD!
        faktycznie radomska strona nadal w kolorach, wejdzcie na inne jak: krakow.pl,
        szczecin.pl, warszawa.pl, zakopane.pl, wroclaw.pl ....
        czy tak trudno zmienic ramowke jedynie strony glownej.
      • Gość: JAA Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.04.05, 23:14
        Albo ten z Kielc jest daltonista albo ty nie umiesz czytać. Ale jeżeli nie
        sprawdziiłeś tych informacji to nie pitol na forum bzdur. Sprawdziłem
        strony :Kielc ,Warszawy. Szczecina ,Trójmiasta i wszystkie są kolorowe.
        miasta.gazeta.pl/kielce/0,0.html
        Sprawdz coś zanim napiszesz i zaczniesz na kogos najeżdzać, bo to potrafi byle
        matoł
        • Gość: neo Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.udn.pl 05.04.05, 09:54
          www.kielce.pl. Niestety się mylisz.
        • Gość: aga Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.136.udn.pl 05.04.05, 20:20
          "...Sprawdz coś zanim napiszesz i zaczniesz na kogos najeżdzać, bo to potrafi byle
          matoł..."

No tu z Toba sie nawet zgodze, wiec zanim napiszesz sprawdz.

www.warszawa.pl/
          www.kielce.pl/
          www.gdynia.pl/
          www.krakow.pl/

Nasza tez juz nie w kolorach. brawo.

• Gość: Dug Holiday Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.udn.pl 04.04.05, 22:17
      Nie wiem ale chyba mieszkamy w róznych miastach bo ja widziałem flagi zarówno
      polskie jak i Watykanu w centrum miasta.
    • Gość: Wiem i Powiem Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.04.05, 22:18
      A kto niby mialby się tym zająć? Nadprezydent czy prezydent?
      Oni teraz nie mają czasu bo chodzą do kościoła nadrabiając
      stracony czas kiedy byli w PZPR i chowali się przed nabożeństwami.
      • Gość: www.czarni.pl Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.udn.pl 04.04.05, 23:40
        i dzis byłem w kielcach a tam na autobusach były czarne wstegi a u nas nic
        zenada
        • Gość: dobrze ze mieszkam Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:44
          poza Radomiem...

W Warszawie wszystkie autobusy maja flagi, flagi sa tez na wiekszosci domow, o
          urzedach nie wspominajac...
          • Gość: ktosiek Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 06:44
          • Gość: ktosiek Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 06:50
            Faktycznie, OFICJALNE strony internetowe większych miast Polski sa czarnobiałe,
            a na ulicach widać flagi narodowe, papieskie i czarne wstegia, autobusu są
            poprzepasywane czarnymi szarfami a np. korporacje taksówkarskie maja na
            antenkach samochodowych czarne wstążeczki. To piekne symbole i godny sposób
            oddania czci ojcu świętemu. A Radom???????? Władze sie nie przejmują!!! Miasto
            nie zadbało o żadne symbole. Kiedy zakończymy już żałobe po Ojcu Świętym
            wyjdziemy na ulice im za to podziękować!!!!!!!!!!
            • Gość: PROSZĘĘ Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 07:52
              Jeszcze czas! Lepiej późno niz wcale. Panie prezydencie proszę wywiesić
              flagi !!!!!! Pokażmy, że Radom towarzyszy Ojcu Śiętemu!!!
              • Gość: f Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.udn.pl 05.04.05, 09:14
                A dlaczego kierowcy prywatnych samochodów nie mają wstążeczek na antenaach?
                Dlaczego ludzie z Radomia nie mają przypiętych wstążeczek do ubrań? Zacznijmy
                od siebie odchamianie.
                • Gość: 7 Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.udn.pl 05.04.05, 20:51
          • grigori_z_radomia Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! 05.04.05, 09:54
            Tak się składa że autobusy komunikacji miejskiej mają wywieszone flagi.
            Papieską i Polską z czarną wstążką przy obu lusterkach. Niektórzy kierowcy
            dodatkowo umiścili flagi w swoich kabinach. Wystarczy się przyjrzeć. Bulwersuje
            fakt nie udekorowania budynków w mieście a szczególnie w centrum.
            • grigori_z_radomia Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! 05.04.05, 10:02
              Oto potwierdzenie o flagach na autobusach.

www.komunikacja.radom.pl/?akcja=informacje#87
              • Gość: www.czarni.pl Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.udn.pl 05.04.05, 10:35
                tak ale to dopiero dzis chociaz lepeiej pozno niz wcale najwazniejsze w tej
                chwili nie kłócic sie bo czy Ojciec Swiety chcialby tego na 100% nie.
            • Gość: uchol Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: 80.50.60.* 05.04.05, 10:04
              Z autobusami zgoda. Ale zwróćcie uwagę, że na Urzędzie Miejskim i od strony ul.
              Żeromskiego i od Kilińskiego na masztach wiszą flagi opuszcozne do połowy.
              Generalnei mam prośbę - nawet jeśli macie o coś żal do kogoś, o brak flagi, czy
              kolor na stronie, to odrzućcie język agresji. Nie tego uczył Jan Paweł II.
            • Gość: olo1033 Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 10:11
              Swiadczy to o działalności i aktywności naszych radnych którzy w tej chwili
              myślą wszystkim tylko nie tej tragicznej chwili która dosięgła naród
              polski.Jaki pan taki kram--oj ojcowie miasta jaki jestem zadowolony że was nie
              wybierałem.
              • Gość: spokój Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: 193.111.144.* 05.04.05, 16:02
                Wojtku proszę cię, nie obrażaj tu wszystkich zasłaniając się JP II. Ty wiesz
                kto o czym mysli , ty wiesz,że nie wiszą flagi choc wiszą, dla ciebie liczy się
                tylko judzenie. Nam JUdasz już nie potzrebny. Poczytaj Encykliki Papieża czego
                uczył? I wtedy wejdź tu irozmawiaj.
                • Gość: RADOMIANIN Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 05.04.05, 17:26
                  Dziękujemy za wywieszenie flag!!!!! Wreszcie miasto wygląda godnie
    • Gość: Irena Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 05.04.05, 17:52
      Spółdzielnia Nasz Dom wywiesiła na wszystkich swoich blokach flagi z czarną
      wstążką.
    • Gość: 7 Re: WSTYD!!! MIASTO NIE WYWIESIŁO FLAG W CENTRUM! IP: *.udn.pl 05.04.05, 20:56
      Wydaje mi się ,że to czy ludzie i prywatne samochody mają znak żałoby jest
      sprawą indywidualną. Natomiast my mamy gospodarzy miasta, którzy stosownym
      zarządzeniem mogą wydać decyzję o oddaniu czci naszemu honorowemu obywatelowi
      miasta, jakim był Ojciec Święty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka