Dodaj do ulubionych

A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!!

IP: *.ats.pl 10.04.05, 13:35
Tak jak już ktoś napisał w innym wątku - posprzątajmy wypalone znicze na ul.
Jana Pawła II.
Wystarczy przynieść ze sobą worek foliowy lub reklamówkę, zebrać wypalone
znicze i przenieść reklamówkę/worek do najbliższego kosza na śmieci lub po
prostu położyć gdzieś w pobliżu ulicy (ale tak, żeby nie wszystkie worki były
w jednym miejscu). Można zostawiać worki obok latarni, z pewnością ułatwi to w
dniu jutrzejszym wywiezienie ich przez służby miejskie.
Obserwuj wątek
    • Gość: jerry_bez_toma Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.ats.pl 10.04.05, 13:37
      Jeśli chcecie, aby była to "akcja zorganizowana", sprzątanie proponuję rozpocząć
      około godziny 17-18, tak, aby do godziny 20.00 było w miarę czysto.
      • Gość: rety!!! Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 14:17
        sluzby miejskie sa od tego!!! placimy podatki!!!!
        • Gość: rety!!!!!!!!!!!!!! Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.04.05, 15:46
          Walnij Ku.. na środku i zadzwoń po śmieciarkę pacanie jeden!!!
          • Gość: v Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.udn.pl 10.04.05, 16:03
            Dziaj jeszcze palimy nowe znicze ok 21.
    • Gość: Iwa Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.udn.pl 10.04.05, 16:20
      DZIĘKUJĘ
    • Gość: radomiak Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.localdomain / 67.15.54.* 10.04.05, 18:29
      Wystarczyłoby gdyby ten co odpowiada za czystość w mieście zrobił to co do niego należy czyli zadbał o ustawienie koszy na ulicach i ich regularne opróżnianie.
      Niestety, to przekracza możliwości radomskie.
      • Gość: gość Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.43.udn.pl 10.04.05, 18:42
        Nikt nie pisze o wynoszeniu worków ze zniczami na śmietnik. Wystarczyłoby
        pozbieranie ich w reklamówki bądź worki i pozostawienie wzdłuż chodnika... Czy
        tak ciężko wziąć jedną reklamówkę z domu i zebrać znicze? Czy to już przerasta
        możliwości niektórych?
        • powie3 Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! 10.04.05, 21:44
          Gość portalu: gość napisał(a):
          > Nikt nie pisze o wynoszeniu worków ze zniczami na śmietnik.[...]

No o tym jest ten wątek... Jeśli masz na myśli wynoszenie już napełnionych
          worków na śmietnik to byłoby to raczej ciężkie bo w praniu wyszło, że albo
          mieliśmy mocne wielkie worki (ciężko byłoby to nosić) albo małe z "pobliskiego
          sklepu" :-) które się rwały albo reklamówki których było mnóstwo.
          Pzdr.
          • Gość: gość Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.ats.pl 11.04.05, 11:11
            Wiem, że wynoszenie worków na śmietnik nie miałoby sensu - bo zapełniłby sie on
            szybciej niż komukolwiek mogłoby się to wydawać. I wiem też, jakie mieliście ;-)
            worki - wszak razem sprzątaliśmy....
            • powie3 Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! 11.04.05, 11:57
              :-)))
              pozdrowienia!!!

p.s. mimo wszystko tak do końca nie wiem o co ci chodzilo w wypowiedzi :-)
              • Gość: gość Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.ats.pl 11.04.05, 12:14
                Chodziło mi o to, że mój przedmówca zaczął się "czepiać" że nie ma koszy na
                śmieci, gdzie możnaby te wypalone znicze wyrzucić. Dlatego napisałem, że
                wystarczy, jeśli chętni pozbieraliby je w worki bądź reklamówki i pozostawili
                wzdłuż chodnika, aby ułatwić pracę służbom miejskim.
                PS. Czy ktoś może napisać, czy te worki są już zabrane? Mam sprzeczne
                informacje, a sam w chwili obecnej nie mogę sprawdzić...
                • powie3 Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! 11.04.05, 13:06

> Chodziło mi o to, że mój przedmówca zaczął się "czepiać" że nie ma koszy na
                  > śmieci, gdzie możnaby te wypalone znicze wyrzucić. Dlatego napisałem, że
                  > wystarczy, jeśli chętni pozbieraliby je w worki bądź reklamówki i pozostawili
                  > wzdłuż chodnika, aby ułatwić pracę służbom miejskim.

no :-) załapałem

> PS. Czy ktoś może napisać, czy te worki są już zabrane? Mam sprzeczne
                  > informacje, a sam w chwili obecnej nie mogę sprawdzić...

wg mojego prywatnego obserwatora :-), ktos zabrał żukiem prywatnym dużą część
                  worów, część stoi nadal (mówię o tym co widać od zakrętu za Beverly Hills do
                  Młodzianowskiej)
                  • Gość: gość Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.ats.pl 11.04.05, 13:11
                    prywatnym powiadasz... czyli miasto nadal sie obija.... zastanawiam się, ile
                    czasu stałyby te znicze, gdybyśmy ich sami nie posprzątali....
                    • powie3 Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! 11.04.05, 13:25

> prywatnym powiadasz...

wygladal na prywatny

> czyli miasto nadal sie obija.... zastanawiam się, ile
                      > czasu stałyby te znicze, gdybyśmy ich sami nie posprzątali....

no wlasnie w tym sedno. trzeba zadzwonic więc.

• Gość: gość Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.ats.pl 11.04.05, 13:28
                        > no wlasnie w tym sedno. trzeba zadzwonic więc.

Tylko, że gdyby ktokolwiek pomyślał, nie potrzebaby dzwonić. Oni sami powinni
                        tam sprzątać od rana. Założę się, że dziś przejechała tamtędy niejedna
                        śmieciarka - oczywiście nie zabrała nawet jednego worka...
                        • powie3 Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! 11.04.05, 13:44

> Tylko, że gdyby ktokolwiek pomyślał, nie potrzebaby dzwonić. Oni sami powinni
                          > tam sprzątać od rana. Założę się, że dziś przejechała tamtędy niejedna
                          > śmieciarka - oczywiście nie zabrała nawet jednego worka...

Nie jest źle... Żuk okazał się byc żukiem z ZUK-u. :-) W tej chwili podjechał
                          ponownie, wory są zbierane, panowie mają swoje worki na te rozwalone. Kierownik
                          Referatu Gospodarki Komunalnej jest wdzięczny ludziom za pomoc w wyzbieraniu
                          zniczy do tej pory. Powiedział też, że póki co znicze z chodników i poboczy nie
                          będą zbierane dlatego, że niektóre jeszcze się palą. Natomiast myślę, że będą
                          mieć na oku ul. J.P.II.
                          • Gość: gość Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.ats.pl 11.04.05, 13:56
                            > Nie jest źle... Żuk okazał się byc żukiem z ZUK-u. :-) W tej chwili podjechał
                            > ponownie, wory są zbierane, panowie mają swoje worki na te rozwalone. Kierownik
                            > Referatu Gospodarki Komunalnej jest wdzięczny ludziom za pomoc w wyzbieraniu
                            > zniczy do tej pory. Powiedział też, że póki co znicze z chodników i poboczy nie
                            > będą zbierane dlatego, że niektóre jeszcze się palą. Natomiast myślę, że będą
                            > mieć na oku ul. J.P.II.

No niesamowite.... Więc jednak potrafili chociaż przyjechać...

PS. Palące się znicze w niczym nie przeszkadzają... Co zresztą pokazaliśmy
                            wczoraj. Można pozbierać te wypalone....
                            PS2. Czy dzisiaj też się znajdą chętni do wyzbierania pozostałych zniczy na
                            odcinku od Sandomierskiej do ronda?
                            • powie3 POMOCY: Posprzątajmy z JP2 znicze do końca 12.04.05, 08:08

[...]
                              > PS2. Czy dzisiaj też się znajdą chętni do wyzbierania pozostałych zniczy na
                              > odcinku od Sandomierskiej do ronda?

ktoś się znalazł ale niewiele zostało sprzątnięte. wg notki w dzisiejszej
                              lokalnej GW ZUK chciał sprzątać znicze ale ludzie sie sprzeciwiali - jaki
                              problem (napisałeś/aś) w zbieraniu tylko wypalonych?... najbardziej to
                              mnie "bolą" te kikuty między pasami - moga być niebezpieczne gdy duże ciężarówy
                              (jakich tu przecież nie brakuje) będą zdmuchiwać te szklane na jezdnię...

APEL: wyjdźmy jeszcze dziś, sprzątnijmy to porządnie i do końca
                              • Gość: gość Re: POMOCY: Posprzątajmy z JP2 znicze do końca IP: *.ats.pl 12.04.05, 10:20
                                Wczoraj około 18 nie było nikogo, kto sprzątał. Dopiero później, około 20 i 21
                                pojawiło się kilka chętnych osób.
                                Proponuję dzisiaj faktycznie skończyć sprzątanie. Im więcej osób przyjdzie, tym
                                szybciej sprzątniemy. Dzisiaj przejeżdżając przez tą ulicę faktycznie można mieć
                                wrażenie, że przejeżdżamy przez małe wysypisko zniczy... Wygląda to okropnie :(

PS. ZUK dzis również wywozi worki... I nawet zamiatają chodniki.. Ale zauważyłem
                                tylko dwóch pracowników...
    • Gość: renmol Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.udn.pl 10.04.05, 18:43
      zgoda sluzby miejskie ale dodam i k l e r y c y ! sluzby
      miejskie + klerycy = porzadek !!!
      • Gość: rene Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.udn.pl 10.04.05, 20:09
        Ja bym do sprzataczy dorzucił fryzjerów i maklerów giełdowych. Dlaczego klerycy?
      • Gość: anka Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 20:16
        Takie teksty rzucają ludzie zakompleksieni.:)))))
        Pisz już sobie lepiej do Nie i Faktów i mitów, a nie na Forum GW.
    • Gość: Arti zapaliłem 1 zabrałem 10 Zrób to samo IP: *.udn.pl 10.04.05, 22:01
      • Gość: żona ja zesralem sie i co? IP: 193.111.144.* 10.04.05, 23:42
        a ja tam posprzatam.a kupe zrobie na twarz tym co tylko umieja krytykowwac-
        wąchaj moj smrod!
      • Gość: gość Re: zapaliłem 1 zabrałem 10 Zrób to samo IP: *.ats.pl 11.04.05, 11:15
        Dokładnie o to chodzi. Gdyby wczoraj przyszło chociaż 10% osób z tych, które
        przychodziły w ciągu poprzednich dni z małą reklamówką i sprzątnęło 10 zniczy, w
        ciągu 30 minut ulica byłaby posprzątana... I wyglądałaby o wiele ładniej niż
        teraz...
        • Gość: nowłasniezróby to Re: zapaliłem 1 zabrałem 10 Zrób to samo IP: *.udn.pl 12.04.05, 10:22
          • Gość: ho Re: zapaliłem 1 zabrałem 10 Zrób to samo IP: *.udn.pl 12.04.05, 15:13
            • Gość: skm ZAPRASZAMY IP: *.idea.pl 12.04.05, 17:51
              Zapraszamy do wspólnego sprzątania-im nas będzie więcej tym szybciej zrobimy
              porządek z tym wysypiskiem zniczy. My zaczynamy od 19ej....
              • Gość: gość Re: ZAPRASZAMY IP: *.43.udn.pl 12.04.05, 22:03
                Dziękujemy za zaproszenie - my skorzystaliśmy...
                • Gość: skm Re: ZAPRASZAMY IP: *.idea.pl 12.04.05, 23:46
                  My też byliśmy i było nam miło, że nie byliśmy sami. Wielkie dzięki wszystkim
                  co sprzątali z nami! Już jest dużo zrobione.....
                  • Gość: gość Re: ZAPRASZAMY IP: *.ats.pl 13.04.05, 09:35
                    My skończyliśmy około 21.30, sprzątnęliśmy cały środek no i po bokach przy
                    chodniku. Ale byłem bardzo mile zaskoczony, kiedy to przejeżdżałem tamtędy przed
                    23 i było sporo nowych niebieskich worków ze sprzątniętymi zniczami (których o
                    21.30 nie było) :) Teraz zostało już naprawdę niewiele - prawdę mówiąc,
                    wystarczy 5-6 osób i dzisiaj w ciągu mniej więcej 2 godzin możemy dokończyć to,
                    co zaczęliśmy w niedzielę :-)
                    • Gość: brawo Re: ZAPRASZAMY IP: *.udn.pl 13.04.05, 09:41
                      bardzo fajnie ze radomianie sa tacy zdyscyplinowani
                      • powie3 Re: ZAPRASZAMY 13.04.05, 10:11
                        <i>Gość portalu: brawo napisał(a):

> bardzo fajnie ze radomianie sa tacy zdyscyplinowani</i>

chciałbym móc rozciągnąć pojęcie "zdyscyplinowanie" na tak rozległą grupę
                        jak "Radomianie"...
                    • Gość: skm Re: ZAPRASZAMY IP: *.idea.pl 13.04.05, 10:19
                      Wiadomości z ostatniej chwili.
                      Od ramna ludzie w pomarańczowych kamizelkach zbierają znicze doszli już do
                      ronda-zbierali po stronie stawu. Wieczorem ludzie (około 10 osób) zbierali
                      jeszcze przed 23cią. Worki jeszcze stoją, jeśli do 13ej jeszcze będą zadzwoni
                      się gdzie trzeba.....
                      Pozdro
                      • Gość: gość Re: ZAPRASZAMY IP: *.ats.pl 13.04.05, 10:27
                        > Wiadomości z ostatniej chwili.
                        > Od ramna ludzie w pomarańczowych kamizelkach zbierają znicze doszli już do
                        > ronda-zbierali po stronie stawu. Wieczorem ludzie (około 10 osób) zbierali
                        > jeszcze przed 23cią. Worki jeszcze stoją, jeśli do 13ej jeszcze będą zadzwoni
                        > się gdzie trzeba.....

No proszę... Chociaż tyle zrobią dobrego :)
                        I tak jak pisałem w poprzednim poście - napewno po 21.30 a przed 23 ktoś jeszcze
                        zbierał znicze (na tej trójkątnej wysepce przy wjeździe pod Globi), to jak my
                        odchodziliśmy o 21.30 (a chyba nawet już była 21.45), to było tam mnóstwo
                        zniczy, a przed 23 już wszystkie były w niebieskich workach...
                        • Gość: skm nareszcie IP: *.idea.pl 13.04.05, 13:48
                          Jechałam przed chwilą ulicą Janna Pawła II - nareszcie czysto i nawet nie ma
                          worków! Pali się jeszcze pare świec. DZIĘKI
                          • Gość: gość Re: nareszcie IP: *.ats.pl 13.04.05, 13:57
                            Szybko się uwinęli :-)
                            • Gość: skm Re: nareszcie IP: *.idea.pl 13.04.05, 14:05
                              My i tak odwaliliśmy kawała dobrej roboty.
                              • Gość: gość Re: nareszcie IP: *.ats.pl 13.04.05, 14:41
                                Pewnie że tak i myślę że możemy być z tego choć odrobinę dumni :-)
                                • powie3 Re: nareszcie 13.04.05, 15:07

> Pewnie że tak i myślę że możemy być z tego choć odrobinę dumni :-)

i bedzie jeszcze lepiej...
                                  • Gość: gość Re: nareszcie IP: *.ats.pl 13.04.05, 16:12
                                    > > Pewnie że tak i myślę że możemy być z tego choć odrobinę dumni :-)
                                    >
                                    > i bedzie jeszcze lepiej...

A teraz z kolei ja nie bardzo wiem, co masz na myśli ;-)
                                    • Gość: skm Re: nareszcie IP: *.idea.pl 13.04.05, 17:34
                                      Myśle że napewno możemy być dumni z tej roboty, bo przecież nie czekaliśmy aż
                                      ktoś to zrobi, tylko sami to zrobiliśmy, tak samo jak zapalaliśmy te świece
                                      przez pare dni.
                                    • powie3 Re: nareszcie 14.04.05, 08:31

[...]
                                      > > i bedzie jeszcze lepiej...
                                      >
                                      > A teraz z kolei ja nie bardzo wiem, co masz na myśli ;-)

powodzenie jednej akcji daje naped do nastepnych dzialan. natomiast nie
                                      zamierzam robic nastepnym razem czegos za kogos, sprawa zniczy to wyjatkowy
                                      przypadek. pzdr.
              • Gość: pit Re: ZAPRASZAMY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:03
                Ludzie - mamy sluzby miejskie. niech sobie sprzatajaaaa.
                od czego jest ZUK????
                • powie3 Re: ZAPRASZAMY 14.04.05, 08:26
                  Gość portalu: pit napisał(a):

> Ludzie - mamy sluzby miejskie. niech sobie sprzatajaaaa.
                  > od czego jest ZUK????

wiesz, zaczelo sie od tego, ze to sytuacja wyjatkowa. to nie papierki na ulicy
                  czy butelki po piwie. moim zdaniem przyzwoitosc w tym wypadku podpowiadala mi
                  (i pewnie innym), ze nabalaganilismy troche (ponad norme) i wypadaloby
                  posprzatac. tak ja to widze.
                • grigori_z_radomia Re: ZAPRASZAMY 15.04.05, 15:26
                  Typowo Chamskie zachowanie. Dodaj jescze że Ty nie jesteś od sprzątania. Nie
                  uczyli Cie że powinieneś zostawic miejsce po sobie w takim stanie jak go
                  zastałeś.
    • Gość: Gosc Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.241.udn.pl 14.04.05, 20:42
      znicze jak znicze posprzatac mozna ale ulica Jana Pawla II szczeze mowiac daje
      wiele do zyczenia jej stan ejst gorzej niz karygodny dopiero teraz zaczeli ja
      niby remontowac ale watpie zeby cos z tego bylo bo popelniaja ten sam blad co
      popelnili rok temu gdy nakladali nowa warstwe "asfaltu" jezeli to mozna nazwac
      tym czym jest
      • powie3 Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! 15.04.05, 09:33
        Gość portalu: Gosc napisał(a):

> [...] bo popelniaja ten sam blad co
        > popelnili rok temu gdy nakladali nowa warstwe "asfaltu" jezeli to mozna nazwac
        > tym czym jest

co to za blad konkretnie?
        • grigori_z_radomia Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! 15.04.05, 15:34
          chodzi oto że nie rok temu a dwa podczas pierwszego remontu w ramach naprawy
          gwarancyjnej tej ulicy , już zfrezowano asfalt i położono na nowo nową warstwę.
          Przez ten okres czasu stało sie znia to co widać było jeszcze dwa dni temu. a
          teraz do "Gość'a" Taki a nie inny stan nawierzchni nie był przyczyna tego że
          polozyli nowa warstwę na starą zfrezowaną, bo taki sposób stosuję się przy
          naprawach nawierzchni , lecz to że owa warstwa asfaltu była z źle dobranych
          składników. Ile razy można to powtarzać. Przeprowadzono ekspertyzę w instytucie
          w Warszawie i taki był wynik. Więc, poczekajmy na wynik tej naprawy bo zgodnie
          z nowymi przepisami ta naprawa także będzie na gwarancji i jakby cos nie było w
          porżądku ponownie można będzie ją naprawiać. Może to zmobilizuje sławna
          firmę "AS".
    • Gość: kunegunda Re: A P E L - Posprzątajmy wypalone znicze!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 21:57
      popieram
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka