Dodaj do ulubionych

Autobus jak karawan - ciąg dalszy

IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 25.04.05, 20:28
Do jednego karawanu - 845 ktory jest clu obklejony i w srodku nic nie widac
doszly nastepne dwa - 812 i 848. W tym ostatnim to mpk przeszlo juz samo
siebie. Zaklejone sa nawet przednie drzwi a nawet boczny wyswietlacz i nie
widac jaka to linia i gdzie jedzie. wycieta jest tylko mama dziurka na dole
na bocznej szybie na ta ich kartke z numerem, ale samej kartki nigdy tam juz
nie ma. Przeciez to niedozwolone, zaklejec przednie dzrwi,s zczegolnie ich
polowke od strony kierowcy i wysowtelacz, tak ze nie widac numeru. Juz
pomijam to, o czym tu byla dyskusja, ze tam jest ciemno jak w czterech
literach. Rozumiem, ze to nowoczesna forma reklamy, ale bez przesady. chyba
nktk w tym mpk, zaczynajac od kierowcow po samego prezesa soche i kelles-
ktrauza nie ma odrobiny zdrowego rozsadku.
Obserwuj wątek
    • Gość: jurek Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 20:56
      A co to za firma sie reklamuje?
      • Gość: adv Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:20
        Przyszła reklama na wieś i ludziska mają problema
        • Gość: kolo Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.04.05, 23:19
          Miastowy -słome z butów wywlecz i gnojówkę z zębów dopiero tu coś pisz
          • Gość: adv Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 00:06
            a miastowy miastowy:))))
            • Gość: koko dżambo Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 26.04.05, 08:27
              wy nie rozumiecie polityki MZDiK.Przeciez oni POMAGAJA zlodziejom w
              autobusach!!!Jest bezrobocie,wiec wyszli z inicjatywa pomocy dla tych co umieja
              tylko krasc.Ciemno w autbusie=ciemno w kielni.i cala zagadka zostala rozwiana :)
    • grigori_z_radomia Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy 26.04.05, 09:24
      Reklama przedstawia hurtownie i sklep detaliczny materiałów wykończenowych
      AMAROL PLAST i sponsorowana jest przez producenta paneli CLASSEN. Jest bardzo
      ładna. Dyskusja zaczyna się od nowa, czy takie reklamy są potrzebne.
      • Gość: Misiek Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 10:07
        A dlaczego ma się nie zaczynać jeśli zdania są podzielone?
        Może dla Ciebie reklama jest śliczna ale nie każdy lubi jazdę w półmroku
        a autobus powinien służyć przede wszystkim do przewozu pasażerów i to ich
        wygoda powinna być na pierwszym miejscu.
        • grigori_z_radomia Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy 26.04.05, 10:14
          Tak, ale żeby szanowni pasażerowie mogli jeżdzić wygodnie, MPK musi zarabiać na
          te wygodne autubusy. Właśnie szykują się zakupy w MPK. Przybędzie kilka nowych
          niskopodłogowych autobusów, na gaz, prawdopodobnie juz w czerwcu.
          • Gość: Szanowny pasażer Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 11:29
            Szanowny pasażer płaci za bilet i w ten sposób MPK zarabia, w tym również na
            autobusy.
            • Gość: xyz Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:36
              A jak sie zepsuje?
              A kto zapłaci za puste przejazdy?
              Bilety musiałyby kosztować krocie...
              • Gość: Szanowna pasażerka Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.udn.pl 26.04.05, 22:25
                Ekonomisto, jak wyliczyłeś te krocie? Cena biletu zawiera i puste przejazdy i awarię autobusu i wynagrodzenie Prezesa i jeszcze szereg innych przypadków.
                Policz ile będzie kosztowało doprowadzenie autobusu do poprzedniego wyglądu po po zakończeniu umowy na reklamę , a może będzie wtedy darmowa?
                • grigori_z_radomia Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy 27.04.05, 09:10
                  W umowie na umieszczenie reklamy na autobusie, jest także mowa o jej likwidacji
                  po zakończeniu umowy. Jest tam pkt. który mówi że zostaje pobierana także
                  kwaota za doprowadzenie autobusu do stanu przed naklejeniem lub pomalowaniem.
          • Gość: pasażer Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 26.04.05, 15:41
            grigori_z_radomia napisał:

> Tak, ale żeby szanowni pasażerowie mogli jeżdzić wygodnie, MPK musi zarabiać
            na
            >
            > te wygodne autubusy. Właśnie szykują się zakupy w MPK. Przybędzie kilka
            nowych
            > niskopodłogowych autobusów, na gaz, prawdopodobnie juz w czerwcu.

Po pierwsze - niech sobie te reklamy juz beda, do Albo i Boscha nic nie mam.
            Ale ten caly amarol przechodzi ludzkie pojecie. Przeciez nie woelno zaslaniac
            przednich drzwi, no i dlaczego zaklejono wyswietlacz boczny? Skad ja mam
            wiedziec teraz jaki autobus podjedzie na przystanek? Ja sobie poradze, ale co
            ze starszymi ludzmi? Zanim podejda i z przodu lub z tylu zobacza jaka to linia,
            to autobus im dwa razy zdazy odjechac. Tyle sie mowilo, tyle Gazeta pisala, ze
            kierowcy powinni, a nie wkladaja kartek z numerem w ramki. Tyle walczyli o to
            ludzie stari i niedowidzacy, a tu MPK nie dosc ze olewa wkladanie kartek, to
            jeszcze zakleja wyswietlacze! Nie mam nic przeciwko reklamom calopokladowym,
            ale wykonamym z odrobina zdrowego rozsadku. Bo reklama niech sobie bedzie, ale
            taka, zeby nie utrudniala zycia pasazerom. To komunikacja jest dla pasazera,
            nie pasazer dla komunikacji.

Dwa. Socha dalej sie szykuje na autobusy CNG? Stacje tez zbuduje, czy autobusy
            beda musialy jezdzic na Gazowa? Autobus na CNG jest drozszy nie zwykly, do tego
            koszty dudowy stacji to ok. poltora miliona zlotych, wiec za 4 autobusy CNG,
            mozna kupic 6, 7 normalnych. Poza tym, co do tych nowych autobusow, to nie badz
            taki do przodu, bo jeszcze sie znowu okaze ze MPK nie ma pieniedzy i uniewazni
            przetrag. Ale do tego dlaeko, niech go najpierw oglosza.
            • grigori_z_radomia Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy 26.04.05, 15:50
              Owszem koszty wprowadzenia do eksploatacji tych pojzdów są wyższe ale sama ich
              eksploatacja jest wiele razy niższa niż tradycyjnych dieselowskich. A odnośnie
              przetargu, to jest on już rozstrzygnięty.
              • Gość: pasażer Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 26.04.05, 18:54
                A to ciekawe... I jakie autobusy bedziemy mieli? Dziwne, ze w BIP-ie MPK ani
                slowa na ten temat...
              • Gość: Szanowna pasażerka Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.udn.pl 26.04.05, 22:29
                Przetarg roztrzygnięty? To tyle zarobili na reklamach?
          • Gość: Chop ze wsi Przyjme reklame na rowerową rame :D IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.05.05, 00:35
            Ludziska żebyśta widzioły ile we Warszawie takich autobusiskóf jeździ.
            Łolaboga. U nas we gminie wyszlimy tesz z takom inicjatwom i bedemy reklamowac
            wszystek. Tesz siem zgłosił ino deski we furmonce pogniły i reklamo mi
            odepadneła. Ps. (pozdro dla wszystkich na forum ;) )
    • Gość: też pasażer Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: 67.111.137.* 26.04.05, 19:25
      Tym autobusem z reklamą na wszystkich szybach jeździ się okropnie. Ciemno jak w d...e u murzyna. Podobno MPK i całe miasto wszystko robi aby było w Radomiu bezpiecznie. G...o prawda. Takie autobusy pokazują, że to nieprawda. Na całym świecie dowiedziono, że jednym z podstawowych elementów wpływnia na poprawę bezpieczeństwa jest dobre, jak najlepsze oświetlenie wnętrza pomieszczeń użytku publicznego. U nas jak zwykle odwrotnie - cały dzień jest ciemno i byle jak w tym autobusie.
      Może władze MPk są na procencie u tych co zwykli pracować pociemku?
      Wkur... tj. wnerwiony pasażer
      • Gość: ola Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.radom.pilicka.pl 27.04.05, 09:17
        A mnie się tam podoba. Jest weselej i kolorowo w tym ponurym miescie. A myslę
        ze z "widocznościa" w autobusie nie jest tak źle precież materiał z którego
        zrobiona jest ta reklama przepuszcza światło- więc chyba troche przesadzacie!
        • Gość: oleśka Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 27.04.05, 10:35
          Przylep sobie kwiatek na czole też będzie kolorowo.
          • Gość: eh... Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.udn.pl 11.05.05, 13:30
            ale czy nikt nie zauwazyl że jak jest słoneczny dzień to ta reklam nie
            przepuszcza tak tego swiatla, a co za tym idzie w autobusie jest chłodniej bo
            sie tak bardzo nie nagrzewa... owszem dla niektórych może jest tam ciemno, ale
            moim zdaniem jest dobrze, bo wezmy sobie zwykły dzień jedziemy nie oklejonym
            autobusem i zaczyna padac deszcz szyby parują, czyli jest tak jak w autobusie z
            reklamą...a czy ktos narzekał na zaparowane autobusy?? nie.. więc teraz
            kompletnie nie rozmuiem.. eh.. osobiście nie widziałam autobusów z zaklejonym
            numerem ale skoro tak jest - to tu sie zgodze jest do kitu... ale autobusów z
            reklama powinno byc więcej :D kto teraz pierwszy rzuci we mnie kamieniem?? :P
            • grigori_z_radomia Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy 11.05.05, 13:31
              Szanowna Paseżareka i Pasażer. Gwarantuje
    • Gość: XXx Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 23:10
      czy wszystkie te autobusy przejeżdzają koło cmentarzy?
      może ktoś dorabia po pracy rozwożąc mniej narzekających pasażerów?
      takich troche sztywnych powiedziałbym nawet..
      brawo komunikacja radom!!
      • Gość: pitrek!!! Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.udn.pl 28.04.05, 09:42
        jak czytam wasze wypociny to mi sie na wymioty zbiera!!! po pierwsze ktos tam
        napisal ze mzdik dba o to aby kieszonkowcy zarabiany... czlowieku przeciez
        reklama jest na autobusach z MPK!!! i to reklamodawcy placa MPK Radom. malo
        tego nie placa tylko za to ze jezdzi reklama na autobusie przypuscmy przez rok
        ale ponosza tez koszty zwiazane z obklejeniem busa a po uplywie umowy z
        oczyszczeniem z reklam. jak wam ciemno w autobusie(uwazam ze przesadzacie) to
        idzcie do kierowcy a z checia wam swiatlo zapali bo za to sie nie placi. a ktos
        tam napisal ze po co reklamy jak bilety kasujemy. wplywy z biletow ida do MZDiK
        a nie do MPK. prawde mowiac to ten kto pisze ze jakis przetarg juz zostal
        roztrzygniety na nowe busy a jeszcze lepiej ze przyjada juz w czerwcu do
        radomia to sie grubo myli i nie wierzcie mu
        • grigori_z_radomia Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy 28.04.05, 10:18
          Nie zależy mi na tym czy ktoś z obecnych na tym forum uwierzy w rozstrzygniety
          przetarg czy nie. Ja uzyskałem taką informację i jest ona pewna. A co do reszty
          Twojej wypowiedzi zgadzam się, zresztą pisałem o tym juz we wcześniejszych
          postach
        • Gość: Szanowna pasażerka Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.udn.pl 28.04.05, 18:10
          Jest taki co zrozumiał, ale ja za bardzo nie wiem o co ci chodzi:
          MPK finansuje przejazdy wyłącznie z reklam na autobusach a MZDiK robi kasę z biletów dla siebie?
          Tobie się zbiera na wymioty czytając nasze wypowiedzi a może są tacy co doświadczają tej przyjemności w ciemnym autobusie. A w ogóle to jechałeś takim autobusem czy teoretyzujesz?
          • Gość: pitrek!!! Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.udn.pl 28.04.05, 19:16
            jechalem takim autobusem i to nie raz Szanowna pasażerko... i uwazam ze
            przesadzacie mowiac ze jest ciemno. rzeczywiscie nie jest tak jasno jak w
            normalnym ale tez nie ma cmoku. a przy pierwszych drzwiach obok kierowcy juz w
            ogole nie widac roznicy wiec jak wam przeszkadza to tam stawajcie albo proscie
            kierowce aby zapalil swiatla wewnatrz busa.
            a co do pieniedzy to: piniazki od reklamodawcow wplywaja do MPK na ich cele(np.
            zakup nowych busow, naprawa itd.) a pieniazki z biletow wplywaja do mzdik i to
            oni placa MPK tak jakgby za wynajem autobusow.
            • Gość: Szanowna pasażerka Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.udn.pl 28.04.05, 20:39
              Czyli pieniążki z biletów jakkolwiek niebezpośrednio to jednak wpływają do MPK. Mniemam, że również na zakup autobusów bo wątpię aby wpływy z reklam były tak duże aby można za nie było kupi autobus wart kilkaset tysięcy.
              Poza tym nie interesują mnie rozrachunki pomiędzy tymi firmami, ja płacę za przejaz autobusem komunikacji miejskiej, niekoniecznie przy kierowcy.
    • Gość: nietlubiet Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.udn.pl 28.04.05, 19:03
      lipa bo nie widac czy są kanary wsiada sie w ciemno hehe :]
      • Gość: odeon Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:00
        kanary jak kanary, mnie się po prostu niedobrze robi gdy siedzę w takim
        autobusie przy oknie. oczy mnie bolą i wcale nie pomaga że odwrócę głowę w
        przeciwną stronę.
        • grigori_z_radomia Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy 29.04.05, 09:06
          To zabieraj ze sobą miseczkę lub torebkę papierową bo jak napaskudzisz to
          będziesz musiał sprzątac
          • Gość: pasażerka Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 10:10
            bardzo miła riposta z Pana strony
            ja też nie czuję się najlepiej jeżdżąc takimi autobusami - radzi Pan: "zabieraj
            ze sobą miseczkę lub torebkę papierową"
            proponuję ustawić specjanle dozowniki z torebkami w autobusach, takie jak stoją
            w parku Kościuszki
            na pewno się przyjmą!
          • Gość: Szanowna pasażerka Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.udn.pl 29.04.05, 19:09
            Szanowny "grigori_z_radomia" jakkolwiek nieźle obeznany z działalnością MPK
            i tym samym powinien wiedzieć,że wożenie pasażerów jest podstawową działalnością tej firmy,za nic ma pasażerów.
            Proponuję abyś sam podstawiał te miseczki i poznał jaka to przyjemność.
            Popracujesz trochę to ci wyjdzie tylko na dobre. Bo dotychczas to w godzinach pracy produkujesz się tylko na Forum.
            • Gość: pitrek!!! Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.udn.pl 29.04.05, 22:02
              ludzie z czego wy robicie problem? w calej polsce jezdzi tysiace taki autobusow
              z reklama calopojazdowa i jakos nikt problemu takiego z tego nie robi bo by
              zabronili. to specjalna folia dzieki ktorej w ogole cos widac a nie jest
              obklejony bus zwykla folia i nic by nie bylo widac. w warszawie, katowicach
              jest duzo razy wiecej a u nas raptem 2 solarisy jakimi przy dobrych wiatrach
              jedziecie raz na 2 miesiace. chcecie niskopodlogowy nowy tabor? przeciez MPK
              tez musi czerpac z czego pieniadze.
              • best_seler Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy 30.04.05, 21:30
                Ale w Warszaie reklame z folii wolno naklejac tylko po lewej stronie i statka
                jest o wiele drobniejsza, z wewnatrz praktycznie nie widac, ze cos jest
                naklejone na szybe.
    • Gość: ja Autobus .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 15:59
      Chyba najmniej, jeśli nie wcale maja do powiedzenia kierowcy....
      Dyrektor mówi, kierowca słucha...
    • Gość: Piotr Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 06.05.05, 10:55
      Ja tam wolę takie karawany, które zmieniają codzienną szarosc, niż rozklekotane
      autobusy na linich 14 czy 25.
    • Gość: Kasia Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 11.05.05, 08:49
      Widziałam dzisiaj taki pojazd na 25-tej. Na autosus komunikacji miejskiej to
      nie wygląda i rzeczywiście nie widać numeru lini. Kto jeździ codziennie to może
      wie, ale pozostali.
    • Gość: roman Re: Autobus jak karawan - ciąg dalszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:27
      Ostatnio MPK ściga busiki i ITS z przystanków. Komicznie to wygląda. Aż wczoraj
      musiało dojść do stłuczki...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka