Dodaj do ulubionych

Droga Radom-Siczki-Pionki- Katastrofa!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 07:16
Co sądzicie o ostatnich przebudowach na w/w trasie kto to wymyslil na tak
waskiej drodze porobic wysepki na srodku ktore trzeba omijac calkiem bokiem -
zrobili to po to chyba zeby bylo wiecej wypadkow:/Co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz Tiry już tłuką sobie lusterka IP: *.udn.pl 05.05.05, 08:36
      kwestia czasu, aż dojdzie do jakiegoś poważnego wypadku. A wtedy wziąć kolesia
      który tak zaprojektował drogę i wsadzić do pierdla na kilka dobrych latek..

• Gość: iuala Re: Tiry już tłuką sobie lusterka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 09:35
        Tak sie robi na austriackich drogach, gdzie ludzie wiedzą, co to kultura jazdy.
        a na drodze radom - pionki to raczej stare, ale jare fury chłopaków, którzy
        jadą na dysko...
        • Gość: Mario O czym Ty piszesz.. IP: *.udn.pl 05.05.05, 09:56
          my nie duskutujemy o kulturze jazdy ale o problemie, jakim jest UTRUDNIONA jazda
          samochodów o gabarytach wiekszych niż osobówki.

Na radyjku już kilka razy słyszałem bluźnienie kierowców tirów, którzy mieli
          problemy z minięciem się z innymi dużymi samochodami...

• Gość: wer Re: O czym Ty piszesz.. IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 05.05.05, 14:20
            Bluźnienie to ja niestety słyszę codziennie na ulicy. Wynika ono ze zwykłego
            chamstwa, a nie z powodu nieodpowiedniego wykonania dróg czy chodników. Wysepki
            przy przejściach dla pieszych (stosowane na zachodzie masowo od co najmnie 20
            lat) są bardzo skutecznym środkiem ograniczającym prędkość i prawie
            uniemożliwiającym wyprzedzanie (co zresztą na przejściu jest zabronione, ale
            mało kto przestrzega tego przepisu). Dobrze, że ktoś pomyślał o wymuszeniu
            przestrzegania niektórych przepisów.
            • Gość: Mario Wydawało mi się, że PROBLEM nie w wysepkach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.05.05, 15:58
              się objawia ale w SZEROKOŚCI jezdni przystosowanej chyba do samochodu marki Fiat
              126p...

• olo1033 Re: Droga Radom-Siczki-Pionki- Katastrofa!!! 05.05.05, 09:48
      Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> Co sądzicie o ostatnich przebudowach na w/w trasie kto to wymyslil na tak
      > waskiej drodze porobic wysepki na srodku ktore trzeba omijac calkiem bokiem -
      > zrobili to po to chyba zeby bylo wiecej wypadkow:/Co o tym sadzicie

>>>>>>>>wg.mnie jest to bardzo i to bardzo dobry pomysł godny uznania.Jest to
      teren zabudowany gdzie obowiązuje ograniczenie prędkości 50 km/godz.( a ile
      teraz tam jadą ok,100 albo lepiej.Na pewno wypadków będzie mniej,jest to
      bardzo ruchliwa trasa.Warto by o tym pomyśleć i tu w mieście.Jadąc do Wrocławia
      spotkałem takie wysepki w kilku miastach - zmuszają one do zmniejszenia
      prędkości jazdy i zwrócenia uwagi w okóL.....DOBRY POMYSŁ-BRAWO...
      • Gość: Mario Wysepka wysepką, te nie szkodzą IP: *.udn.pl 05.05.05, 09:53
        ale szerokość drogi, na której LEDWO miną się dwa duże samochody ciężarowe to
        PARANOJA.

Do Wrocławia jeżdzę średnio raz na dwa tygodnie - NIGDZIE nie ma drogi o takiej
        szerokości, jaką ma droga Radom-Siczki.
        • Gość: Jaś Fasolasido Dla mnie to prowizorka IP: 217.17.35.* 05.05.05, 10:16
          Niedługo postawią zakaz wjazdu samochodów powyżej 3,5 tony i problem się sam
          rozwiąże.
          U nas prawie zawsze robi się prowizorkę i nie myśli o przyszłości, zamiast
          szerokiej 2-u pasmowej arterii z drogami dla rowerów (był kiedyś taki pomysł) i
          chodnikami buduje się "coś" co za parę lat okarze się niewystarczjące. Znowu
          następne pieniądze pójdą na projekt, przebudowę, wykup ziemi, szukanie
          inwestora, itd. a koszty okażą się ogromne. A czemu nie można tego zrobić od
          razu? Czy ci Panowie z władz, nie widzą i nie słyszą jak rozwija się
          motoryzacja, ile przybywa samochodów, jak rozbudowuje się okolica, ile nowych
          domów powstaje na tej trasie. Za 3 do 5 lat będą tam takie korki, że zaczną się
          blokady dróg przez okolicznych mieszkańców, protesty, petycje do władz. A można
          tego uniknąć, tylko trzeba spojrzeć trochę dalej, wychylić nos dalej za biurka,
          poszukać środków (UE), już teraz inwestorów, kształtować przestrzeń i myśleć,
          myśleć perspektywistycznie...
          • Gość: uchol Re: Dla mnie to prowizorka IP: 80.50.60.* 05.05.05, 10:21
            Boże, ty to chyba myślisz, że żyjesz w jakimś normalnym kraju...
          • grigori_z_radomia Re: Dla mnie to prowizorka 05.05.05, 10:27
            Nigdy nie było planów wybudowania drugiego pasma na tej drodze, ze względu na
            rangę tej trasy.
            • Gość: Jaś Fasolasido Re: Dla mnie to prowizorka IP: 217.17.35.* 05.05.05, 13:55
              A co decyduje o randze tej drogi, bo jeśli natężenie ruchu, to niedługo się
              zakorkuje. ~7 lat temu to jeszcze jeździłem rowerem do Siczek, a teraz ze
              względu na b. duży ruch, brak utwardzonych poboczy i obawy o własne
              bezpieczeństwo - zrezygnowałem. A co będzie za 7 lat?
              Będzie to co pisałem wyżej.
              • grigori_z_radomia Re: Dla mnie to prowizorka 05.05.05, 14:23
                Jest lepszy wariant trasy do Jedlni i Siczek. Biegnie wzdłóż torów od stacji
                rajec asfaltową drogą. Dojeżdzasz aż do drewnianego mostu w Piotrowicach i
                dalej w prawo, kierujesz się w stronę stacji kolejowej juz w Jedlni. Ruchu
                prawie nie ma. Fajna asfaltowa droga.Czas przejazdu spokojnym tempem około 50
                minut.
      • Gość: Lukasz Re: Droga Radom-Siczki-Pionki- Katastrofa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 11:10
        Gdzie to jest dobry pomysl! Jakbys tak trasy nie znal i jechal w nocy to
        swietnie te wysepki sa oswietlone i oznaczone! To jest paranoja poprostu a nie
        dobry pomysl!
        • grigori_z_radomia Re: Droga Radom-Siczki-Pionki- Katastrofa!!! 05.05.05, 11:16
          Przecież prace się jeszcze nie zkończyły. Ostatnim etapem prac będzie
          oznakowanie. Skąd wiesz czy nie zostana oznaczone i oswietlone. Poczekajmy na
          efekt końcowy.
          • Gość: (B)Ania Re: Droga Radom-Siczki-Pionki- Katastrofa!!! IP: 217.17.35.* 05.05.05, 13:45
            Nie ma na co czekać, to niebezpieczne. !!! Własnie pierwszym etapem prac
            powinno być oznakowanie.
            Czy np. budując drogę, to dopiero na końcu stawia się znaki ?
            • grigori_z_radomia Re: Droga Radom-Siczki-Pionki- Katastrofa!!! 05.05.05, 14:04
              a kiedy????.Nie widziałem jeszcze aby stały znaki na budowie drugiej nitki
              między obecną jezdnia a budowaną przy rurach ciepłowniczych na Żółkiewskiego.
              Oznakowanie pionowe i poziome jest ostatnim etapem (po zaakceptowaniu przez
              policje) budowy i modernizacji dróg
      • Gość: Człek z Jedlni Re: Droga Radom-Siczki-Pionki- Katastrofa!!! IP: *.ats.pl 05.05.05, 11:50
        Zgadzam się z OLO w 100 % teraz bedzie bezpieczniej i ludzie będą mogli
        normalnie przejść przez przejście nieobawiając się szaleńców. Tak na zachodzie
        zmusza się kierowców do spokojniej jazdy. Na całym odcinku Radom - Jedlnia
        obowiązuje 50 km/h !!!
    • Gość: Lukasz Re: Droga Radom-Siczki-Pionki- Katastrofa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 14:26
      Ludzie wysepki to nie sa zle tylko w jakis sposob sa one zrobione jesli jest
      ktos kierowca to wie o co tu chodzi!!! Beznadzija wysepke trzeba omijac
      szerokim lukiem! jak ktos w nocy bedzie jechal prosto to sie zabije!
      • Gość: Ruchała Stefan Re: Droga Radom-Siczki-Pionki- Katastrofa!!! IP: *.udn.pl 05.05.05, 18:11
        Projektanci drogowi pewnie ci sami co od ronda na Mochałowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka