Dodaj do ulubionych

Dni Radomia Borki

IP: *.internet.radom.pl 05.06.05, 13:51
Jak zwykle pianstwo - nawe male dzieci i pobicia - pobitych wywozily karetki
na sygnale. W blokach mamy zalane i zarzygane klatki a policja sobie stala
przy radiowozach na zagrodzonym terenie i miala wszystko gdzies. Zespol co
gral pierwszy byl niewiadomo skad i tylko bluznil ze sceny. Ceny ze sie nie
miesci w glowie - warka w puszce 5,50 i dlatego w wikingu trzeba bylo stac
poltotrej gosziny w kolejce, a i tam podniesli ceny. Dodatkowo drechy pchaly
sie bez kolejki. Chcialm bobie kupic cos do picia, to musialem stac w kolejce
i bylem chyba jedyenym ktory nie kupowal piwa albo wodki. Nikogo nie pytali o
dowody nawet male dzieci kupowaly piwo, ktore potem pily na ulicay, przed
sklapem, nad zalewem a polcija nic nie robila. Gratulacje generale.
Obserwuj wątek
    • Gość: ttt Re: Dni Radomia Borki IP: *.udn.pl 05.06.05, 14:02
      dla twojej wiadomości ochoną dni radomia zajmuje sie firma fosa i to ona zgodnie
      z prawem musi interweniować, policja w to sie nie miesza, takie jest prawo,
      ochrona musi na pismie poprosić o interwencję, jeżeli nie prosiła, to juz ich
      sprawa, a nie policji.
      • Gość: reoYess Re: Dni Radomia Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 15:30
        Kompromitacja władzy ludowej w Radomiu. Zalali bluzgami i piwem całą dzielnicę
        Halinów i Borki. Warka sponsor główny i jedyny imprezy, i dlatego Prezydenci
        nie maja nic w tym temacie do gadania.
        Oni sądzą, że na tym maja polegać dni Radomia...? Bez przesady...Panioe
        generale Marcinkowski, Panie władzo Zdzisławie...
        • Gość: włodek Re: Dni Radomia Borki IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 06.06.05, 00:00
          Na forach dyskusyjnych największych polskich portali działają spece od rozmów
          kontrolowanych. Jeśli wątek schodzi na manowce, wkraczają prowokatorzy i
          podkręcają rozmowę

1-->To specjaliści od dramaturgii i poławiacze trendów - oceniają rolę
          prowodyrów sieciowych internauci. Znają ich dobrze, bo pojawiają się w stałych
          miejscach, mniej więcej o stałej porze. Komentują wypowiedzi innych, dogryzają,
          dolewają oliwy do ognia, kiedy ten gaśnie. - Oni piszą specjalnie takie bzdury,
          żeby ludzi powkręcać - twierdzi Kosma, internauta. Zawsze są gotowi ludziom za
          coś dowalić i odwrócić uwagę od niewygodnego wątku na forum.

Wielu użytkowników sieci nie wie o istnieniu grupy prowokatorów portalowych i
          dają się nabrać. Mnożą dyskusje i wątki, a tymczasem licznik wejść na stronę
          rośnie. Korzystają z tego portale, które za frekwencję zdobywają kolejnych
          reklamodawców. Im więcej odwiedzających, im gorętsza dyskusja, tym lepsza
          sprzedaż banerów reklamowych.

Prowokatorów firmy kupują w sieci - wyszukują najbardziej aktywnych uczestników
          forów i czatów.

Osobną grupę prowokatorów stanowią trendstylerzy, czyli ludzie, którzy lansują
          modę na określoną markę. Siedzą w sieci za pieniądze firm i nakłaniają ludzi do
          zakupów. Niektórzy wybierają tylko określone fora, np. dla najmłodszych
          użytkowników, i szukają nowinek. Potem takie nowe słówka czy zachowania
          sprzedają agencjom reklamowym. Dzięki takiemu wywiadowi reklamy są
          naprawdę "wiarygodne".

Łatwym łupem prowokatorów padają kobiety, zwłaszcza te, które się odchudzają
          lub chcą wybrać specyfik na zmarszczki. Wypowiedzi rzekomo cudownie
          odchudzonych kobiet piszą najczęściej przedstawiciele firm farmaceutycznych.
          Prowokator pilnuje w sieci porządku, ale tylko takiego, który służy interesowi
          portalu. Jeśli wątek na forum schodzi w niewygodne rejony, natychmiast do akcji
          wkracza rozmówca, który odwraca czymś uwagę internautów.

- Prowokatorzy potrafią ludzi zaszczekać - przyznaje Lolka, bywalczyni forów. -
          Robią tyle zamieszania, że ludzie zaczynają się brać za łby i już nikt nie
          pamięta o jakiejś sprawie.

Podgrzewacze, sterowniki, siećwodzireje, czyli prowokatorzy zwykle określani
          przez psychologów jako uzależnieni od internetu. Bez względu na stosunek do
          nich trzeba pamiętać, że wchodzą w skład dziwnej sieciowej społeczności.

Ludzie im wierzą
          Ciekawe kto tu tak rozrabia? Sylwio kim jesteś bo piszesz bzdury?
          Prof. Wojciech Sitek, socjolog z Uniwersytetu Wrocławskiego:

- O sieciowych prowokatorach w Polsce się nie mówi, ludzie nie są więc
          przygotowani na taką formę kryptoreklamy lub prowokacji. Wierzą, że każde słowo
          w necie jest prawdziwe, dlatego prowokatorzy są niebezpieczni. Nie ma przecież
          żadnego dowodu, że są opłaceni lub wynajęci przez jakąś firmę. A firmy robią
          sobie w ten sposób tanim kosztem kryptoreklamę, która udaje wiarygodne źródło.

• Gość: mieszkaniec A banasiewicz IP: *.udn.pl 05.06.05, 15:37
        siedział sobie razem z nitą w ogródku i pili piwo w strefie vip
      • Gość: f Re: Dni Radomia Borki IP: *.udn.pl 05.06.05, 17:39
        Co ty pieprzysz? Odkąd to policję trzeba prosić na piśmie o interwencję?
        • Gość: żal czytać... Re: Dni Radomia Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:41
          ... jakie miasto taka rozrywka.
          Jacy włodarze taka gawiedź.
          Zaorać to gó.. razem z władzami miasta
          i zacząć od nowa, kultura słomiana...
      • Gość: Mieszkaniec Re: Dni Radomia Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:28
        od kiedy to policja musi się pytać kogokolwiek aby interweniować w przypadkach
        tak oczywistych? mam nadzieją że żartujesz (chyba że jesteś policjantem)?
    • Gość: Sim Re: Dni Radomia Borki IP: *.udn.pl 05.06.05, 15:46
      Jakie miasto, takie dni...
      • Gość: rataj Re: Dni Radomia Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 16:05
        Niestety, Radomiak do III ligi, a miasto już walczy o utrzymanie się w niej.
        • Gość: hela Re: Dni Radomia Borki IP: *.udn.pl 05.06.05, 17:41
          Jacy prezydenci takie dni. A co na to pani prezydent od kooltury?
    • Gość: ttt Re: Dni Radomia Borki IP: *.udn.pl 05.06.05, 18:16
      nic nie pieprze takie jest w Polsce prawo poczytaj ustwę o organizacji imprez
      masowych ćwoku
      • Gość: Komentatorka Re: Dni Radomia Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:19
        A ja byłam do samego końca imprezki...piwko było super...atmosfera niczego
        sobie...a i z PERFEKTEM się dobrze "śpiewało". Ludzie wrzućcie na luz...są
        wakacje:P:P:P
        • Gość: Mieszkaniec Re: Dni Radomia Borki IP: *.internet.radom.pl 05.06.05, 21:53
          To mi podaj komentatorko swoj adres, to przyjde, zaszczam ci klatke, narzygam
          na wycieraczke, wybije szybe w samochodzie i bede darl ryja pod oknem do 5
          rano, zobaczysz czy to taki luzik.

Juz pomijam to, co dzialo sie nad zalewem, ale jesli mieszkam 300 metrow od
          niego to chce miec w domu wzgledy spokoj. Moge wytrzymac te dwa, trzy razy w
          roku musyke do poznych godzin, ale nie bede tolerowal wandalizmu drechow,
          ktremu przygloda sie z obojetnoscia policja. I bede zadal ukarania polijantow,
          ktorych zasranym obowiazkiem bylo pilnowanie porzadku na Borkach a stali sobie
          i palili papieroski oparci o swoje samochody, a kiedy zaczelo padac, to sie w
          nich schowali.

A co do pozowlenia na pismie - to najwieksza bzdura jaka slyszalem. Wyobraz
          sobie, co by sie stalo na przyklad na meczu Wisla - Cracovia, kiedy policja
          czekalaby na zgloszenie na pismie. Policja MUSI INTERWENIOWAC w kazdej
          sytuackji, kiedy lamane jest prawo i jesli wystepuje zagrozenie zycia lub
          zdrowia. Od tego jest.
          • Gość: Kami Re: Dni Radomia Borki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.06.05, 00:11
            Popieram mieszkanca borek i mam nowy program dla Radomskiej Policji jeżeli to
            czytają pt. "STOP UZALEŻNIENIOM"
            Podstawowe założenia programu to:
            1. Zwiększenie poczucia bezpieczeństwa lokalnej społeczności w kontekście
            zdarzeń i ich skutków wynikających ze zjawisk patologicznych szczególnie
            dotkliwie odczuwalnych przez tą społeczność.
            2. Edukacja lokalnej społeczności o konsekwencjach wynikających z uzależnień.
            3. Rozwijanie współpracy międzinstytucjonalnej zmierzającej do ograniczania
            zjawiska uzależnień od alkoholu i narkotyków.

Oprócz tego program "Stop Uzależnieniom" przewiduje:
            1. Ujawnianie i eliminowanie czynników wpływających na proces uzależnienia
            wśród dzieci i mlodzieży, osób dorosłych oraz grup i środowisk szczególnie
            narażonych na uzależnienie.
            2. Stworzenie lokalnego systemu udzielania pomocy osobom uzależnionym i ich
            rodzinom.
            3. Ukazywanie różnych form i metod zapobiegania uzależnieniom stosowanych
            przez Policję oraz inne podmioty pozapolicyjne.
            4. Ujawnianie i eliminowanie czynników, które powodują naruszenie
            obowiązujących uregulowań prawnych dotyczących zapobiegania alkoholizmowi i
            narkomanii.
            5. Promowanie zdrowego stylu życia bez alkoholu i narkotyków poprzez
            ukazywanie różnych alternatywnych form spędzania np. Czasu wolnego.
            6. Kreowanie wśród lokalnej społeczności postaw piętnujących uzaleznienie od
            alkoholu i narkotyków.
          • Gość: Komentatorka Re: Dni Radomia Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:27
            Nie moja wina że mieszkasz w takiej a nie innej dzielnicy, gdzie szerzy sie
            wandalizm!!! Sama impreza była spoko...a to że na Borkach nie od dzisiaj różnie
            sie dzieje to oczywiste!!! Być może powinno być duuużo więcej patroli u Ciebie
            na osiedlu albo surowe kary dla wandali...ale nie obwiniaj samej imprezy o to,
            jakich masz sąsiadów!!!!!
            • Gość: ccc Re: Dni Radomia Borki IP: *.udn.pl 06.06.05, 18:35
              A te bluzgi, którymi raczyli nas ze sceny to kultura dla dzieci, których było
              bardzo dużo? Ja rozumiem, że Warka płaci ale za takie słowa w porządnych
              miastach płaci się mandaty. Może i organizatorom należy się grzywna.
            • Gość: wk... Radomianin Re: Dni Radomia Borki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:37
              ... również mieszkam na tej dzielnicy i wkórwiają mnie takie posty jak twój -
              nie życzę sobie darcia ryjów przez pseudo kibiców obsranego radomiaka, a tak
              naprawdę bandy pijanych gó..arzy, którzy mogą bezkarnie nasrac na naszą
              policję, i nawrzucać od ch..ów Panie Marcinkowski, Banasiewicz Nita i jeszcze
              paru obrzynów - spier....ć z Radomia bo na następne kadencje możecie liczyć
              jedynie na kiboli i bezdomnych. To również nie moja wina że spędy bydła
              urządzacie sobie na moim osiedlu. Won pod magistrat paprykę gotować!
          • Gość: Ziggy Re: Dni Radomia Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:50
            POPIERAM MIESZKAŃCA
        • Gość: Kami Re: Dni Radomia Borki IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.06.05, 00:08
          Ty "komentatorko" można napić się 0,5l.piwa i dobrze się bawic a nie 2-3litry bo
          wtedy można wszystko nawet na policyjny samochód n....kać.
          Jednym z ważniejszych zadań jakie realizuje Policja jest inicjowanie i
          organizowanie działań mających na celu zapobieganie popełnianiu przestępstw i
          wykroczeń oraz zjawiskom kryminogennym i współdziałanie w tym zakresie z
          organami państwowymi, samorządowymi i organizacjami społecznymi. Tak
          sformułowane zadania nakłada na Policję obowiązek podejmowania różnorodnych
          działań realizowanych w ramach szeroko rozumianej prewencji kryminalnej.
          Prewencja obejmuje różne dziedzina życia społecznego.Adresowana jest zarówno do
          dorosłej części mieszkańców jak też do najmłodszych.
          • Gość: Komentatorka Re: Dni Radomia Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:31
            A przepraszam bardzo...no moze jeszcze obwiń mnie za to kto ile piwa
            wypił...Niedorzeczne!!!
    • Gość: uczestnik tych dni Dni Radomia - skandal jak Nihil Novi IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.06.05, 22:02
      Komentatorko napisłaś "śpiewało" w cudzysłowie. Czyżbyś robiła raczej coś
      innego? Pewnie tak byłaś naćpana, że było ci wszystko jedno z kim, o której,
      dlaczego. A teraz wypisujesz bzdury jak to było coolowo!!! Debil albo ćpunka.
      • Gość: jajco Re: Dni Radomia - skandal jak Nihil Novi IP: *.udn.pl 05.06.05, 23:48
        Gdyby nie misjonarze, którzy wypełnili sobotę, to klęska dni Radomia byłaby
        znacznie większa. Nad zalewem Warka, w śródmieściu misjonarze zorganizowali
        imprezy i jakoś te dni mamy z głowy.
      • Gość: imprezowiczka Re: Dni Radomia - skandal jak Nihil Novi IP: *.udn.pl 06.06.05, 08:15
        Ja popieram Komentatorke!!!! było super a młodzież wreszcie się wybawiła. To
        już nie moja wina że ta impreza była dla młodych ludzi którym sprawiała
        przyjemność własna atmosfera a nie narzekających ludzi jak ty uczestniku.I
        wcale nie trzeba było się upić zeby sie dobrze bawić!!!!!
        • Gość: ZoNK Re: Dni Radomia - skandal jak Nihil Novi IP: *.104.udn.pl 06.06.05, 08:21
          QURFA mlodziez EH nawaleni gimnazjalisci i ciut powyzej
      • Gość: Komentatorka Re: Dni Radomia - skandal jak Nihil Novi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:39
        Nie wiem jaki poziom reprezentujesz, skoro piszesz o mnie, kompletnie nie majac
        pojecia!!! Dla Twojej wiadomośći: nigdy w życiu niczego nie wziełam, nie jestem
        żadną ćpunką, a swoja frustracje to sobie gdzie indziej wylewaj a nie tutaj!!
        Szkoda na ciebie słów...
        • Gość: ccc Re: Dni Radomia - skandal jak Nihil Novi IP: *.udn.pl 06.06.05, 18:38
          A takich bluzgów lubisz słuchać jakie leciały ze sceny? Parciana, prymitywna
          imprezka, czym się zachwycasz?
          • Gość: Komentatorka Re: Dni Radomia - skandal jak Nihil Novi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:59
            Szczerze mówiąc na tych "bluzgach" mnie jeszcze nie było...doszłam nieco
            później:) Generalnie hip-hop lubie, ale nie mogę nic powiedzieć, bo jak już
            napisałam, nie było mnie wtedy!!! Pozdro:)
          • Gość: Komentatorka Re: Dni Radomia - skandal jak Nihil Novi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:07
            Rozumiem,że nie każdy lubi hip-hop. Zwłaszcza starsi ludzie za nim nie
            przepadają. Ale żeby od razu określać muzykę mianem prymitywnej??? A muzyka
            Perfektu i Urszuli też jest prymitywna???
            • Gość: eheheh Re: Dni Radomia - skandal jak Nihil Novi IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.05, 07:31
              komentatorka ma niepoukladane w tej pustej glowie.... opamietaj sie kobieto !
              przemysl to co piszesz...
              • Gość: gregor13 Re: Dni Radomia IP: *.udn.pl 07.06.05, 20:35
                Niestety, poziom odpowiedzi "komentatorki" i niemożliwość dotarcia do jej
                świadomości pewnych, oczywistych zachowań jasno określa jej typ:
                "szesnastoletnia blondyna otoczona bluzgającymi dresami częstującymi ją
                piwskiem, czyli będąca w swoim żywiole i mająca gdzieś normalnych ludzi" (nie
                uwłaczając porządniejszym dziewczynom). Koleżanko, czy nie możesz zrozumieć, że
                nie o same Borki tu chodzi, tylko o gó..arstwo z całego miasta i okolicznych
                miejscowości, chlające, bluzgające, lejące gdzie popadnie za PRZYZWOLENIEM
                policji, a co za tym idzie i władz, które również miały wszystko gdzieś, bo
                "zapewniły" rozrywkę gawiedzi? Osobiście lubię posłuchać i Perfectu, i Urszuli,
                ale odpuściłem sobie tą imprezę bo wiedziałem, że będzie jak zwykle...
                • Gość: ktoś Re: Dni Radomia IP: 80.249.0.* 08.06.05, 10:28
                  Nie no to wspaniale, nie byłeś ale piszesz jak było :), po pierwsze to problem
                  tkwi gdzie indziej, NIE DA sie zoorganizować imprezy żeby nie było nachlanej
                  młodzieży, chyba ze impreza zamknięta ale to wszyscy będą mówić że ogranicza
                  sie do niej dostęp. Były imprezy rodzinne w ciągu Dni Radomia, zagrał Bartek
                  Wrona i Hugo który przewidziany był własnie dla dzieci i ich rodziców, a zespół
                  hip-hopowy który bluzgał - moim zdaniem to nic szczególnie odrażającego,
                  natomiast jak siedzisz w autobusie albo idziesz ulicą i słyszysz same bluzgi to
                  CIE nie razi???? RObicice straszne problemy, zawsze ktoś narzeka, a wszystko i
                  tak spada na UM. PROBLEM TKWI w całym systemie, państwie, sami rodzice tak
                  wychowują dzieci, weźcie sie lepiej do roboty - bo bezrobocia w Polsce NIE
                  MA !! trzeba chcieć pracować a praca zawsze sie znajdzie, pozdro pesymiści
                  • Gość: gregor13 Re: Dni Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:30
                    O to mi właśnie chodziło. Nikt nic nie robi (nie chce? nie może?), żeby było
                    lepiej...
                  • Gość: Komentatorka Re: Dni Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:18
                    Wg niektórych przemądrowatych to najlepiej w takim układzie już niczego nie
                    organizować w tym mieście...szkoda tylko że z drugiej strony słyszy się
                    wypowiedzi że w Radomiu sie nic nie dzieje, że to miasto nie żyje!!! heh...a
                    moja głowa to aż pęka od przeróżnych, poukładanych informacji...z regionu i ze
                    świata... :P
                  • Gość: Komentatorka Re: Dni Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:19
                    Popieram...problem tkwi w CAŁYM SYSTEMIE PAŃSTWA...a nie we mnie!!!
                    • Gość: ktoś Re: Dni Radomia IP: 80.249.0.* 08.06.05, 13:40
                      Ludzie przyzwyczaili się do krytykowania, po co brać na siebie odpowiedzialność
                      jak można obarczyć kogoś innego. Jak społeczeństwo byłoby inne, nie było by
                      przesadnego pijańśtwa imprezy takie jak dni radomia byłyby wspaniałe, więc nie
                      mówmy ze całkowina wina leży po stronie organizatora bo tak nie jest
    • Gość: tak Re: Dni Radomia Borki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:52
      zgadzam sie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka