Dodaj do ulubionych

Które liceum jest dobre???

IP: *.radom.pilicka.pl 18.06.05, 21:09
Od września idę do liceum. Poradzcie które powinnam wybrać. Chcę studiować
medycynę, wieć zalezy mi na dobrej szkole. Podobno w Czachowskim jest słaby
poziom, a przed Chałubińskim uczniowie piją, palą i biorą narkotyki. W
Kochanowskim uczniowie musza podobno chodzić na korepetycj u swoich
nauczycieli, zeby miec dobre oceny, a i podobno nauczeciele są tam
nienormalni i straszny poziom wprowadzają. Inne licea chyba odpadaja, bo
słyszałam że jest w nich niski poziom. Pomóżcie, bo sama nie wiem, któe
wybrać:(:(:(
Obserwuj wątek
    • Gość: kamil Re: Które liceum jest dobre??? IP: 82.160.127.* 18.06.05, 21:37
      Straszne stereotypy...
      Hmn jesli zalezy ci na studiach medycznych polecam Chałubińskiego
      Szkoła ma duże tradycje w tej dziedzinie.
      Poziom jest rózny,generalnie niezły ale bio-chem zawsze bardzo,bardzo mocny.
      Co do narktyków,pijaństwa itp,absolutnie ucinam te informacje.
      Sam slyszalem wielokrotnie ten argument przed wyborem szkoly i dzis zastanwiam
      się skad on się wziął.
      Wiadomo,w każdej szkole istnieje ten problem.
      Ale zapewniam Cię,że IV lo wcale nie jest opod tym wzgledme gorsze od innych
      szkół.
      Może poprzednie roczniki,za[pracowały na taką opinię.
      Ja chodzę do tej szkoly już prawie rok,i nie spotkałem się z tym o czym piszesz.
      Wiadomo kto szuka ten znajdzie,ale jesli nie nie jest się tym
      zaintersowany,sprawa nie istnieje.

pozdrawiam:))
      • Gość: lll Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.radom.pl 18.06.05, 22:11
        Wszędzie to samo.Ucz się dziecko sama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Licz na siebie
        i korepetytorów. Wtedy moze dostaaniesz się na wy mażone studia , dopóki niż
        dempgraficzny nie wejdzie do liceum,nie bębzie konkurencji i zagrożenia dla
        utraty pracy to będzie nadal luz ,bluz,
        profesorstwo!!!!!!!!!!!!!!!! ...................Pozdrawiam. lLicz na
        siebie ,powodzenia.stopnie stopniani a liczy się wiedza
        iumiętności!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Rodzic - maturzysty, nauczyciel -z powołania i z
        zaswadami,odany dzieciom.
        • Gość: h Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.chello.pl 24.06.05, 18:19
          nauczyciel robi takie błędy ortograficzne? a można spytać z jakiej szkoły?
    • Gość: Butterfly Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.radom.pl 18.06.05, 22:20
      Z tym Kochanowskim to juz spora przesada. Sama jestem w II klasie liceum, w mat-
      fizie, mam srednia 4.8, na zadne korki nie chodze, a juz tym bardziej na korki
      do moich nauczycieli... :/ Wierutna bzdura. Tez sie wybieram na medycyne, i
      uwazam ze wybor VI LO byl dobry, z chemii kolko zrobilo swoje, o mature nie
      musze sie bac, fizyka tez w zasadzie nie najgorzej, ale na pewno nie jest to
      zasluga sora Golki, ktory niestety do uczenia NORMALNYCH ludzi (nie-
      olimpijczykow) sie nie nadaje, owszem, przebiany material jest naprawde
      ogromny, ale sporo rzeczy to jego autorskie wymysly, do niczego nie
      potrzebne... Biologia, jak na mat-fiz, tez nie najgorzej w sumie, chociaz sorka
      traktuje nas jak dzieci z downem ;) Ale mimo wszystko polecam, chociazby ze
      wzgledu na bardzo wysoki poziom fizyki i chemii. A nauczyciele fakt, bywaja
      nienormalni, ale wszystko da sie przezyc ;)
      • Gość: nono Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.udn.pl 19.06.05, 00:23
        Baczyński jest niezły.
      • Gość: ogranicznik Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 04:35
        drogi nauczycielu nie chodzisz na korki do samego siebie a to mi rewelacja!
      • Gość: HE Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 04:41
        Po mat fizie na medycynę- inteligentna jesteś!
    • Gość: ABSOLWENTKA TYLKO PLASTYK IP: *.udn.pl 19.06.05, 00:29
      NAJLEPSZE LICEUM TO LICEUM PLASTYCZNE, ALE TAM TRZEBA MIEĆ RÓWNIEŻ TALENT.
      • Gość: mg Re: TYLKO PLASTYK IP: 193.111.144.* 19.06.05, 21:25
        Sobieski super.ale nie tylko ze względu na sport, kulturalni nauczyciele, ładna
        szkoła i,, bezpieczna '', energiczny dur
        • Gość: mg Re: TYLKO PLASTYK IP: 193.111.144.* 19.06.05, 21:26
          super nie dur. tylko dyr czyli dyrektor
          • Gość: poeta W kwestii Baczyńskiego. IP: *.udn.pl 20.06.05, 09:41
            Owszem Baczyński dobrym poetą był. Tyle, że na tym koniec.
        • Gość: qna Re: TYLKO PLASTYK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 04:37
          dobra reklama dyrekcji
      • Gość: tere fere Re: TYLKO PLASTYK IP: 193.111.144.* 20.06.05, 13:16
        pewnie, ze najlepszy, ale po plastyku raczej na medycynę ma marne szanse
    • Gość: xyz Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.radom.pl 24.06.05, 13:48

1 m-ce w rankingu wiedzie Kochanowski
      2 m-ce Chałubiński
      3 m-ce Traugutt
      4 m-ce Czachowski
      5 m-ce Konopnicka
      6 m-ce Kopernik
      7 m-ce Sobieski
      8 m-ce Staszic
      9 m-ce Konarski
      10 m-ce Słowacki
      11 m -ce niestety Baczyński
      Co do liceów profilowanych nie mamy danych , ale po nich na pewno na medycynę
      się nie dostaniesz. Są to dane aktualne. Te licea utrzymują poziom w takiej
      właśnie kolejności od kilku lat.Wybór należy do Ciebie. Powodzenia!
    • Gość: tola Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.udn.pl 24.06.05, 14:17
      Kochanowski i dodatkowo korepetycje
      • Gość: hehehehe Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:47
        Co za ranking jak można tak słabą szkołę jak V lO.im.Traugutta na 3 miejscu
        ummieścić przed Czachowskim , czy Kopernikiem czy Konopnicką/moim zdaniem
        najlepszym w Radomiu liceum jest Iv Lo.im dra Tytusa Chałubińskiego , najwyższy
        poziom intelektualny młodzieży , wymagajacy nauczyciele , fajna atmosfera ,
        duzo ładnych dziewczyn i wogóle szkoła z klasą!!Polecam w Radomiu tylko IV
        LO!!!!!
        • Gość: abc Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.radman.pl 25.06.05, 16:20
          Jakbyś nie wiedział V LO im. R. Traugutta to bardzo dobra szkoła, świadczy o
          tym fakt iż od kilku lat składa się do niej najwięcej podań o przyjęcie, a poza
          tym jest tam dość wysoki poziom nauczania, wykwalifikowana kadra i miła
          atmosfera :P
    • Gość: ciotka Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:17
      idź na boi-chem do Chałbińskiego. tm jet najwyższy poziom na tym profilu.
      • Gość: ?? Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 19:40
        VI albo IV LO
      • Gość: kika Re: Które liceum jest dobre??? IP: 193.111.144.* 24.06.05, 19:41
        Tylko nie Czachowski, bo tam jest dyrektorką brudny kołtun
        • Gość: kaka Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.radom.pl 24.06.05, 19:51
          wydaje mi się ,że kwestia wyboru szkoły średniej, o którą tu chodzi, już jest
          nieaktualna, bo termin minął, ale jeżeli ktoś się jeszcze zastanawia, to moim
          skromnym zdaniem, najlepszą jest ta szkoła, w której się bedzie dziecko uczyć,
          a nie liczyć na wsparcie, poparcie czy jeszcze coś tam. Ważne jest bowiem to do
          czego chce się w życiu dojść, a nie przy pomocy kogo.na studiach też, a w
          zasadzie przede wszystkim, trzeba samemu dochodzić do wszystkiego wykorzystując
          sugestie wykładowców. Licz więc tylko na siebie . życzę powodzenia i
          wytrwałości w dorosłym życiu.
      • Gość: ... Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:54
        ciotka zapomniałaś ze to jest ChałUbiński a nie Chałbinski
    • stefan.zeromski Re: Które liceum jest dobre??? 24.06.05, 19:41
      To przenoś się gdzie indziej , byel nie w tej pipidówie--tu wszytsko jest złe.
      Fuj, jescze ulice moim nazwiskiem nazwali---wstyd dla mnie!
      • Gość: KR! Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 13:06
        Szkoły średnie akurat są w Radomiu na poziomie tego nie można powiedzieć ,
        ścisla poslka czołówka!
    • Gość: xyz Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.radom.pl 25.06.05, 15:55
      Do hehehe!
      A odkąd to poziom szkoły wyznaczają ładne dziewczyny i fajna atmosfera?
    • Gość: ... Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.radom.pilicka.pl 25.06.05, 19:50
      A co myślicie o czachowskim???
      • Gość: KR! Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 19:56
        Z tych wszystkich opiniach zdecydowanie najlepszy jest chałubiński i tą chyba
        szkołe polecam wszystkim młodym i ambitnym radomianom?
        • Gość: GIFI TYLKO KOCHANOWSKI !!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:48
          TYLKO KOCHANOWSKI, NIE SLUCHAJ BZDUR IDZ DO NAJLEPSZEGO!
    • Gość: gimnazjalistka Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.radom.pilicka.pl 29.06.05, 17:44
      dzieki za rady, ale i tak kierowałam się czymś innym przy wyborze szkoły, czyli
      czy znam kogoś w szkole. zdecydowałam sie ostatecznie na czachowskiego, bo
      bedzie tam 5 osob które znam. dostałabym sie i do chałubińskiego i
      kochanowskiego (patrzyłam na listy i byłabym w 1-szej 10), ale nikogo tam nie
      znam, a jednak trochę raźniej bedzie z kimś znajomym. myslę, ze w każdej szkole
      i tam trzeba sie uczyć, a na medycynę żadna szkoła nie da wystarczających
      podstaw, wieć bez korków sie nie obedzie. jest strona oficjalna
      czachowskiego??? Pozdrawiam i przyszłym licealistom życze powodzenia:)
      • Gość: aneczka Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:54
        powiem Ci ze czachowski to dobry wybor jesli trafi Ci sie odpowiednia obstawa w
        kazdym liceum musisz sie uczyc sama a w czachowskim przynajmniej bedziesz miala
        sympatyczna kadre ktora jak przyjdzie co do czego to pomoze nie oszukujmy sie
        nie piszcie mi ze chalubinski jest taki wspanialy bo z krzesla spadne polowa
        moich znajomych tam chodzi prfil bio chem taki wspanialy ??? ha ha ha
        nauczyciel stwaia ocene w pierwszej klasie i jesli masz 5 to do konca masz
        spokoj bo czlowiek tylko ja przepisuje i to ma byc poziom?? smiech na sali w
        kochanowskim? zalezy na kogo sie trafi dla mnie przereklamowana szkola
        a te wszystkie rankingi to rowniez smiech na sali na jakiej podstawie sa one
        robione? ilosci olimpijczykow a nie pozomu nauczania szkoly i bardzo zadko sie
        zdarza zeby liczba laureatow olimpiad byla odzwierciedlieniem tego jak nauczaja
        pedagodzy w danej szkole...
    • Gość: fishu Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.bit / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:32
      III LO !! Czachowski ! dlaczego ???? otoz dlatego, ze jesli chcesz dostac sie
      na studia i miec czas na nauke tego co Cie interesuje to idz tam !! jesli
      chodzi o matme to mat-fiz mialem suuuper, nie cisneli nas z przedmiotow
      humanistycznych (poza polskim) i pozwalali sie uczyc na wlasna reke tego co
      bylo trzeba, a nie tak jak w IV LO (gdzie chodzila moja ukochana dziewczyna,
      wiec cos o tym wiem) cisneli ich z przedmiotow ktore profilowi jezykowemu byly
      wogole niepotrzbene... bez sensu, przez to miala mniej czasu zeby przygotowac
      sie do swoich przedmiotow maturalnych. Jesli chcesz zdac mature i nie chcesz by
      liceum Ci w tym przeszkadzalo, a jedynie Cie wspieralo, wybierz III LO !!
      • Gość: Kasia Re: Które liceum jest dobre??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:53
        Chodzilam do IV LO i zamiast uczyc sie przedmiotow, ktorych chcialam sie uczyc,
        sleczalam nad fiza i matma!!! A feeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka