Gość: Kasia IP: *.crowley.pl 21.06.06, 18:17 Co sądzicie o samsungu E350 i X700? Ja od zawsze miałam nokie no i nie mam pojęcia o samsungach:/ Bedę wdzięczna za kązą informacje:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blq Re: Samsungi 21.06.06, 18:23 napisze tyle. lepsze od każdej nokii w cenie w/w Samsungów. nowoczesne, ciekawe telefony, dobre zwłaszcza dla kobiet. to ich menu jest takie kobiece :D i jakość wykonania o 10 długości przed każdą nokią tanszą niz 800zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Samsungi IP: *.crowley.pl 21.06.06, 18:41 A na który lepiej zwrócić uwagę? A czy baterie są tak samo dobre jak w porzypadku nokii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia_23 Re: Samsungi IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 21.06.06, 19:40 Ja mam E720 i jestem zadowolona tylko znudził mi się już ale mi każdy telefon nudzi się po miesiącu :) bateria trzyma około 4 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
anik_a Re: Samsungi 21.06.06, 20:00 Hello. No moze tu w koncu ktos mi odpowie jak to jest ze zmiana dzwonka smsow, mozna wgrac czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Samsungi IP: *.crowley.pl 21.06.06, 21:18 Samsungi mają podobno małowytrzymałą baterie :( może ktoś stąd pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asg Re: Samsungi IP: *.grudziadz.mm.pl 21.06.06, 21:47 W moim barteria 3ma mniej wiecej tydzien przy normalnym uzytkowaniu. Czy to jest malo...? Nie wydaje mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Samsungi IP: *.crowley.pl 21.06.06, 21:52 a jakiego masz samsunga? Tydzień by mnie satysfakcjonował ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asg Re: Samsungi IP: *.grudziadz.mm.pl 22.06.06, 11:10 Samsung e 530, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Samsungi IP: *.acn.waw.pl 22.06.06, 10:21 E350E - potwierdzam, bateria trzyma jakieś 2, góra 3 dni (przy większej ilości rozmów, jakieś 0,5h na dzień to bliżej 2 dni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Samsungi IP: *.skok-stef.com.pl 22.06.06, 11:06 To co lepiej zwrócić uwage na X700 czy rozglądać się za innym telefonem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firefly Re: Samsungi IP: 217.153.220.* 22.06.06, 15:01 Mam dwa X700 i jestem z nich bardzo zadowolony. Bardzo dobrze radzą sobie z MP3 ,maja kapitalny wręcz wyświetlacz [256 tys kolorów]Pamięć mozna rozbudować przy pomocy krty micro sd [ja mam 1GB] Banalnie prosta obsługa,a akumulator trzyma w zalezności od tego jak ekspploatuje się telefon od 3 dni do tygodnia [Jesli się dużo gra ,słucha muzyki ,czy oląda filmy to bateria szybciej się wyładowywuje-natomiast przy samym dzwonieniu wytrzymuje dłużej] Do tego wszystkiego trzeba dodać że telefon ma bardzo fajne radio ,a wraz z telefonem gratis dostaje sie kabel USB,słuchawki i oprogramowanie. Jakość wykonania telefonu bije na głowę inne popularne marki. Generalnie polecam-bo to świetny produkt ( ma 24 miesięce gwarancji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Samsungi IP: *.skok-stef.com.pl 27.06.06, 10:10 no to może ja mam wadliwy aparat bo cos jest nie tak z moją baterią :( mam zupełnie inne odczucia niż Twoje:( jestem teraz na etapie formatowania baterii i po 17 godzinnym ładowaniu bateria starcza raptem na dzień połtora :( oczywiście opcje z jakich korzystam to jedynie rozmowy telefoniczne i sms, nawet wibracja nie jest wlaczona:( dlaczego tak mam ?! czy moge isc z tym do salonu? Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Bateria 27.06.06, 10:55 Owszem, możesz zanieść do salonu, ale nic to nie da. Samsungi mają najgorsze baterie i kropka. Zawsze znajdzie się jednak firefly, któremu z pewnością x700 trzyma 3 tygodnie, a L7, której nie ma, tylko jeden dzień i psuje się co srugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firefly Re: Bateria IP: 217.153.220.* 27.06.06, 13:33 Mylisz się kolego ! Bateria w L7 trzyma mi dokładnie tyle samo co w X700 . To nie jest mój pierwszy samsung i nie rozumiem skąd biorą się opinie o kiepskich bateriach.Ja do tej pory kłopotów nie miałem . Większosć wypowiedzi o marnych bateriach pochodzi od osób oczekujacych cudu ! Jesli ma się telefon i przez 12 godzin dziennie klika się ,rozmawia ,słucha muzyki z mp3 czy radia -to nie ma bata aby bateria wytrzymała dłuzej jak dzień lub dwa.Po za tym jest tez coś takliego jak oszczedzanie energii w aparacie .Ja np w swoich telefonach zawsze przyciemniam wyświetlacz bo nie potrzebuje aby swiecił jak latarka ,w X700 można podświetlenie klawiszy ustawić tak aby działało np tylko w nocy,można wyłaczyc dźwięki klawisz bo do niczego to nie jest potrzebne. Baterię można porównac do wiadra wody jak bedziesz z niego pił tylko tyle ile potrzebujesz to wystarczy wody na długo ,ale jak będziesz wylewał sobie wodę na głowę bo tak lubisz to skończy się szybko. Co do wspomnianej bateryjki w X700 to tak sie składa że znam parę osób które maja te telefony i nikomu nie trzyma tak krótko!? Albo jest uszkodzona ,labo faktycznie twój telefon słuzy do zabawy i nie ma chwili oddechu. No i jeszcze jedno -nigdy nie napisałem że Samsung trzyma mi 3 tygodnie -napisałem ze trzyma od trzech dni do tygodnia ,i nie wiem dlaczego sądzisz że nie mam L7 ??-jakiś wizjoner z ciebie !? Telefonów mam kilka bo prowadzę dzialność gospodarcza w której są one niezbedne -mam zarówno dwa X700 jak i L7 , mam tez L6 , dwa samsungi c100 ,mitsubishi m320,Siemensa c75 ....i jeszcze kilka innych . Tak więc mam troche doświadczenia jeśli idzie o telefony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Bateria IP: *.skok-stef.com.pl 27.06.06, 13:43 a co proponujesz mi zrobić? myslisz że może to być jakiś uszkodzony aparat i cos w salonie mi poradzą? Dziwne jest to że przy kilku rozmowach i kilkudziesięciu sms wytrzymuje tylko 1- 1,5 dnia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firefly Re: Samsungi IP: 217.153.220.* 27.06.06, 13:45 Do Kasi...zapomniałem ! Moze żle formujesz baterię !? To ogniwo powinno się najpierw rozładowac az do wyłaczenia telefonu,a potem powinno się go ładować przez 12 godzin przy wyłączonym telefonie. W trakcie okresu formowania akumulatorka powinno unikać sie jego doładowywania np przez podłączanie telefonu do USB w komputerze. Takie ładowanie powinno być powtarzane trzy razy. Taką informacje uzyskałem od działu technicznego ery i tak postępowałem ze swoimi telefonami. Swój telefon ładowałem w niedziele ,a dzisiaj mam jeszcze trzy kreski na wskaźniku ,a dzwonie dużo ! Jeśli faktycznie akumulatorek trzyma tak marnie to podlega on reklamnacji.Ja miałem taką sama sytuację z Siemensem C75 ( też trzymał tylko 1 dzień) i bateria została mi wymieniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Samsungi IP: *.skok-stef.com.pl 27.06.06, 14:51 ja telefon kupilam w piatek i jak tylko bateria sie rozladowala to wlaczylam ja do ladowania. cala noc i troche sie ladowal i rano wlaczylam - wytrzymal (wtedy nagralam dwa krotkie filmy slubne, rozmawialam troche i sms owalam) do niedzieli rana :( zaraz jak sie rozladowal wlaczylam go do ladowania i ladowal sie do poniedzialku rana - wychodzac do pracy wlaczylam go i dzis juz rano sie znowu rozladowal (tym razem przeprowadzilam jedynie tylko kilka rozmow i popisalam kilka sms) :( czy inaczej powinnam to robic? chyba dobrze formatuje prawda? tylko dlaczego tak szybko sie rozladowuje:(?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firefly Re: Samsungi IP: 217.153.220.* 27.06.06, 16:23 Wyglada na to że robiłas wszystko dobrze. mnie sie wydaje że trafiłaś jakąś kiepska baterię.Przy takim uzywaniu jak opisałeś powinna wytrzymać przynajmnie te trzy cztery dni. Ja na twoim miejscu zareklamowałbym telefon.Ma zaledwie kilka dni więc bateria przy normalnym uzywaniu powinna wytrzymac duzo więcej. Idż do salonu i powiedz im ze akumulator trzyma tylko jeden dzień -powinni wymienić. Jakiś czas temu kupiłem Siemensa C75 i miałem tak samo-bez względu na wszystko bateria trzymała tylko 1 dzień -poszedłem do ERY i bez problemu wymienili mi na nową.Może też być tak że rozładowywanie akumulatora jest spowodowane jakąś wadą telefonu -wtedy wymiana nic nie da i trzeba oddać telefon do naprawy-tyle że wtedy trzeba czekac ok 2 tygodni-ja aktualnie mam Motkę L7 w naprawie ( padł aparat) i jutro mija 2 tygodnie a jeszcze w saonlie nic nie wiedzą . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firefly Re: Samsungi IP: 217.153.220.* 27.06.06, 16:50 Szukałemn w internecie odpowiedzi na twój problem . Może opisz swój problem z telefonem na tym forum !? samsung.3l.pl/forum/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Samsungi IP: *.crowley.pl 02.07.06, 22:23 czy mogłbyś mi napisać krok po kroku jak przegrać zdjęcia i filmy które mam w telefonie na kompa?!mam kabel i co dalej ....;) Pozdrawiam no i dziękuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firefly Re: Samsungi IP: 217.153.220.* 02.07.06, 22:53 Telefon musisz przestawić na modem, Zainstalować sterowniki od kabla -najlepiej zrobić to w ten sposób aby komputer sam wykrył te sterowniki na płycie . Ja to robię tak ! Podłączam telefon do komputera (oczywiście ma być ustawiony na modem a nie na pamięć masową),wkładam płytkę do napedu i restaruję kompa.Po uruchomieniu windows wykrywa nowe urządzenie i pyta czy je zainstalowac -trzeba mu podac aby zrobił to automatycznie -wtedy on sam pobiera sterowniki z płyty,i instaluje telefon jako modem. Jak juz się wszystko zainstaluje to trzeba z płyty zainstalowac program Samsung PC Studio i tam w zakładce zarzadzanie plikami masz wszystko czego ci potrzeba !-można stoswać metodę "przeciągnij i upuść" To tyle- gdybyś miała jakies problemy to pytaj -moze uda mi się w czymś być pomocnym, Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Samsungi IP: *.skok-stef.com.pl 03.07.06, 08:14 Dziękuje za wyjaśnienie :) mam zasadnicze pytanie - jak przestawić telefon na "modem"?! reszta jest łatwiejsza więc mam nadzieje że pójdzie wszystko oki:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Firefly Re: Samsungi IP: 217.153.220.* 03.07.06, 10:30 Musisz wejść w telefonie "Ustawienia"----> "Ustawienia telefonu"---->"Ustawienia USB"---->tutaj trzeba zaznacztć "Modem" Odpowiedz Link Zgłoś
gryzli5 Re: Samsungi 27.06.06, 14:03 Ja parę dni temu kupiłem X 700 -jak do dzisiaj wszystko jest ok. Zdziwiłem się tylko bo jak włożyłem baterię do telefonu to pokazywało że jest pełna -w Erze powiedzieli że one tak mają ,ale tak na parwdę to ona pełna nie jest i że wszystko się ułozy po formatowaniu baterii. Po włożeniu baterii do pierwszego ładowania wytrzymała mi 2 i pół doby przy bardzo inetnsywnym katowaniu rozmowami i mp3-bo chciałem ją szybko rozładować. Dzisaj jest drugi dzień po ładowaniu i jeszzce wskaźnik jest pełny. Ty masz chyba jakąś trefną baterię . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Samsungi IP: *.crowley.pl 27.06.06, 17:34 byłam dzis w salonie i Pani powiedziała że takie coś może mieć miejsce podczas formatowania bateri. Mówiła że może dziać się tak ponieważ telefon się przystosowuje i każdy reaguje indywidualnie (cokolwiek to oznacza:)). Kazała do końca sformatować baterie i poobserwować - tak więc dziś kończę ostateczne formatowanie i zabieram się za obserwowanie:) Powiedziala, że jak po formatowaniu będzie tak samo to mam przyjść to będziemy go reklamować itp:) OBY!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Samsungi IP: *.skok-stef.com.pl 31.07.06, 11:50 no i mój telefon wrócił z reklamacji i nadal tak nedznie działa :/ niby powiedzieli/napisali, że jest wszystko sprawdzone i działa poprawnie ale bateria nadal trzyma 2 dni przy kilku rozmowach i kilkunastu sms) :( a na dodatek przywrocili mi ustawienia fabryczne (chyba) i nie moge teraz ustawic zeby budzik dzwonil przy wylaczonym telefonie :/ pamiętacie jak to sie ustawialo?:) Odpowiedz Link Zgłoś