Gość: jdk IP: *.bmf.com.pl 13.07.01, 13:28 Ktos moze krotko napisac, co to dokladnie jest RPG i czy gra sie w to gdzies w Radomiu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kether Re: RPG w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 15:05 RPG to pewien sposób na spędzenie wolnego czasu. RPG (Role Playing Games) to gry fabularne. Zbiera się grupka ludzi. Jeden z nich jest Mistrzem Gry i kreuje świat rozgrywki w którym żyją i przeżywają przygody bohaterowie Graczy. Każdy gracz przed grą kreuje swojego bohatera, opisuje go, daje pewne współczynniki, odpowiadające tym z prawdziwego życia i jak najlepiej opisujące, na przykład zręczność, inteligencja. Tworzone są życiorysy - wszystko jak najbardziej rzeczywiste. Mistrz Gry opowiada graczom co się w danym momencie dzieje, oni natomiast odpowiadają co robią, np. walczą z rozbójnikami itp. Po więcej informacji zapraszam na www.kether.prv.pl lub www.mag.com.pl. Istnieje wiele różnych gier, każda z nich toczy się w innym wymyślonym świecie, na przykład w Warhammerze są Krasnoludy, Elfy itp,przy czym poziom rozwoju jak w średniowieczu. W polskich Dzikich Polach gramy za czasów Rzeczpospolitej Szlacheckiej, a w Cyberpunku 2020 wcielamy się w rolę ludzi przyszłości. Wszechobecne są wszczepy i inne udoskonalenia. Ale gier jest mnóstwo. Na terenie Radomia istniała kiedyś księgarnia Progresor, jednak po trzech latach bytu została zlikwidowana. Niestety. Obecnie gracze są rozproszeni po calym mieście lub wyjechali studiować. Jako prasę polecam "Magię i Miecz" - cena 8.5 lub "Portal" dostępny wyłącznie w Empikach. kether@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kether Re: RPG w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 17:22 Nie ma za co. Jakby cos jeszcze bylo nie jasnego to pytaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: RPG w Radomiu IP: *.pl 13.07.01, 23:53 Gość portalu: jdk napisał(a): > Dzieki za info! Jesli chodzi zas o komputerowe odpowiedniki to roznie. Popularna jest seria Baldurs Gate I i II, Icewind Dale, Torment, Might and Magic itp. Sa rozne, z rzutow izometrycznych, z rzutow widzianych oczami bohatera...Jesli ktos mial Amige to taki Ishar byl odpowiednikiem takiego RPG. Swietne gry na dlugie zimowe wieczory :))) A ja z niecierpliwoscia czekam na Newerviter Story ;)) P.s Kether niezla stronka elektronika ;> Moze wasze zdjecia bys sie tam znalazly ?? Szczegolnie administratora servka bo nazwisko mi jakies takie znajome :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kether Re: RPG w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 09:45 Ja za bardzo nie przepadam za komputerowymi eRPeGami gdyż nie oddają w pełni tego, co dzieje się na przykład u mnie na sesji. Niestety fabuła jest jeszcze za bardzo liniowa i za każdym razem ci sami NPCsi. Dopiero być może Neverwinter Nights będę mógł zaliczyć jako przedstawiciela i odpowiednik książkowego RPG. Voder - być może zdjęcia będą za jakiś tydzień lub dwa... A Pawel? Czy ty chodziles do elektronika? Moze sie tam poznaliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: RPG w Radomiu IP: *.pl 14.07.01, 23:04 Gość portalu: Kether napisał(a): > Dopiero być może Neverwinter > Nights będę mógł zaliczyć jako przedstawiciela i odpowiednik książkowego RPG. Tak o to mi chodzilo a nie o Neverwinter Story ;PPP ;>> Cos mi sie wydaje ze napisalem tak bo w TV lecial Limalh z Neverending Story ;>>> > Voder - być może zdjęcia będą za jakiś tydzień lub dwa... A Pawel? Czy ty > chodziles do elektronika? Moze sie tam poznaliscie? Kheh a co do tego to juz na ircu sobie pogadalismy :))))... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kether Re: RPG w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 12:58 Widziales filmik z plytek Baldurs Gate'a 2? Bardzo mnie interesuje jakie beda wymagania? Bo jezeli Diablo 2 czesto sie zacinalo, to wole nie myslec co bedzie z ta wszechobecna i doskonala grafika 3d? Bedzie trzeba kompa wymienic... Byc moze warto bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voder Re: RPG w Radomiu IP: *.pl 17.07.01, 23:37 Gość portalu: Kether napisał(a): > Widziales filmik z plytek Baldurs Gate'a 2? Bardzo mnie interesuje jakie beda > wymagania? Bo jezeli Diablo 2 czesto sie zacinalo, to wole nie myslec co bedzie ten tez, ale sciagalem jakies trailery i zapowiedzi giery z sieci i zapowiada sie calkiem calkiem...A co do sprzetu to moj chyba podola (mam nadzieje bo PIII to nie zamierzam kupowac ;PPP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kether Re: RPG w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 14:22 ja nie jestem takim optymista:) Odpowiedz Link Zgłoś