Dodaj do ulubionych

K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica

15.08.05, 13:54
Jesli myslisz,że Kielce to dziura, miasto w którym "nic nie ma" to się grubo
mylisz.We wtorek w bezpłatnej gazecie Metro ukaże się rozkładówka o Kielcach,
napisana lekkim i przyjemnym językiem. Dowiesz się z czego słynie CK, co mamy
naj..., co oferuje piękniejące z dnia na dzień Nasze Miasto. To i tak nie
wszystko, bo atrakcji u nas bez liku. A jeśli nie byłes jeszcze w Kielcach to
nic straconego....
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do wnikliwej lektury...
Buziaczki dla Radomia...
Obserwuj wątek
    • Gość: c Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica IP: 82.139.8.* 15.08.05, 13:57
      Każdy ma taką stolicę na jaką zasługuje.
    • Gość: wer@ Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 13:58
      Dziękujemy za buziaczki, przyjmujemy i przesyłamy dla Was. Nigdy nie myślimy,
      że Kielce to dziura ale zabawy dziś nie będzie bo KR! chyba gdzieś wyjechał.
      Może jest incognito w Kielcach.
      • gladiator.ek Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica 15.08.05, 14:30
        Gość portalu: wer@ napisał(a):

> Dziękujemy za buziaczki, przyjmujemy i przesyłamy dla Was. Nigdy nie myślimy,
        > że Kielce to dziura ale zabawy dziś nie będzie bo KR! chyba gdzieś wyjechał.
        > Może jest incognito w Kielcach.

Heheheh, dzięki wielkie. też zauważyłem ,że coś mojego pupila KR nie ma, a mam
        dla niego cytacik Piłsudskiego--ciekaw jest jego interpretacji:))))
        Buziaczki dla radomia płyną dalej...
        • gladiator.ek Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica 15.08.05, 19:00
          Co tak nic nie piszecie? :)) Tak spokojnie przyjmujecie ten fakt do
          wiadomości? :))) A gdzie KR! - liczyłem na niego:((((
          Buziaczki lecą dalej...
    • Gość: ziom Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica IP: *.pl 15.08.05, 19:58
      KR!a już nie będzie:)
      • gladiator.ek Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica 15.08.05, 20:02
        Gość portalu: ziom napisał(a):

> KR!a już nie będzie:)

Jak to??? Nie mów ,ze go zabanowali--co ja teraz zrobię?? Czy ktoś wie, może
        w najbliższych dniach będzie jakis fajny kabaret w telewizji?
    • Gość: kaiko Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:05
      byłem ostatnio w Kielcach. pojechałem sobie z ciekawości jak wracałem z Krakowa. o mieście(centrum) mogę powiedzieć tylko tyle, że mimo iż jest względnie zadbane to jest po prostu brzydkie. zero architektury. kamieniczki przypominają zwykłe kloce. i nie mówie tego bynajmniej z zawiści do miasta bo Kielce tak samo zresztą jak i Radom mam gdzieś.
      różnica między Radomiem jest taka, że Kielce jak już wspomniałem są względnie zadbane i brzydkie (poza pałacem biskupów), a Radom zaniedbany (ale z tego co widać to sie zaczyna zmieniać) ale w miare normalny (no piękny na pewno nie jest ale ogólnie spoko). plac konstytucji, piłsudskiego, park kosciuszki z katedrą i teraz rwańska chociażby to potwierszają.
      • gladiator.ek Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica 15.08.05, 21:12
        Gość portalu: kaiko napisał(a):

> byłem ostatnio w Kielcach. pojechałem sobie z ciekawości jak wracałem z
        Krakowa
        > . o mieście(centrum) mogę powiedzieć tylko tyle, że mimo iż jest względnie
        zadb
        > ane to jest po prostu brzydkie. zero architektury. kamieniczki przypominają
        zwy
        > kłe kloce. i nie mówie tego bynajmniej z zawiści do miasta bo Kielce tak samo
        z
        > resztą jak i Radom mam gdzieś.
        > różnica między Radomiem jest taka, że Kielce jak już wspomniałem są względnie
        z
        > adbane i brzydkie (poza pałacem biskupów), a Radom zaniedbany (ale z tego co
        wi
        > dać to sie zaczyna zmieniać) ale w miare normalny (no piękny na pewno nie
        jest
        > ale ogólnie spoko). plac konstytucji, piłsudskiego, park kosciuszki z katedrą
        i
        > teraz rwańska chociażby to potwierszają.

To kolega dawno nie był w Kielcach. Na szczęści większości Kielce się podobaja.
        wystarczy się rozejrzeć, pochodzić. A niby to czemu Kielce sa najłądniej
        oświetlonym miastem w kraju? Żeby coś iluminowac to trzeba miec coś łądnego.A
        tak konkretnie to co się tak nie podobało? Może jakieś szczegóły--to tez cenne
        informacje. Oczywiście polecam jutrezjsze Metro...
        • Gość: gregor13 Re: do gladiator.ek-a IP: 82.139.8.* 15.08.05, 21:33
          Gladiator.ek, po jakie licho zaczynasz taki wątek na forum radomskim? Zawsze
          marudzisz, że KR! najeżdża na twoje kielce, a teraz sam prowokujesz? Co chcesz
          tym zyskać, że wszyscy radomianie rzucą się na Metro i będą sobie z rąk wyrywać?
          Albo może wszyscy ruszą na kielce, żeby je "podziwiać" (?!?!?!?). Daj człeniu
          spokój, siedź u siebie, a jak na waszym forum nie jest ciekawie, to róbcie coś,
          aby ciekawie było. Ja osobiście tam nie zaglądam, bo nie mam takiej potrzeby i
          nie mam potrzeby jątrzenia u kogoś...
          • Gość: Barbara Re: do gladiator.ek-a IP: 82.139.8.* 15.08.05, 21:47
            KR pewnie na pielgrzymce.Jeżeli tak, to przyjedzie uduchowiony i bardziej
            liberalny.Pozdrowienia dla Kielc.
          • gladiator.ek Re: do gladiator.ek-a 15.08.05, 22:38
            Gość portalu: gregor13 napisał(a):

> Gladiator.ek, po jakie licho zaczynasz taki wątek na forum radomskim? Zawsze
            > marudzisz, że KR! najeżdża na twoje kielce, a teraz sam prowokujesz? Co chcesz
            > tym zyskać, że wszyscy radomianie rzucą się na Metro i będą sobie z rąk
            wyrywać
            > ?
            > Albo może wszyscy ruszą na kielce, żeby je "podziwiać" (?!?!?!?).

To przerasta nawet moje intencje:))) Ale nie miałbym nic przeciwko gdyby tak
            się stało:)))
            Pozdrawiam serdecznie i takowoż zapraszam...
        • Gość: kaiko Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 22:16
          ostatnio, czyli podczas podrózy z Krakowa, w Kielcach byłem dokładnie miesiąc temu.
          • gladiator.ek Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica 15.08.05, 22:42
            Gość portalu: kaiko napisał(a):

> ostatnio, czyli podczas podrózy z Krakowa, w Kielcach byłem dokładnie miesiąc
            t
            > emu.

Ale konkretnie co Ci się nie podobało? To dla mnie chyba cenniejsza informacja
            niz gdybyś miał mi tu słodzić jakie piękne sa Kielce. Napisz co widziałeś,
            które muzea odwiedziłeś, puby, które dzielnice. Może któryś z budynków
            kieleckich nalezałoby Twoim zdaniem wyburzyć?--podpowiadam -dworzec PKP i dom
            związków-bo urodą nieco odstaja od reszty miasta:))))

--------------------------------------------------------------------------------
            • Gość: kaiko Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 23:30
              ok dużo nie widziałem
              od dworca PKP do końca sienkiewicza sie przeszedłem (3 godzinny postój w Kielcach) + pare uliczek odchodzących od sienkiwicza.
              chodzi mi tylko o to że budynki mimo, iż są ładnie odnowione/pomalowane są po prostu brzydkie, nie wiem jak mogę to bardziej obrazowo powiedzieć... kamienice są po prostu zwykłymi klockami
            • Gość: Gość Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 23:44
              A ja sądzę że dworzec właśnie pasuje do reszty miasta. Kielce mają opinię
              jednego z najmniej ciekawych i najbrzydszych miast w kraju - wiem to jako
              socjolog, prowadziłem sporo badań na takie właśnie tematy.
              • gladiator.ek Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica 16.08.05, 00:28
                Gość portalu: Gość napisał(a):

> A ja sądzę że dworzec właśnie pasuje do reszty miasta. Kielce mają opinię
                > jednego z najmniej ciekawych i najbrzydszych miast w kraju - wiem to jako
                > socjolog, prowadziłem sporo badań na takie właśnie tematy
                Naprawdę??? To dlaczego większości się podobają?
                Może byś tak zrobił badania o Radomiu?
                • Gość: Gość Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 00:35
                  Nie no ludzie dajcie spokój, jeszcze się dowiem że Kielce są w top 10 najlepiej
                  rozpoznawanych miast w Polsce i największych perełek turystycznych. To jakaś
                  okrutna parodia. A takie promowanie miast - na 20 forach: Metrostolica Polski,
                  pokazuje mega kompleksy. Dlaczego mieszkancy Torunia nie obskakują wszystkich
                  forów i nie krzyczą że jutro coś o nich będzie w mediach. Oczy jeszcze Polacy
                  mają...
              • Gość: vb Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica IP: 81.6.129.* 21.08.05, 17:35
                Co ty pleciesz ? Jak chcesz to Cię oprowadzę po mieście i dam szansę spojrzeć
                ze skałki geologów , z Karczówki z Telegrafu i z innych miejsc na panoramę
                miasta.Takich widoków próżno szukać w 95% polskich miast !Są miasta większe
                bogatsze w różne zabytki architektury ale np. nie ma miasta które miałoby pięć
                rezerwatów przyrody itp. itd. Jak o czymś piszesz to najpierw poczytaj
                przewodniki i osobiście zobacz a nie cytuj jakieś dane statystyczne !
                Statystycznie każdy mąż bije swoją żonę ileś tam razy rocznie hehehehe
                Pozdrawiam wszystkich i niech zwiedzają np. imprezy targowe wg. swoich
                zainteresowań albo w zimie na narty !!
        • Gość: Gość Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 23:42
          Gladiatorek, prawda jest taka, że wymyśliłeś sobie że Kielce to nie wiadomo jak
          ładne i atrakcyjne miasto, i nawet gdy ktoś napisze szczerą opinię o nim
          (zapewniam że baaardzo powszechną w Polsce) to tego nie przyjmiesz tylko
          zwyczajnie negujesz. W dodatku obrażasz respondentów...
          • Gość: wars Re: K I E L C E -- Prawdziwa Metrostolica IP: 81.6.129.* 21.08.05, 21:14
            Czym możecie się pochwalić w Radomiu ? Jakieś ciekawe imprezy .festiwale ,
            targi /oprócz bazarów hehe/ międzynarodowe ,stadiony , kluby
            pierwszoligowe ,zabytki klasy zerowej , co możecie pokazać wycieczkowiczom -
    • Gość: alexx kielce to wioska-wioska typowo zydowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 21:47
      • gladiator.ek Re: kielce to wioska-wioska typowo zydowska 15.08.05, 22:45
        Alexx'ie --czy mógłbys rozwinąć swoją myśl? Co rozumiesz przez "wioska typowo
        żydowska"?
        • Gość: Qrek Pytanie ? IP: *.l6.c2.dsl.pol.co.uk 15.08.05, 23:13
          Gdzie leżą KIELCE ?
          • Gość: Gość Re: Pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 00:05
            Powiem od siebie - w moim mieście Rzeszów opinia o Kielcach generalnie jest
            zła, ludzie lubią natomiast Radomian. To dlatego, że gdy oni w 1970 roku ginęli
            za Wolną Polskę, Kielczanie sami wiecie co robili... Niestety opinia miasta bez
            honoru jeszcze długo będzie się za nim ciągnąć...
            • gladiator.ek Re: Pytanie ? 16.08.05, 00:37
              To dlaczego Piłsudski kochał Kielce? Dlaczego Kielelcczyzna zawsze brała udział
              we wszytkich powstaniach? Dlaczego najwięcej partyzantów poza Lubelszczyzną
              było w Górach świętokrzyskich? Dlaczego tak okolice Kielc sa usiane pomnikami
              patriotycznymi, wojskowymi, partyzanckimi itp.
              Nie obrażając radomian,ale w 1976r. powodem wystąpień były ceny. A o
              działalności Biskupa Kaczmarka to słyszał???

Poza tym jeśli piszesz ,że w Rzeszowie mówi się źle o jakimś mieście, czyli
              generalizuje to samo to świadczy jaką opinię wystawiasz mieszkańcom swojego
              miasta. ...Ale i tak najwazniejsze że pamiętają o Kielcach. Często powodem
              wystawianej innemu na siłe złej opinii jest zwykłą zazdrość, do tego dochodzi
              jeszcze nieznajomość. Ja bym nigdy na Rzeszów nic nie powiedział-wole miec
              przyjaciół niz wrogów. Niestety takimi postami sympatii dla Reszowa nie
              wzbudzasz)))

Pozdrawiam wszystkich....
            • Gość: stal Re: Pytanie ? IP: 81.6.129.* 21.08.05, 17:45
              Mów za siebie a nie wszystkich !!! oki ?
          • gladiator.ek Re: Pytanie ? 16.08.05, 00:39
            Gość portalu: Qrek napisał(a):

> Gdzie leżą KIELCE ?

Na Półwyspie Helskim.
            • Gość: Gość Re: Pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 00:44
              Boże, ale kompleksy mają w tych Kielcach. Zapewnam cię że w Rzeszowie nikt o
              Kielcach nie marzy, wręcz przeciwnie. Długo by mówić i wymieniać port lotniczy,
              uniwersytet, lepszy stan dróg, budynków itd, więcej nowych mieszkań, no o czym
              tu dyskutować. Kielce to takie trochę na siłę wyrośnięte miasto, bez
              podstawowych jak na tego rozmiaru ośrodek instytucji i obiektów. Powiedziałbym
              że bardzo przeciętne, a jeśli chodzi o rozwój, zawsze będzie przytłoczone przez
              Warszawę, Kraków, Lublin...
              • gladiator.ek Re: Pytanie ? 16.08.05, 00:50

> Boże, ale kompleksy mają w tych Kielcach. Zapewnam cię że w Rzeszowie nikt o
                > Kielcach nie marzy, wręcz przeciwnie. Długo by mówić i wymieniać port
                lotniczy,
                >
                > uniwersytet, lepszy stan dróg, budynków itd, więcej nowych mieszkań, no o
                czym
                > tu dyskutować. Kielce to takie trochę na siłę wyrośnięte miasto, bez
                > podstawowych jak na tego rozmiaru ośrodek instytucji i obiektów.
                Powiedziałbym
                > że bardzo przeciętne, a jeśli chodzi o rozwój, zawsze będzie przytłoczone
                przez
                >
                > Warszawę, Kraków, Lublin...

Chłopie ale to Ty masz kompleksy.To Ty zacząłes najeżdżać na kielce. W kielcach
                jeszcze niesłyszałem zeby kielce przyrównywać do rzeszowa, predzej patrzymy na
                takie miasta jak Lublin, Kraków, wrocław, bo to sa miasta godne nasladowania a
                nie jakis gomułkowy Rzeszów, który oprócz lotniska może się pochwalić jedynie
                Wielką C.:)))--tym każdy rzeszowianin się szczyci:))))
                • Gość: Gość Re: Pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 00:54
                  No i pokazałeś swoją prawdziwą naturę.
                  • Gość: Gość Re: Pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 00:55
                    Rzucę linkiem na forum Rzeszów żeby pokazać jak szanujesz to miasto. Tam ich
                    pozdrawiałeś i zapraszałeś do oglądania metra.
                    • gladiator.ek Re: Pytanie ? 16.08.05, 01:06

> Rzucę linkiem na forum Rzeszów żeby pokazać jak szanujesz to miasto. Tam ich
                      > pozdrawiałeś i zapraszałeś do oglądania metra.

jak najbardziej szanuje Rzeszów, natomiast nie szanuję takiego chamstwa które
                      tu prezentujesz. Od razu Ci przeszkadza to że któreś miaasto wygrało plebiscyt
                      na metrostolice.I od razu musisz kielcom ubli zać, nie wiedząc kompletnie co
                      jutro bedzie. Ty od razu wioesz że Kielce to dno, itd. kultury chłopcze troche
                      i poszanowania dla swojego miasta Rezszowa. Przyjażźni negując innych i im
                      ubliżając nie zdobedziesz. na tyle jestem trzexwy że takie chamskie Twoje uwagi
                      mojego stosunku do Rzeszowa nie zmienią ,ale w konfrontacji z takimi jak ty
                      trzba użyć słów które by zabolały.
                      Po drugie watek ten miał byc tylko informacja jak na przykład na forum
                      kieleckim Air Show w Radomiu, miło się zaczęło ą z w końcu pojawiłosię kilku
                      gnomów-rozbijaczy watków podobnych do Ciebie. yślę ,ze kiedyś jeszcze swoje
                      dzisiejsze niestosowne zachowanie przemyślisz, i sam dojdziesz do wniosku że
                      mimo wszytko lepiej byc dla kogos miłym niz na siłę komus ubliżac. Jest takie
                      powiedzenie "Poniżasz innych by zrównać ich do swojego poziomu" -dokłądnie Ty
                      to zrobiłes dzisiaj z Kielcami.

Mimo wszytko pozdrawiam i zapraszam do lektury--sądząc po tym co pisałeś może
                      Cię ten artykuł troche zakoczyc:)))
                      • Gość: Gość Re: Pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 01:08
                        A co jutro będzie? Kielce zostaną stolicą kraju albo centrum turystycznym?
                        Jeden artykuł w stosunkowo mało znanej gazecie (która ma zasięg, dość
                        niewielki, tylko w kilkunastu miastach, a przez wiele osób jest wyrzucana do
                        kosza - sam widziałem) niewiele zmieni, więc nie spodziewałbym się rewolucji.
                        Są miasta które latami pracowały na to co mają teraz - np Toruń, wielkość
                        podobna a jednak turystów 10 razy więcej... Byłem tam i ciężko się przecisnąć
                        przez niektóre uliczki.
                        • Gość: g Re: Pytanie ? IP: 81.6.129.* 21.08.05, 20:55
                          Bo tam pełno jest tych którzy sprawdzają jak wyglądają majątki ich dziatków
                • Gość: Gość Re: Pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 00:57
                  Nie będę ci kielecki chłopcze tłumaczył co jest w Rzeszowie, nie będę wymieniać
                  zabytkowego starego miasta, kościołów, kamienic itd., powiem tylko że miasto
                  pod względem dochodu na 1 mieszkańca jest na 8 miejscu wśród wojewódzkich i na
                  13 wśród miast na prawach powiatu, bezrobocie ma 8%, międzynarodowe lotnisko -
                  Londyn i Frankfurt, park technologiczny, uniwersytet, politechnikę, wkrótce
                  autostradę. Po prostu nie będę rozmawiać bo nie ma z kim i o czym. Jeśli
                  Rzeszów jest gomułkowy, to jakie są kielce. Pomyśl. Ale ty nie umiesz przyjąć
                  prawdy - jak ktoś ma inne zdanie o tej prowincji, to od razu na niego
                  najeżdżasz.
                  • gladiator.ek Re: Pytanie ? 16.08.05, 01:08

> Nie będę ci kielecki chłopcze tłumaczył co jest w Rzeszowie, nie będę
                    wymieniać
                    >
                    > zabytkowego starego miasta, kościołów, kamienic itd., powiem tylko że miasto
                    > pod względem dochodu na 1 mieszkańca jest na 8 miejscu wśród wojewódzkich i
                    na
                    > 13 wśród miast na prawach powiatu, bezrobocie ma 8%, międzynarodowe lotnisko -

> Londyn i Frankfurt, park technologiczny, uniwersytet, politechnikę, wkrótce
                    > autostradę. Po prostu nie będę rozmawiać bo nie ma z kim i o czym. Jeśli
                    > Rzeszów jest gomułkowy, to jakie są kielce. Pomyśl. Ale ty nie umiesz przyjąć
                    > prawdy - jak ktoś ma inne zdanie o tej prowincji, to od razu na niego
                    > najeżdżasz.

O co teraz Ci chodzi? Myślisz że zaprzezcę że Kielce się najabrdziej rozwinęły
                    za czasów PRLu, podobnie jak i Rzeszów, który wcześniej nawet nie marzył o
                    takim statusie jaki ma dzisiaj?
                  • Gość: gg Re: Pytanie ? IP: 82.139.8.* 16.08.05, 01:11
                    Znam Kielce i znam Sieradz. Kielce są bardziej prowincjonalne, ale mają
                    ładniejsze położenie ( wokół pagórki świętokrzyskie).
                    • gladiator.ek Re: Pytanie ? 16.08.05, 07:20
                      Gość portalu: gg napisał(a):

> Znam Kielce i znam Sieradz. Kielce są bardziej prowincjonalne, ale mają
                      > ładniejsze położenie ( wokół pagórki świętokrzyskie).

]
                      Nie mając nic do Sieradza,ale dla kilku moich znajomych zŁodzi Sieradz jest
                      miejscem gdzie moznaby ich osadzić za karę. Kolei jadąc do kolegi autobusem
                      linii chyba "E" lub "A" ze Zduńskiej Woli i miałem wysiąść w centrum
                      Sieradza .Niestety dojechałem na pętle bo tego centrum nie zauważyłem:))).
                      Pozatym w Sieradzu w Rynku domy mają charakterystyczne"duże" dachy. Niestety
                      podobnie jak dla niektórych Kielce , tak i dla mnie Kielce sa miejscem gdzie
                      nie chciałbym mieszkać--jest za mały, zanudziłbym sie . Pozdrawiam. Czas
                      walczyć ze stereotypami.Dzisiaj start.
                      • Gość: Gość Re: Pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 10:07
                        Ten facet naprawdę ma coś nie tak z pewnym elementem ciała. Człowieku ty
                        wypisujesz jakieś psychopatyczne treści - każdy we wrocławiu ma Rzeszów za
                        synonim syfu, ludzie w Łodzi nie znoszą Sieradza, a twoje Kielce każdy kocha,
                        człowieku żyjesz w iluzji. Dawno nie widziałem tak głupich postów.
                    • Gość: vb Re: Pytanie ? IP: 81.6.129.* 21.08.05, 17:49
                      A ja znam Sieradz
                  • Gość: fox Re: Pytanie ? IP: 81.6.129.* 21.08.05, 17:44
                    Kultury chłopcze !! Bo tego widać w Rzeszynie brakuje..
              • Gość: Roman Re: Pytanie ? IP: 195.116.245.* 16.08.05, 06:40
                Po twojej pierwszej wypowiedzi przyjąłem do wiadomości, że jesteś socjologiem.
                Po następnych już tak nie uważam, wręcz odwrotnie - IGNORANTEM! Pozostałych nie
                czytam.
                • Gość: Gość Re: Pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 10:12
                  Przeczytałem artykuł i g-wno. Nic tam nie ma, kilka przesadzonych zdań i to
                  wszystko. Nuda. Opinii o tym mieście nie zmienię. A tą złą opinię o Rzeszowie
                  to wymyślileś sobie chyba z zazdrości. Śmieszny jesteś. Obskakujesz wszystkie
                  fora, wmawiasz mieszkańcom innych miast, że to właśnie ich miasto jest
                  synonimem syfu gdzie indziej, a Kielce mają dobrą opinię, albo będa miały od
                  dziś (śmieszne i żałosne). I od Rzeszowa się odczep, akurat czytałem ostatnio
                  forum na którym był temat: co sądzicie o Rzeszowie - na 20 opinii 18 było
                  pozytywnych, jedna neutralna i jedna negatywna (z Przemyśla), i wszyscy mówili
                  z reguły że to ładne, czyste i nowoczesne miasto.
                  • Gość: Gość Re: Pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 10:14
                    A pomnik może być symbolem miasta dla prymitywów, którzy wszędzie widzą jedno,
                    nawet gdy tego tam ewidentnie nie ma (jakby spojrzeć na całość), dla mnie
                    symbole tego miasta to ratusz, zamek, hala widowiskowa, czy rynek.
                    • Gość: Gość Re: Pytanie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 10:25
                      Wkurza mnie ten gość jak mało kto. Na forum Rzeszów sugeruje że KAŻDY na słowo
                      Rzeszów reaguje że to syf i w ogóle. A ja do dziś pamiętam, że większość opinii
                      o mieście jakie slyszałem była pozytywna, rozmawiałem z ludźmi z Sosnowca,
                      Szczecina, Poznania, Łodzi, Kielc właśnie. I jeszcze ten gość próbuje
                      nas "pocieszać" - "Rzeszów to wcale nie jest takie brzydkie miasto" - no jasne
                      że TAKIE BRZYDKIE nie jest, zapewne pod względem urody nie dorasta do pięt
                      Twoim Kielcom (w Szczecinie, Poznaniu, Radomiu, Rzeszowie, Trójmieście
                      symbolowi syfu, biedy i komunizmu). Dla mnie Rzeszów jest 10 razy ładniejszy od
                      Kielc, jest bardziej czysty, ma lepszy stan dróg, odremontowaną starówkę. Co do
                      ciebie i twojej wiary w to że ten niby-ciekawy artykuł coś zmieni, to jest to
                      śmieszne. I proszę nie spamuj już na forum naszego miasta, naprawdę nic nas
                      Kielce nie obchodzą. Pozdrawiam!
                      • Gość: Qrek Re: Pytanie ? IP: *.lns3-c10.dsl.pol.co.uk 16.08.05, 15:26
                        Głupi czy z Kielc ?
                        • Gość: aneliko34 Re: Pytanie ? IP: 213.195.148.* 16.08.05, 16:59
                          A gdzie jest KR! on to słynnym z opinii twórczych na temat Kielc , zawsze te
                          czerwone kielce wybiły się na plecach Radomia czy miasto ludzi zakochanych w LC
                          PZPR...zawsze czerwone Kielc znowu atakują.
                        • gladiator.ek Re: Pytanie ? 16.08.05, 17:46
                          Gość portalu: Qrek napisał(a):

> Głupi czy z Kielc ?

Słyszałem, że kiedys sie tak mówiło w Radomiu. Dobre:))) Czego to ludzie w
                          ramach folkloru lokalnego nie wymyślą. W Kielcach tez chodziły powiedzonka o
                          Radomiu.
                          Pozdrawiam....
                          • Gość: wesoła Re: Pytanie ? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 12:29
                            Z ciekawości popatrzyłam sobie jakie wrażenie na mieszkańcach innych miast robi
                            Twój post. Okazuje się, że mizerne albo złe. Na kilku forach Cię wyganiają, na
                            innych mówią wprost co myślą o Kielcach. Chyba nie tak sobie to wyobrażałeś. To
                            przykre. Zdaję sobie sprawę, że w stosunku do Radomia bułoby podobnie. Wniosek
                            taki, że kto się lubi ten się czubi i może ten Radom nie taki zły?
                            • marcmal Re: Pytanie ? 17.08.05, 12:35
                              Może i Kielce, też nie takie straszne jak je malują?
                              Pozdro
                              • Gość: wesoła Re: Pytanie ? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 15:51
                                Myślę, że te dwa, bardzo do siebie podobne miasta mogłyby ze sobą współpracować
                                dla dobra wspólnego a jeśli rywalizacja to konstruktywna. Bez sączenia jadu,
                                niechęci i opluwania. Szkoda, że nie postawiliśmy razem na wspólne województwo.
                                Tylko stolica musiałaby być chyba w Skarżysku!
                                • gladiator.ek DO WESOŁEJ 17.08.05, 17:18
                                  Zakładając ten watek na prawie wszytkich forach nie sądziłem że wogóle poza
                                  radomiem i krakowem wyjdzie jakas dyskusja, a tak sie stało że zostałem mile
                                  zaskoczony. Na szczęście nie we wszytskich miastach, bo nie nadażałbym
                                  odpisywac. Zreszta to był wątek informacyjny a nie dyskusyjny, aże inaczej
                                  wyszło to jest mi bardzo miło. Zaskoczony byłem Krakowem--myślałem,że tam sie
                                  wyzyja na Kielcach. radom tez mnie miło zaskoczył. trochę namieszał, poteam
                                  bardzo pewien Rzeszowiak, ale po wymianie maili przeprosił mnie--i to doceniam.
                                  Chyba najlepeij zostałem zrozumiany w Opolu, ale nie tylko stamtąd płynęły
                                  słowa uznania.Były tez posty negatywnie , w znakomitej większosci pisane przez
                                  jednego osobnika--ale tak zawsze będzie, że znajda sie tacy, którzy będą
                                  chcieli ponizyć innych by zrównac ich do swojego poziomu.
                                  Pozdrawiam, dziekuje za zainteresowanie--o to mi właśnie chodziło:)))
          • Gość: dwa Re: Pytanie ? IP: 81.6.129.* 21.08.05, 17:46
            Leży to Tobie !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka