Gość: rad mór IP: 82.139.8.* 18.08.05, 22:02 Ale jaja... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Thommas Nareszcie! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.08.05, 00:25 Ale dlaczego tak późno??? Odp.: miał "chody"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Nareszcie! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.08.05, 19:23 chodó nie miał, nie było po prostu podstw do stosowania aresztu, i nie ma nadal, Sad rejonowy w lublinie zrobił to pod naciskiem.za to co zrobił mecenas musieliby zamknąć wszystkich ludzi na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-men Re: Bredzisz!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:06 Kolejny obrońca ucisnionych oszustów. Za to, że ktoś pomagał bandytom w taki "uczciwy" sposób uzyskać psychiatryczne papiery nie należy się areszt? I niby wszyscy to mamy na sumieniu co pan Zagożdżon? Człowieku, co ty masz za moralność? stalina, berii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Mecenas aresztowany na sali sądowej IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 00:57 Czy ktoś wie więcej na temat spółki Radmur? powiązania, właściciele, interesy? czyli takie "kto z kim". Przyszło mi coś strasznego do głowy i potrzebuję potwierdzenia albo zaprzeczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d W Lublinie nie boją się naszych "mecenasów" !!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.08.05, 06:34 Bardzo dobrze że "Prezio" podpisał ustawę o naborze do zaw. prawniczych!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gro Re: Mecenas aresztowany na sali sądowej IP: *.mops.radom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 07:41 To jest właśnie róznica, między "dobrymi" prawnikami po APLIKACJACH, wzorami cnót i kompetencji, a niedouczonymi magistrami prawa, którzy z założenia nic nie potrafią i będą tylko szkodzić ludziom! (Powinni karać tych profesorów którzy podpisali im się w indeksach i na dyplomach!!!) Jacy Wy PO APLIKACJACH jesteście zakłamani!!! Wszystkie, a przynajmniej większość ustaw z okresu PRL - u jest zła, tylko ustawy o adwokaturze, radcach prawnych i notariuszach itp. są SUPER nie do zmiany! Ona (adwokatura) weszła w życie w 1982 roku!!! To samo w sobie gwarantuje, że jest idealna, tak jak wszystkie akty prawa z okresu stanu wojennego!!! Pozdrawiam Relikty przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Mecenas aresztowany na sali sądowej IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:26 Masz rację i może teraz coś się zmieni. Pod warunkiem, że nie wymyślą jakichś innych sposobów na blokowanie dostępu do zawodu. Będą próbowali bo mają dużo do stracenia. Najsłynniejszy radomski mecenas uchodził za bardzo dobrego adwokata w sprawach o przestępstwa gospodarcze. Przestępstwa gospodarcze to bardzo często korupcja a korupcja to zawsze pieniądze. Analizując powiązania, kto kogo zna, z kim prowadzi interesy można przypuszczać, że na wybór adwokata nie wpływają jego umiejętności zawodowe tylko właśnie powiązania. Trzeba zrobić tak, żeby adwokat broniąc, bronił swojego. Który pazerny to pójdzie na taki układ i zanim sam się zorientuje to jest ubezwłasnowolniony. Tu chyba należy szukać prawdziwego haka na mecenasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Z. Re: Mecenas aresztowany na sali sądowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:54 Jesteś kolego zbyt pusty, żeby zabierać głos w takich sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRO Re: Mecenas aresztowany na sali sądowej IP: *.mops.radom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:46 Ty Kolego jesteś za to pełny. Tylko czego - wyniosłości, goryczy, żalu (o "raj utracony"), obaw? Tatuś, Mamusia, czy może sam sznowny Kolega należy do grona "wybrańców fortuny" czcicieli nepotyzmu, zakłamania i przede wszzystkim MAMONY! POZDRAWIAM RELIKTY PRZESZŁOŚCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Z. Re: Mecenas aresztowany na sali sądowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 15:43 Rozżalony jesteś najwyraźniej ty, widać to po formie i stylu twoich wypowiedzi. A zamiast się użalać nad sobą i urażać innych weź się do solidnej roboty. Za same chęci i pyskówkę tytułów nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re:Arek.Z. IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 16:16 Rozżalony to on może i jest ale czy nie ma powodów? To ty zastanów się nad sobą, bronisz bandziora w todze i to wcale nie na sali rozpraw. Nie świadczy to o tobie najlepiej. A czy możesz podważyć logikę mojej poprzedniej wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
czubas Papugi to prostytutki... 19.08.05, 19:05 Sprzedaja sie za pieniadze. Temu, kto da wiecej. I tyle. Najlepiej byloby zlikwidowac te "aplikacjie", ktore dlugo trwaja, kosztuja i niczego nowego i tak nie ucza. Wystarczylyby skonczone studia i zdany egzamin panstwowy, by moc otwierac kancelarie adwokacka, notarialna czy radcowska. Wtedy tez poprawi sie jakosc obslugi klienta, a ceny spadna. Nie bedzie tez sytuacji jak opisana powyzej w artykule, gdzie sad przychylil sie do prosby adwokata o odroczenie rozprawy, bo ten mial inna w tym samym czasie. Jak nie moze dac sobie rady, to sprawe powinien wziac ktos inny. Dzieki temu, moze przestaniemy byc skansenem Europy, gdzie proste sprawy czekaja latami na rozstrzygniecie a zysk z tego maja jedynie adwokaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona50 Tytuł ostry ,,,,,,,ale wypowiedz konstruktywna IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.08.05, 08:39 i rzeczowa.Polska zmieniłaby się szybko gdyby wolny rynek zaczął działać w wymiarze sprawiedliwośći. Jak w każdym zawodzie życie zweryfikuje kto jest fachowcem kto tylko atrapą .Jestem pewna , że wielu młodych prawników nie boi się konfrontacji ze starą gwardią.Jestem też pewna ,że nie tylko chodzi o pieniądze ale o wiedzę czysto akademicką , która jak w żadnym zawodzie ,tu nabiera istotnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Z. Re:XXX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:18 Po pierwsze: w żadnej z moich wypowiedzi nie znajdziesz słowa obrony aresztowanego mecenasa. Po drugie: korupcję uważam za wyjątkowo ciężkie przestępstwo i stoję na stanowisku surowego karania tych, którzy się jej dopuścili. Po trzecie: kolega/koleżanka GRO zamiast rzeczowych argumentów używa populistycznych sloganów, nie mając w ogóle pojęcia o czym pisze. Po czwarte: Prezydent parafował ustawę zmieniającą ustawę Prawo o adwokaturze, która otwiera dostęp do zawodów prawniczych wszystkim zainteresowanym - zobaczymy więc jakie będą nastroje po pierwszym naborze zorganizowanym pod rządem znowelizowanej ustawy. Po piąte: podtrzymuję to, co napisałem wcześniej: najpierw trzeba popracować nad sobą, tak, żeby wiedzieć, że zrobiło się wszystko do czego było się zdolnym, a potem, w przypadku ewentualnej porażki szukać jej źródła w przyczynach, na które nie mieliśmy wpływu. I to wszystko. Do XXX: rada na przyszłość: najpierw, dokładnie zapoznaj się z treścią postów, które komentujesz, potem przemyśl bardzo dokładnie to, co przeczytałeś/aś, i sporządź swoją odpowiedź, bez odwoływania się do stwierdzeń, które nigdy nie padły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re:Arek.Z IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 18:08 Bronisz mecenasa już poprzez to, że nie dopuszczasz słów krytyki pod jego adresem. Brzydzisz się korupcją, karałbyś surowo ale nie podoba Ci się, że ktoś obcy w środowisku chciałby tego samego. Nie podoba Ci się sposób w jaki GRO wyraża swoje niezadowolenie. Kto ma dobrą wolę zrozumie o co Mu chodzi. Ja rozumiem, że GRO powiedział iż tylko człowiek zainteresowany ze względu na powiązania zawodowe lub rodzinne broni przestępcy wywodzącego się z tych kręgów. Tak to niestety wygląda. Czy należysz do tego środowiska? nie wiem, nie wynika to z Twoich wypowiedzi. Niepokoi jednak Twój stosunek do nowej ustawy. Może znów nie rozumiem ale Ty chyba się z tego nie cieszysz. Myślisz, że nikt kto nie będzie błogosławiony przez tatusia - adwokata nie nada się do tego zawodu? Życie zweryfikuje kandydatów a ludzie sami odsieją takich Zagożdzonów. "po piąte" - przyznam się, że nie bardzo rozumiem co chcesz w tym zdaniu powiedzieć. Nie widzę związku. Nie chciałeś chyba delikatnie dać do zrozumienia żeby każdy pilnował swoich spraw? Mam zwyczaj, jeśli już coś robię, robić to najlepiej jak potrafię więc i posty czytam dokładnie. Czasami uda się dostrzec nawet to co jest napisane "między wierszami". Jeśli jednak nie pasujemy do siebie pod względem intelektualnym to zawsze możesz pogadać z Lilabaj. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l i l a b a j Re:Arek.Z IP: *.server.ntli.net 24.08.05, 17:01 a co ty masz do mnie? czyzbys moze kiedys pod innym nickiem dostal/a ode mnie w dupe, ktora ci najwyrazniej jeszcze "puchnie"...?:-) wypraszam sobie takie spostrzezenia, co ty wiesz o mnie? jak masz cos do mnie to trzymajac sie swojego nicka miej odwage mi to wprost napisac, hm... z drugiej strony gratuluje odwagi w smialym wyrazeniu opinii o mnie - intuicja ci tak podpowiadala? czy moze raczej chcesz sie wybic "na plecach" ktoregos z twoich poprzednikow (lub poprzedniczek) bo czytajac twoje (niewykluczone, ze zapozyczone) opinie takie wlasnie odnosze wrazenie, gdybys mial klase, to bys sie trzymal/a swojego nicka i zabieral/a "glos" w wielu sprawach bo zycie wlasnie zweryfikowaloby twoje umiejetnosci oceny i spostrzegania, jak na razie glupieje od czytania twoich wydumanych postow (czyt.belkotu) jak rownie czasami czytasz miedzy wierszami - rownie czasami ci odbija Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRO Re:XXX IP: *.mops.radom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 12:39 Na jakiej podstawie uzurpujesz sobie Kolego prawo do wszechwiedzy. Jestem czynnym zawodowo prawnikiem i powtażam: DOTYCHCZASOWE ZASADY WSTĘPOWANIA DO PALESTRY TO RELIKT PRZESZŁOŚCI, PODŁOŻE DO NEPOTYZMU I KORUPCJI!!! Jeżeli zaś chodzi o kompetencje to przecież warunkiem uzyskania dostępu do wykonywania zawodu będzie egzamin państwowy - jednakowy dla wszystkich i tych po aplikacji i tych dopuszczonych do niego bez aplikacji. Dura lex sed lex. Poza tym pozostaje kwestia odpowiedzialności cywilnej za wyrządzone szkody. "Niedouczonego" prawnika, który wyrządzi klientowi szkodę życie i konkurencja zmusi do nauki albo wycofania się z czynnego uprawiania tego zawodu. Nadal nie napisałaeś czy tatuś czy mamusia czy też inny wstępny lub zstępny lub inny wujek jest w gronie "Wybranych"? Jeżeli nie jesteś prawnikiem, nie przeszedłeś aplikacji bez pleców to prosze nie zarzucaj nikomu braku wiedzy na tematy o których pisze. Jeżeli natomiast jesteś w gronie wybranych to mam nadzieję, że kiedyś nasze zawodowe drogi się skrzyżują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4xg Re: Mecenas aresztowany na sali sądowej IP: 82.139.8.* 19.08.05, 17:00 dają za kase. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-men Zgadzam się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:10 z przedmówcą. Dzięki nowej ustawie będzie jakaś konkurencja na rynku usług prawniczych a nie to co do tej pory. A ten p..y min. Kalwas mówi, że teraz to niedouczeni zostaną adwokatami. A teraz to co, same orły pracują. A ilu z nich jest w zawodzie dzięki rodzicom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rino Re: Mecenas aresztowany na sali sądowej IP: 82.139.8.* 19.08.05, 16:46 i ja sie ciesze z tego że ich ujebali i mam nadzieje że jeszcze paru posadzą!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he Re: Mecenas aresztowany na sali sądowej IP: *.radom.pilicka.pl 20.08.05, 04:38 Zagożdżon oddawaj teraz wsystkim chłpoakom pieniadze. ciekawe czy komus podpadłes , moze sie spotkacie na koziej Górze. z fartem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Mecenas aresztowany na sali sądowej IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 15:06 E...Tam. Już oni nie dadzą mu zrobić krzywdy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l i l a b a j Re: Mecenas aresztowany na sali sądowej IP: *.server.ntli.net 24.08.05, 17:20 najgorsze jest to, ze jeszcze uslyszymy albo przeczytamy o podobnych przypadkach - to tylko kwestia czasu - podobnie jak z realizacja grozb zamachow terrorystow z Al-Kaidy Odpowiedz Link Zgłoś