Gość: Rodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 21:43 W którym kosciele jest niedzielna masza specjalnie dla dzieci. gdzie jest inny- radosny nastrój i nie ma nic o polityce. Bardzo prosze o informacje. (Ktory kosciol i o ktorej godzinie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wesoła Re: Msza dla dzieci IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 22:07 W kościele "Chrystusa Dobrego Pasterza" na ul. Gębarzewskiej na I Południu. W niedzielę o jedenastej piętnaście. Przeważnie odprawia proboszcz, to fajny, mądry człowiek. Ma podejście do dzieci. Nie ma typowego kazania, jest rozmowa, w której udział biora również dzieciaki. Uczą się dobrego i to w sposób ciekawy.Widać, że są zadowolone. Polecam i zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GT Re: Msza dla dzieci IP: *.internet.radom.pl / 193.111.144.* 18.09.05, 22:13 Msza św. może być _z udziałem_ dzieci. www.kkbids.episkopat.pl/dokumentypovii/mdzieci/wstep.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Msza dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 07:12 W kościele św.Mikołaja (cerkiew) ul Warszawska cm.prawosławny - jest msza dla wszystkich co niedziela g.10,00- tam nie na nic o polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatka Re: Msza dla dzieci IP: *.infoplus.com.pl 19.09.05, 14:07 W Kościele na ul. Młodzianowskiej o g.12.00. Kazania dla dzieci są zawsze super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ius lex Re: Msza dla dzieci IP: *.komtech.com.pl 19.09.05, 16:37 Parafia św. Maksymiliana Colbe Radom - Firlej Ciekawe i z tego co widzę dzieciaki bardzo chętnie (licznie) biorą w niej udział. msza w każdą niedzielę o 10.30. Np. wczoraj było kazanie dla dzieci związane z mediami, na pytanie księdza jakie są w telewizji np. programy katolickie jedno z dzieciaczków odpowiada M jak Miłość.........:))))) dorośli przy tym mogą się pośmiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Msza dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:39 Dziękuje bardzo. Na pewno cos znajdziemy. Tylko szkoda,ze troszke daleko z Golębiowa. Ale Wiara czyni cuda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Msza dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 21:38 Na Grzybowskiej o 12 jest zawsze msza z udziałem dzieci księża a w szczególności proboszcz potrafią przyciągnąć i zachęcić dzieci do udziału we mszy.Naprawde polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Msza dla dzieci IP: *.52.udn.pl 19.09.05, 21:58 blizej golebiowa to zapraszam na struga do parafii Matki Bozej Milosierdzia. Co niedziela o 11.30 masz dla dzieci.Msza oprocz tego ze urozmaicona rozmowa z dziecmi to takze wystepami wokalnymi najmlodszych czlonkow parafialnego zespolu. Naprawde bardzo przyjemnie...az sie lezka w oku kreci ze juz wyroslem z tego wieku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Msza dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:22 Dziekuje bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Msza dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:23 A przy jakiej ul. jest parfia M.B.Milosierdzia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoła Re: Rodzic IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:42 Mówi się, że to kościół na Struga ale stoi on właściwie na Miłej w pobliżu Kusocińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też rodzic Re:Rodzic IP: *.udn.pl 20.09.05, 13:25 Ludzie czy wy nie macie większych problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Msza dla dzieci IP: *.radom.pl 21.09.05, 16:32 witaj nablizej z golebiowa to na kellles-krauza do kosciola swietej rodzuny o godz.11:30 jest masz dla dzieci bardzo przyjemna msza dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Jazda samochodem to też polityka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 15:15 Sądząc z Twojej wypowiedzi szukasz Mszy Św. dla swojego poziomu, tzn dla poziomu dziecka. Jak napisał jeden z przedmówców nie ma Mszy Św. dla dzieci, tylko z udziałem dzieci. A skoro chcesz unikać odpowiedzialności za swój kraj, bo o tym mówią w kościołach księża, to polecam wyjazd do Chin. Tam nie ma legalnego kościoła. Bo nawet jazda samochodem jest mieszaniem sie w politykę. Cena bezyny to 40% surowiec, a 60% polityka (akcyzy, podatki itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Jazda samochodem to też polityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:29 Szanowny "też rodzicu" ja mam co robic innego ale widze,ze ty sie nudzisz skoro werujesz takie zagadnienia. A jezli juz tu jestes to zachowaj sie jak nalezy i nie wypowiadaj swoich skromnych mysli na calym forum. Jezeli mam jakis problem a moge go rozwiazac za pomoca Zyczliwych Osob to z tego b.chetnie korzystam. Tobie tez to radze. Ty Marku zastanow sie co ma wspolnego unikanie odpowiedzialnosci za moj kraj z tym,ze chce isc z dzieckiem do kościola gdzie jest msza dla dizeci. Bo msze z udzialem dzieci ti sa wszystkie moze poza tymi o 21.30. A co do Chin i twojej polityki(samochody surowce) to zacznij sie juz leczyc tam moge ci polecic swietnych specjalistow. No chybaz,ze starujesz w wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Jazda samochodem to też polityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:31 Dziekuje Wszystkim ktorzy udzielili odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jazda samochodem to też polityka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:27 Dziękuję za poradę i deklarację pomocy. Ale to nie ja powinienem sie leczyć, tylko Pan. Jeśli sie coś pisze, to trzeba najpierw sie zastanowić, a potem przelewać myśli w postaci pisanej. Przypomnę więc autorowi tego tematu, że napisał iż szuka mszy dla dzieci, bo tam nie mówią o polityce. Z tej wypowiedzi wynika, że to nie Msza dla dzieci jest istotą poszukiwania, ale chęć unikania polityki. I to jest PANA (PANI) problem. Kogo więc należy leczyć, mnie czy tego co pisze, ale nie wie co. Na koniec przypominam jeszcze raz, nie ma Mszy dla dzieci (choć może powinna być, sądząc z poziomu prezentowanego przez niektórych) tylko z udziałem dzieci, co jest istotną różnicą. Ale to tez trzeba umieć zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Jazda samochodem to też polityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 10:34 A ja jeszcze raz informuje ze msze z udzialem dzieci sa niemal wszystkie. A msze dla dzieci bardzo rzadko ale sa. Co do polityki to ja znam mojego 7letniego syna i jego bardziej obchodzi min. zycie P.Jezusa a nie ze Tusk czy Kawsniewski klamie a Leper jest dobry(a moze na odwrot). To to jest rano w telewizji, pozniej wiadomosci, teleekspres, panorama, fakty.itp.itd. Jezeli jest msza dla dzieci to wszystko jest kolorowe wesole rozspiewane. POLITYKA WON. Co do leczenia to chyba udziela sie Panu przedwyborcza obsesja(moze masz Pan za male poparcie i czas sie bedzie zwinac do domu)a takie obsesje koncza sie zazwyczaj biegunka wiec juz proponuje zajac wygodne miejsce w toalecie kupic wszystkie gazety polityczne, wlaczyc radio i telewizjei milej lekturki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jazda samochodem to też polityka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:21 A co do Chin i twojej polityki(samochody surowce) to zacznij sie juz leczyc tam moge ci polecic swietnych specjalistow. No chybaz,ze starujesz w wyborach... To cytat z Pańskiej wypowiedzi. Kto więc powinien leczyć biegunkę, ja czy Pan. A z tym startem w wyborach to można taką głupote wymyślić tylko z własnego doświadczenia. Ja na szczęście nie startuję. Ale myślę, że Pan nie osiągnie wielkich sukcesów z taką argumentacją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer@ Re: Marek IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:40 Marku, co widzisz złego w tym, że człowiek poszukuje mszy DLA DZIECI? Przecież wiadomo o co Mu chodzi. Ma to być msza z takim kazaniem, gdzie dziecko usłyszy coś o Bogu, nauczy się czegoś pożytecznego np. dlaczego należy szanować cudze poglądy. Żadna msza nie powinna zawierać w sobie wzmianki o polityce a taka DLA DZIECI tym bardziej. Bo jednak są msze specjalnie DLA DZIECI, dostosowane tematycznie i intelektualnie do możliwości poznawczych dziecka. Przypuszczam, że Rodzic na mszy dla dzieci w swojej parafii usłyszał kazanie z elementami polityki. Słusznie się zdenerwował i poszukuje dla swojego dziecka czegoś bliższego Bogu. Rozumiem to, szanuję i popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Marek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:07 Dziękuje za zrozumienie wer@. Tak dokladnie bylo. A dziecko na poltyke to ma jeszcze kilknascie (no moze kilka) lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzic Re: Jazda samochodem to też polityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:10 A co do Ciebie Marku to jestes dziwny (nie chce powiedziec ze "chory") A jak nie masz nic madrego do powiedzenia (czytaj napisania)to sie nie wysilaj. I mam jeszcze jedna propozucje- WEZ UDZIAL W TAKIEJ JEDNEJ MSZY DLA DZIECI A NA PEWNO SIE DUZO DOWIESZ O ZYCIU, OBYCIU, KULTURZE OSOBISTEJ.... Odpowiedz Link Zgłoś
kris84 Re: Msza dla dzieci 21.09.05, 21:43 Ja dziwię się Rodzicowi bo nie przypominam sobie o 12.45 (bo przypuszczam, że chodzi o mszę na Gołębiowie 1 a to jest właśnie msza z nauka skierowaną do dzieci) kazania politycznego tylko dialogowane kazanie z dziećmi prowadzone przez młodego Wikariusza... więc sądwa wyjścia: 1. Nie wiesz która msza jest dla dzieci; 2. Byłeś na Gołebiowie 2 więc konkretyzuj swoje wypowiedzi... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hg Re: Msza dla dzieci IP: *.udn.pl 21.09.05, 23:00 Poł. I pw Dobrego Pasterza niedziela 11.15 Odpowiedz Link Zgłoś