Gość: Grzybek IP: *.radom.pilickanet.pl 24.10.02, 12:05 Które liceum lepsze? Ja stawiam na IV, lepsza w nim atmosfera! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gn Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.bphpbk.pl 24.10.02, 15:52 Chałubiński zawsze był the best - pozdrowienia dla wszystkich absolwentów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bee Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.pl 24.10.02, 16:16 Myślę,że Chałubiński miał zawsze kompleks Kochanowskiego i dlatego ten watek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 13:00 całkowicie sie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reddevilsfan Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.radom.pilickanet.pl 23.10.03, 14:17 zgadzam się z tym że IV LO zawsze miało kompleks kochanowskiego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabeł2 Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 18:56 Gość portalu: Grzybek napisał(a): > Które liceum lepsze? Ja stawiam na IV, lepsza w nim atmosfera! 25-lat temu to chyba te dwa licea były na tym samym poziomie.Tak mi się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzduch Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.03, 23:57 Tak się składa że 25 ( no prawie - maturę zdawałem w 1976 )lat temu w Radomiu faktycznie były dwa znane i głośne licea Chałubiński i KOchanowski . Rywalizacja była raczej zabawą , czasy były inne , nikt rankingów nie robił , chyba że dla jaj .Z tego co słyszę teraz jest dużo smutniej - takie czasy . Całubińskiego wspominam dobrze , ale przyjaciól miałem i w Kochanowskim. Grozą wiało z ich opowieści o matematyce i fizyce - to była wtedy specjalizacja Kochanowskiego i tak chyba zostało . U nas za to był polski i profesor Medyński , więc i my mieliśmy o czym opowiadać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentystka Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.udn.pl 30.03.05, 08:22 mnie juz 2,5 roku w ogolniaku nie ma! Chalubinski zawsze mial zdolniejszych ludzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: 217.153.18.* 30.03.05, 11:42 a ja nie rozumiem tego porownania,mimo, ze skonczylam chalubinski, uwazam,z e kochanowski jest lepszy, bez dwoch zdan. Spojrzcie na rankingi sszkol, kochanowski cos znaczy, 7 miejsce w polsce to cos! A chalubinski, czy ktos o nim slyszal???? Odpowiedz Link Zgłoś
lutea Re: Chałubiński vs Kochanowski 30.06.05, 01:01 ja skończyłam kochanowskiego i jestem z tego dumna. Bo kochanowskim to W polsce każdy słyszał a o Chałubińskim raczej nie. Pozdrawiam wszystkich chałubińszczaków i nie tylko Kochanowszczak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były no cóż IP: *.pl 28.10.02, 00:54 o wyższości VI świadczy rozpoczęcie takiego wątku ;-). A poważnie, to ludzie są najważniejsi, jacy są. W obu liceach wybitnych wykształcono (choć w Kochanowskim ciut więcej :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masia Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 22:40 Chałubiński jest najlepszy, chociaż ukradziono mi niedawno płaszcz z szatni szkolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L.B. Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: 81.15.184.* 29.10.02, 00:07 Gość portalu: masia napisał(a): > Chałubiński jest najlepszy, chociaż ukradziono mi niedawno płaszcz z szatni > szkolnej. no to masz rację w tej dziedzinie jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawlek Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.radom.pl 30.10.02, 21:20 Najlepsze liceum to VIII LO IM JANA III SOBIESKIEGO W RADOMIU a jesli ktos w ta watpi to prosze je odwiedzic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqren Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: 81.15.184.* 04.11.02, 17:56 Ja chodzę do kochanowskiego i muszę przyznać, że jest to jedyna szkoła w Radomiu dla NAUCZYCIELI a nie dla uczniów. Naprawdę wierzcie mi. Szedłem do tej szkoły z myślą, że przede wszystkim odnajdę swoją drogę w życiu, spotkam parę fajnych osób... a tu nic. Przede wszystkim największym problemem w tej szkole są nauczyciele. Przynajmniej połowa nadaje się do "wymiany", bo są po prostu starzy i chyba to oni są wręcz nieznośni. Mają swoje bardzo dziwne zasady, jakby się z księżyca urwali. "Młodszym" także często odbija. Szukałem fajnego towarzystwa a trafiłem na klasę, w której nie ma prawdziwych przyjaźni, wszystko jest udawane lub robione na pokaz. Prawie wszyscy się tylko uczą. Oczywiście jest w szkole parę klas, w których ludzie świetnie się bawią ale nie ma ich wiele. MOI KOCHANI!!! TO PRAWDA CO MÓWIĄ O NASZEJ SZKOLE. NIC DZIWNEGO, ŻE DUŻO LUDZI NIE LUBI NASZEJ BUDY I JĄ DYSKRYMINUJE. Najśmieszniejsze jest to, że sami nauczyciele w ogóle nie potrafią zrozumieć dlaczego cały Radom "uwziął się" na taką biedną szkółkę?.... Podsumowując: Uważam, że kochanowski nigdy nie będzie fajniejszą szkołą od 4 lo. Największa liczba olimpijczyków w województwie o niczym nie świadczy. Idąc do liceum zastanawiałem się gdzie lepiej pójść i...... zrobiłem błąd! Myślę, że powinienem był postąpić tak jak moja matka wcześniej i po prostu przenieść się do chałubińskiego i byłoby najlepiej..... Chciałbym przestrzec idących do 6 lo: LUDZIE ZANIM PODEJMIECIE DECYZJĘ DOBRZE SIĘ ZASTANÓWCIE!! Jeżeli idziecie tam, żeby tylko sprawdzić siebie lub ewentualnie atmosferę lub macie blisko do tej szkoły z domu to nie róbcie tego. Nie chcę żebyście tego żałowali, bo nawet późniejsze przeniesienie się do innej szkoły to nie będzie już to samo. P.S. Na pewno po mnie będzie pisało jeszcze parę osób z 6 lo, że wcale nie jest tak strasznie i na pewno mam taką opinię, bo jakiś sorek się uwziął na mnie. Niestety mówiłem prawdę a z sorami żyję w zgodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 04.11.02, 18:16 Gość portalu: Sqren napisał(a): > Szukałem fajnego towarzystwa a trafiłem na klasę, w której nie ma prawdziwych > przyjaźni, wszystko jest udawane lub robione na pokaz. Jeżeli to prawda, co piszesz, to bardzo to smutne. Zdałem maturę w VI LO w 1992 roku. Klasowe przyjaźnie przetrwały te 10 lat, co roku spotykamy się na klasowych ogniskach, bywamy u siebie z okazji i bez okazji. Może to dlatego, że atmosfera w klasie była całkowicie wolna od rywalizacji - uczyliśmy się dobrze i bardzo dobrze, ale nie po to, by coś komuś udowadniać. Zawsze i we wszystkim można było liczyć na kolegów. Przypuszczam, że klimat szkoły zaczął się psuć razem z nadejściem nowego dyrektora, który musiał szybko pokazać, że jest lepszy od poprzednika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzybek Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.radom.pilickanet.pl 06.11.02, 10:49 a co do tego nowego dyrektora, nigdy mu nie zapomnę jak mnie zbył w 1995, kiedy to kochanowski tworzył kółko matematyczne dla uczniów szkół podstawowych. Powiedział: Idźcie stąd gówniarze! (to jest autentyk). Od tamtej pory nienawidzę tej szkoły i już nigdy moja noga tam nie postanie! A w 4lo pani dyrektor Stobiecka jest całkowitym przeciwieństwem pana Semika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amra Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.chello.pl 10.11.02, 15:46 > nienawidzę tej szkoły i już nigdy moja noga tam nie postanie! A w 4lo pani > dyrektor Stobiecka jest całkowitym przeciwieństwem pana Semika! No.. Dyrektorka jest rowna baba :) A IV LO jest super :) A co lepsze czy gorsze? Diabli wiedza- nie wypowiadalbym sie. Fakt, faktem Kochanowski ma wiecej olimpijczykow - i jesli ta kategoria mierzyc, ale no wlasnie - w IV lo brak takiego pedu ma swoje super zalety. BTW zajrzyjcie na www.szkolnelata.pl ;) Ja juz sie wpisalem. Pozdrowienia dla wszystkich :) www.amra.pl MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reddevilsfan Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.radom.pilickanet.pl 23.10.03, 14:25 witam! robiłem maturę w 1995 roku. moim zdaniem masz po prostu pecha, że trafiłeś na nieciekawych ludzi a jeżeli chodzi o nauczycieli to każdego da się urobić i każdy jest do przejścia. W moich czasach atmosfera była zajebista i nie żałuję że tam się uczyłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.sympatico.ca 21.04.04, 00:29 Nie narzekaj, zmien szkole. W Radomiu jest duzy wybor.Ja chodzilam do Kochanowskiego i to byl moj najlepszy okres w moim zyciu, pomimo pogromu jaki siali niektorzy nauczyciele mlodzi i starzy, a atmosfere stwarzaja sami uczniowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BŁ Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.02, 08:35 Skończyłam Chałubińskiego w 1998 roku, wiele się tam nauczyłam, może nie wykuli ze mnie olimpijczyka, bo i materiał nie ten, ale dali szeroką wiedzę, która jest o wiele więcej warta niż mistrzostwo w jednej dziedzinie. Takie czasy. Dziękuję za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humanistka Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.tkdami.net 08.05.03, 19:37 Kochanowski ma swój niepowtarzalny klimat. Sorka Nowak, nieżyjący Kazio i Ciurlik... - to historia szkoły! Niestety, wielu nauczycieli totalnie zepsuło klimat i atmosferę właściwą tej szkole. Uczy tam niestety wielu ludzi pozbawionych wyobraźni, wrażliwości i zrozumienia. Mówi się, że to kuźnia olimpijczyków. Tak naprawdę staje się Kochanowszczak kuźnią klonów - materialistów, urobionych na jedną modłę. Na szczęście mam wiele ciepłych i miłych wspomnień, którymi zapycham te mniej ciekawe. Uściski dla sora Murawskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alco Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 00:53 Ciurlik.to był zajeb... gość.szkoda sora ale jak tak naparzał gaz z m.in. Kaziem to na efekty nie trzeba było długo czekać. z resztą on pił już duuuużo wcześniej.sqad go lubił za to że tego nie ukrywał i nie wpieprzał gadek w stylu polesi czy innych że się barszczykiem zatruł tylko wprost potrafił powiedzieć że się goudą kurował.Kaziu też był niezły aparat.więcej takich nie będzie.z tego co ostatnio słyszę to w szóstym jest teraz shrasznie słabo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melon Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.02.04, 22:58 hmmm Kochanowski kontra Chalubiński... wątek zawsze był...kończe teraz IV lo...i wiem że dobrze wybrałem....mi to pasuje...a kto co woli...tylko jakieś skromne te wspomnienia z Kochanowskiego...spójrzcie...na ilość wpisów...chałubińszczaków...ponad 250...a może tu tylko lepsi informatycy.... ;-)...pozdrawiam wszystkich skądkolwiek przybywacie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carolus Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.acn.waw.pl 16.02.04, 00:26 Konczylem Kochanowskiego w 1994. Wspominam go bardzo cieplo ( uklony dla sora Wojtyny i Golki oraz mojej wychowawczyni Ewy Serafin ). Nauczyl mnie wiele. Nie tylko suchej wiedzy ksiazkowej ,choc dzieki niej zdalem na studia i jestem teraz stomatologiem, ale i wiedzy o zyciu, ludziach. Klase mialem niezbyt zgrana, natomiast mielismy taka mala paczke ( pare dziewczyn i kilku chlopakow ), z ktorymi caly czas utrzymuje kontakt. Nie jest to szkola dla wszystkich, to fakt, ale i tam mozna bylo sie niezle bawic, a przy okazji rozwinac nieco szare komorki. Zgadzam sie natomiast, ze przyjscie Semika bylo krokiem w tyl tej zacnej szkoly. Byl gburem i nim zostal. Nie zwracal uwagi na potrzeby indywidualne poszczegolnych osob, nawet gdy te staraly sie same dotrzec do niego i wyjasnic sytuacje. Wlasnie przez to bede go obwinial do konca o smierc brata mojej przyjaciolki, ktory sladami siostry poszedl do Kochanowskiego. Byl jednak cukrzykiem - niestety insulinozaleznym, wiec zbyt duze wahania napiec mogly spowodowac u niego spiaczke. I spowodowaly... Nie obudzil sie juz nigdy. A wszystko dzieki "Panu Dyrektorowi" ,ktory tlumaczenia chlopaka i prosby o zmiane klasy zbywal smiechem, tlumaczac wszystko widzimisie "malolata". Szkola powinna zmienic dyrektora i rozwijac sie. Jest dobra w ksztalceniu ogolnym, ale wydaje mi sie ,ze zycia przestala uczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dw Oj Carolusie IP: *.proxy.aol.com 16.02.04, 06:53 Rowniez mialem okazje konczyc 6 LO. Przez pierwsze 2 lata dyrektorem byl Pierzchala, potem Semik. Podobnie jak przedmowca, nie bylem wielkim fanem pana Semika, chociaz ogromnych zastrzezen do niego nie mialem. Uwazam jednak, ze to co piszesz na temat rzekomego przylozenia reki dyrektora liceum do smierci jednego z uczniow jest nieodpowiedzialne. W opisanym przez Ciebie przypadku chorobowym, spiaczke wywolac moze wiele czynnikow stresowych - sytuacja w szkole moze sie tu z pewnoscia dolozyc, ale nie ma pewnosci, ze to wlasnie owe problemy byly bezposrednim powodem zgonu. Wreszcie, nie zapominaj, ze swoimi oskarzeniami mozesz sam doprowadzic do tragedii - czy nie slyszales o przypadkach ludzi obwinionych o czyjas smierc, ktorzy w wyniku oskarzen np popelniaja samobojstwo? Sadze, ze warto uwazac, aby poprzez obwinianie kogos o okrucienstwo samemu nie okazac okrutnego oblicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carolus Re: Oj Carolusie IP: *.acn.waw.pl 16.02.04, 14:18 Nie znasz niestety szczegolow, a ja nie zamierzam ich tu wyciagac na swiatlo dzienne. Wazne jest to ,ze stres ,ktory byl przyczyna spiaczki, byl bezposrednio spowodowany taka, a nie inna rozmowa z dyrektorem. On wie o tym, ze stalo sie to tego samego dnia i wie ,ze mogl, a wrecz powinien, wiedzac o chorobie chlopaka, zareagowac inaczej. Nawet jesli nie chcial sie zgodzic na jego prosbe. Poza tym tak pewna siebie i wrecz pusta osoba nie bedzie miala problemow z sumieniem. O to jestem spokojny. Nie targnie sie z takiego "byle pretekstu" na wlasne zycie. Pozdrawiam serdecznie i koncze ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. re IP: *.internet.radom.pl 16.03.04, 13:19 czy 6lo czy 4lo jest lepsze? w ktorym jest lepsza atmosfera ? tak na prawde nikt nie ma porownania (chyba ze sie przenisil) wiec trudno okreslic jednoznacznie. ja jestem w 6lo i mi sie podoba, nie zamienilabym tej szkoly na inna ale prawdopodobnie to samo pisalabym gdybym byla w 4lo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dar Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.36.udn.pl 16.04.04, 19:12 część n-li to istne barany interesują sie tylko zdolnymi uczniami a w du...ie maja sredniaków dyro tez do nich nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyGT Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.04, 20:47 Carolus, piszesz jakies totalne brednie:( Konczylem Kochanowskiego za czasow Semika i moge napisac wrecz odwrotnie na jego temat. Na przelomie 80/90 lat Kochanowski byl na rowni pochylej a Semik poddzwignal go w gore. To, ze nie wszyscy kultowi nauczyciele z niej odeszli to jego zasluga. Dzieki niemu zostal Banan, Golka, Ciurlik i kilku innych..a bez nich ciezko byloby/bedzie o przypomnienie dawnych osiagniec szkoly... a obwinianie o tragiczny wypadek? - to totalne nieporozumienie:((.. i przestan powolywac sie na jakies mroczne dowody, ktorych nie masz:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carolus Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.acn.waw.pl 20.04.04, 01:09 Gdybym je mial, to Semik juz by siedzial. A tak to pozostaje mu tylko jego wlasne, brudne sumienie. I kto Ci tak powiedzial, ze wymienieni przez Ciebie nauczyciele zostali dzieki niemu? Bzdura. Zostali ( przynajmniej matematycy, bo z tymi kiedys na rajdzie udalo sie szczerze porozmawiac ) dla uczniow, w ktorych wierzyli i dla samej szkoly, ktorej tradycje zbyt wiele dla nich znaczyly, by ryzykowac, ze przyjscie nowych, co nie znaczy lepszych nauczycieli, zruinuje wiele z tego, co szkola wypracowala sobie na przestrzeni lat. Semik podzwignal "Kochanowskiego" w gore????? Ha,ha,ha,ha,ha,ha....... Tylko nauczyciele, starajacy sie nie widziec zagrywek nowego "dyrektora", zasluguja na miano tych, ktorzy utrzymali "Kochanowszczaka" na naleznym mu miejscu.Byc moze teraz faktycznie Semik robi duzo dla szkoly, ale o tym nie wiem, wiec nie moge dyskutowac na temat terazniejszosci. To co jednak bylo.....Po prostu bylo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqren (Oryginal) Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.04.04, 02:11 Co za łeb sie wypowiada moim nickiem w radomiu ? Bo po 1 nie chodze do zadnego chalbinskiego po drugie to komus sie chyba moje pseudo artystyczne spodobalo... Pozdrawiam, Dj Sqren www.djsqren.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilecka Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.cust.tele2.it 05.04.05, 19:21 moze po prostu nie kazdy czyta gazete.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fliszek Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.05, 20:35 Ja tam myśle, że IV LO jest najlepsze w radomiu. Nigdzie nie znajdziecie tak wyluzowanej atmosfery. Ludzie, którzy tam przychodzą nie tylko są kujonami którzy tylko chcą wygrać olimpiade i nic poza nauką nie widzą. Szkoła jest super i chyba najleopsza w Radomiu pod względem rozrywkowym i kulturalnym. Nauczyciele - lux i luz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie do końca racja Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:22 Zwłaszcza jeśli zważysz kolego na atmosferke, którą stwarza ten psychol p. Wendy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Essi Re: Chałubiński vs Kochanowski IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.06.05, 13:27 A ja z tego co wiem to wałśnie nauczyciele w Chałbińskim sa straszni (chodź niewszyscy). Ja tam bardzo lubie moją szkołe (znaczy sie oczywiście chałbińskiego) i w tej chwili niezaminiełabym jej za żadna inną, a nauczycielie mnie nieodstraszają. Pozdrawiam wsystkich (a szczególnie tych z Chałbińskiego) Odpowiedz Link Zgłoś