Dodaj do ulubionych

Internetowa ankieta policyjna

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.12.05, 09:38
Ankieta jest przekazywana poprzez e-mail, więc nie do końca jest anonimowa.
Obserwuj wątek
    • Gość: 112 Re: Internetowa ankieta policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:29
      Jak mam się czuć bezpieczny w tym kraju, jak co chwila słychać o wyrokach
      skazujących policjantów? Dzisiaj próbowałem poinformować policję dzwoniąc pod
      112 o kolizji na jednym z rond, przez około 10 min słyszałem - policja proszę
      czekać. Gdyby jakiś człowiek potrzebował pomocy to napewno by mu pomogli - nie
      chcę być POLAKIEM !!!!!!
    • Gość: Gość Re: Internetowa ankieta policyjna IP: *.crowley.pl 20.12.05, 13:57
      Możliwe że właśnie dlatego jest tak mało wypełnionych ankiet. Dlaczego nie
      zrobili tego przez POST?
      • Gość: ja Re: Internetowa ankieta policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 19:51
        Oczywiście, że dlatego jest tak mało wypełnionych ankiet. Gdyby były anonimowe
        policja dowiedziałaby się dużo na temat własnej nieuczciwości a tego oni nie
        chcą słuchać.
        Moim zdaniem większość ludzi nie wierzy w skuteczne działanie policji i to też
        jest powód dla którego nie mają nawet ochoty pisać.
        • Gość: pies Re: Internetowa ankieta policyjna IP: *.radom.net 22.12.05, 10:17
          a niby jak policja ma być skuteczna jak nie ma poparcia społeczeństwa, jest
          totalnie niedoinwestowania, a od zaborów pokutuje przekonanie, że donoszenie o
          przestępstwach to wada a nie zaleta obywatela.
          • Gość: ja Re: Internetowa ankieta policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 19:23
            To właśnie zachowanie policji powoduje, ze nie zgłaszamy przestępstw. podam
            przykłady:

1. Chłopakowi skradziono z samochodu radio. Po zgłoszeniu był potraktowany jak
            przestępca. Musiał udowadniać, że to nie on ukradł to radio a następnie
            szybko umorzono sprawę.

2. Zgłaszam awanturę domową w sąsiedztwie a policjant, który odbiera telefon
            stwierdza, że lepiej będzie dla mnie jeśli będę siedzieć cicho i nie
            przyjeżdżają na interwencję.

3. Pod blokiem zostaje okradziony samochód. Gołym okiem widoczne są odciski
            palców złodziei. Przez dwa dni nie ma kto zająć się sprawą. Komendant
            usprawiedliwia nieobecność technika brakiem czasu, natomiast technik
            twierdzi, że boli go noga i nie może przyjechać. Jak by tego było mało
            policjanci dostają nazwiska sprawców nr rej. samochodu, którym zabierali
            skradzione części. Sprawa zostaje szybko umorzona. Powód - sprawcy to
            siostrzeńcy byłego funkcjonariusza.

3. Pijany policjant pobił chłopaka. Dopiero po pięciu godzinach zgadza się na
            badanie alkometrem. Protokół zawiera stwierdzenia. Uzasadnienie wyroku
            sądu:
            "sąd nie dał wiary zeznaniom świadków gdyż nie korespondowały one z
            zeznaniami funkcjonariuszy"

4. Człowiek zgłasza popełnienie przestępstwa przez policjantów na służbie. Nie
            ma wątpliwości, że są pijani. Nie zostali zbadani a on dostaje wyrok
            nakazowy /grzywnę/ za wprowadzenie w błąd instytucji policji.

Tak wygląda skuteczność policji. Żadne społeczeństwo nie będzie popierać takich
            działań.
            NIGDY WIĘCEJ NIE ZGŁOSZĘ PRZESTĘPSTWA I WSZYSTKIM RADZĘ TO SAMO.
          • kokietka85 Re: Internetowa ankieta policyjna 30.12.05, 01:13
            ja z chęcią wypełnię, pozdrawiam!
    • Gość: obiektywnie Re: Internetowa ankieta policyjna IP: *.net / 69.41.173.* 22.12.05, 20:11
      Nawet jeżeli jednego czy drugiego z Was trzęsie cholera na myśl o policji, nawet jeżeli uważasz, że to czy tamto mogłaby policja robić lepiej bo niewiele do tego potrzeba, nawet jeżeli masz powody aby mieć osobiste uprzedzenia do nich, TO WYPEŁNIJ TĄ ANKIETĘ, TE DANE WYKORZYSTAJĄ W TROCHĘ LEPSZY LUB TROCHĘ GORSZY SPOSÓB ALE WYKORZYSTAJĄ I TO MOŻE TYLKO POPRAWIĆ SYTUACJĘ A NIE POGORSZYĆ.
      A CHCESZ COŚ DO TEGO DODAĆ TO DODAJ.
      • Gość: ja Re: Internetowa ankieta policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 20:19
        Mam to za sobą.
        Patrząc na treść mojego poprzedniego postu i informacje zawarte w ankiecie to
        mogę sobie zaszkodzić.
        Wesołych świąt.
        • Gość: ja Re: Internetowa ankieta policyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 20:50
          Najwyraźniej ludzie nie mają ochoty zabierać głosu w tej sprawie. Czyżby to
          obojętność z powodu braku wiary w skuteczne działanie policji?
          • heniek_z_lasu Re: Internetowa ankieta policyjna 30.12.05, 14:57
            ciekawe czy będzie można gdzieś zobaczyć wyniki tej ankiety...
    • redsock ankieta policyjna - spróbujcie przeczytać artykuł 30.12.05, 15:50
      Klikam w link, żeby dowiedzieć się czegoś i pokazuje mi się zdjęcie z jakimsiś
      ubraniem. O co chodzi? Zbyt wiele krytycznych uwag w tym wątku i ktoś
      zrezygnował z dalszego upubliczniania treści teksu?
      • Gość: ja Re: ankieta policyjna - spróbujcie przeczytać art IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 00:16
        www.mazowiecka.policja.gov.pl/kmp/ - tam jest ankieta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka