Dodaj do ulubionych

PKS Radom - żenada

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 21:33
Czy w radomskim PKS-ie to pracują poważni ludzie?? Miałem okazję w ostatnim czasie jechać dwukrotnie do Poznania korzystając z usług PKS Radom (autobus relacji Lublin - Poznań) i te autobusy się dosłownie rozlatywały - za drugim razem to poduszka z siedzenia odpadła :/ Czemu na tak długie trasy wypuszczane są najgorsze graty?? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Syn kierowcyPKS Re: PKS Radom - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 22:01
      A mozesz powiedziec jakim autobusem jechales bo moj tata tam czesto jezdzi do poznania ale ostatnio nie jechal czasami ten koles co ustala gdzie ma jechac ktory autobus to ma odchylki znam go sobiscie
      • Gość: mm Re: PKS Radom - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 22:17
        Te odchyłki to chyba ma często bo takie graty do Poznania to norma. Ja jechałem czymś co się nazywa AUTOSAN A10-10 (www.pksradom.pl/auto11.html). Nie jestem w stanie zrozumieć polityki tej firmy, przecież mają co najmniej kilka nowych Scanii, całkiem niedawno widziałem dwie takie na dworcu w Łodzi - były puszczone na trasę Radom - Łódź (ok. 150 km). Przecież to jest robienie sobie żartów z pasażerów, autobus do Poznania wyjeżdża z Radomia o 20.20 (w Poznaniu 04.30) i nawet siedzeń nie można rozłożyć, żeby się przespać :/ Pozdrawiam
        • Gość: mm Re: PKS Radom - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 22:19
          Link się źle wkleił :/ Może teraz się uda (link do zdjęcia dla osób, którym sama marka autobusu nic nie mówi, czyli takich jak ja :D)

www.pksradom.pl/auto11.html
          • Gość: Syn kierowcy Re: PKS Radom - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 22:26
            Masz racje tego autosana to powinni puszczac co najwyzej do W-wy jechalem tym autosanem.Do poznania to jest z radomia jakies 420 km i do lublina 100km czyli 520 to jest za duzo ja Ci proponuje zadzwom tam powiedz ze jak beda tak dalej robic to straca ludzi powiedz ze do poznania to niech wezma tego pr T120 albo Jelcza L100i i niech te puszczaja do pozania a nie bede one jezdzily ze zwolenia do warszawy nawet moja tata sie z niech tam smieje ze takie cyrki robia pozdrawiam
            • Gość: mm Re: PKS Radom - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 22:37
              PKS Radom to dla mnie firma baaaardzo dziwna, może kiedyś ludzie którzy tym kierują zmądrzeją, a ja jak na razie przesiadłem się do InterCity, bilety może nie są najtańsze ale przynajmniej wiem, że to czym jadę nie rozleci się zanim dotrze do celu. Zresztą nie tylko ja tak robię. Dzwonić tam nie zamierzam bo jeżeli rozmawiałbym z kimś tak miłym jak panie w kasach to nieźle by mi się oberwało za to, że w ogóle śmiem zwracać im uwagę. Pozdrawiam
              • Gość: Syn Re: PKS Radom - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 22:43
                Ja to bym w tym pks wymienial wszstkich na lepszy model Ci co siedza w biurze naprawde sa denni psuja opinie firmie ja jak bym zostal dyrektorem to bym inaczej tym kierowal nie puszczal bym autosana H10-10 go poznania tylko scanie albo jak maja zamiar puszczac takie graty to niech nie otweraja takich tras pozdrawiam
                • Gość: pasazer Re: PKS Radom - żenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 08:10
                  Jak to fajnie dyskutowac sam ze soba, prawda? Urojenia jakies? :P
                  • Gość: mm Re: PKS Radom - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 10:01
                    Urojenia to chyba Ty masz <lol2> zaraz mi wmówisz, że wszystko co zostało wysłane z komuterów z neo to ja napisałem. Nie wiem czy to zauważyłeś ale spory odsetek użytkowników tego forum ma IP:*.neoplus.adsl.tpnet.pl a jeżeli nie zauważyłeś to po co się odzywasz
                  • Gość: Wichajster Re: PKS Radom IP: 82.139.38.* 28.12.05, 13:56
                    Znam tego gościa „SYNA KIEROWCY” i na pewno nie jest nim „mm”
                    Pozdrawiam
      • Gość: mm Re: PKS Radom - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 10:55
        masz racje wszystko prywane !!!

Popatrz na samochody na infomix u linia do Jedlni

to przejdzie Ci ochota na prywatne samochody !!!!
        • Gość: kica Re: PKS Radom - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 11:27
          kurcze koleś ale masz problem.
          przejedziesz sie raz na jakis czas i marudzisz.
          ja niestety jezdze tymi wrakami prawie codziennie i zdazylem sie juz do tego
          stanu przyzwyczaic
    • Gość: lolo Re: PKS Radom - żenada IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.05, 10:49
      pozwólmy firmą prywatnym obsługiwać kilka tras sytuacja ulegnie zmianie !!!
    • Gość: Syn Re: PKS Radom - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 11:20
      i to jest dobra mysl zeby jakis prywaciaz wzol jakas linie to PKS by zmadrzal pozdrawiam
      • Gość: Wichajster Re: PKS Radom IP: 82.139.38.* 28.12.05, 14:00
        Wolną amerykankę wprowadzić i woziły by nas takie „INFORMIX” a jak by się
        spóźnij, rozsypał po drodze, albo w ogóle nie dojechał to skargę byś kierował
        pewnie do prezesa firmy który jest zarazem kierowcą autobusu.
        • Gość: lolo Re: PKS Radom IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.05, 15:36
          nikt nie każe ci jeżdzić takimi prywatnymi liniami ! jesteś wolnym człowiekiem
          i masz wybór !
          • Gość: Wichajster Re: PKS Radom IP: 82.139.38.* 28.12.05, 15:39
            No ja wiem o tym że jestem wolny tylko jeden szczegół pominąłeś że jak się
            wpuści prywatną konkuręcję PKS to będzie ona tańsza i większość ludzi się na
            nią przeżuci i wtedy PKS upadnie i będą same prywaciarze i coraz gorsze złomy
            bo będą liczyć tylko na zysk zamiast komfort pasażera bo i tak będą wiedzieli
            że przyjdzie do nich.... będzie tak jak było z liniami podmiejskimi w Radomiu.
            • Gość: lolo Re: PKS Radom IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.05, 15:46
              i dobrze że tańsze ludzie będą mieli więcej pieniędzy na chleb dla dzieci,PKS i
              PKP to instytucje do których tylko dopłacamy !!!
              • Gość: Wichajster Re: PKS Radom IP: 82.139.38.* 28.12.05, 15:48
                O matko...
              • Gość: Wichajster Re: PKS Radom IP: 82.139.38.* 28.12.05, 15:50
                Wtedy jak upadnie PKP i PKS będziesz zamiast dopłacać grosze do kursów
                autobusów albo kupna nowych to będziesz utrzymywać całe rodziny ludzi którzy
                stracili pracę po bankructwie firmy. Zastanów się co piszesz.
                • Gość: lolo Re: PKS Radom IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.05, 15:53
                  dlaczego mam dopłacać do pracy ludzi których nie znam !!!
                • Gość: lolo Re: PKS Radom IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.12.05, 15:55
                  PKP zabiera nawet pieniądze kierowcą za paliwo !
                  • Gość: JJ Re: PKS Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 21:21
                    Czy tu jest ktoś kto skończył podstawówkę?
                    • Gość: Syn Re: PKS Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 23:23
                      skonczyl a co??
                      • Gość: wakarpl Re: PKS Radom IP: *.devs.futuro.pl 29.12.05, 16:30
                        Rzeczywiscie czesto zdarza sie, ze radomski PKS "puszcza" na dalsze trasy slabe
                        autobusy.
                        Jakis czas temu jechalem do KAtowic Dabem, ktory wzbudzal moje uznanie w 1992
                        roku - wtedy byl sprowadzony z Danii do Radomiai robil wrazenie. Wczoraj moja
                        siostra jechala do Wisly i tez mowila, ze jakims starym autobusem. Kilka
                        miesiecy temu jechalem do Szczawnicy i podstawili zielonego Autosana, czyli
                        akurat wtedy OK.
                        Pewnie, ze powinni podstawiac na dalekie trasy Scanie, ale obawiam sie, ze one
                        wykorzystywane sa do obslugi zagranicznych wycieczek - kilka razy widzialem w
                        Warszawie kolumne 4-5 autokarow, posrod ktorych bywal 1 z radomskiego PKSu.
                        • Gość: mm Re: PKS Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:05
                          Też miałem okazję jechać z PKS Radom z Katowic ale wtedy autobus był jak najbardziej ok, choć często jeżdżą tam te zwykłe biało - niebieskie autosany.

> Pewnie, ze powinni podstawiac na dalekie trasy Scanie, ale obawiam sie, ze one
                          > wykorzystywane sa do obslugi zagranicznych wycieczek

Zapewne masz rację ale na tak dalekie trasy jak np. do Poznania nie powinno się podstawiać rozsypujących się "trupów". Jak nie mają odpowiednich autobusów to niech jeżdżą tylko po powiecie radomskim i okolicy. Autobus PKS Radom z Lublina do Poznania ma postój w Łodzi o tej samej godzinie co autobus PKS Kielce do Szczecina (przez Poznań) - różnica kolosalna, więc w Kielcach umieją, tylko u nas się nie da, a może po prostu nikomu się nie chce :/ pozdrawiam
                          • Gość: Syn Re: PKS Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:33
                            do wakarpl tylko ze w PKS nie maja zielonego autosana to musial byc jelcz L100i pozdrawiam
                            • Gość: wakarpl Re: PKS Radom IP: *.devs.futuro.pl 29.12.05, 18:55
                              Sorki chodzilo mi o zielonego Jelcza (tego na 41 miejsc)
                              W zeszlym roku spotkalem tez w Wielkopolsce Scanie z naszego PKS z wycieczka
                              dzieciakow z Warszawy.
                              PKS ma racje, ze wynajmuje autobusy i zarabia kase, ale nalezaloby na dalekie
                              trasy "puszczac" pozadne autokary.
                              Zazwyczaj do Wroclawia daja dobry autobusy, do Bydgoszczy kilka razy widzialem
                              ten malutki autobusik.
                              P.S
                              Do Katowice jechalem z takim fajnym lysym kierowca (DABem), bardzo fajny facet,
                              a jaki ma klakson zamontowany:)
                              • Gość: wakarpl Re: PKS Radom IP: *.devs.futuro.pl 29.12.05, 18:58
                                Jeszcze jedno.
                                Zaciekawilo mnie jaki autobus podstawia PKS Kielce do Szczecina, bo jak widze
                                PKSy z Kielc gdzies w Polsce, to jeszcze nie widzialem zadnego pozadnego -
                                zazwyczaj obklejone reklamami stare, wysluzone Jelcze
                                • Gość: mm Re: PKS Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:20
                                  Do Wrocławia rzeczywiście widziałem ostatnio Scanie z PKS Radom. Do Katowic to miałem okazję jechać dokładnie czymś takim:

www.xis.katowice.pl/script/foto3.php?foto=3947&producent=AUTOSAN&identyfikator_grupy=aut&tryb=1&zm1=AUTOSAN
                                  Choć do Wisły jeżdżą też dokładnie takie same sprzęty jak i do Poznania:

www.xis.katowice.pl/script/foto3.php?foto=3863&producent=AUTOSAN&identyfikator_grupy=aut&tryb=1&zm1=AUTOSAN
                                  A to z Kielc do Szczecina to było chyba coś takiego, a jeżeli nie to to bardzo podobne:

www.xis.katowice.pl/script/foto3.php?foto=3911&producent=AUTOSAN&identyfikator_grupy=aut&tryb=1&zm1=AUTOSAN
                                  Pozdrawiam
                                • Gość: mm Re: PKS Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:29
                                  Do Wrocławia też jednak jeżdżą "super" autobusy:

www.xis.katowice.pl/script/foto3.php?foto=3784&producent=JELCZ&identyfikator_grupy=jel&tryb=4&zm1=PKS%20RADOM
                                • Gość: mm Re: PKS Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:35
                                  A oto i Scania do Wrocka:

www.xis.katowice.pl/foto/max/3547.jpg
                                  Tyle, że do Poznania jest dalej niż do Wrocławia :| I jak tu ich rozumieć?? pozdr
                                  • Gość: Syn Re: PKS Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 21:05
                                    Tata moj ostatnio jak jechal do Wroclawia jelczem pr T120 to mial utargu z biletow prawie 2800zl a jak jechal do poznania i wsiadl w radomiu i wrocil to mial utargu ponad 1000zl takze im sie nie oplaca puszczac dobrych autobusow do poznania bo duzo traca wola na wroclaw podstawic lepszy pozdrawiam
                                    • Gość: mm Re: PKS Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 21:32
                                      > Tata moj ostatnio jak jechal do Wroclawia jelczem pr T120 to mial utargu z bile
                                      > tow prawie 2800zl a jak jechal do poznania i wsiadl w radomiu i wrocil to mial
                                      > utargu ponad 1000zl takze im sie nie oplaca puszczac dobrych autobusow do pozna
                                      > nia bo duzo traca wola na wroclaw podstawic lepszy pozdrawiam

Tracą bo puszczają stare, brudne autobusy i to jest norma. Wczoraj jak byłem na dworcu PKP widziałem aż trzy osoby kupujące bilety do Poznania. Sam zresztą też zaraz po Nowym Roku wracam do Poznania ale nie autobusem a pociągiem. Problem jest w tym, że ten kurs nie jest zbyt dobrze zorganizowany - syfiasty autobus to jedno ale do tego dochodzi czas przejazdu (ponad 8 godzin, autobus z Kielc dojeżdża w 7, pociągiem można dojechać nawet w 5 godzin) no i bezsensowna godzina przyjazdu do Poznania - 04.30 a to o co najmniej 1,5 - 2 godziny za wcześnie. Najlepszym rozwiązaniem byłoby gdyby PKS pomyślał o jakimś połączeniu expressowym a najlepiej o kilku - na początek mógłby to być np. Poznań, Wrocław i Kraków - chętni na pewno by się znaleźli. Jak na razie ludzie wolą mimo przesiadki i wysokich cen biletów na Ex i IC jeździć pociągiem. Pozdrawiam
                                    • Gość: Łobektywny Re: PKS Radom IP: *.30.udn.pl 30.12.05, 18:15
                                      Ty się już tak nie udzielaj bo w PKS Radom podobno nagonka jest i szukają Ciebie
                                      czy Twojego ojca ;) A jak znajdą to oj ! :)
    • Gość: Syn Re: PKS Radom - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 21:50
      wiem ze PKS kielce bankrutuje
      • Gość: Wichajster Re: PKS Kielce upada :-( IP: 82.139.38.* 29.12.05, 22:09
        Dobrze gada dać Mu wódki :-)
        • Gość: wakarpl Re: PKS Kielce upada :-( IP: *.devs.futuro.pl 30.12.05, 15:30
          No widze, ze jest tu niezly fan PKSu, fajne zdjecia.
          Jasne, ze powinni na Poznan, zreszta na wszystkie dalsze trasy podstawiac
          lepsze autokary.
          Ten autosanik ze zdjecia co jechal do Wisly wyglada calkiem fajnie i chyba tego
          nie trzeba sie wstydzic (wlasnie o nim myslalem piszac, ze taki maly autobus
          jezdzil do Bydgoszczy).
          Ten autobus co jezdzi z Kielc do Szczecina wcale nie jest rewelacyjny, tyle, ze
          nowszy, uwazam, ze nasze Jelcze (te nowsze) bylyby w sam raz.
          Odnosnie utargow. Wydaje mi sie, ze linia do Wroclawia ma juz swoja
          wyrobiona "renome", bo ona jest "od zawsze". Podejrzewam, ze wciaz malo ludzi
          wie o autobusach do Poznania, ale jesli beda podstawiac stary autobusy to
          ludzie nie beda sie chcieli dowiedziec.
          Pozdrowienia
          • Gość: Syn Re: PKS Kielce upada :-( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 18:11
            Masz racje ludzie nie wiedza ze do poznania jezdza autosany H10-10 powinni puszczac do poznania jelcza L100i dobry jest napewno lepszy od autosana ma rozkladane siedzenia i nawiewy na z gory.Przeciez PKS ma tyle tych jelczy PR T120 i gdzie to jezdzi musze taty zapytac wiem ze do wroclawia jezdza i do szczawnicy moj stsry jezdzi na wroclaw czesto PR T120 rewelacyjnie sie nim jedzie
    • Gość: nn Re: PKS Radom - żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 16:34
      bo Radom to jedna wielka wiocha jak ta cala zacofana polska w ktorej obowiazuje
      zasada "kazdy sobie rzepke skrobie"!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka