Gość: Sara 1002 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:42 Czy ktoś z Was umówił się na randkę przez internet. Czy może lepiej darować sobie taki sposób znajomości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nieumawiałemsię Re: Randka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 19:59 Chyba jest to lepsze dla niewiast niz dla chłopców (mężczyzn), albowiem to wygląd i "sexual atractive" przyszłej oblubienicy ma dla nich generalne znaczenie. Kobiety zaś cenią sobie te ściśle werbalne atraktanty jak: erudycja, pewność siebie, poczucie humoru, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara1002 Re: Randka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 20:05 Ale można przecież zamieścić swoje zdjecia na jednym z portali matrymonialnych. Wtedy mamy wieksze pojęcie o danej osobie. Zastanawiam się tylko, czy to nie jest "żałosne"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Handsom7075326 Re: Randka??? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.01.06, 20:56 Może być również intrygujące - zależy kogo się spotka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woman było było IP: *.udn.pl 05.01.06, 20:59 to jest zalosne. moj chlopak umowil sie z panna z portalu kiedy mielismy przerwe. Kiedy wrocilismy do siebie tej dziewczyny nie mozna sie bylo pozbyc, wydzwaniala i awanturowala sie, wysylala smsy cala doba. to co pisala o sobie na necie mialo sie nijak do rzeczywistosci, faktycznie byla po prostu nieciekawa i mdła - fizycznie i psychicznie. mnie to zaczelo smieszyc, ale mojemu chlopakowi zaczelo komplikowac zycie i po prostu go meczylo. panna sie w koncu odwalila po jakims czasie, a on poniosl zasluzona kare ;) moje notowania w konfrontacji z ta panienka jeszcze wzrosly i mam wieksza pewnosc, ze on tam juz nie bedZie szukal przygod u jakiejs zdesperowanej klientki ktora nie moze zwrocic na siebie uwagi w realu i musi rozkminiac gosci anonimowo przez internet. a jakby probowal jeszcze raz to znaczy ze faktycznie jest dupkiem i natychmiast go rzuce :) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara 1002 997 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:45 Ja zalogowałam się na takim portalu trzy dni temu. Trochę dla zabawy, ale głównie na złość komuś (może zobaczy moje zdjęcie - niech myśli, że mi nie zależy... Trochę dziecinne - wiem). Dostaję dziennie po kilka "poważnych" ofert - dziś jeden z panów kazał na randkę przyjść z .....dowodem osobistym. Naoglądał się 997... Ale można tez spotkać znajomych - to miłe i zabawne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: string E tam... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.01.06, 21:53 No proszę jaki ten świat mały. Odradzam randki w ciemno - wiadomo że najbliższe imprezy są na wioskowych zabawach,a i ludzie dla siebie tacy szczerzy ;) Co na sercu to na desce z gwoździem lub na widelcu... a propos... widział wczoraj kto dokument o takij zabawie eeee???? zupełnie jak u mnie na wiosce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: E tam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:21 ja nie:| czytalam tyko w newsweeq .. a na czym bylo i o czym mniej wiecej? <wiecej> :) Odpowiedz Link Zgłoś
gzech Re: E tam... 06.01.06, 11:42 randka przez internet jest bardzo ciekawa, daje duzo mozliwosci jest intrygujaca, od kilku lat umawiam sie z kobietami przez internet mamy czas pozanc sie bo to nie wymaga wiekszego zachodu, z domu sobie gadamy a zwykle juz na pierwszym spotkaniu uprawiamy seks, kto lubi takie przezycia to polecam randki przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
string_tony Re: E tam... 07.01.06, 18:57 Gość portalu: ... napisał(a): > ja nie:| czytalam tyko w newsweeq .. a na czym bylo i o czym mniej wiecej? > <wiecej> :) Fajne ludziska w remizie na dechach,no może nie takie fajne jak my z Tonym,ale też pivko lubieją oczywista ;) bezalkoholowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_ślepa Re: Randka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 18:24 pewnie, że sobie cenią.... chociaż za te twoje "ściśle werbalne atraktanty" można cie skreślić bez oglądania i erudycja tu już nie pomoże.... nie wiem jak elokwentny to niewyględny nie da rady:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Randka??? IP: 82.139.40.* 06.01.06, 12:32 nie wiesz jak ktoś wygląda i czy jest tym za kogo się podaje więc na randkę nie na spotkanie w kawiarni za to tak mimo iż: -ściemniają i kręcą tak jakby nie potrafili i nie chcieli odciąć się od netowych fantazji i odkryć swoją tożsamość gdy dochodzi do kontaktów "in real" na serio i w pewnym momencie zaczyna być to nie tyle śmieszne co irytujące ;) -sposób wypowiedzi potrafi być zupełnie inni niż wydawałoby Ci się z netu (mężczyzna wydawał się kulturalny nagle zaczyna sypać co drugi wyraz wulgaryzmami lub nie potrafi skonstruować pełnego zdania); -na większości netowych spotkań dostawałam mniej lub bardziej zawoalowane propozycje łóżkowe chociaż nie chodziłam po portalach towarzyskich i omijałam ten temat w rozmowach a bezczelnych blokowałam, więc musisz się liczyć że mogą Cię potraktować jak pierwszą lepszą i tak o Tobie myśleć tylko dlatego że mieli okazje pogawędzić z Toba o pogodzie przez komunikator..chyba mężczyźni traktują takie spotkania jedynie jako okazje zarwania panienki a nie do poznania kogoś -pierwsze wrażenie wzrokowe jest bardzo ważne a ja nie lubię przesyłać swoich zdjęć anonimowej osobie, mężczyzna może Ci się nie spodobać fizycznie a jego gestykulacja bardzo drażnić albo Ty możesz jemu się nie spodobać..ale to jest do przejścia o ile rozumuje się w kategoriach spotkania z kolegą/koleżanką a nie randki..po godzinie można się wymówić pilną sprawą do załatwienia i tyle jest to dobry środek komunikowania się ze sporą liczbą osób ale trzeba odsiać tak jak i "w realu" wiele plew zanim trafi się na swego, podchodzić do tego rozsądnie, z szacunkiem dla siebie i dla innych i ostrożnie oraz nie rezygnować z życia towarzyskiego by spędzić kolejny wieczór przy kompie z kimś kto może ale niekoniecznie musi bawić się Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara 1002 Re: Randka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 19:52 Wszystko opisałaś jak najbardziej trafnie - dzięki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blądi Re: Randka??? IP: 82.139.48.* 06.01.06, 20:16 A w ciążę można zajść przez internet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara1002 Re: Randka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 21:10 Tylko wiosną - jak masz uchylone okno - wiatropylnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olik Re: Randka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 15:25 ja uwazam takie spotkania poprostu za załosne, dwoje ludzi-desperatów-którzy nie potrafia w najzwyklejszy sposób poznac kogoś w rzeczywistosci, tylko poprzez jakies wirtualne dowartosciowanie, przedstawiaja siebie w calkie innym swietle. nie mowie tego z wlasnych doswiadczen, ale mam paru znajomych ktorzy w ten sposob sie umawiali. jakiez pozniej bylo zdziwienie gdy ów romantyczny facet nie umiał sklecic jednego romantycznego zdanka(a w mailach sypal wierszami-podobno swego autorstwa), a owa wyuzdana Kociczka mająca tu i ówdzie 'troszke wiecej' okazała sie tłustym napalonym do granic mozliwosci babskiem. także po takich opowieściach wolałem nie próbowac :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara 1002 Re: Randka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 16:41 Ja opisałam siebie dokładnie tak jak wyglądam. Zdjęcia, które umiesciłam - zrobiłam kilka dni wcześniej. Faceci - może rzeczywiście nie do końca piszą prawdę... ale na pewno nie wszyscy. Z jednym "znajomym" rozmawiam tylko telefonicznie, a taka rozmowa zwykle wypada GORZEJ niż "face to face". Uważam również, że nie każdy miałby odwagę umieścić swoje sdjęcia do wgladu publicznego. Nie liczę na wielką miłość - taką mam już za sobą - po prostu urozmaicam sobie zimę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tola Re: Randka??? IP: 82.139.40.* 08.01.06, 11:05 ogłosiłaś się na forum towarzysko-matrymonialnym?..o nie, nigdy w życiu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diDi Re: Randka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 13:06 chcialabym sie zapytac co to za odwaga umiescic zdjecie w takim czyms? chyba coraz inne znaczenie ma odwaga w zyciu.. czy to ze umieszcze zdjecie w jakims portalu, a normalnie w zyciu nie potrafie sie usmiechnac do jakiegos fajnego chlopaka tzn ze jestem odwazna? albo czy to ze ktos mi da 1o pkt albo napisze ze jestem fajna to naprawde tak mysli? internet to sztuczne, puste miejsce..oczywiscie jest mnostwo informacji, ale to nie jest zycie ...komputer nei ma uczuc:| nie mam nic do tych ludzi co sie umawiaaja tak na randki, niech im sie powodzi spoq...ale przeraza mnie troche to co sie teraz dzieje.. ze ludziom odechciewa sie rozmiawiac tylko..spotkamy sie na czacie, gg... a juz tragedia sa pary, ktore wola rozmawiac z soba na gg niz w realu...:| no ale powodzenia wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sara 1002 Re: Randka??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 13:52 Myślę, ze to głównie kwestia spojrzenia na tę sprawę... Ja nie korzystam z gg ani czat'u. Wypowiadam się tylko na forum publicznym (w tematach, które mnie interesują lub choć odrobinę dotyczą)oraz za pomocą poczty e-mail. Portal "matrymonialny" - służy do poznawania ludzi, nie tylko do flirtów i umawianiu sie na "SEX"... A jesli chodzi o kwestię oszustw - to na tym forum kilkukrotnie spotkałam się z "podszywaniem" pod mój login! (nie widzę w tym logiki ani dojrzałości). Odpowiedz Link Zgłoś