Dodaj do ulubionych

Radny Fałek stanął przed sądem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:05
Bardzo ciekawa sprawa szkoda , że nie toczy się w trybie wyborczym wtedy w jeden dzień byśmy mieli wyrok.Osobiście uważam , że rację ma pan radny Ryszard Fałek radomian , który w latach 1997-1998 był bardzo dobrym prezydentem Radomia , a pan Marcinkowski mógłby się od niego uczyć sztuki rządzenia takim miastem jak Radom.A ja pamietam jak pan Fałek jako prominętny polityk AWS bronił radomskiego województwa i pseudo mariaży Radomia z Kielcami!
Obserwuj wątek
    • Gość: zeb Redaktor stanie przed sądem IP: *.radom.pl 12.01.06, 11:10
      bo to nie sprawa karna ,a cywilna.
      A redaktor(ka) juz jątrzy między poodem a pozwanym.
      Za to powinna mieć również wytoczona sprawę karną .
      Cha,cha,cha
      • Gość: anty Re: Redaktor stanie przed sądem IP: *.104.udn.pl 14.01.06, 01:28
        a z jakiego art.?
    • Gość: mateo Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:30
      Pan Fałek to spoko koles był moim trenerem od zapasów a ten prezydent to gada
      bzdury jesteśmy z toba rysiu.
      • Gość: wałek Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.internet.radom.pl 13.01.06, 19:23
        No fajny to on jest jak wyjeżdża poza Radom. mam nadzieję że sąd ukarze go i
        pójdzie siedzieć.
    • Gość: ciekawa Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 21:22
      A za co tak właściwie radny fałek stanął przed sądem ??? Bo ja nie w temacie :)
      • Gość: dr Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 22:23
        za to że latał na studniówki bez honoru i opamiętania.
        • Gość: antty Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.104.udn.pl 14.01.06, 01:29
          a latał?byłeś,widziałeś..tańczyłeś z nim?:)
          • Gość: znajom Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 23:44
            Tak widziałem i mogę zaświadczyć, że latał bez honoru.
    • Gość: M. Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.01.06, 00:59
      KR! nic tylko potwierdzić!!! Fałek jest jednym z nielicznych radnych
      zasiadających w Radzie Miejskiej nieprzerwanie od początku demokratycznych
      przemian w Polsce czyli od 1989 roku! Zawsze dostaje bardzo dużo głosów
      wyborców plasując się w pierwszej trójce wszystkich radnych!!! I tylko taki
      gość, prawy i oddany miastu, mógł mieć prawo do nazywania rzeczy po imieniu!!!
      My o tym wiemy jakby tego nie nazwał!!! Rysiu jesteśmy z Tobą!!!
      • Gość: vito Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.internet.radom.pl 14.01.06, 13:08
        No i o to chodzi, za długo facet jest.....
        • Gość: jak Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 18:07
          Masz racje facet poprostu jest za długo........
          jednego nie można mu ująć umie uprawiać polityke i wie kidy zrezygnować z
          tematu jak choćby w sprawie likwidacji szkół.Krzyczał doputy dopóki ludziom
          temat nie zaczął wychodzić bokiem, jak poczuł że zaczynają go krytykować za ten
          raban zamilkł.A to że zbiera znaczną ilość głosów to sposób w jaki to
          robi.Chdzi od domu do domu i żebrze, obiecuje a po wyborach .....amnezja ,nie
          zna ludzi!!!
          Tak swego czasu obicywał zbudować ul.Folwarczna,załatwił nawet paletę
          koski...!!!a ostatnio chwalił sie że dzięki niemu wybudowano sygnalizacje
          świetlna na Wernera a ja czytam w gazecie że inwestycje wprowadzono do budzety
          na wniosek radnego Gołębiowskiego.......ten Fałek to umie uprawiać
          polityke........pożdny gość i jak dba o.....własną D...!
          • Gość: KR! Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 19:06
            Radny Ryszard Fałek radomianin ,który od 1990r. siedzi w radzie miejskiej jest jednym z lepszych radnych w obecnej radzie miasta.Moim zdaniem jeden z ośmu obok pani Morgan panów Adam Włodarczyk,Janusz Wieczorek,Bogdan Karaś,Wiesław Wędzonka,Krzysztof Sońta,Jan Rejczak któy ma prawo moralne być w radzie w latach 2006-2010.Pozostałej 20 radnych za te ich kompromitacje i brak zangażowania w radzie miejskeij dziekujem.A ta krytyka do pana Fałka jest nie na miejscu był niezłym prezydentem Radomia w latach 1997-1998 a Marcinkowski to istna kompromitacja tylko pseudo radomianie go jeszcze wspierają!
            • Gość: billy Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.internet.radom.pl 13.05.06, 07:32
              a widzieliście minki jego kumpli jak przegrał?
    • Gość: fantransmisji Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: 80.51.248.* 16.01.06, 12:00
      Chyba nie oglądacie sesji Rady. P. Fałek & Rejczak brothers to obecnie element
      folkloru politycznego. Połowę czasu Rada marnuje na jałowe spory z tymi panami.
      Na odczepnego uchwalają im nowe nazwy ulic i placów - zgadnijcie jakie...
      • reddog Re: Radny Fałek stanął przed sądem 16.01.06, 15:49
        A ja znam pana "Rysia" już ładnych kilkanaście lat i chociaż kiedyś był fajny
        gość to teraz jest niezły oszołom. Że niby głosów najwięcej zdobywa?? Lepper też
        i jaki z tego wniosek?? Jedyne co przemawia przez pana F. to prywata. Idź pan
        uczyć w-fu, biologii czy chemii..., a nie tylko koryto i koryto.
        • Gość: piknick Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.internet.radom.pl 20.01.06, 07:56
          Dobry komentarz!
        • Gość: ? Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: 82.139.48.* 28.01.06, 22:02
          ?
    • Gość: brawo Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.32.radom.pilicka.pl 29.01.06, 12:48
      Tak trzymac panie Fałek!
      • Gość: Shrek Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 17:38
        Radnu Falek nie jest rodowitym radomianinem na bankm /to do KR/.Sposob w jaki
        za kazdym razem dostaje sie do rady jest rzeczywiscie zalosny i dosyc
        wredny.Udaje swietoszka a w rzeczywistosci zachowuje sie obludnie i nie
        dotrzymuje obietnic wyborcom,podszywa sie pod sukcesy innych .Nie glosujmy juz
        na tego pana!!!!!
    • Gość: WR Mam dość Fałka i jemu podobnych. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.05.06, 11:34
      Ale Ty KR bredzisz. Starałem się być wyrozumiałym dla Twoich zachowań, ale nie
      da się. Idź człowieku leczyć się albo... nie pozostanie nic innego jak
      zaapelować do forumowiczów o bojkot wypowiedzi poprzez nieotwieranie Twoich
      postów. Najlepiej byłoby abyś pisał dla tylko siebie.
      Marcinkowski jest złym prezydentem, ale Fałek był bardzo złym bo m.in.:

-Nie zrobił nic przy zamkniętym wiadukcie na ul. Słowackiego. Za Włodarczyka
      w rok po objęciu prezydentury, wiaduktem jechały samochody

-W zwrotnym momencie dla dziejów Radomia podjął bardzo złą decyzję. Nie
      zrobił nic dla obrony wojewódzkiego statusu miasta. Mieć takiego
      prezydenta w takim momencie to nieszczęście.
      Osobiście słyszałem jego wypowiedź, że to nie problem bo będziemy przecież
      w najbogatszym województwie w kraju. 227 tys. Radomian odczuwa na własnej
      skórze skutki tej fatalnej decyzji.

-Jest zakłamanym. W wypowiedziach jest przeciwko hipermarketom. Nie tylko
      przeciw ich budowie ale nawet pracy w niedzielę. W działaniu rozpędzał
      Strażą Miejską kupców z ul. Śąskiej protestujących przeciwko budowie
      Billii. Czyli jest "przeciw" a nawet "za".

Tylko te trzy przykłady świadczą jakim "był bardzo dobrym prezydentem".
      Najwyższy czas dać mu nauczkę i wyeliminować z władz miasta tego pyskatego
      cwaniaczka!
      • Gość: ten sam Re: Mam dość Fałka i jemu podobnych. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.05.06, 11:53
        Już gdzieś odpowiadałem ci na te zarzuty czerwony śmieci to nie powielaj ich w
        innych wątkach a jeśli już to przywołuj moje merytoryczne odpowiedzi negujące
        twoje PRL-owskie propagandowe czerwone wypociny.
        • Gość: WR Re: Mam dość Fałka i jemu podobnych. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.05.06, 21:00
          Do "ten sam". Wiem, że odpowiadałeś, ale nie odpowiedziałeś bo trudno uznać za
          odpowiedź na konkretne i prawdziwe fakty, kilka tchórzliwych i wykrętnych
          banałów. Czerwonym nigdy nie byłem, choć w PRL-u przeżyłem szmat czasu. Twoje
          wyzwiska i obelgi pominę milczeniem, boć to tylko świadczy o kulturze członków
          Wspólnoty Samorządowej.
          Zdaję sobie sprawę, że chciałoby się zapomnieć o wstydliwych występkach i
          karygodnych błędach w decyzjach p. Fałka, za które pokutuje nieszczęsne 227
          tys. miasto. Ale przyrzekam - będę do nich wracał ilekroć pojawią się
          bałwochwalcy p. Fałka i będą próbowali zrobić złotego cielca z nieudacznika i
          krętacza. Bo Radomianie mają prawo i obowiązek wiedzieć kim są ci którzy chcą
          nimi rządzić. Przestanę gdy z politycznej areny Radomia znikną ludzie tacy jak
          p. Fałek.
          • Gość: Ekspert Re: Mam dość Fałka i jemu podobnych. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:37
            Wreszcie, Fałkowi został przypomniany okres prosperity nqa prezydenckim
            stołku.Trzeba jesazcze dodać,że za jego czsów powstały mini ronda utrapienie
            kierowców.
    • Gość: ten spoza"czwórki" Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.05.06, 21:57
      > Ale Ty KR bredzisz. Starałem się być wyrozumiałym dla Twoich zachowań, ale
      nie da się. Idź człowieku leczyć się albo... nie pozostanie nic innego jak
      zaapelować do forumowiczów o bojkot wypowiedzi poprzez nieotwieranie Twoich
      postów. Najlepiej byłoby abyś pisał dla tylko siebie.

Utożsamiam się z KR jako RODOWITYM RADOMIANINEM, któremu dobro Tego Miasta leży
      na sercu, a nie wisi mu jak komuś np. z Wołomina!!!

> W zwrotnym momencie dla dziejów Radomia podjął bardzo złą decyzję. Nie zrobił
      nic dla obrony wojewódzkiego statusu miasta. Mieć takiego prezydenta w takim
      momencie to nieszczęście. Osobiście słyszałem jego wypowiedź, że to nie problem
      bo będziemy przecież w najbogatszym województwie w kraju. 227 tys. Radomian
      odczuwa na własnej skórze skutki tej fatalnej decyzji.

Znowu przemijanie się z prawda. OK. Fałek był prezydentem przez 7 miesięcy.
      Co można zrobić przez ostatnie 7 miesięcy kadencji kiedy RM zakazała zawierania
      jakichkolwiek transakcji? Jeżeli eksponujesz tak swoją pamięć to czy pamiętasz
      jaki wówczas był w Radomiu (i w innych samorządach) system sprawowania władzy?
      Czy pamiętasz jak były podejmowane ważne decyzje? Chyba nie bo tak wygodniej.
      Co do rozmów ze Stępniem to znowu kłamiesz. Rozmowy te były podjęte tylko nie
      znasz szczegółów dlaczego skończyły się niepowodzeniem! Rozmawiał z nim zarówno
      w Radomiu, jak i na spotkaniu w Warszawie i na spotkaniu w Częstochowie razem z
      ówczesnym posłem AWS a obecnie prezydentem Częstochowy panem Wroną. Lobby
      kieleckie było tak silne, że wszystkie urzędy chcieli mieć u siebie łącznie z
      przeniesieniem tych instniejących już w Radomiu od dawna (np RDLP). Poszedłbyś
      na to? Teraz łatwo jest szczekać bo bycie w mazowieckiem nie spełniło oczekiwań
      co do funduszy UE. Czy to też wina Fałka? A może Struzika? A może tych na górze
      preferujących Warszawę? A może PO, która łożyła ogromne fundusze UE
      przeznaczone dla całego Mazowsza na jakieś widzimisię Piskorskiego i jego kliki?

> Jest zakłamanym. W wypowiedziach jest przeciwko hipermarketom. Nie tylko
      przeciw ich budowie ale nawet pracy w niedzielę. W działaniu rozpędzał Strażą
      Miejską kupców z ul. Śąskiej protestujących przeciwko budowie Billii. Czyli
      jest "przeciw" a nawet "za".

Teraz już wiem, że nie mijasz się z prawdą a poprostu KŁAMIESZ! Straż Miejska
      rozgoniła kupców tylko dlatego, że nie chcieli przenieść się w inne wskazane
      miejsce (te, które obecnie zajmują i bardzo sobie chcwalą!). Mało tego.
      Rozgonił również dlatego (szczególnie tych, którzy handlowali warzywami)
      ponieważ nie chcieli sprzątać po sobie pozostałości po swoich kramach
      (pamiętasz walające się kartony, pudła, odpadki kapusty, odcinanych części
      niesprzedawalnych naci itp itd). Pamiętasz fetor zgniłych pozostawionych
      odpadków czy już przeżarło ci mózg?

> Tylko te trzy przykłady świadczą jakim "był bardzo dobrym prezydentem".
      > Najwyższy czas dać mu nauczkę i wyeliminować z władz miasta tego pyskatego
      > cwaniaczka!

Gdyby nie ten "pyskaty cwaniaczek" czerwone śmiecie sprzedaliby ciebie razem z
      rodziną i nawet byś o tym nie wiedział.
      • Gość: WR Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.05.06, 16:10
        Miałem już nie odpowiadac na posty tych ze WS, ale nie sposób przemilczeć
        ewidentnych kłamstw. Jeżeli "czerwone śmieci" tak miałyby rządzić jak "śmieć"
        prez. Włodarczyk to daj Boże. Wiadukty na ul. Słowackiego i ul. Lubelskiej, ul.
        Żółkiewskiego, Mariacka, Żeromskiego i wiele innych inwestycji nie wymagają
        reklamy. A Falka "osiągnięcia" choć nie wszystkie zostały przedstawione
        wcześniej. Pierwszy jest "czerwonym śmieciem" a drugi wsapaniałym prezydentem.
        Ileż głupoty, zaślepienia, bezmózgowia i podłości trzeba mieć, żeby wypisywać
        takie karygodne brednie (pisane przez prawdziwych katolików!). Przedstawia się
        fakty i dowody a Wspólnota Samorządowa w odpowiedzi robi to co jedynie umie:
        opluwa. Ot, dwunogie bestie!
    • Gość: Znajomy Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 23:40
      Jak mogą Ci przejść przez usta słowa "był b. dobrym przezdentem" Był
      beznadziejnym prezydentem tylko po studniówkach latał
      • Gość: Shrek Re: Radny Fałek stanął przed sądem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 10:03
        Gdyby byl bardzo dobrym prezydentem ,bylby nim nadal.Karierowiczom i chorym na
        wladze mowimy stanowcze NIE!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka