Dodaj do ulubionych

Zmiany przepisów o odbiorze śmieci

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.03.06, 20:41
Nareszcie zrobiony zostanie porządek z "bogaczami" przy ul. Łakowej.
Niektórzy z nich bezczelnie wyrzucają smieci przy ul. Urszulki. Osobiście
widziałem grubasa z wasami i terierm, który wlókł worek. Gdy mu zwróciłem
uwagę, to rzekło indywiduum" .. abyś pan od tego biegania czkawki nie
złapał.."a ja mu na to, ze jak go jeszcze raz zobacze to zapłaci jak jeden z
nich juz do tej pory: raz 400, nie pomogło - drugi raz 400.
POMOGŁO.
Jak cie stać na domek, to wez kredyt na smieci.
Obserwuj wątek
    • Gość: zew Re: Zmiany przepisów o odbiorze śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 23:06
      Należy jeszcze sprawdzić czy właściciel domku ma na działce kompostownik i ile oddaje odpadów segregowanych i dopiero wyciągac wnioski o ilości pozostałych odpadów. Na kompostownik idzie ok.5o% odpadów biologicznych z czego 90% to woda.
      Kompostownik można prosto zrobić lub kupić w marketach. Ilość odpadów zależy także od zamożnosci-najwiecej śmieci "produkują" w USA.

• Gość: Blase Re: Zmiany przepisów o odbiorze śmieci IP: 81.210.82.* 06.03.06, 08:22
      Każdy domek powinien mieć obowiązek zawarcia umowy na wywóz śmieci. Ale nie
      tylko miasto. Na wsiach powinno być podobnie. Co z tego że gmina ustawi w
      centrum wsi pod sklepem kontenery jak one stoją puste całymi miesiącami, a do
      lasu jest bliżej niż do centrum wsi... Każde gospodarstwo, każdy domek w
      mieście - obowiązkowa umowa na wywóz nieczystości.
      • Gość: Anka Re: Zmiany przepisów o odbiorze śmieci IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.03.06, 08:54
        Akurat często jestem na wsi i twierdzę odwrotnie, że na wsi kontenery są ciągle
        przepełnione i gdyby stały 2 lub 3 też by były zapełnione. Wydaje mi się, że na
        wsi większość ludzi ma kompostownik, a odpadów nie nadających się na kompost
        mają mniej bo nie kupują np. mleka w kartonie, jajek, warzyw w torebkach.... A
        niestety co się da to palą, zresztą tak samo jest w miastowych osiedlach domków.
    • Gość: w każdy z domów wolnostojących okrada spółdzielców! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.03.06, 09:19
      w
      • Gość: xxl Re: każdy z domów wolnostojących okrada spółdziel IP: *.infoplus.com.pl 06.03.06, 09:22
        Trzy razy przeczytaj co napisałeś i puknij się w łepetynkę. Tylko ci co
        podrzucają śmieci.
    • Gość: mieszkanka Radomia Re: Zmiany przepisów o odbiorze śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 11:23
      Wszystko pięknie,ale jak ja mam mało śmieci ijak do tej pory wywoziłam sama na
      wysypisko, nie ukrywam że kosztuje mnie to dużo taniej. Mam rozumieć że również
      będę musiała podpisać umowę na wywóz z której kiedyś zrezygnowałam gdyż nie było
      mnie stać na opłaty.Teraz jestem bez pracy i co mam zrobić to co mam na jedzenie
      dla siebie i dzieci to mam wydać na wywóz śmieci, a z czego będę żyć???
      • Gość: Gośc Re: Zmiany przepisów o odbiorze śmieci IP: *.ats.pl 06.03.06, 12:51
        Zrezygnuj z internetu będziesz miał na śmieci. :)
        A czym wozisz te śmiecie pewnie samochodem, sprzedaj nakarmisz rodzinę przez
        kilka miesięcy.
        • Gość: Karol Re: Zmiany przepisów o odbiorze śmieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 16:53
          Popieram Cię. Na internet ma na samochód także, a tu struga biedną. Najwięcej
          Smieci do lasów wyrzucają ci co mają najwięcej kapuchy.

Masz racje. Na internet i samochód ma,a na wywóz śmieci kasy brak.Do śmietnika
          pod moim blokiem podjeżdzają takimi brykami, że aż scyzoryk się otwiera.

M
    • Gość: eagle Niby słyszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 16:39
      ale... w blokach nagminnie ludzie się wymeldowywali, żeby nie płacić
      zryczałtyownych opłat m. in. za wywóz śmieci. Podatek śmieciowy byłby jednak
      najlepszym rozwiązaniem. Nie potrzeba wtedy drogich programów komputerowych,
      ewidencji, karania. Każdy z mieszkańców płaciłby rocznie jakąś kwotę i
      wyrzucał, co tylko ma ochotę. A logiczne jest, że wyrzuci do pobliskiego
      kontenera niż będzie sobie zadawał trud wywożenia gdzieś do lasu.
      Czasem najprostrze rozwiązania są najskuteczniejsze.
      Ale wtedy już firmy wywozowe zapewne nie zgarną takiej kasy jak obecnie.
      Zamiast cen z kosmosu zostałyby wyłonione najtańsze w drodze przetargu.
      • Gość: Brzdąc Re: Niby słyszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 17:34
        Wszyscy mieszkancy Radomia bez wyjatku powinni płacić tzw. śmieciowe. Wtedy nie
        będzie problemu z wysypywaniem śmieci do śmietników przy blokach. A jeżeli ktoś
        tam te śmieci wysypie to i tak załaci za ich wywóz.
        • a67 Re: Niby słyszne 06.03.06, 20:24
          Temat śmieci to rzeka.
          Jeśli byłby podatek śmieciowy(który popieram) to nasza ukochana władzunia
          spieprzyłaby sprawę w przetargu na wywóz śmieci lub jakiś pociotek założyłby
          nową firemkę rodzinną która to firemka bez względu na cenę wygrała by wszystkie
          przetargi oferując najniższy standart usług za najwyższą cenę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka