Dodaj do ulubionych

Osiedlowe na końcu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 21:28
Przypomina mi to łatanie 30-letnich spodni, łata zazwyczaj wylatuje z jeszcze większą dziurą,ale to spadek po komunie, bogatych krajów nie stać na taką
tandetę, z przerazeniem przeczytałem,że nowe nawierzchnie otrzymają aż 4-letnią gwarancję od firmy!/ouu/, czy to UE czy trzeci świat?
Obserwuj wątek
    • redoxygene Re: Osiedlowe na końcu 26.03.06, 23:12
      > Przypomina mi to łatanie 30-letnich spodni, łata zazwyczaj wylatuje z jeszcze
      w
      > iększą dziurą,ale to spadek po komunie,

Spadkiem po komunie, to sa w ogole ulice (mogloby ich nie byc wcale).
      Przyczyna takiego stanu jest brak kompleksowych remontow, a co za tym idzie-
      niedoinwestowanie ifrastruktury przez ostatnie lata.

> bogatych krajów nie stać na taką
      > tandetę, z przerazeniem przeczytałem,że nowe nawierzchnie otrzymają aż 4-
      letnią
      > gwarancję od firmy!/ouu/, czy to UE czy trzeci świat?

Czy ta gwarancja bedzie trwala 4 czy 20 lat, to jesszcze nic nie znaczy.
      Przeciez na Kielecka tez byla gwarancja-i co? I nic, bo w projekcie nie bylo
      wymiany podbudowy, wiec gwarancje szlag trafia. A inne ulice? Komunistyczne sie
      jeszcze jakos trzymaja, mimo braku powazniejszych remontow od parunastu, czasem
      parudziecieciu lat-najgorzej jest z tymi remontowanymi czy budowanymi w ciagu
      ostatnich paru lat. Spojrz np. na Bulwarowa, JP II, Mariacka.
      Co do samej zasady "nową nawierzchnie zyskaja te najbardziej obciążone-
      Kościuszki, Curie-Skłodowskiej, Młynarska". Kościuszki-rozumiem, Curie-no moze
      troche, ale Młynarska obciążona?
      • Gość: 7demka Re: Osiedlowe na końcu IP: *.plusgsm.pl 27.03.06, 17:19
        Czy nożesz coś dodać o Kieleckiej? Na czym polega błąd w budowie i kto zawinił?Przecież nad taką ruiną nie można przejść obojętnie.
    • Gość: abc Re: Osiedlowe na końcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 09:33
      do harmonogramu zmiany nawierzchni proponuję dopisać ulicę MŁODZIANOWSKĄ, tędy
      już nie da się jeździć!!
      • nitka80 Re: Osiedlowe na końcu 27.03.06, 10:09
        Nic mi nie mówcie. Ja nerwicy dostaje jak wiem, że kasa z unii nie tknięta a my
        po takich drogach jeździmy. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę, że Polska do
        końca 2005 r. wystąpiła do KE o refundację ponad 346,9 mln euro, co stanowi
        4,04 % alokacji na lata 2004 - 2006.
        Super, prawda!
    • Gość: sławek ulica P C K to osiedlowa?? Zielona? Główna? itd.. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.03.06, 14:36
      róbcie coś bo jest źle!!!!
    • Gość: :) Re: Osiedlowe na końcu IP: *.com / *.com 27.03.06, 16:42
      Tych ulic można wymienić tyle ze do jutra by pisał ale tak jest ze przy
      przetargach wygrywa najniższa cena kosztem materiału,technologii itp i
      oczywiście przetarg odbywa się przy zielonym stoliku - wykorzystując domieszki
      popioło-żużlu drogi są lepsze (trwalsze) a przede wszystkim tańsze o jakieś 30%
      tylko w Polsce technologia znana ale nie wykorzystywana bo po co jak mozan na
      podsypce ziemnej robić :)
    • maruda_ck co wy chcecie łatać? 27.03.06, 18:42
      co wy chcecie łatać? przeciez jak sie po Radomiu jedzie to trzeba szukać
      kawałków asfaltu miedzy dziurami!!! Wystarczy wspomniec chociazby ul. 1905 roku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka