Dodaj do ulubionych

AL Jana Pawła

01.04.06, 01:28
Ostatnio na forum znalazłam kilka apeli o stawienie się 2 kwietnia ze
zniczami na ul JAna PAwła. Rozumiem że większośc z nas chce uczci pamięc Ojca
Swiętego.Dobrze że pamiętamy. Ale niestetymuszę stwierdzic że niektórzy z nas
chcą zrobic z rocznicy śmierci naszego Papieża " szopkę' czy jakieś tego typu
widowisko. Chyba tak nie powinno byc? Każdy z nas wie co powinien zrobic!
Jeżeli ktoś czuję taką potrzebę niech idzie na Aleje JP, do kościoła albo
jiech po prostu pomodli się w domu. Musimy po prostu PAMIĘTAĆ - z jednej
strony to mało ale z dugiej......to nie takie proste.
Obserwuj wątek
    • Gość: koleś Re: AL Jana Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 01:45
      Popieram przedmówce to absurd robić cyrki, tego typu.
      Jak chcesz to się módl, ale niewszyscy muszą o tym wiedzieć
      -no chyba, że robisz to na pokaz -to wtedy jesteś zwykłym dewotem!!!
      • Gość: mieszczuch Re: AL Jana Pawła IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.04.06, 10:35
        oo juz czerwońce kwicza jak zwykle zresztą gdy cos się pojawi na temat JPII,
        nie udało wam sie nie udało hahahahaa
        • lutea Re: AL Jana Pawła 01.04.06, 12:53
          Ja żadną czarownicą nie jestem. Ojciec Świety był i jest nadal bardzo ważną
          osobą w moim życiu. I jestem pewna że nie chciałby by ludzie czcząc jego pamięc
          robili to na pokaz a nie z potrzeby serca. A naprawdę niektórzy niestety
          przesadzają. W tym roku będąc w Częstochowie , na każdym stoisku widziałm setki
          breloczków, czapek itp z podobizną JP a według mnie to już przesada. Przecież
          nie chodzi o to by nosi tylko koszulkę z twarzą Ojca Świętego. Według mnie
          trzeba wreszcie nauczy się słuchac JP ( bo niestety generalizując nie
          robiliśmy tego wcześniej. A przecież Papież przede wszystkim do nas mówił i
          robił to w jakimś celu.Tak więc jeszcze raz piszę - Nie róbmy niczego na pokaz,
          róbmy to z potrzeby Serca
          • lutea Re: AL Jana Pawła 01.04.06, 12:58
            A komunistką tym bardziej nie jestem !!!!!
            • Gość: Wierzący Re: AL Jana Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 13:44
              Nie jestem i nie byłem komunistą to na początek.Zmarłemu Papieżowi te wszystkie
              imprezy są tak potrzebne ja nam te dziury na ulicach miasta. Uważam, że pamięc
              tego człoieka uczcili byśmy bardziej zmieniając się na lepszych.Przypominam
              sobie rok temu jak szumnie wszyscy się jednoczyliśmy nawet na stadionach w
              sklepach w urzędach.Jaki skutek to odnosi zapraszam na sesje rady miejskie w
              dniu 10 kwietnia aby posłuchac Sońty. Fałka i Rejczaków podobnio katolików?????
          • Gość: genek Re: AL Jana Pawła IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.04.06, 13:55
            myślisz że zapalenie znicza na ulicy Jana Pawła to "robienie" na pokaz?w czym
            ci to przeszkadza?
            • lutea Re: AL Jana Pawła 01.04.06, 14:41
              Tak. Uważam że znaczna większośc tych którzy pójdą i zapalą tam tą znicz zrobi
              to na pokaz, bo sąsiad idzie to ja też. Polacy są świetni w robieniu pozorów.Co
              więcej mało kto chce chociaż w niewielkim stopniu wybic się z tłumu.
              Organizujmy marsze, palmy znicze ale też zmieniajmy sie na lepsze bo tego na
              pewno chce Papież. A i jeszcze jedno nauczmy się czyta ze zrozumieniem( bo
              chyba po to została wprowadzona reforma edykacji)
              • Gość: genek Re: AL Jana Pawła IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.04.06, 17:13
                bardzo przepraszam ale nie wiem skąd u ciebie tyle nienawiści do ludzi którzy
                chcą się razem pomodlić i razem zaplić znicze,tak , ja sie wybieram na masze i
                na marsz po ulicy Jana Pawła i nawet przez chwile nie pomyślałem że mój sąsiad
                idzie to i ja musze, to jest jakies chore, nierozumiem w czym ci to
                przeszkadza, nie chcesz nie idź twój problem
                • Gość: nonna Idż, idż Genku. Nikt ci ne broni... IP: 82.139.60.* 01.04.06, 17:42
                  W poprzednim poście nie zauważyłam żadnej nienawiści... Czy każde słowo
                  trzeżwego spojrzenia czy innego zdania zawsze będzie uwazane, za obrazę uczuć
                  czy nienawiść. Jęśli dalej tak będzie to faktycznie zacznie się nienawiść bo
                  takie sa prawa psychiki.
    • lutea Re: AL Jana Pawła 01.04.06, 18:05
      Gienku ty chyba powinieneś nauczy sie czytac ze zrozumieniem. Ja Ci niczego nie
      zabraniam. Człowieku jak chcesz zapalic swieczke na ulicy to zapal! Ale tez
      spróbuj to nauczanie Papieża wcieli w życie, bo według mnie tego zawsze chciał
      od nas Ojciec Swięty.Mam nadzieję że teraz mnie zrozumiałeś???
      • lutea Re: AL Jana Pawła 01.04.06, 18:30
        jeśli nie to troszke pomyśle i spróbuje wytłumaczy Ci to jeszcze bardziej
        łopatologicznie
        • Gość: aleale Re: AL Jana Pawła IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.04.06, 20:01
          nie myśl tyle bo sie zesrasz wkońcu
          • lutea Re: AL Jana Pawła 01.04.06, 23:01
            Gość portalu: aleale napisał(a):

> nie myśl tyle bo sie zesrasz wkońcu
            no właśnie tą wypowiedzią pokazałaęs swój poziom.
          • lutea Re: AL Jana Pawła 01.04.06, 23:02
            Gość portalu: aleale napisał(a):

> nie myśl tyle bo sie zesrasz wkońcu
            no właśnie tą wypowiedzią pokazałes swój poziom.
    • Gość: ako Re: AL Jana Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 01:14
      Nie przejmuj się lutea . Ja osobiście jestem ateistą co nie znaczy, że nie
      wolno mi się wypowiedzieć na ten temat. Otóż uważam, że otacza nas zakłamanie i
      obłuda w każdej dziedzinie życia, nawet w tak delikatnej jak religia. Sam
      osobiście znam kilka osób, które chodzą do kościoła tylko po to by być
      postrzeganym jako osoba mocno wierząca, to na pewno nie jest w porządku, ale to
      ich sprawa. Ciebie postrzegam jako rozsądną osobę dlatego zdecydowałem się
      odpowiedzieć na ten temat, a co do wypowiedzi tzw. alele to podejrzewam, że
      jest to mocno zakompleksione dziecko, wychowywane w purytańskim domu, w którym
      brakowało mu wolności. Swoje życiowe niepowodzenia odreagowuje próbami
      poniżenia kogoś na sieci.
      Pozdrawiam gorąco:)
    • Gość: stasia Re: AL Jana Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 01:38
      niektórzy chcą po prostu odreagowa swoje osobiste niepowodzenia i anonimowo
      powyżywa sie na kimś w sieci.W tym kraju nie było i nie będzie nigdy wolności
      słowa. A każde nawet odrobine odbiegające zdanie od ogólnie przyjetej konwencji
      będzie tłumione. Ale dobrze że są ludzie którzy nie boją się wyraża swiej
      opinii. Mam nadzieję że w realu jest podobnie
      • Gość: qwerty Re: AL Jana Pawła IP: *.internet.radom.pl 02.04.06, 01:42
        Nie na pokaz...
        Świeczkę zapalę...
        Za pamięć...
        • Gość: ako Re: AL Jana Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 02:05
          Nie przeczę, ale czy nie drażni cię to, że niektórzy robią to na pokaz.
          Karol Wojtyła był człowiekiem wielkim i takim zostanie w mojej pamięci.
          Potrafił On jednać ludzi co już jest cudem (Solidarność), nie trzeba więcej by
          uznać Go za świętego. Jeżeli uraziłem twoje uczucia religijne to przepraszam –
          ale sam nie polecę zapalać świeczki, bo to nie jest mi potrzebne by pamiętać.
          • Gość: cyjanek Re: AL Jana Pawła IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.04.06, 09:04
            to idź sie napij albo do M1, ciekawe czy chodzisz na cmentarz do swoich
            bliskich i zapalasz znicze, czy też to ci nie potrzebne
      • Gość: ako Re: AL Jana Pawła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 02:10
        Do stasi w realu jest dokładnie tak samo.
        Co nie jest popularne w dobie ukrytej cenzury .
        :-)
        • Gość: CZERWO Re: AL Jana Pawła IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.04.06, 11:55
          A może przywrócić ul.Orłowa zamiast ul. JPII
    • Gość: x Re: AL Jana Pawła IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.04.06, 19:47
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka