Dodaj do ulubionych

Pieski problem w Radomiu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 21:38
Jakie miasto takie wydarzenia:)W Kielcach wybudowali najnowoczesniejszy
stadion w Polsce.W Białymstoku planuja budowac szybka kolej miejska za
pieniądze z Unii.W Pulawach most i obwodnice itp idt.a w Radomiu?Beda
adoptowac psy.Wiem rozumiem jest problem ale ludzie sa sprawy ważne i
wazniejsze.Pamietam jak kilka tygodniu temu byl wielki artykul o poszukiwaniu
suczki.Zresztą co tam jakie miasto takie i wydarzenia.pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • Gość: w po Radomiu biega ok. 2500 bezdomnych psów!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.04.06, 07:42
      co z tym będzie robić miasto?? A powinno śladem Kalifornii je Łapać i po 2 mc
      likwidować (o ile nie znajdą nowego opiekuna).
      • Gość: kaczy Re: po Radomiu biega ok. 2500 bezdomnych psów!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.04.06, 08:13
        sam sie balasie zlikwiduj śmierdziuchu
        • Gość: Marek Re: po Radomiu biega ok. 2500 bezdomnych psów!!! IP: *.com.pl 03.04.06, 10:37
          Czy szanowny Pan kupki po swoim ulubieńcu sprząta?
    • Gość: kicia Re: Pieski problem w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:29
      No wlasnie jacy mieszkancy...Zamiat miasto wydawac na maszyny moze by wydalo na
      sterylizacje psow..Moze by wydalo na sensowny program OGRANICZENIA populacji a
      nie edukacje..tylko...z edukacji psow nie ubedzie...

Moze by miasto wywalilo zarzadce schroniska, psy umieraj z chorob i nikogo to
      nie obchodzi a jaks ekologiczna organizacja nagle sie pojawila i kase zgarnia.
      Pewnie kmpel, kumpla jakiegos urzednika miejskiego...
    • Gość: kicia Re: Pieski problem w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:32
      Co ta pani za bzdury plecie- jakie patrole do kontroli schronisk, jaka
      elektroniczna baza danych, bedzie psy czipowala?? Widac, ze to denta sprawa...
    • Gość: A Re: Pieski problem w Radomiu IP: 82.139.40.* 03.04.06, 13:06
      A dlaczego nie zorganizujecie miesca na spacery dla włascieli!!!
      W innych miastach takie są, nie byłoby problemu z kupkami, byłoby bezpieczniej.
      Zamiast pobierać pieniądze z podatku za czworonogi i wydawać je na woreczki
      foliowe, których i tak nigdy nie widziałam, zagospodarujcie jakąs przestrzeń!
      A kto posprzata za te bezdomne? A co organizatorzy programu myślą o tym jak
      długo rozkładają się woreczki foliowe???
      A gdzie wyrzucać kupki?
      Tam gdzie normalne śmieci???? Chyba przydałyby sie specjalne pojemniki.
      Nie wiem, czy pieniędzy z podatków w naszym mieście jest tak mało, ze miasto
      stać WYŁĄCZNIE NA WORECZKI, których jeszcze nie widziałam w pojemniku? A jeśli
      ktoś mieszka na innym osiedlu, to po woreczki ma przyjeżdżać do parku
      Kościuszki, bo tylko tam sa dozowniki? A może zwyczajnie nie ma sensu płacić
      podatku, tylko za te pieniążki kupować sobie woreczki. I TO PAPIEROWE,
      EKOLOGICZNE!!!!!ONE SZYBKO SIĘ ROZŁOŻĄ!!!

• Gość: Azorek Re: Pieski problem w Radomiu IP: *.ats.pl 03.04.06, 13:43
      Jak słyszę o pieniądzach dla Zakładu Usług Komunalnych to już sprawa śmierdzi.
      Czy nie można ogłosić przetrgu na spzątanie psich gówien? Niech oferent martwi
      się o sprzęt jego utrzymanie i konserwacje.
    • Gość: miśka Re: Pieski problem w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.04.06, 14:30
      Nie byłoby problemu z ilością bezdomnych psów jeżeli:
      suki byłyby sterylizowane, psy kastrowane
      lub jeżeli właściciel pilnowałby sukę podczas cieczki
      sami zgotowaliśmy taki los zwierzętom, my ponosimy odpowiedzialność za ich
      życie i niekontrolowany rozród
      • Gość: Greta Re: Pieski problem w Radomiu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.04.06, 20:50
        Uważam, że edukacja też jest ludziom potrzebna, ale niekoniecznie musi tyle
        kosztować. Potrzebne są przecież pieniądze na sterylizacje zwierząt, gdyby
        miasto zawarło umowy z niektórymi lecznicami i finansowało zabiegi bezdomnym
        zwierzakom (głównie kociakom) oraz przeznaczyło więcej pieniędzy na schronisko
        (sterylizacje 100 % zwierząt). Tylko tak można zapobiec niechcianym pokoleniom.
        A może ogłosić modę na zwierzaki ze schronisk, a nie z hodowli rasowe. Jesteśmy
        w XXI wieku, a miarą cywilizacji jest nasz stosunek do zwierząt. Osobiście mam
        większy szacunek dla człowieka, który prowadzi na smyczy niezbyt urodziwego
        kundelka (choć dla mnie nie ma takich), czasem kulejącego niż takiego, który
        prowadzi wypasionego np. amstafa i dowartościowuje się jego siłą. Problem kup
        po kundelkach czy amstafach jest taki sam, ale najpewniejsza jest tu maszyna
        którą obsłuży człowiek i posprząta tą całą "kośc niezgody". Wszyscy ludzie nie
        będą tego robić, lub zrobią to raz,bo ktoś widzi, a drugi już nie. A jeśli nie
        mają właścicieli, też nikt tego nie zrobi. Niestety urządzenie jest konieczne,
        a przy tym ktoś będzie miał pracę i na pewno się ucieszy.
    • Gość: aga Re: Pieski problem w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 22:14
      mam nadzieję, że o STERYLIZACJI, dlaczego jest taka ważna, także będą
      uświadamiać? Inaczej liczba bezdomnych zwierząt NIGDY się nie zmniejszy!

Swoją drogą warto poddać sterylizacji także domowe psy i koty :)
      www.sterylizacje.pl
      • Gość: Lancia Re: Pieski problem w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:30
        Myślę, że trzeba szkolić pracowników schroniska, widziałam, jak ciągną sukę na
        zdjęcie szwów, jak worek z mąką, bo się zapierała ze strachu. Szkolenie od tych
        fachowców trzeba by zacząć.Powinni też umieć udzielać pierwszej pomocy.
    • Gość: Maja Re: Pieski problem w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 22:51
      Mieszkam na Witosa , wiele razy widzialam psy wyrzucane z samochodow , nie ma
      tygodnia by sie jakis nie przyblakal , Jaki los im zgotowali wlasciciele???
      Miejscowe psy albo je rozszarpuja , gina z glodu , bo nikt im nie rzuci nawet
      skorki chleba , albo gina pod kolami samochodow, Niech ludzie ktorzy chowaja
      psa przez iles lat , nie mysla ze ktos sie nim napewno zaopiekuje , Powinni
      wiedziec ze skazuja go na smierc , czesto w meczarniach , Trzeba o tym mowic ,
      niech nie maja spokojnego sumienia , jesli go maja choc troche . Jesli nie
      chcesz lub nie mozesz sie opiekowac , zawiez do schroniska , zaplac pare
      groszy , a nie wyrzucaj psa z samochodu na ulice.
      • Gość: Guciek odp: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 18:23
        Fajnie, że ktoś się zajął rozpropagowaniem wiedzy w tym mieście bo głupota
        ludzkie pojecie przechodzi. Co do pierwszych wypowiedzi to nie skomentuje bo
        takich jak tamci to sie powinno likwidować ...
        Ciekawa jestem bliższych szczegółów tej akcji. Co, gdzie, kiedy jak.

Poza tym w radomiu brakuje jak już ktoś wspomniał - miejsca na spacery! A SM
        sie czepia braku kaganca - de fakto pies pił wode z miski :D :| ha, super. Nie
        dziwie sie tez, ze jest pełno kup na ulicach-zero pojemników i woreczków. Mam
        latać z reklamówkami i plecakiem żeby po psie posprzątać? Kupa w torbe, do
        plecaka i w domu wywalić? Chore ....

Tyle ludzi narzeka "zróbcie coś z psami bo sie po ulicach szwędają" , jak gmina
        robi to sie robią problemy bo cos o zwierzetach a niel udziach! No ja
        pierdykam, zdecydujcie sie wreszcie co chcecie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka