narciara71 26.04.06, 23:09 czy ktoś miał artroskopię na Domagalskiego? Czy ktoś wie czy prof. Andrzej Szmigiel ma prywatny gabinet w Radomiu i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ronin Re: Artroskopia kolana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 19:57 Miałem artroskopię kolana w 2003r przeprowadzoną przez dr Izbickiego,warunki jakie tam panują można porównać z kliniką na zachodzie,opieka bardzo dobra .Dr Izbicki to fachowiec najwyższej klasy,miałem dodatkowo robiony zabieg rekonstrukcji więzadła.Fachowość tych zabiegów potwierdzili inni lekarze(z poza Radomia).Jestem zadowolony bo wreszcie mogę biegać i jeżdzić na nartach. Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita15 Re: Artroskopia kolana 27.04.06, 20:12 I znowu autoreklama.Uzyty jezyk typowo medyczny.Kazda metoda jest dobra,zeby sobie sciagnac pacjentow.Bo jak powszechnie wiadomo za pacjentem ida pieniadze.Trzeba bylo dac platne ogloszenie w gazecie:jestem najlepszy .Tylko co by koledzy na to powiedzieli.No i wydzwiek nie ten. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Artroskopia kolana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:54 Szmigiel przyjmuje na Księdza Lukasika to jest chyba baza MPK. Bardzo dobry i tyle bez naciągania chodziłam z córką i wiem . Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: Artroskopia kolana 27.04.06, 21:33 dzięki, nie wiesz czy robi USG kolan? Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: Artroskopia kolana 27.04.06, 21:39 nie czepiaj się- jeśli już tu piszesz- to może poleć mi kogoś równie dobrego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: Artroskopia kolana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 15:16 droga seniorita15 moja wypowiedź nie jest żadną autoreklamą ,tylko moją opinią o klinice na ul.Domagalskiego i o dr.Izbickim.Byłem tam operowany dwukrotnie,w maju i lipcu 2003r.Nic nie poradzę ,że poziom usług tam świadczonych jest lepszy od średniej krajowej.Na potrwierdzenie tego faktu mogę Ci przedstawić rachunki i historię choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Artroskopia kolana IP: 80.51.246.* 28.04.06, 08:34 jaki z niego profesor??? zwykły konował. idź do niego prywatnie, wizyta kosztuje 160 zł. bo jak pójdziesz do szpitala to bedzie chciał dostać w kieszeń. ma bardzo lepkie ręce. musi z czegos budować swoją wille Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lop Re: Artroskopia kolana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 08:47 jeśli już mowa o konowałach,to dr (!!!!) I przoduje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: do lop 28.04.06, 12:30 Wiesz, mimo wszysko, uważam, że nie ma ludzi doskonałych i nieomylnych. Do kogo polecasz iść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna referencje IP: *.udn.pl 28.04.06, 14:06 narciara, szmigiel to stary, bezkompromisowy i bzwzględny naciągacz, a więc jeżeli koniecznie chcesz wydać swoje pieniądze to tylko do szmigla, masz pewne ze wezmie wszystko co dasz i jeszcze wiecej !!! jednak co do efektów leczenia ..... no coz moze i tym razem uda mu sie! Tajemnicą poliszynela jest, że facet leczy w szpitalu, a wiec z wykorzystaniem wszystkiego co publiczne natomiast za uslugę "liczy" jakby byl na swoim i placil podatki. Rzeczą oczywistą jest, ze na jozefowie "kosi" wszystko co pachnie mamoną. Tymczasem murzyni, tj. jego koledzy (niektórzy wybitni specjalisci) po fachu zyją z marnej szpitalnej pensji - dlatego na ortopedii jest delikatnie mówiąc wrednie.... ale wszystko do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abobo Re: referencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:51 Chociaż zawistnicy mieszają ci w głowie, to wbrew ich intencjom przynajmniej już masz nazwiska: Szmigiel lub Izbicki. Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: abobo 28.04.06, 15:00 jeśli masz jakieś bliższe informacje skontaktuj się ze mną na priv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: referencje IP: *.internet.radom.pl 28.04.06, 15:09 dr Szmigiel bierze za wizytę prywatną 70 zł., a nie 160 jak ktoś tu napisał.Wiem, bo chodzę do niego prywatnie. Robił mi artroskopię w szpitalu i wcale nie dawałam mu żadnych łapówek.Nawet chciałam dać jakiś załącznik finansowy do normalnego podziękowania, ale bałam się, że się zdenerwuje.Dr Izbicki również jest dobrym ortopedą, przynajmniej tak słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZADOWOLONA Re: zadowolona IP: *.internet.radom.pl 28.04.06, 16:12 przyjmuje na Borkach, ks. Łukasika,przychodnia OPUS-MED. Nie miałam żadnych komplikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: zadowolona 28.04.06, 16:14 powiedz mi jeszcze, proszę czymiałaś USG albo rezonans magnetyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: zadowolona IP: *.internet.radom.pl 28.04.06, 16:22 miałam rezonans i USG, nastety jak nie chcesz długo czekać to musisz rezonans zrobić prywatnie za 350 zł., usg kosztuje 50 zł. Może u Ciebie wystarczy USG? A jakie masz rozpoznanie wstępne? Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: zadowolona 28.04.06, 16:16 a jeśli możesz pogadać, to kliknij w mój nick i daj swój adres albo gg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: zadowolona IP: *.internet.radom.pl 28.04.06, 16:33 w czwartek 4.05. będę w pracy to Ci podam,bo z poczty i gg korzystam tylko w pracy. Pocztę mam na serwerze pracowym.Jak przyjdzie moja córka to załOŻY mi na domowym komputerze nowe konto. Ja niestety nie znam się za bardzo na tych sprawach. Aż mi głUPIO. Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: zadowolona 28.04.06, 16:37 ok, czekam w takim razie: narciara71@gazeta.pl nęka mnie cały czas wysięk w kolanie, miałam już kilka razy ściągany płyn, ale cały czas się zbiera, nawet rehabilitacja niewiele dała Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita15 Re: zadowolona 28.04.06, 16:50 W tej chwili jest to troche skomplikowane,bo ortopedzi z Jozefowa zlozyli wypwiedzenia.Ale wiekszosc z nich to doswiadczeni specjalisci i do ktorego bys nie trafila powinno byc dobrze.Ja tylko nie lubie autoreklam pod plaszczykiem zadowolonych pacjentow. Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: seniorita15 28.04.06, 16:57 tak naprawdę jest mi wszystko jedno czy jest to autoreklama czy nie- ważne żeby ktoś pomógł mojemu zmaltretowanemu kolanu (sama słyszałam że na Domagalskiego jest jak w Leśnej Górze). Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: zadowolona 28.04.06, 16:39 a gg jest bardzo łatwo ściągnąć z internetu, jak Ci się uda to daj znać na skrzynkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: zadowolona IP: *.internet.radom.pl 28.04.06, 17:31 Narciara sprawdź pocztę. Nie chce Cię martwić, ale uszkodzone więzadŁo krzyżowe przednie to bardzo duży problem. W większości przypadków kończy się rekonstrukcją. Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: zadowolona 28.04.06, 20:28 niestety- wiem, a mówią, że sport to zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marti Re: referencje IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.05.06, 21:46 hej!gdzie ci lekarze przyjmują?bo szukam dobrego ortopedy Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: referencje 07.06.06, 14:30 ortopedia jest na Józefowie, na Domagalskiego i na Dohtermana- zasięgnij opinii o lekarzach i zdecyduj. Jeśli chcesz trochę więcej informacji o Domagalskiego zapraszam na priv Odpowiedz Link Zgłoś
malczik81 Re: Artroskopia kolana 28.04.06, 20:28 Miałem rekonstrukcję więzadła krzyżowego przedniego w maju zeszłego roku...na Domagalskiego u dr. Izbickiego i jak na razie nie narzekam. Rok po operacji, przy odpowiedniej rehabilitacji i wzmocnieniu mięśni jest bardzo dobrze. NIe szaleję od razu, np. w piłkę gram jeszcze w stabilizatorze, ale kolano nie boli..obym nie zapeszył. Teraz trochę o wrażeniach z zabiegu...więc tak...koszt zabiegu 2 700 zł. Leżysz trzy doby w szpitalu, na domagalskiego na oddziale, na pięterku. Operacja we wtorek, wypuści Cie w piątek.Warunki bardzo dobre, ale to nie powinno dziwić skoro będzie was góra dwie osoby w jednym czasie (ja tak miałem). Po operacji powinnaś wypożyczyć pewien bardzo potrzebny przyrząd do rehabilitacji (tzw. "szynę" zginającą i prostującą nogę) od którego wiele zależy. KOszt tego wypożyczenia to 400 zł. Do tego dochodzą leki, czyli antybiotyki, także 3500 zł to koszt rekonstrukcji w moim przypadku. Izbicki- gość komunikatywny, wyznaje zasadę żeby pacjentowi dokładnie wytłumaczyć co będzie miał robione, jakim sposobem będzie rekonstrukcja itp. w prosty i klarowny dla laika sposób. Ma dużo pacjentów i w związku z tym jest zabiegany troche...Poza tym z tego co wiem to rekonstrukcja więzadła przedniego to jego domena i zrobił ich już wiele. Ja jestem bardzo zadowolony. Sporo kasy mnie to kosztowało, ale wyszedłem z założenia że jednak na zdrowiu nie bede oszczedzał, a wolalem dac zarobic jemu, niz dawac ordynatorowi w łape i czekac na miejsce na Józefowie... To tyle chyba, jak mi sie cos przypomni to dopisze...a jak cos chcesz zapytac to wal śmiało, postaram sie odpowiedziec. I głowa do góry, to nie takie straszne:) Pozdrawiam i zdrowego kolana życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: Artroskopia kolana 28.04.06, 20:35 w tej chwili nękają mnie stałe wysięki, co kilka dni ściąganie płynu, nie pomaga nic- ani lód, ani siedzenie w domu- miałeś coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
malczik81 Re: Artroskopia kolana 28.04.06, 20:48 Więc tak...we wrześniu 2004 uszkodziłem łąkotkę i zerwałem więzadła...od razu trafiłem na stól na Józefowie, gdzie mi wycięli kawałek łakotki, więzadeł nie ruszyli...może i lepiej, bo jeszcze by cos spaprali. Dlatego idąc do Izbickiego miałem czarno na białym z karty wypisu z Józefowa, ze mam zerwane więzadła. Dizgnoze mialem wiec juz znana, nie musialem robic USG ani rezonansu, co Ciebie czeka żeby sie upewnił co Ci jest. Wiedząc że mam zerwane więzadła, nie uprawiałem żadnego sportu, poza chodzeniem więc przed operacją wysięku nie miałem. Ale przed uskodzeniem kolana, kilka razy mi się pare razy "wywinęło" i wysięk sie pojawiał. Ustępował po punkcji i rehabilitacji. Po opoeracji miałem wysięk, bo to normalne że przynajmniej ze dwa razy punkcje bedziesz miała. Przy tym, już po operacji, miałem dwa razy wstrzykiwany do kolana jakiś środek, który osusza kolano od wewnątrz. Więc proponuje tak czy siak się udać do lekarza ortopedy i zapytać o ten środek. P.S. widzę że sprawa pilna a do Izbickiego na Fundusz sie czeka ze 2 miesiace...niestety...prywatnie przyjmuje tez na Domagalskiego tylko w innych godz. Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: Artroskopia kolana 28.04.06, 22:03 a którą metodą miałeś tę rekonstrukcję, bo boję się, że to więzadło zerwało mi się o końca- z więzadła rzepki czy ze ścięgna? Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 Re: Artroskopia kolana 28.04.06, 20:49 malczik81, proszę przejrzyj pocztę- acha moje więzadło nie jest zerwane tylko ponaciągane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małeja Re: Artroskopia kolana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 21:07 Izbicki jest świetny- robił mi łąkotkę Odpowiedz Link Zgłoś
seniorita15 Re: Artroskopia kolana 03.05.06, 18:45 No i na dwa oddzialy ortopedyczne w Radomiu,wychodzi,ze tylko jeden dr Izbicki pracuje.A reszta to niby patalachy.Tylko,ze oni wszyscy wyszli z oddzialu na ul.Malczewskiego.A polecana klinika na Domagalskiego jest sposobem na zarobienie extra pieniedzy przez niektorych, po godzinach pracy w szpitalu na etacie.Jak ktos ma ich nadmiar to niech placi. Odpowiedz Link Zgłoś
narciara71 seniorita15 04.05.06, 10:32 wtrącasz się w wielu wątkach, niewiele mając przy tym do powiedzenia, oprócz mało konstruktywnej krytyki. Wypowiedz się KONKRETNIE na temat ARTROSKOPII, a będę ci wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś