Gość: komercja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 23:44 Zeby znowu nie doszło do jakiegos wypadku jak na turnieju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 10:08 nie martw sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:04 Masz rację tym bardziej, że kolejką podobno zajmóją sie jacyś amatorzy, którzy się na tym nie znają. Odpowiedz Link Zgłoś
jdk Re: Iłżecka kolejka oblężona 05.05.06, 13:08 Oby wiecej takich "amatorow"! Radom (z Warszawy) pozdrawia Ilze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:31 chyba Ty sie na tym nie znasz.... a znasz sie w ogole na czyms? bo z tego co widze, to lubisz tylko narzekac.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:04 A no nie znam się na tym bo ja jestem samochodziasz, ino jak sie na czymś nie znam to się tego nie dotykam - zostawiam to dla specjalistuw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugu bugu Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 14:21 specjalistuf chciałeś rzec. Lepiej im pomóż a nie narzekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 23:35 "amatorzy"? ja bym powiedział raczej pasjonaci, ludzie którzy próbują uratować coś co bez nich dawno wylądowało na złomie. i wierz mi ze wśród tych "amatorów" są ludzie którzy pracują/pracowali na kolei i sie troche na tym znają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolejarz Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 08:13 Wow to ta drezyna jest ze słomu?? Wygląda na nową więc myślałem że se taką zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:07 Jak sie cos robi to nalezy robic dobrze. Zapytajcie ludzi z Pankowszczyzny co sadza o waszej pracy( nie moga przejechać przez tory w wyniku waszych prac). Trzeba mysleć też o innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emcebob Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 19:28 Starachowicka Kolej Wąsktorowa jeździła tamtędy, zanim ludzie, którzy tam mieszkają wybudowali swoje domy. Gdyby najpierw nie zasypali torów ponad półmetrową warstwą żużlu (dewastacja zabytku, spowodowanie zagrożenia w ruchu kolejowym), to dzisiaj nie mieliby takich problemów. pozdrawiam i zapraszam na prace Odpowiedz Link Zgłoś
l45h Re: Iłżecka kolejka oblężona 06.05.06, 22:51 Synku jak ta kolej jeździła to nazywała się Starachowicką Koleją Dojazdową. No ale skąd można to wiedzieć skoro jest się w podstawówce lub gimnazjum a wydaje się coniektórym, że wszystkie rozumy już się pozjadało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ld Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:30 Tja, jak to miło zjechać gościa, za to, że pomylił nazwę. Ładnie się poucza zza monitora komputera, co, ojczulku? Nieważne, że chłopak zapieprzał przy odbudowie przez ostatni rok jak dziki osioł. Oj, pozjadało się rozumy, ojczulku, pozjadało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ld Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:02 "Trzeba myśleć o innych" Dobra, to czemu ci ludzie nie pomyśleli o kolejce, jak samowolnie zasypywali tory? Niech się cieszą, że nie obciążono ich kosztami odkopywania tego, co samowolnie nasypali na teren kolejowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: 82.139.53.* 05.05.06, 18:24 przejechal bym sie ta kolejka.... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Iłżecka kolejka oblężona 05.05.06, 18:39 Przemek i ekipa: świetna robota! tak trzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.radom.net 06.05.06, 16:54 A ja jechałem tą kolejką wąskotorową! Było to w 77 lub 78 roku. Jako harcerz z drużyną jechaliśmy z Iłży do Starachowic. Było nieźle, lokomotywa spalinowa wlekła się powoli, tak że można ją było prześcignąć na piechotę. Trasa w większości przez las.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:03 tak trzymajcie Iłzanie,Radom z Wami:) Przemek i spoolka szacunek dla Was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wąskotorówka www.kolejka-piaseczno.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 01:18 Super! To wszystko jest zasługą Fundacji Polskich Kolei Wąskotorowych. Szkoda, że Grójecką Koleją Wąskotorową oraz Sochaczewską Koleją Wąskotorową nie opiekuje się FPKW: dzięki nim szlaki tych Kolei byłyby eksploatowane na całej długości trasy; obecnie ekploatowanych jest zaledwie kilkanaście (z 71 km) kilometrów szlaku Grójeckiej Kolei Wąskotorowej oraz zaledwie kilkanaście (z kilkudziesięciu km) kilometrów szlaku Sochaczewskiej Kolei Wąskotorowej. Na 99,9% już nigdy nie przejedziemy się Pociągiem Wąskotorowym z Nowego Miasta nad Pilicą do Tarczyna oraz z Piasków Królewskich i z Wyszogrodu do Tułowic :-( + Fundacja Polskich KoleiWąskotorowych + Grójecka KolejWąskotorowa + Mławska Kolej Wąskotorowa + Sochaczewska KolejWąskotorowa Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: www.kolejka-piaseczno.com 07.05.06, 13:05 a co się dzieje z kolejką w Nowym Mieście ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wąskotorówka www.kolejka-piaseczno.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 00:42 www.kolejka-piaseczno.com > A co się dzieje z kolejką w Nowym Mieście??? Pod koniec 2003r. zostały ukradzine szyny pomiędzy Skowronami a Golianami. Od tego czasu pomiędzy Golianami i Nowym Miastem nie jeździ nic; szlak jest całkowicie nieużywany. Poza tym jak zwykle nikt nie robi NIC, aby przywrócić kursowanie pociągów do Nowego Miasta. A mogło być tak pięknie... Winą za tę sytuację należy obarczyć Piaseczyńskie Towarzystwo Kolei Wąskotorowej: zanim zostały uradzione tory, Towarzystwo mogło częśc taboru i conjamniej jedną lokomotywę "przerzucić" do bazy w Nowym Mieście >>> dzięki temu w sytuacji takiej, jak dzisiejsza, możnaby organizować wycieczki na trasie: Nowe Miasto >>> Goliany (na tym odcinku nie ma braków szyn). Przez głupotę, bezmyślność i niekompetencję PTKW, większość szlaku jest nieeksploatowana! Najgorsze jest to, że nie można organizować wycieczek kolejowych mieszkańcom Nowego Miasta. Mam wielką chęć zrobić wszystko, co w mojej mocy, aby został przywrócony ruch kolejowy z Nowego Miasta do miejsca, od którego zaczyna się ubytek w szynach (Goliany), ale co ja - zwykły człowiek bez żadnych "pleców" - mogę zrobić...? www.kolejka-piaseczno.com Odpowiedz Link Zgłoś
wichajsterr Re: Iłżecka kolejka oblężona 07.05.06, 14:55 Świetna robota chłopaki!!!! Oby tak dalej. Czy każdy może pomóc w odbudowie kolejki? Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Iłżecka kolejka oblężona 07.05.06, 15:54 oczywiscie! tak jak robili to m.in 'nitka', 'jdk', 'pitagor' i 'monscalvus' w Pionkach: www.wojewodztwo.radom.pl/00-ga_kol.htm o akcjach w ilzy pisalem w serwisie regionalnym; ---> m.in: www.wojewodztwo.radom.pl/katalog/newsy/ne070.htm www.wojewodztwo.radom.pl/katalog/newsy/ne034.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l45h Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 07:02 Przez te kolejke w Pionkach ktora tak sie tu chwalicie nie można uruchomić Starachowickiej bo FPKW nie zajmuje sie niczym innym tylko tamtejszym skansenem w który inwestuje grube pieniądze a w Starachowice prawie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nomo2 Re: Iłżecka kolejka oblężona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 20:23 Jutro będzie czynne? Odpowiedz Link Zgłoś