Dodaj do ulubionych

Chcą województwa radomskiego

• iuslex Re: Chcą województwa radomskiego 31.05.06, 09:37
      Wszystko prawda tylko co z tego. Większość Radomian pewnie łyknie te brednie i
      w wyborach nie pójdzie do wyborów lub też zagłosuje na tych nieudaczników z
      ostatnich 16 lat upadającego Radomia. I tak prawdopodobnie RR się obronią przy
      współpracy RSO i może SLD. Może być ewentualnie taki scenariusz że Wspólnota
      dogada się z PIS, ale to i tak źle wróży miastu na kolejne lata. Fałek,
      Włodarczyk, Gęsiak, Marcinkowski, Derlatka, Banasiewicz, Rejczaki i inni muszą
      odejść, ale jestem pesymistycznie nastawiony co do mądrego wyboru Radomian.
      Inna sprawa, że nie widać nikogo na kogo można zagłosować. Zgadzam się że muszą
      to być nowi, młodzi, energiczni, ambitni dla miasta i jego mieszkańców z wiarą
      w sukces. NIE DAJMY ZNOWU SIĘ OSZUKAĆ TYM KTORZY PRZEZ OSTATNIE LATA GARDZĄ
      NAMI I RADOMIEM. Spróbujmy namówić na start w wyborach np znanych z tego forum
      JDK, Isox.
      Jeżeli tego typu ludzi namówimy to wtedy należy stworzyć podmiot, który rzuci
      wyzwanie tym postperelowskim pasożytom.
      • Gość: kazik Re: Chcą województwa radomskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 10:40
        Spróbuj ich jakoś namówić. Tylko czy aby się zgodzą?
      • Gość: KIBIC Re: Chcą województwa radomskiego IP: *.dc.dc.cox.net 05.06.06, 03:10
        "Mocne" slowa, cos w tym jest. Jak widac moze duzo zalezec od ludzi na tym
        Forum ale czy wystarczy im samozaparcia i energii?
    • kibic_radomski Moje odpowiedzi kazdemu-czesc I 31.05.06, 15:52
      Moje odpowiedzi po *

Gość: rybka 29.05.06, 19:03

A co robili w tej sprawie do tej pory, mieli 4 lata. Biedactwa, domagają się. Z
      pewnością dzięki ich domaganiu będziemy województwem. żenada. Jeszcze kilka
      miesięcy i będą się domagać budowy 4 multikin, uniwersytetu, basenów, hal
      sportowych, lotniska pasażerskiego.... Nie kochani, już teraz robię sobie listę
      wszystkich radnych, będę wiedział na kogo mam nie głosować.
      * To jest madra decyzja, postaram Ci w tym dopomoc bo przygotowuje wyniki
      “malego glosowania” Internautow uzywajac Zer. Jezeli moglbys/as opublikowac
      Twoja liste to napewno inni skorzystaliby takze z niej!

Gość: jairka 29.05.06, 19:38

Pan Derlatka szczególnie się zasłużył przy likwidacji województwa radomskiego.
      Chciażby z tego tylko względu, nie powinien się teraz sprawy utworzenia
      województwa dotykać.
      *To nie jest zarzut przeciwko Derlatce gdyz w owym czasie byly powody, ze
      wiekszosc tak samo myslala no i ciagle byla walka na szczeblu centralnym o to
      aby bylo jak najmniej wojewodztw a nie jak najwiecej, wiec pan Derlatka nie
      ponosi “calej” winy. Natomiast obudzil sie za pozno, gdyz wkrotce okazalo sie,
      ze podzial jest niekorzystny dla Radomia, nalezalo wiec albo walczyc o wlasne
      wojewodztwo albo o zwiekszenie znaczenia Radomia w woj. Mazowieckim, niestety
      wszyscy prezydenci i Rady Miejskie nie potrafily tego zorganizowac/zrobic wiec
      powinni podac sie do dymisji a nie znow walczyc o wladze!

Gość: 3d 29.05.06, 19:43

ida wybory ida wybory. terqaz beda walczyc
      *I to jest tragiczne, ze nieudacznicy beda uzywac wszelkich srokow aby znow
      pozostac przy wladzy. Konieczny jest “Ruch Spoleczny” obalenia dotychczasowej
      wladzy czyli listy na ktorych nie wolno glosowac a Nowi kandydaci musza miec
      “gadane”, programy wyborcze, oraz byc sympatyczni i dowcipni!

Gość: Agat 29.05.06, 20:00

A gdzie byliście wy i wasi partyjni koledzy, gdy likwidowano województwo
      radomskie? Szczyt bezczelności, żeby dopiero przed wyborami przypominać sobie o
      interesie mieszkańców miasta. Mam nadzieję, że społeczeństwo Radomia odpowiednio
      "doceni" przy urnach tych cwaniaczków !!!
      *Nic sie samo nie zrobi. Musisz miec listy Nieudacznikow czy Niezdolnych do
      rzadzenia przygotowane oraz isc od domu do domu z agitacja. To dosc ciezka
      praca i moze byc niewdzieczna, ale moze sie w koncu oplacac.

Gość: Amen 29.05.06, 20:05

DOBRZE NAM W MAZOWIECKIM nie robcie zamieszania wezcie sie do pracy uczciwie
      *Rada dobra, ale jak wyniki sa mizerne to nalezy cos zmienic. Mozna kopac wielki
      dol uczciwie w swoim ogrodku tylko Po Co?

Gość: x 29.05.06, 20:06

ty z takim nastawieniem mowisz jakbys byl z kielc :/
      *Z Kielc czy nie, jemu jest dobrze, glos stracony.

eloslimak 29.05.06, 20:13

Gość portalu: Amen napisał(a): > DOBRZE NAM W MAZOWIECKIM nie robcie zamieszania
      wezcie sie do pracy uczciwie - Tak, swietnie jest nam w mazowieckim!!! :(
      Normalnie nie wiem czego oni chca...

:( A tak powaznie to statystyki nie klamia... Bezrobocie jest, jakie jest, a
      mogloby sie to zmienic gdybysmy mieli swoje wojewodztwo.
      *Tylko pragnienie, ktore jak sie spelni to bedzie “dobrze”. Prosta arytmetyka
      wskazuje, ze byloby wiecej urzednikow wiec zatrudnienie spadloby nawet z tego
      powodu. Cel uwieca srodki wiec zaczynam byc bardziej za wojwodztwem niz nie!

Gość: monar 30.05.06, 08:59

Wytłumacz mi w jaki sposób?
      *Wiecej pracy dla ludzi w urzedach wojewodzkich.

Gość: Radomianin 29.05.06, 20:03

Wazne ze sie staraja a nie maja gdzies co sie dzieje w ich miescie. Mam nadzieje
      ze ten pomysl z wojewodztwem radomskim wypali. Tyle ze ostatni glos nalezy do
      'wybranica mocherowych beretow'...

*No to nalezy spotkac sie z Nim(i) oraz z tymi co go wybierali aby przekonac o
      korzysciach jakie beda plynac z Radomskiego Wojewodztwa.

Gość: Teodor 29.05.06, 20:09

… Żałosne panie Woźniak. Przypomnę tylko panu i będę przypominał na każdym
      kroku, że pan nie ma moralnego prawa zabierać chociażby głosu bo nie dostał
      dostatecznej ilości głosów wyborców i wszedł pan do Rady "kuchennymi drzwiami"
      tylko dlatego, że miejsce radnego zwolnił Józef Nita, który został wiceprezydentem.

*Jezeli to Prawda, to wstawiam jako pierwszego tego pana na liste mistrzow
      Zaniechania i Nieudacznikow.

Gość: xxx 29.05.06, 20:54

to sie nazywa kupoiwanie wyborców jak likwidowali województwo to nikt sie nie
      wychylił żeby je ratować a teraz wybory to trzeba pokazać jak się starają

*To takie normalne a “smak wladzy jest slodki” wiec aby im plany pokrzyzowac
      nalezy cos zrobic. Co proponujesz?

więcej nie piszę bo jeszcze bo teraz w modzie jest składanie pozwów do sądów na
      nieposłusznych forumowiczów

*Nie badz “cykorem”, za duzo spraw w sadach, ktore niewyrabiaja, a szkodliwosc
      czynu taka mala. Zreszta kryminalisci w Polsce przy wladzy, zrozumieja Cie albo
      bedzie latwo sie obronic, zwlaszcza, ze mozesz miec racje!

Gość: Stary Radomianin 29.05.06, 21:06

Czy nie za późno się obudziliście? A pozatym, co za argumentacja małego Tadzia
      z pierwszego oddziału - powoływanie się na zasługi polityczne. NAJPIERW
      GOSPODARKA - GŁUPKI. Wy przespalście swój czas. Wasza bieność i brak
      kwalifikacji, a nie tylko represje, przyczyniły sie do katastrofalnego regresu
      Radomia i katastrofalnego bezrobocia. Sprowadzacie miasto do poziomu zabitej
      deskami dziury. Czas odejść. Muszą przyjść inni, nowi, którzy wezmą się za
      rozwój gospodarczy. Ale nie jacyś perukarze, działacze partyjni (BMW = bierni,
      mierni, wierni) i - pożal się Boże - samozwańczy "politycy". Ale tacy, którzy
      wiedzą, co jest bazą rozwoju gospodarczego.

* Pieknie napisane, jest kapitalizm to nalezy zatroszczyc sie o kapital i
      interesy a nie oczekiwanie, ze Inwestorzy sami sie zjawia. Wladza ma stworzyc
      takie WARUNKI ze Inwestorzy powinni sie “zabijac” o koncesje a nie blagac ich o
      inwestowanie! Ale do tego nalezy miec pomysly i wyobraznie czego rzadzacym w
      Radomiu niestety zabraklo i brakuje. Wojewodztwo to jednak taka “kelbasa”
      wyborcza. Gdzie jest PROGRAM na Nowych Inwestorow, tylko gadka o pieniadzach z Uni!
      Wiecej!
      Jako rzeczywisty nie urojony kandydat na Prezydenta Radomia przygotowalbym dla
      Was taki projekt w ciagu 3 do 6 miesiecy!

Gość: monar 30.05.06, 09:00

Masz rację: Gospodarka - głupcze!!
      *Ze Gospodarka to sie zgadzam, ze glupcze to nie!

Gość: but 29.05.06, 21:21

Ja już dawno wemigrowałem z Radomia własnie do W-wy. Często jednak bywam w moim
      Radomiu i przykro jest porównywac to niestety ponure i biedne miasto z innymi
      nawet mniejszymi niby na zapadłej prowncji (że o Kielcach już nie wspomnę). Za
      województwa mazowieckiego nic się w Radomiu nie wydarzyło istotnego w gospodarce
      (nie licząc Jadaru, ale to lokalni patrioci). Kielce, Lublin dostają wielką kasę
      z unii za niedorozwój. A w czym Radom Szydłowiec Wierzbica są bogatsze od
      Starachowic, Skarżyska Puław czy Końskich? Pamiętam 7 lat temu wszyscy byli
      szczęśliwi, że idą pod skrzydła stolicy. Już wtedy mieli nas tam głęboko w
      poważaniu.

*Kazdy popelnia bledy i to chyba normalne, ale tylko madrzy potrafia z nich
      wyciagnac wnioski aby bledow nie powtarzac, dlatego przystap do ruchu ludzi
      wyciagajacych wnioski ze swych bledow.

Gość: alex 29.05.06, 21:27

Dopoki barany rzadza miastem bedzie bieda i niewazne w jakim bysmy nie byli
      wojewodztwie. To kwestia dobrego zarzadzania miastem i szukania inwestorow, a
      nie etykietki wojewodztwo takie, wojewodztwo smakie.
      Bylo powolywane mazowieckie, to sie wszyscy cieszyli jak glupi do sera, ze z
      Warszawa to bedzie raj, a nikt nie myslal o tym, ze o swoje miasto musimy zadbac
      sami. Teraz jest gadanie, ze jak bedziemy osobno, to bedzie zupelnie inaczej.
      A ja wam mowie: bedzie tak samo lub gorzej.
      *I tutaj sie raczej z Toba zgadzam, ze m
      • Gość: KIBIC Re: Moje odpowiedzi kazdemu-czesc II IP: *.dc.dc.cox.net 31.05.06, 17:00
        Gość: alex 29.05.06, 21:27

Dopoki barany rzadza miastem bedzie bieda i niewazne w jakim bysmy nie byli
        wojewodztwie. To kwestia dobrego zarzadzania miastem i szukania inwestorow, a
        nie etykietki wojewodztwo takie, wojewodztwo smakie.
        Bylo powolywane mazowieckie, to sie wszyscy cieszyli jak glupi do sera, ze z
        Warszawa to bedzie raj, a nikt nie myslal o tym, ze o swoje miasto musimy zadbac
        sami. Teraz jest gadanie, ze jak bedziemy osobno, to bedzie zupelnie inaczej.
        A ja wam mowie: bedzie tak samo lub gorzej.
        *I tutaj sie raczej z Toba zgadzam, ze mechniczne powolanie wojewodztwo niewiele
        zmieni ale moze pomoc wlasnie podczas szukania Inwestorow, no i wiecej miejsc
        pracy w urzedach wojewodzkich. Obecna “kadra polityczna przy wladzy” wyglada na
        to, ze pozal sie Boze, wiec nalezy znalesc i namowic Nowych Ludzi i to
        niekoniecznie Mlodych, raczej zrobic mieszanke Mlodosci i Doswiadczenia!

Gość: WR 29.05.06, 22:56

Barany rządzą ale i barany piszą alex. Dlatego, że naiwnie wierzysz w to co
        mówili nam reformatorzy: to nie ma żadnego znaczenia czy miasto jest
        województwem czy nie. W końcu Chicago nie jest żadną stolicą administracyjną
        (słowa oszustów: Buzka, Tomaszewskiego, Krzaklewskiego i innych hochsztaplerów
        dla których oszustwo jest podstawą rządzenia).
        *Te stwierdzenia mozna uwazac jak maslo jest maslane. Cyz sadzisz nastepni
        byli, sa oraz beda Inni? To chodzi o to aby zminimalizowac straty jakie ponosimy
        stawiajac ludzi niekopetetnych do wladzy, bardzo trudny process bo waszyscy
        “kalmia” lub jak to sie u mnie nazywa "rozszerza prawde"!

…. Władza centralna udaje ślepą i uważa, że nie ma sprawy. Tak robią wszystkie
        miasta wojewódzkie choć w różnym stopniu. Dlatego musimy pamiętać, że tak dalej
        w Radomiu być nie może.
        *Slusznie, ale co z tego wynika?

Koniecznie należy zmienić władzę (i tę rządzącą i tę z opozycji), ale również
        należy zmienić uwarunkowania zewnętrzne. Władzę za nieudolność, ale przede
        wszystkim za brak walki o zmianę uwarunkowań zewnętrznych. Uznajmy, że
        dyskutowana uchwała jest przygrywką do walki o sprawy Radomia na zewnątrz.

*Slusznie, ale to niemozliwe w stopniu w jakim proponujesz, datego dyskutujmy na
        temat co jest mozliwe a nie na temat “coby bylo gdyby bylo”.

W Radomiu szczypiemy się o tysiące zł. w sytuacji gdy uciekają nam setki
        milionów przez dyskryminację Radomia w centrali i sejmiku. Dlatego nie ważne kto
        zaczął obronę spraw Radomia. Ważne, że wogóle się zaczęło.

*”Sypie im sie grunt pod nogami” bo Nowi tez moga uprawiac demagogie i wygrac
        wybory wiec nagle staraja sie byc troskliwi o Radom!

Władzę zmieńmy, ale przed wyborem zwracajmy uwagę czy nowi dają szansę na
        kontynuację obrony Radomia przed własnym państwem (niestety przykra to jest
        prawda ale jednak prawda).
        *Wlasnie! A ktorzy to sa Nowi, mozesz podac kilka nazwisk. Ja mam liste
        wuymieszano Straych i Nowych, czy moglbys mi pomoc te liste rozdzielic. Zobacz
        ta liste forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=472&w=40878479

Gość: KIBIC 30.05.06, 06:00

mam proste pytanie. Na kogo? Wykrzykujecie ale nie podacie zadnego nazwiska na
        koga ma Radomianin glosowac. Nalezy podawc liste ludzi ktorzy powinni objac
        wladze Prezydentow i Rade Miejska w przeciwnym razie "gatka szmadka".
        *No wlasnie na kogo? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=472&w=40878479

Gość: Łukasz 30.05.06, 07:03

Nic nie da -niestety taka jest prawda
        *Jak nic nie da to usiasc i plakac!

Gość: Vater 30.05.06, 10:25

Jeden post z tych wypowiedzi byl rzeczowy, a mianowicie nie trzeba wcale byc
        miastem wojewodzkim , by byc miastem czystym, zadbanym, madrze rzadzonym.
        Dlaczego w okresie miedzywojennym Radom byl miastem znanym w calej Polsce z
        gospodarnosci , czystosci , w miescie zbudowano duze zaklady przemyslowe,
        Fabrykanci - wlasciciele, nie panstwo - zbudowali mieszkania i domy dla
        zatrudnionych tam pracownikow i robotnikow. Radom byl miastem dynamicznie sie
        rozwijajacym, tetniacym zyciem, czesto odwiedzanych przez dostojnikow
        panstwowych z prezydentem na czele , ktory przyjezdzal do Radomia na obiad do
        slynnej wtedy już w Polsce - restauracji - Wierzbickiego. Radom wyroznał sie
        zdecydowanie pod kazdym wzgledem bedac miastem powiatowym w dawnym woj kieleckim
        i nic mu to nie przeszkadzalo rozwijac sie wtedy o duzo szybciej jak wojewodzkie
        Kielce , bo rozwoj miasta i klimat jaki w nim panuje tworza ludzie i od nich
        zalezy a szczegolnie od tych co rzadza tym miastem od ich zaangazaowania i
        patrotyzmu jakie to miasto jest i jakie bedzie . Jeszcze w latach powojennych
        Radom rozwijal się bardzo dynamicznie , w okresie tzw.komuny , ktorą obecnie
        rzadzacy krajem nazwali czarna plama i wogole wykreslili z historii Polski -
        jako okres zbrodniczy - skandal - tzn. , że Ja i wielu Polakow zyjacych w tym
        okresie bylismy zbrodniarzami - kuriozum.w tym haniebnym okresie - Komuny -
        Radom byl jedny z najbardziej dynamicznie rowijajacych sie miast przemyslowych w
        Polsce a rozwoj budownictwa i rozbudowa miasta potroila liczbe ludnosci w radomi
        w stosunku do okresu przedwojennego.

*Tak, ale tylko dla uslug Ukladu Warszawskiego i Wielkiego brata a nie dla
        mieszkancow Radomia czy nawet Polski. Zanieddbano wiec wszystkie niemal
        dziedziny zycia, Zebralem ponad 100 postulatow tych malych i tych duzych, czego
        w Radomiu brakuje. Nie wszystko jest wina obecnych wladz a wlasnie wina
        “realnego socjalizmu” dlatego Twoje argumenty sa nie na miejscu. Budowalo sie
        inwestycje bez zaplecza nie dbajac o konserwacje zabytkowego Radomia i komforu
        zycia jego mieszkancow, skoncz wiec z ta “Propaganda Sukcesow” PRLu.

“Ja i wielu Polakow zyjacych w tym okresie bylismy zbrodniarzami - kuriozum.w
        tym haniebnym okresie – Komuny”
        *do pewnego stopnia tak!!!

Pytam sie czyja to byla zasluga PZPR - nie ! to byla zasluga ludzi, ktorzy
        umiejetnie i madrze walczyli o sprawy Radomia i takich ludzi jak byl zasluzony
        dla miasta - Jozef Grzecznarowski , jakos teraz nie widac.
        *Nie mieszaj jedno z drugim, nie robilo sie dla miasta ale dla chwaly
        socjalizmu. Masz powazne zniki pamieci!

Radom doczekal sie tej nowej Polski i wiazal jak MY wszyscy mieszkancy tego
        miasta ogromne nadzieje na lepsze jutro , na sprawiedliwe rzady , na lepsze
        perpektywy do dalszego rozwoju, czym to sie zakonczylo dla nazsego miasta -
        Wszyscy widzimy - po okresie 15-lat tego dziwnego kapitalizmu, - upadek
        wszystkich zakladow pracy, ktore budowaly pokolenia, stagnacja , bezrobocie i
        brak perspektyw na wyjscie z obecnej sytuacji a na koncu nieudolność i brak
        odpowiednich ludzi z inciatywa majacych pomysl na wyciagniecie naszego miasta z
        dna zapasci.
        *Panie “czerwony” tu nie idzie, ze sie nie poprawilo, co widac na kazdym kroku
        ale ludzie chca szybciej i wiecej bo widza, ze inne miasta radza sobie lepiej,
        normalna i “zdrowa” zazdrosc. Czy ty nie olo1033 a moze brat czy przyjaciel?

Gość: WR 30.05.06, 23:12

Ale Ty vater jesteś naiwny. Przedwojenna Polska stworzyła zupełnie inne warunki
        działania niż III czy też IV RP. Bycie miastem wojewódzkim ma OGROMNE ZNACZENIE.
        *Wyglada na to, ze masz racje, ludzie dalej zyja komuna lub jej spuscizna.

Działa tu stare powiedzenie dlaczegoś biedny boś głupi-dlaczegoś głupi boś
        biedny. Wystarczyło, że Radom stracił status miasta wojewódzkiego a natychmiast
        odpłynęli inwestorzy i wyjechali prężni ludzie. Czy sądzisz, że Kielce tak
        pięknie rozwijałyby się gdyby nie były miastem wojewódzkim? Sami stwierdzają, że
        byliby jedynie peryferyjnym, zapomnianym miastem pod Krakowem. Naoglądałeś sie
        telewizji i przez jej pryzmat oceniasz rzeczywistość, która skrzeczy A co do
        rozwoju Radomia w PRL-u to tym fragmentem
        • Gość: LP Re: Moje odpowiedzi kazdemu-czesc II IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.05.06, 22:52
          Popatrzyłem Kibic na tę Twoją listę i mnie zmroziło: nazwiska-widma na czele.
          Rejczak Jan? Ruszczyk? Łopuszański? Jeśli tak będą wyglądały wyniki wyborów to
          sprzedajmy mieszkania i wyprowadzajmy się z Radomia. Uważam, że zamiast nazwisk
          należy przyjąć kryteria, które muszą spełnić kandydaci na radnych i prezydenta:
          1. Nie mogą to być ludzie, którzy w dotychczasowej działalności zdradzili
          Radom, podjęli złą decyzję w godzinie zero (nowy podział administracyjny
          kraju), lub okazali się nieudolni w rządzeniu miastem;
          2. Muszą to być autentyczni Radomscy Patrioci Lokalni;
          3. Muszą mieć klasę;
          4. Wykazali się sukcesami w kierowaniu zespołami ludzkimi i w działalności
          gospodarczej;
          5. Przedstawią dobry ale realny program dla Radomia;
          To tyle na gorąco przyszło mi do głowy. Lista kryteriów jest otwarta i mam
          nadzieję, że inni dopiszą jeszcze swoje. Następnie należy wybrać najważniejsze,
          przykładać je do nazwisk i albo je eliminować, albo namaszczać. A kryteria
          spopularyzować wśród wyborców-Radomian, korzystając z mediów, forum czy choćby
          pocztą pantoflową. A teraz można byłoby zastosować je do Twojej listy i mam
          nadzieję powstałby już jakiś materiał do dyskusji. Stworzona taka lista byłaby
          już niewątpliwie bardziej dojrzała i wartościowa.
          • Gość: KIBIC Re: Moje odpowiedzi kazdemu-czesc II IP: *.dc.dc.cox.net 01.06.06, 13:52
            Tak "glosowalo" 41 Internautow. Nie jest to probka reprezentacyjna, ale
            wskazuje na preferencje ludzi co sie polityka przejmuja i troche znaja. Nowa
            Rada Miejska powinna sie skladac z kompozycji "mlodych" i "starych". Tak pomysl
            z tych "starych" co takiego masz do zarzucenia tym trzem, napewna mniej niz
            innym "starym". Jezeli dostana sie tylko NOWI to inna sprawa, ale rzczej
            powinna byc jakas ciaglosc.

Twoje kryteria sa bardzo fajne, ale jak je zastosowac? Przed laty robilem
            podobne zestawienie z "kryteriami" i wygral T. Wydra i J. Rejczak oraz
            niektorzy z obecnej czolowki.

Musisz myslec w kategoriach Najlepsi z Mozliwych. Jak masz tak liste to
            opublikuj poddamy pod "glosowanie" w przeciwnym razie strata czasu. Na Twoim
            miejscu podlaczylbym sie do Radomskiego Klubu Dyskusyjnego i takiego lub
            podobnego grona wybral kandydatow do Rady Miejskiej starajac sie wprowadzic jak
            najwiecej Nowych czy Mlodych twarzy. Nalezy sporzadzic POZYTYWNA liste Nowych
            Kandydatow z Twoimi i moimi kryteriami, ktore sa:

1.Ma gadane
            2.Jest sympatyczny i dowcipny, czesto smiejacy sie
            3.Zna plynnie jakis jezyk obcy
            4.Szybki w mysleniu i dzialaniu, widac, ze ma wyobraznie i mial dobry stopien z
            algebry
            5.Mysli kategoriami regionu a nie tylko miasteczka Radom
            6.Zdecydowany i pewny siebie, niebojazliwy wziac odpowiedzialnosc na siebie
            • Gość: LP Odpowiedź Kibicowi. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.06.06, 23:16
              Coraz bardziej Kibic mi podpadasz. Ale po kolei. Chcesz koniecznie promować
              swoją listę stworzoną przez 41 internautów. Obawiam się, że jeżeli w wyborach
              zagłosuje kilka tysięcy radomian to ponownie wygra Marcinkowski, do rady wejdą
              Rejczaki, Fałek, Sońta, Krawczyk i inni ojcowie "sukcesu" Radomia z ostatnich
              czterech lat. My posługując się najbardziej sensownymi kryteriami mamy
              wypromować ludzi najlepszych a nie przypadkową listę.
              Co do zastrzeżeń do "tych trzech": Jan Rejczak non coments. Za dużo już pisałem
              o zdrajcy z głosowania w sejmie. Ruszczyk-poznała się na nim radomska PO jak
              również jako szef Wydziału Infrastruktury jest przeciętny. A prezydentem
              powinien być geniusz. Łopuszański-co zrobił dla Radomia choć mógł bardzo dużo?
              Pamiętam jego wypowiedź na spotkaniu ratujmy Radom sprowadzającą się do rady:
              radź sobie sam Radomiu. Cyniczny. O Tadeuszu Wydrze nie mogę nic powiedzieć
              złego ale też nic dobrego. Nie znam osoby, ale nie sądzę aby zechciał zmienić
              ciepłą warszawsko-rządową posadkę na Radom, gdzie aby dobrze wywiązać się z
              zadania czekają go krew-pot-i łzy. To tyle o tych trzech i nie tylko.
              Do swoich kryteriów dodam jeszcze jedno: pytanie co dobrego zrobiłeś dla
              Radomia nie powinno pozostać bez odpowiedzi.
              Odnośnie moich kandydatów to mam ich trzech:
              -BORYSŁAW SZLANTA. Wiele spraw załatwonych bez rozgłosu dla Radomia(ostatnio
              Wojewódzki Sąd Administracyjny). Człowiek radomski patriota z klasą i głową.
              -ZBIGNIEW KUŻMIUK. Również wiele dobrego dla Radomia. Rozumie i docenia
              problemy miasta. Jestem pewny, że byłby dobrym prezydentem.
              -ADAM WŁODARCZYK. Wiem, że narażę się wielu zaślepionym mściwością oszołomom,
              ale fakty są bezlitosne: dobra prezydentura, wiele inwestycji i zmian
              korzystnych dla miasta niemal gwarantują dobrą następną kadencję. Przegrał
              ostatnie wybory m.in. dlatego, że Jan Rejczak w II turze scedował swoje głosy
              na Marcinkowskiego (niewiarygodne prawda?).
              Na koniec o Twoich kryteriach: dzięki nim będziemy mieć za prezydenta
              wyszczekanego wesołka. Gratuluję! Bardzo mądre!
              • Gość: KIBIC Odpowiedź LP IP: *.dc.dc.cox.net 03.06.06, 04:31
                Coraz bardziej Kibic mi podpadasz.

*To zrozumiałe, bede Ci ciagle podpadał bo nasze orientacje sa dosc rozne

Chcesz koniecznie promować swoją listę stworzoną przez 41 internautów.

*To nie promowanie ale zestawienie do namysłu i pobudzenia innych aby dalej
                typowali lub przystapili od poczatku to nastepnego “plebiscytu” na dzisiaj.

Obawiam się, że jeżeli w wyborach zagłosuje kilka tysięcy radomian to ponownie
                wygra Marcinkowski, do rady wejdą Rejczaki, Fałek, Sońta, Krawczyk i inni
                ojcowie "sukcesu" Radomia z ostatnich czterech lat.

*Mozliwe ale nie sadze, gdyz jest moda na “prawdziwa” PRAWICE a nie przechrztow,
                szczegolnie tych Lewicowych

My posługując się najbardziej sensownymi kryteriami mamy wypromować ludzi
                najlepszych a nie przypadkową listę.

*Tak Najlepszych z Mozliwych, dlatego mozna liste rozszerzac i typowac dalej,
                zobaczymy co z tego wyjdzie. Jest ona nie tylko na prezydenta ale na radnego,
                taka mieszanina.

Co do zastrzeżeń do "tych trzech":
                Jan Rejczak non coments. Za dużo już pisałem o zdrajcy z głosowania w sejmie.

*Fakt, ze JR wyglada na “ostroznego” ale nie odmowisz mu “poziomu” i
                doswiadczenia. Zarowno głosowanie za przyłaczeniem do Warszawy była wtedy
                wiekszosc ludzi, wiekszosc obawiała sie dalszej ”polityki Kielczan” i jak mysle
                słusznie, sadziła, ze woj.Radomskie byłoby małym i biednym wojewodztwem,
                wygladało na to, ze z Warszawa bedzie lepiej, zapominajac, ze system traktowania
                woj. przez Wawe bedzie tak jak za komuny i stało sie. To byłu dosc trudne do
                przewidzenia. Jezeli chodzi o Marcinkowskiego to wiekszosc sadziła, ze sie
                nadaje na Prezydenta i “dobrze zrobi” dla Radomia, Tylko ja, jdk i kilku innych
                bylismy innego zdania. Wkrotce po wyborach B. Kutkowska mu sie postwiła i
                zrezygnowała z vice-prezydentury, widac, ze miała racje!

Ruszczyk-poznała się na nim radomska PO jak również jako szef Wydziału
                Infrastruktury jest przeciętny.

*No to niekoniecznie na prezydenta ale do Rady Miejskiej bo ma spore poparcie i
                cos w tym musi byc.

A prezydentem powinien być geniusz. Łopuszański-co zrobił dla Radomia choć mógł
                bardzo dużo? Pamiętam jego wypowiedź na spotkaniu ratujmy Radom sprowadzającą
                się do rady: radź sobie sam Radomiu. Cyniczny.

*Tutaj sie zgadzam, na prezydenta nie, ale na radnego, moze byc bo ma duzo
                doswiadczenia, szczegolnie ostatnio, gdy nie został wybrany na senatora.

O Tadeuszu Wydrze nie mogę nic powiedzieć złego ale też nic dobrego. Nie znam
                osoby, ale nie sądzę aby zechciał zmienić ciepłą warszawsko-rządową posadkę na
                Radom, gdzie aby dobrze wywiązać się z zadania czekają go krew-pot-i łzy.

*Poznałem czlowieka i sadze, ze na Prezydenta sie nadaje, sprobuj go poznac to
                zmienisz zdanie. Ludzie moga sie mylic, ale nie do tego stopnia.

Do swoich kryteriów dodam jeszcze jedno: pytanie co dobrego zrobiłeś dla Radomia
                nie powinno pozostać bez odpowiedzi.

*Poniewaz nie nalezalem do SLD, PSL, czy PD co wiecej przebywam poza granicami
                caly czas, wiec nie miałem okazji nic takiego podobnego dobrego zrobic jak ci
                ponizej wymienieni LEWICOWCY.

A jak wiesz gdy Lewica rzadzi to ona tylko moze cos zrobic nie kto inny, wiec
                jej dziekujemy za takie “male” bezrobocie, połamane chodniki, Postulaty zebrane
                w ostanim roku obejmujacym niemal kazda dziedzine zycia w Radomiu, dlatego
                proponuje ponizej wymienionym ludziom zaprzestania robienie zamieszania na
                terenie Radomia i kontynuowanie dalszej działalnosci dla Radomia bez ubiegania
                sie o Prezydenture czy nawet członka Rady Miejskiej. Czas dac szanse nowym i
                moze mlodym ludziom oraz mnie “cos zrobienia” dla Radomia. Jak zrobili cos to
                juz wystarczy inni tez beda potrafic tyle samo albo i wiecej i napewna wiecej.
                Nalezy dac nam szanse.

Odnośnie moich kandydatów to mam ich trzech:
                -BORYSŁAW SZLANTA. Wiele spraw załatwonych bez rozgłosu dla Radomia(ostatnio
                Wojewódzki Sąd Administracyjny). Człowiek radomski patriota z klasą i głową.
                -ZBIGNIEW KUŻMIUK. Również wiele dobrego dla Radomia. Rozumie i docenia problemy
                miasta. Jestem pewny, że byłby dobrym prezydentem.
                -ADAM WŁODARCZYK. Wiem, że narażę się wielu zaślepionym mściwością oszołomom,ale
                fakty są bezlitosne: dobra prezydentura, wiele inwestycji i zmian korzystnych
                dla miasta niemal gwarantują dobrą następną kadencję.

*Nie badz taki pewien, ludziom sie ONI juz opatrzyli, najpowazniejszych
                problemow nie rozwiazali i juz nie rozwiaza, a fakt, ze JR głosował na
                Marcinkowskiego bo miał dosyc “przekretow i kumoterstwa” Włodarczyka, chociaz
                musze sie zgodzic, ze wyglada na inteligentnego in kompetetnego, tyle, ze
                zwiazany jest z LEWICA co dzisiaj jest powaznym obciazeniem, i dobrze, bo jak
                LEWICA to Solidarnosciowa (ukłon dla Pana Szlanty) a ta PRLowska musi zniknac
                jak znika dzisiaj UW/PD, ktorej kiedys byłem zwolennikiem.

Przegrał ostatnie wybory m.in. dlatego, że Jan Rejczak w II turze scedował swoje
                głosy na Marcinkowskiego (niewiarygodne prawda?).

*Pan JR jest raczej Prawicowy a Marcinkowski uchodził raczej tez za Prawicowca w
                porownaniu do Włodarczyka, wypadalo wiec go poprzec, ze okazało sie to nie
                najlepsze to inna sprawa, ale mamy dosc tej starej LEWICY!

Na koniec o Twoich kryteriach: dzięki nim będziemy mieć za prezydenta
                wyszczekanego wesołka. Gratuluję! Bardzo mądre!

*Nie patrz tak powierzchownie na moje kryteria i zrozum, ze Wyszczekany Wesołek
                moze gwarantowac lepsza komunikacje z wyborcami i ludzmi ktorymi sie otacza niz
                Ponuracy i bełkocacy kandydaci.
    • Gość: kielcok zachciewa sie wam województwa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 18:17
      a dobrze wam tak :)
      nie chcieliście do kieleckiego na równych prawach, to jesteście teraz
      mazowiecka prowincją z systematycznie rosnacym bezrobociem.

Kielce górą !
      • zielonejapko Re: zachciewa sie wam województwa ? 31.05.06, 18:23
        :-D dobre soebie...

wracaj do siebie. my sobie poradzimy...
    • Gość: kozien Re: jakie radomskie? IP: 193.24.202.* 01.06.06, 19:19
      Trudno byłoby stworzyć województwo radomskie bo nie ma z czego. Region musi
      mieć korzenie historyczne i dziedzictwo kulturowe.Gdy o swoje regiony walczyły
      Opole, Kielce, Bydgoszcz to te miasta miały podstawy bo to są stolice
      naturalnie ukształtowanych regionów -opowiednio- Śląska Opolskiego,Ziemi
      Świętokrzyskiej,Ziemi Kujawskiej. Radom nie stanowi centralnego ośrodka dla
      jakiegoś obszaru. Lipsko ma sentyment do Kielc, Grójec do Warszawy wię o czym
      tu mówić.Miasto musi obrać inny kierunek rozwoju a nie tracić siły na dziwne
      przedwyborcze hasła ludzi którzy nie maja innych pomysłow na promocje własnej
      osoby.
      • Gość: bam Re: jakie radomskie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 21:26
        Odkrywca "Ziemi Świetokrzyskiej"
      • gregory_z_radomia nie znamy historii. 02.06.06, 23:27
        Oj nie znamy historii i gegrafii. Proponowałbym najpierw troszke poczytac ,
        przemyśleć i dopiero się udzielać. Lektura na najbliższe dni:
        www.wojewodztwo.radom.pl/00-his.htm.
        • Gość: kozien Re: nie znamy historii. IP: 193.24.202.* 05.06.06, 19:53
          Jeżeli czerpiesz wiedzę historyczną z tak wąskich źródeł to nie dziwię się że
          nie znasz historii.
          Region np Świętokrzyski ma bogate dziedzictwo kulturowe które wyróżnia go od
          Małopolski, Lubelszczyzny czy Śląska.Stanowi obszar z którym ludzie się
          utożsamiają.Nie chodzi tu o historię podziałów administracyjnych.Oczywiście
          Radom ma tradycje jeśli chodzi o administracje był kiedyś kasztelanią w Ziemi
          Sandomierskiej podobnie jak mała wioska Czechów obecnie w Świętokrzyskiem ale
          jak się to ma do obecnej sytuacji.
          Proszę więc o odpowieź z czego miałoby powstać województwo radomskie,zamiast
          rzucać prymitywne hasła.
          • Gość: bam Re: nie znamy historii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 20:22
            Odkrywcą już Zostałeś.Czas na nowe wybiórcze spojrzenie na Historię.
      • isoxazolidine Re: jakie radomskie? 03.06.06, 12:05
        Gość portalu: kozien napisał(a):

> Trudno byłoby stworzyć województwo radomskie bo nie ma z czego. Region musi
        > mieć korzenie historyczne i dziedzictwo kulturowe.

hihi ... jakie korzenie ma województwo świętokrzyskie? jak ukształtowane jest
        historycznie w porównaniu do Ziemi Raodmskiej? hehe ... sorki - niecałe 200 lat
        istnia ośrodka administracji ponadlokalnej w Kielcach w porównaniu z kilkoma
        wiekami Radomia .... he?
        • pathos_phobos Re: jakie radomskie? 04.06.06, 03:09
          Zdaje sie,że zapominasz o Sandomierzu i Opatowie,które swój status utraciły
          dopiero w czasie zaborów.Sandomierz pełnił rolę stolicy małopolski,a Opatów był
          ośrodkiem porównywałnym do radomia-jeśli nie wiesz,odbywały się tam sejmiki dla
          małopolski.
          • isoxazolidine Re: jakie radomskie? 04.06.06, 18:13
            absolutnie nie kwestionuje roli sandomierza!
            az do rozbiorow byl to niewatpliwie najwazniejszy osrodek tzn. polnocnej
            malopolski. opatów tez byl waznym osrodkiem.
            • Gość: KIBIC Re: jakie radomskie? IP: *.dc.dc.cox.net 04.06.06, 18:57
              Rozumiem Sandomierskie a nie Kieleckie czy Radomskie. Stolica w Sandomierzu i
              wojewodztwo Sandomierskie z Radomiem i Kielcami, OK!

PS
              Strona na temat wypowiedzi politykow i ich przyrzeczen, Pierwsza Klasa!
              Pozdrowienia.
              • pathos_phobos Re: jakie radomskie? 06.06.06, 02:27
                Dzięki za poparcie :-)
            • pathos_phobos Re: jakie radomskie? 06.06.06, 02:27
              Kwestionowałeś korzenie województwa świetokrzyskiego-ano one są takie.
              Zaznaczam,że jestem za powrotem do granic na pilicy z dwuwładzą w kielcah i
              radomi albo radomiu i kielcach,jak wolisz.
        • Gość: Marek Re: jakie radomskie? IP: *.futuro.kielce.msk.pl 04.06.06, 23:02
          Jesteś śmieszny i przmawiają przez Ciebie komleksy. Idąc tym tokiem stolica
          powinna być w Gnieźnie a siedziba Trybunału Konst. w Pitrkowie. Tylko jakie
          funkcje pełnią te miasta dziś. Prosta analiza rozwoju społeczno-przestrzennego
          pokaże że Kielce mają dużo więcej funckcji od Radomia. Liczba mieszkańców jest
          kwestią wtórną. Poczytaj trochę podręczników z urbanistyki i geografii miast.
          Pozdrawiam. Miłej lektury panie izo...
        • Gość: Glik Re: jakie radomskie? IP: *.pl / 80.50.69.* 12.06.06, 15:52
          Trochę przesadziłeś - Kleryków swego czasu był nawet stolicą Guberni
          Krakowskiej, zaś w podkieleckich Chęcinach stał zamek, który kiedyś w dawnych
          czasach stanowił skarbiec królewski.
    • Gość: j23 Re: Chcą województwa radomskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 02.06.06, 23:53
      LP co takiego dobrego zrobił dla Radomia Włodarczyk?
      1) Drogę dla Echo-Investment? A wiesz ile pobierał kasy będąc ich
      pełnomocnikiem? A kiedy został prezydentem sprytnie, rękami kolegów,
      przegłosował inwestycję potrzebną tej spółce. Ciekawe, że inne markety zawsze
      budowały całą otaczającą infrastrukturę na własny koszt a tylko Echo dostało
      taki prezent!No poczekam najpierw na twoją odpowiedź to przywołam kilkadziesiąt
      innych przykładów "wspaniałych" aroganckich rządów Włodarczyka i SLD.
      2) A kto łapami swoich towarzyszy przekwalifikował plan zagospodarowania terenu
      gruntów Jędrzejczyka i kto znowu "przypadkowo" pracował wcześniej u tego samego
      Jędrzejczyka tak, że tamten zyskał na samym przekwalifikowaniu 50-ciokrotnie!!!?

Dobra, starczy. Poczekam na "merytoryczną" odpowiedź.
      • redoxygene Re: Chcą województwa radomskiego 04.06.06, 00:24
        Poniewaz dzisiaj nie mam czasu na pisanie, powiem krotko:
        -sciagniecie do Radomia UMCS, UW
        -rozpoczecie roorganizacji szkolnictwa sredniego
        -rozpoczecie remont deptaka
        -doprowadzenie komunikacje miejska do stanu bardzo dobrego (optymalizacja) oraz
        MPK wyszlo na prosta, przez co oplaty za bilety nie zmieniaja sie od 5 lat.
        -doprowadzenie do rozpoczecia staran o modernizacje Wodociagow (co zreszta
        teraz Marcinkowski sobie przypisze)
        -Air Show wraz z budowa wiaduktu na Lubelskiej
        -Studium Uwarunkowan Rozwoju Przestrzennego

Tyle jestem w stanie powiedziec teraz. Wpisz przeciwwage dla innego prezydenta.
    • Gość: odpowiedź Re: Chcą województwa radomskiego IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.06.06, 10:14
      Poniewaz dzisiaj nie mam czasu na pisanie, powiem krotko:
      -sciagniecie do Radomia UMCS, UW

A czy UMCS kupił jakąś nieruchomość dla potrzeb swojej filii czy dostał w
      prezencie od Włodarczyka? Pamiętasz głosy na forum kiedy to inne uczelnie
      musiały dokonywać inwestycji z własnych środków lub ze środków pozyskanych (np.
      Politechnika R) a UMCS dostał za darmo tak piękny obiekt? Dlaczego? Tylko
      dlatego, że studiował tam Włodarczyk a po nim jego córka?

-rozpoczecie roorganizacji szkolnictwa sredniego

Na czym to polegało? Na łączeniu tych szkół gdzie dyrektorzy byli jakby z
      prawicy i należało ich w jakiś sposób usunąć? Likwidacja "mechanika" była
      słuszna? a teraz wracają pomysły przywrócenia tego typu szkoły.

-rozpoczecie remont deptaka

Ok. Rozpoczął. Ale kto dostawał kontrakty na jej remont? Mąż pani sekretarz,
      prawej ręki Włodarczyka? Może o to w tym wszystkim chodziło?

-doprowadzenie komunikacje miejska do stanu bardzo dobrego (optymalizacja) oraz
      MPK wyszlo na prosta, przez co oplaty za bilety nie zmieniaja sie od 5 lat.

Bez przesady! To zrobił były prezes MPK i chwała mu za ale nie Włodarczyk!!!

-doprowadzenie do rozpoczecia staran o modernizacje Wodociagow (co zreszta
      teraz Marcinkowski sobie przypisze)

j.w. tylko, że zrobił to prezes Wodociągów pan Trzeciak.

-Air Show wraz z budowa wiaduktu na Lubelskiej

Air Show był już zaplanowany w Radomiu o wiele wczesniej zanim Włodarczyk objął
      stanowisko na nieszczęscia Radomia.

-Studium Uwarunkowan Rozwoju Przestrzennego

A co to? O tym wie pewnie tylko część polityków SLD!

Dla mnie zastanawiające było rozpoczęcia wielu inwestycji szczególnie
      dorogowych i szkół tylko po to żeby wyłonić zwyciezców wielomilionowych
      kontraktów. Dlaczego? Zostawiam to pod rozwagę zdrowomyślących. Wiem tylko
      jedno. Większość tych inwestycji nigdy nie powinna być odebrana (np. Jana
      PawłaII czy szkoły robione przez 3 osobową spółkę WOEX-Stolarka prominentnego
      działacza SLD. To też tylko tyle i tak na szybko.
      • redoxygene Re: Chcą województwa radomskiego 04.06.06, 14:27
        > A czy UMCS kupił jakąś nieruchomość dla potrzeb swojej filii czy dostał w
        > prezencie od Włodarczyka? Pamiętasz głosy na forum kiedy to inne uczelnie
        > musiały dokonywać inwestycji z własnych środków lub ze środków pozyskanych
        (np.
        >
        > Politechnika R) a UMCS dostał za darmo tak piękny obiekt?

Aby sklonic do przyjscia do Radomia jakas powazna uczelnie (czego nikt
        wczesniej nie dokonal!!!) trzeba bylo zastosowac jakas zachete, a budynek-jej
        siedziba wraz z terenem byl odpowiedni. Poza tym ostro watpliwe, czy ten obiekt
        mozna nazwac pieknym. Jest to stary, zdewastowany budynek po szkole sredniej,
        nie nadajacy sie w pelni do warunkow uczelni wyzszej. Poza tym nikt go nam z
        Radomia nie kradnie, wiec trzeba sie cieszyc, ze jest dobrze wykorzystywany. A
        i jeszcze jedno-ten budynek nie jest wlasnoscia UMCS, a np. wspomniana
        Politechnika (jest Politechnika dzieki Grabowskiej nomen-omen) musiala i musi
        inwestowac w nowe budynki, bo skonczyla sie era umieszczania wydzialow po
        budynkach szkol podstawowych...

> Na czym to polegało? Na łączeniu tych szkół gdzie dyrektorzy byli jakby z
        > prawicy i należało ich w jakiś sposób usunąć? Likwidacja "mechanika" była
        > słuszna? a teraz wracają pomysły przywrócenia tego typu szkoły.

Przeciez mechanik nie zostal zlikwidowany, o czym ty mowisz?
        Poniewaz, jesli nie wiesz, w latach 90-tych nabor do technikow gwaltownie malal
        podjeto wreszcie decyzje o laczeniu szkol podobnych profilami-tak np. polaczono
        ZSMR i ZSOg w ZSAIGŻ, ZSM i ZSE w ZST, ZSPSk i ZSOd wrzucono do jednego budynku
        i trwa procedura laczenia.

> Ok. Rozpoczął. Ale kto dostawał kontrakty na jej remont? Mąż pani sekretarz,
        > prawej ręki Włodarczyka? Może o to w tym wszystkim chodziło?

Czyzby SILBUDEX Poznan? Wiem, a w radzie nadzorczej GAZPROMU pewnie siedzi maz
        siostry ciotecznej wujka wnuczki Stalina. Mam racje?

> Bez przesady! To zrobił były prezes MPK i chwała mu za ale nie Włodarczyk!!!

Nawet nie wiesz o czym mowisz! Optymalizacja ukladu nalezala do MZDiK (czyli
        miasta). Dlatego jako wicedyrektor tej instytucji znalazl sie na stanowisku pan
        Spoczynski (nie byl bynajmniej kolega Marcinkowskiego czy Banasiewicza).
        Dokonal czegos, czego nie mozna bylo zrobic przez 10 lat w najwiekszych
        miastach Polski. Wplywy z biletow zbilansowaly ponoszone koszty i dlatego nie
        rosna ceny biletow.
        Jesli chodzi o MPK to juz jest inna broszka. MPK jako spolka gminna przynosila
        deficyt, co nie mialo jakiegokolwiek znaczenia dla cen biletow. Spoczynski
        zaczal prezesure w MPK (takze jako wyloniony z konkursu), odszedl z MZDiK i w
        ciagu roku MPK przynioslo pierwszy w swojej historii zysk.

> j.w. tylko, że zrobił to prezes Wodociągów pan Trzeciak.

Napewno nie byl z nadania Wlodarczyka:D

> Air Show był już zaplanowany w Radomiu o wiele wczesniej zanim Włodarczyk
        objął
        >
        > stanowisko na nieszczęscia Radomia.

A gdzie takie informacje podaja?! Podaj jakis link, ktory mowi, ze w latach 90-
        tych planowano Air Show do radomia przeniesc.

> A co to? O tym wie pewnie tylko część polityków SLD!

To jest madry czlowieku glowny dokument nakreslajacy kierunki rozwoju Radomia
        na wiele lat (cos jak Narodowy Plan Rozwoju, tylko, ze dla miasta),
        przygotowywany przez niezaleznych specjalistow. Pan Marcinkowski nawet nie wie
        co to jest, wiec dlatego pewnie ty tez.

> Dla mnie zastanawiające było rozpoczęcia wielu inwestycji szczególnie
        > dorogowych i szkół tylko po to żeby wyłonić zwyciezców wielomilionowych
        > kontraktów.

O wlasnie, a pamietasz ile szkol wybudowano i rozbudowano za kadencji
        Wlodarczyka?

> Dlaczego? Zostawiam to pod rozwagę zdrowomyślących. Wiem tylko
        > jedno. Większość tych inwestycji nigdy nie powinna być odebrana (np. Jana
        > PawłaII czy szkoły robione przez 3 osobową spółkę WOEX-Stolarka prominentnego
        > działacza SLD. To też tylko tyle i tak na szybko.

A niby dlaczego? Czy w momencie oddania do uzytku cos bylo zle? Potem sie
        zaczelo rabac i to przez zastosowane nowatorskie technologie. Jak do tej pory
        miasto z tego tytulu nie ponioslo nawet zlotowki strat. A nieprawidlowosci przy
        przetargu na sale gimnastyczna byly rzeczywiscie. Takie same jak i przy innych
        przetargach w roznych ekipach.
        • isoxazolidine Re: Chcą województwa radomskiego 04.06.06, 18:16
          redoxygene napisał:

> Aby sklonic do przyjscia do Radomia jakas powazna uczelnie (czego nikt
          > wczesniej nie dokonal!!!) trzeba bylo zastosowac jakas zachete, a budynek-jej
          > siedziba wraz z terenem byl odpowiedni. Poza tym ostro watpliwe, czy ten
          obiekt
          >
          > mozna nazwac pieknym. Jest to stary, zdewastowany budynek po szkole sredniej,
          > nie nadajacy sie w pelni do warunkow uczelni wyzszej. Poza tym nikt go nam z
          > Radomia nie kradnie, wiec trzeba sie cieszyc, ze jest dobrze wykorzystywany.
          A
          > i jeszcze jedno-ten budynek nie jest wlasnoscia UMCS,

placowka umcs to kanał. obliczony na prosty i tani efekt propagandowy i tylko
          tyle. zaden to absolutnie krok na drodze do samodzielnego uniwerku.

> Politechnika (jest Politechnika dzieki Grabowskiej nomen-omen)

bez żartów kisłarod ;-))
    • Gość: Lech Re: Chcą województwa radomskiego IP: *.centertel.pl 12.06.06, 09:37
      Na samodzielne "władanie" regionem nie mamy szans. Wieloletnia ignorancja władz
      lokalnych zrobiła już swoje. Trzeba być skutecznym w lokalnej polityce - reszta
      przyjdzie sama. Wybierzmy swoich kandydatów, idzmy od domu do domu. Są wśród nas
      ludzie, którym ufamy, przedsiębiorczy, z rozmachem, mający na swoim koncie
      sukcesy zawodowe. Tylko czy będą chcięli?
      • Gość: KIBIC Re: Chcą województwa radomskiego IP: *.dc.dc.cox.net 12.06.06, 14:13
        To by sie zgadzalo, ale najpierw musisz miec liste kandydatow z programemi oraz
        ich zgode na kandydowanie. Jak kandydat nie ma popracia zorganizowanej grupy to
        nalezy mu ja stworzyc i zarejestrowac!

Zycze powodzenia!
    • Gość: sser Re: Chcą województwa radomskiego IP: 82.139.48.* 18.11.06, 14:03
      Wszyscy chcą tylko nasi posłowie schowali głowy w kołnierz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka