Dodaj do ulubionych

Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpieli

IP: *.multifox.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:35
" ..kolejne próbki wody zostaną pobrane w środę, a wyników można się spodziewać dopiero koło 20 lipca.

sroda to jest 5 lipca, czyli 2 tygodnie trzeba czekac zeby wyniki zobaczyc. jak wie ze nie jestesmy najbogatszym krajem, ze nam sporo brakuje aby budzetowka pracowala choc troche ponad pierdzenie w stolek. ale czekac 2 tygodnie w uplane lato, to jest chore. gdyby nie bylo zakazu kompieli a bylo by podejrzenie salomonelli to przez 2 tyg moze sie zarazic ponad 50 tysiecy albo wiecej ludzi.
Winni tak dlugiego czekania na wyniki powinni podac sie do dymisji
Obserwuj wątek
    • Gość: Gofi Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: 82.139.52.* 03.07.06, 08:11
      Ze strony władz Jedlni jest to co njmniej nieuczciwość!Wszędzie dookoła zalewu
      powinny być wywieszone tablicki informujące o salmonelli w wodzie.Wszak tu
      chodzi o nasze dzieci!Gdyby mi się coś takiego przytrafiło odrazu pozuwam gminę
      Jedlnie-Letnisko do sądu.
      • Gość: TNO Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.macrosoft.pl 03.07.06, 09:28
        Wywieszenie tabliczek jakichkolwiek wymaga od ludzi umiejętności czytania ze
        zrozumieniem. Teraz tez przecież wiszą tabliczki o zakazie kąpieli i co?
        Totalnie są ignorowane. Dodanie informacji o salmonelli nic by nie dało, Polacy
        maja swoją "mądrość".
        • Gość: Fryderyk Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:48
          Co ty gadasz farmazony!!!! Zakaz nie zawsze jest zakazem odnoszącym się do tego itylko tego zjawiska. Trzeba wyjaśniać bo później finały są w sądach!!!! Jak nie wiesz to nie wypowiadaj się!!!!
          • tno2 Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie 04.07.06, 11:04
            Nie rozumiem czego mam nie wiedzieć. Co oznacza zakaz kąpieli? Za to wiem na
            pewno jak w sądzie skończyła by się sprawa zatrucia salmonellą po kąpieli w
            miejscu gdzie kąpać się nie wolno :)
            Polska to (na szczęście?) nie USA :)

Pozdrawiam.
            • tno2 Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie 04.07.06, 11:06
              To porównanie do USA to tylko do aparatu sądowego jest... A nie do stanu wody w
              Siczkach.
              • Gość: Prezo Marcinkiewic Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 00:33
                A masz parwojazdy , jak tak to co oznaczaka zakaz wjazdu ? też trzeba go
                tłumaczyć albo droga z pierwszeństwem przejazdu ?
    • Gość: spoma Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: 195.164.48.* 03.07.06, 08:54
      calkowita zgoda, wyniki najlepiej podac po wakacjach, niech sie rodzice nie
      martwia :)
    • Gość: TNO Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.macrosoft.pl 03.07.06, 09:25
      Badanie bakteriologiczne polega m.in. na sprawdzeniu, jakie kultury bakterii
      rozwiną się z danej próbki. A na rozwój potrzeba czasu.
      Jest to analogiczne z badaniem moczu "na posiew" - tez nigdy nie ma go od
      ręki :)
      • Gość: rudolf Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:45
        Co ty pieprzysz!!!!!
    • Gość: Kulfi Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 09:29
      Ale czemu sie dziwicie?? Przeciez od lat zalew zaraz na poczatku lata przestaje sie nadawac do uzytku. Woda gestnieje, zaczyna smierdziec... A jak zakwitna glony... Tyle lat sciek byly odprowadzane do zalewu... Teraz, mimo iz jest kanalizacja, wcale nie jestem pewien, czy przypadkiem jakies scieki nie sa odprowadzane caly czas...
      Swoje robi tez cmentarz niedalego rzeczki zasilajacej zalew. Wody gruntowe sa tam bardzo plytko.
      Bo zbiorowe groby z czasow wojny juz chyba wplywu nie maja...

Mieszkam niedalego zalewu, ale juz od paru ladnych lat nie wchodzilem do tej wody... brzydze sie...
    • Gość: woda Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: 82.139.55.* 03.07.06, 10:56
      zalew jest oblegany przez tlumy poniewarz to jedyne miejsce w poblizu radomia gdzie mozna pospacerowac, pojezdzic na rowerach,konno, w sasiedztwie wody i pieknych lasow. Niezapominajmy ze w jedlni wystepuje tzw,,mikroklimat" i te wlasnie walory przyciagaja tlumy ludzi. JEdlnia to piekna malownicza okolica i nic tego predko niezmieni.
      • Gość: gabi Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.udn.pl 03.07.06, 19:16
        zakaz kąpieli a ratownicy urządzili pokazówkę ratownictwa wodnego.To dobry
        przykład.
    • Gość: H2O ZALEW BORKI IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.07.06, 11:53
      W zalewie na Borkach jest czysta woda?
    • Gość: Fryderyk Re: A dlaczego nie było zakazu!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:42
      Dlaczego nie było rzadnego ostrzeżenia. Co oni sobie myślą. Zaskarżę gminę do sądu!!!!! Dość tych jaj. Ratownicy są i nie interweniują. O co chodzi.???
      • Gość: czysto Re: A dlaczego nie było zakazu!!!! IP: 82.139.55.* 04.07.06, 09:15
        tak juz u nas jest napis wielkimi literami ZAKAZ KAPIELI ale nikt z tego nic sobie nierobi dopiero jak cos sie stanie to pretensje. Mozecie miec pretensje ale sami do siebie. Czyja to wina ze jest tak brudno ?? Pozostawiane butelki papierki itp POLACY w wiekszosci to brudasy i sami ponosza za to wine!!!!!!!!!!!!!
        • eurro200 Re: A dlaczego nie było zakazu!!!! 04.07.06, 10:52
          zalew w Siczkach to żadna atrakcja to zwykle bajoro nie wiem komu to sie
          podoba.Dziwne że jest pozostawione samo sobie ze nikt tym sie nie intersuje nie
          ma plazy wogole nie jest zagospodarowany teren wokół.Byłem w niedzielę na
          jakims badziewnym festynie nad zalewem,ale atrakcja zadna mam pytanie do
          sanepidu czy poczas takich imprez oragnizatorzy nie maja obowiązku zapewnienia
          toalet?
          • Gość: baca Re: A dlaczego nie było zakazu!!!! IP: 82.139.49.* 04.07.06, 17:32
            znam ten zalew od początku i obecnie co się na nim dzieje to jest niepojęte. Za czasów ROSiRu to nawet pieska trzeba było trzymać krótko gdyż za chwilę zjawiali się stróże porządku i był mandat, co dwa tygodnie organizowana była
            impreza rekreacyjno-sportowa z nagrodami, nad zalewem czuwali ratownicy na łodziach, policja na łodzi, kierownictwo na motorówkach a nawet wędkarze pilnowali porządku, coś się zawsze działo. Po objęciu patronatem przez Gminę jest tylko wielkie bagno. Warto zapytać byłych kierowników Ośrodka, właśnie z tego okresu, jak to robili że mieszkańcy Radomia, i nie tylko, tłumnie przyjeżdżali nad zalew . Jeśli potrzeba to służę nazwiskami i mogę podpowiedzieć
            Panu Wójtowi kto jakie ma umiejętności w organizacji takich imprez, gdyż to co
            się działo nad zalewem w dniu 2.07.06 to była wielka parodia gdzie nawet nie nadaje się do "Szpilek". Ciekaw jestem czy Kierownik/czka/ był na tej imprezie?, czy też w poniedziałek przyszedł do pracy, zdał relację Wójtowi to
            co usłyszł, że np. było dużo ludzi i impreza wypadła super, ale to nieprawda. To był po prostu kicz i tyle. Teraz to nawet i toalet nie ma, a przecież można wynająć i jeszcze na nich zarobić. Ale trzeba chcieć i móc.
            • Gość: Prezo Mar. Re: A dlaczego nie było zakazu!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 00:37
              No włąsnie skandal z tymi toaletami , znana toalerciarka Genovefa Pigwa zpod
              Kielc chciała się tam ulokować ale okazało się że nie miała zezwolenia .
            • Gość: obcy Re: A dlaczego nie było zakazu!!!! IP: *.pr.radom.net 08.07.06, 15:24
              Zakaz jest wywieszony.Sam widziałem.Trzeba się nauczyć czytać.Ciekawe dlaczego
              badania wody trwają dwa tygodnie,przecież w tym czasie(14 dni )woda jest
              zanieczyszczona i wszyscy się po tym okresie o tym dowiadują.I co nikt nie
              zachorował w tym czasie?Co trzeba posmarować?
    • Gość: salceson Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 17:20
      up
    • Gość: olo Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.07.06, 16:06
      a gdzie wolność ? człowiek ma prawo decydować o swoim postępowaniu!
    • Gość: salmonol Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.07.06, 19:24
      Sanepid się pomylił i żadnej salmonelli nie ma co pokażą te drugie badania
    • Gość: ddd Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 11:26
      CZy ktoś wie gdzie można przebadac wodę?
      MOżna przecież prywatnie zlecić badanie wody. Myślę, że nie powinno być to
      drogie.
      • Gość: obcy Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.ats.pl 12.07.06, 18:57
        No-salmonella skapitulowała.Upał ją zabił??!!.Sanepid dopuścił kąpielisko dla
        Ludzi.No i posmarowali?.
        • Gość: xxx Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.07.06, 08:37
          zginęła po drodze z Siczek do Sanepidu pojawi sie za tydzień dwa jak wykąpie sie
          w wodzie może jakaś pani z Sanepidu. Pozdrowienia dla sanepidu i pań tam
          pracujących które nie znają sie b.dobrze na przepisach. od niedawna mają nakaz
          przy kontrolach walić mandaty bo klient za przeprowdzoną kontrole musi płacić
          więc mandat musi być chociaż mały 200zł. No bo jak wziąść kasę za kontrol jak
          nie ma uchybień.?
    • Gość: JACK Re: Zalew w Siczkach oblegany pomimo zakazu kąpie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 12:04
      WSZYSTKO "BARDZO DOBRZE" IDZIE W JEDLNI , JAK TO POWIEDZIAŁ WÓJT ZŁOŚLIWIE KTOŚ
      NAWRZUCAŁ SALMONELLI, A DROGI TO MARSIANIE Z KLEWEK POPSULI I BLOKUJĄ NAPRAWĘ.
      WSTYD MI WSTYD MI ZA TYCH... OCZYWIŚCIE NIE Z RADOMIA, A ZA WŁADZE W JEDLNI-
      MOŻE WYBORY COŚ ZMIENIĄ!!!!.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka