Dodaj do ulubionych

Remont w mieszkaniu

IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 25.07.06, 08:52
Przepisy ogólne mówią, że można kuć ściany od godz. 6 do 22, potem cisza
nocna. Niektóre Spółdzielnie i Wspólnoty Mieszkaniowe poszły dalej i ustaliły
własny regulamin zezwalający na prowadzenie robót budowlanych i trzepanie
dywanów w godzinach od 8 do 20. Może Państwo wiecie jak jest w Radomiu
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Re: Remont w mieszkaniu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.07.06, 09:05
      prace usiążliwe można przeprowadzać TYLKO od 8.00 - do 20.00 a nie od 6.00 do 22.00
      • Gość: gregor13 Re: Remont w mieszkaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 12:26
        Haha, jak robiłem remont, to ktoś wezwał policję, bo elektrycy za głośno
        wymieniali instalację (czyt. ryli ściany wiertarkami). Była to sobota, godzina
        12 (dwunasta) w południe...
        • Gość: Piotr Re: Remont w mieszkaniu IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 25.07.06, 13:55
          gregor 13 Nie rozumiem co ma do rzeczy twoja wypowiedź do zadanego pytania.
          Czytać raczej potrafisz ale z myśleniem kiepsko.
          • gregor13 Re: Remont w mieszkaniu 25.07.06, 14:39
            Piszę Ci, co mi się przytrafiło (na Ustroniu) ze strony "tubylców" (podałem to
            jako swoistą ciekawostkę). A przepisy raczej wszędzie są jednakowe. Tylko
            wszystko zależy też od wyrozumiałości mieszkańców - jednemu kucie będzie
            przeszkadzało o 12 w południe, a innemu o 20.30 (co bardziej zrozumiałe).
            • Gość: zuczek Re: Remont w mieszkaniu IP: 212.160.172.* 25.07.06, 15:40
              nic dziwnego, ze przeszkadza w sobote, jak czlowiek chce odpoczac po calym
              tygodniu pracy, a ktos mu ryje nad glowa.
              a z drugiej strony raczej ciezko jest zrobic cichy remont ;)
            • Gość: PIOTR Re: Remont w mieszkaniu IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 25.07.06, 16:10
              To, że ktoś uczynny naśle mi Policję o 12 w południe w dzień roboczy, tego się
              nie boję. Tylko chcę być w porządku do wszystkich współlokatorów abym nie
              zakłócał ponad miarę i dzieci mogły spokojnie zasnąć. Wiec pytałem jak to
              regulują regulaminy Radomskich Spółdzielni. Jedni mówią, że do 22 mogą
              naskoczyć, inni, że już po 20 można zarobić mandacik a nawet po 18. Takowy
              regulamin powinien wisieć na każdej klatce schodowej. Nie wyobrażam sobie
              takiego regulaminu, że dywany można trzepać do 20 a kuć ściany do 22.
              • Gość: Zenek Re: Remont w mieszkaniu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.07.06, 21:09
                Muszę sprawdzić jak to jest w mojej spółdzielni
    • Gość: Piotr Re: Remont w mieszkaniu IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 26.07.06, 08:29
      Administratorzy Spółdzielni nie spijcie, napiszcie jak określają wasze
      regulaminy
      • Gość: Steeg Re: Remont w mieszkaniu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.08.06, 18:58
        Pytałem u nas w spółdzielni, do 20.00 kucie w granicach rozsądku, od 20.00 do
        22.00 stonowanie krzyków i innych odgłosów a od 22.00 totalna cisza nocna.
    • Gość: Lidka Na plebniach kuja po nocy (geje nie spia wcale)! IP: *.aster.pl 26.07.06, 09:15
      • Gość: lolek Re: Na plebniach kuja po nocy (geje nie spia wcal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 20:49
        Spadaj Warszawiaku i się nie podszywaj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka