Gość: Leszek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.03, 22:08 Sprawdx Myszko, jak się pisze zażądał w słowniku... Potem pisz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jdk Re: Policjant zarządał numeru IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 22:15 Czy programy do edycji textu w GwR nie maja sprawdzania pisowni??? (O znajomosci ortografii przez dziennikarzy + ew. korekty nie wspominajac - vide "papierz"...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B@rtekW Re: Policjant zarządał numeru IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 01:37 > Czy programy do edycji textu w GwR nie maja sprawdzania > pisowni??? (O znajomosci ortografii przez dziennikarzy + ew. > korekty nie wspominajac - vide "papierz"...) Moze dziennikarze GwR pisza w Notatniku ;))) Fakt jest fektem ze nie pierwszy raz taka perelke mamy w gazecie (mowie o ortografii, pomijam newsy gdzie byly bledne informacje) Odpowiedz Link Zgłoś
brucka Re: Policjant zarządał numeru 17.02.03, 08:31 mnie ostatnio ukradli dokumenty wraz z prawkiem.na posterunku takze zażądali numeru właśnie tego dokumentu.musiałam udac sie do um wydz.transportu gdyz policja nie ma wgladu w te dane.wydaje mi sie to śmieszne gdyz ktoś przez cały weekend mógł posługiwać sie moimi dokumentami,a ja aby załatwic wszystko musiałam czekać do poniedziałku.na szczeście złodzieje byli tak łaskawi, że w poniedziałek miałam juz swoje dok. w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietrek Podsiadlaka Re: Policjant zarządał numeru IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 11:17 "...Opisana sytuacja zaskoczyła oficera prasowego komendy miejskiej komisarza Januarego Majewskiego. - Policja - również w komisariacie przy Świerkowej - ma możliwość ustalenia na podstawie danych personalnych serii i numeru dowodu osobistego - zapewnia Majewski. Zgłoszenie o utracie dokumentów wprowadzane jest "od ręki" do komputera. - Trudno mi wytłumaczyć działanie policjanta. Jeśli konkretna skarga wpłynie do nas, na pewno wszczęte będzie postępowanie wyjaśniające - słyszymy." To tyle oryginalnego tekstu. A teraz chcę zapytać: a może tak szanowna Policja sama zajmie się sprawą indolencji swojego funkcjonariusza (może pijany jak lekarz w Pogotowiu?)i ruszy sprawę, a nie będzie czekać na "wpłynięcie skargi"? LUDZIEEEEE!!! kto im i za co płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od redakcji Re: Policjant zarządał numeru IP: *.rado.gazeta.pl 17.02.03, 11:50 Błąd - przykry jak każdy inny - powstał z winy redakcji. Autorka nie ma z nim nic wspólnego. Przepraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtm Re: Policjant zarządał numeru IP: *.radom.pl 18.02.03, 22:01 Policjant na Świerkowej może ustalić numer dokumentu, o ile akurat nie musi: - obsługiwać centrali telefonicznej - obsługiwać faxu (nadawać i odbierać faxy, zapisując to wszystko w książce) - obsługiwać petentów zgłaszających się do Policji tzn. wysłuchać gościa, ocenić czy to rola dla Policji, kto akurat ma chwilę czasu zając się daną sprawą i pokierować petenta do tej osoby - rejestrować osoby zgłaszające się na dozór policyjny - kierować pracą grupy zajmującej się zgłaszanymi przestępstwami, w tym wstępnie sprawdzać czy wykonano wszystkie potrzebne czynności - prowadzić korespondencję radiową z patrolami - rejestrować wszystkie zachodzące zdarzenia w kilku oddzielnych książkach i systemie komputerowym - dokonywać wszystkich pilnych sprawdzeń w bazach danych dla wszystkich policjantów z Komisariatu - wykonywać jeszcze kilka innych rzeczy, o których obecnie nie pamiętam lub nie mam pojęcia że MUSI je zrobić Tak poza tym to ma już dużo czasu i może zając się numerkiem dowodu. Warto dodać, że to wszystko robi JEDEN gliniarz. Odpowiedz Link Zgłoś