Gość: pd1 IP: *.radom.pilickanet.pl 21.02.03, 20:31 Bardzo dobrze, proszę po kolei eliminować pozostałości koleżeńskich układów poprzedniej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: radix Re: Prezes RTBS 'Administrator' odwołany IP: *.woi.waw.pl 24.02.03, 09:53 Lepiej późno niż wcale Panie Prezydencie Banasiewicz, zrobił Pan dobry początek teraz proszę pójśc za ciosem i wyczyścić z funkcyjnych działaczy SLD struktury urzędu, a jest ich tam bardzo wielu, czy Pan tego jeszcze nie dostrzegł, że ta V kolumna sieje zaqment w nowo tworzonej rzeczywistości radomskiej, przykład chociażby likwidacja szkół, ale nie bez winy Pani Kutkowskiej - brak profesjonalzmu. Informacja dla Pani Ingi Pawłowskiej nie ma już wicków są zastępcy prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub. Re: Prezes RTBS 'Administrator' odwołany IP: 212.244.146.* 24.02.03, 12:04 Oby te fanfary nie zabrzmiały za wcześnie.W RTBS "ADMINISTRATOR" należy jeszcze zmienić wielu ludzi - popleczników Kołdeja.Zostawił tam przecież Urszulę Nowicką i wielu innych "godnych" siebie. Ponadto ma jeszcze fuchę kilku syndyków.Z takim facetem nie ma żartów.To bardzo pamiętliwy gość,który nie powiedział jeszcze ostatniego zdania... niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubikon Re: Prezes RTBS 'Administrator' odwołany IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 10:25 z Waszych wypowiedzi wyziera infantylizm zarówno w ocenie Pana Kołdeja jak i dobrodziejstw płynących z jego odwołania . Zostanie ogłoszony konkurs na fotel Prezesa RTBS . Stanowisko obejmie to dynamiczna osoba , znająca języki obce ,majaca wiedzę z zarządzania i planowania , najlepszy kandydat fachowiec .Człowiek ten nie zawrze umowy z panem Kłysem na zakup ruiny budowlanej i nie narazi RTBS na ogłoszenie upadłości wskutek tej decyzji . Roboty budowlane w zasobach Administratora będzie wygrywała tania i solidna firma , niepowiązana personalnie i towarzysko z aktualnymi władzami miasta , Radmury będą pięły się do góry , fuj mury , będzie lepiej , czysciej i na pewno weselej , a rachunki i tak zapłaci Gmina Radom i jej mieszkańcy , ale to juz inna bajka . Odpowiedz Link Zgłoś
zooza Re: Prezes RTBS 'Administrator' odwołany 25.02.03, 11:29 Ciekawi mnie, co stałoby się z mieszkańcami, tzw. mieszkań "na wynajem" znajdującymi się w zasobach Administratora, gdyby RTBS ogłosił upadłość?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubikon Re: Prezes RTBS 'Administrator' odwołany IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 14:29 Pan B.. juz o tym myśli ,plany ma dalekosiężne , w końcu co prywatne to efektywne .... taki Administrator to przeżytek , zarządzać może prywatna spółka , "fachowców" u nich w rodzinie dostatek ,..wtedy nam dopiero pomalują świat na różowo i zielono , a nas na szaro .... Odpowiedz Link Zgłoś
zooza Re: Prezes RTBS 'Administrator' odwołany 26.02.03, 08:33 Gość portalu: rubikon napisał(a): > Pan B.. juz o tym myśli ,plany ma dalekosiężne ale o czym, co masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubikon Re: Prezes RTBS 'Administrator' odwołany IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 11:16 zoza, z całym szacunkiem , ale dosyć jasno sie wyraziłem .Cała nowa ekipa rządząca Radomiem zawodzi , nastepuje rozmycie kompetencji i przejrzystośći podejmowanych decyzji. To tak a propo dla epatujących się mundurem . Widać natomiast dotarcie układów i wytyczenie celów , w tym likwidacja RTBS . Organizacja Radomia jako miasta kolesiów , jest kolejnym smutnym przejawem słabości w relacjach rządzący - rządzeni .Rządzący łapią jak grype wirusa arogancji , który po Polsce krąży w powietrzu , od morza do Tatr .Taka jest prawda i nic tego nie zmieni , dopóki bedziemy tylko masą wyborczą , ważną raz na cztery lata w niedzielę . Dlatego wracam do mojej małej ojczyzny , patrząc na te miernoty z boku i pisząc sobie na forum , ku pokrzepieniu . Wracając do wątku głównego pan K. dla mnie jawił sie jako nieliczny przedstawiciel ludzi z pozytywistycznym nastawieniem dla miasta Radomia , skuteczny w działaniu /1100 mieszkań/ , umiejętnie poruszający sie po polu minowym partyjnych układów , potrafiący byc manager'em i człowiekiem ...nie pisze laurki , staram sie obiektywnie oceniać rzeczywistość, nie jestem i nie byłem pracownikiem RTBS , nie znam osobiście Pana Kołdeja , po prostu myślę i analizuję ...oraz mieszkam na Kołdejówce .. Odpowiedz Link Zgłoś
zooza Re: Prezes RTBS 'Administrator' odwołany 26.02.03, 13:02 Gość portalu: rubikon napisał(a): > zoza, z całym szacunkiem , ale dosyć jasno sie wyraziłem . Chyba nie dosyć, skoro o to spytałam ;-) Można było to odczytać jako myślenie o losach mieszkańców RTBS....;-) - ale kto by się przejmował takimi szczegółami... Widać, że jesteś doskonale zorientowany w układach radomskich - "kto, z kim, za ile, itp." Nie wnikam i nie wypowiadam się na ten temat bo jest mi dość obcy. Jako mieszkance tego miasta zależy mi tylko na tym, żeby ekipa, która ma władzę - wykorzystywała ją właściwie i by tacy, jak ja - czuli się w Radomiu dobrze. Pozdrawiam, Zooza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajf Re: Prezes RTBS 'Administrator' odwołany IP: *.radom.leased.ids.pl 26.02.03, 11:00 Wiceprezydent Kutkowska przygotowała rektrusturyzację sieci w pełni profesjonalnie.Czytałem to opracowanie bardzo dokładnie .Lepiej nikt by tego nie zrobił.Obrzydliwe jest to że kiedy podejmuje się niepopularne decyzje to tchórze uciekają / Golka i Sternalski/, lub rżna głupa jak Wspólnota Samorządowa, a potem sam prezydent ulega naciskom i powoli się wycofuje.Za rok ta operacja będzie bardziej bolesna.A Kołdej kolega Banasiewicza nie zostanie skrzywdzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub. Re: Prezes RTBS 'Administrator' odwołany IP: 212.244.146.* 26.02.03, 13:19 Czy aby przypadkiem nie poplatały Ci się tematy ?To chyba nie ten temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ. Re: Prezes RTBS 'Administrator' odwołany IP: *.radom.pl 26.02.03, 21:42 Ale jesteście nafaszerowanie nienawiścią wobec P.Kołdeja. A moze odezwą się ci, którym pomógł PKołdej. A może zabierze głos b. Prezydent Radomia /póżniejszy Wojewoda Radomski/, mógłby wiele powiedzieć na temat LEWICY pracującej w Administratorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoteR Re: Prezes RTBS 'Administrator' odwołany IP: *.radom.pl 28.02.03, 02:33 Nareszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś