Dodaj do ulubionych

"Ustronie" - walka z nieuczciwymi lokatorami

IP: *.radnet.pl 12.09.06, 19:27
Na tablicach ogłoszeń zawisły oświadczenia, że każdy lokator który nie płaci
czynszu będzie podawany do Krajowego Rejestru Długów:
www.krd.pl
Chciało by się powiedzieć - wreszcie skończy się żerowanie na uczciwych
lokatorach.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja a RSM? IP: *.infoplus.com.pl 12.09.06, 19:31
      a jak wyglada sytuacja w spoldzielni RSM? naleze do niej i place uczciwie
      czynsz- a wiem,ze duzo ludzi tego nie robi i mowi o tym wprost,ze nie placi a
      itak bedzie mieszkac popniewaz takie mamy prawo... kiedys wisialy listy
      dluznikow- ludzie sie wstydzili wiec w miare mozliwosci regulowali dlugi...
      dlaczego zdjeto listy? i dlaczego podnosza nam czynsz zamiast skoncentrowac sie
      na dluznikach
      • Gość: ustry Re: a RSM? IP: *.tkdami.net 12.09.06, 22:17
        O prosze, od samego początku nowy zarzad podejmuje pewnie dla wielu nie
        popularne decyzje. A tyle tu na tym forum w prasie i w telewizji było gadania
        że nowy zarząd zły! Ciekaw jestem bardzo co o takiej koncepcji myślą uczciwi
        mieszkańcy którzy płacą czynsz?

Może niech się ktoś wypowie! bo moim zdaniem to cała ta afera na Ustroniu o tym
        że PiS przejął władze to była na siłe dęta przez dzienikarzy sprawa! (to
        zresztą zrozumiałe na kilka miesięcy przed wyborami)

• dommos Re: a RSM? 13.09.06, 08:03
        co do RSM-u to szlag mnie trafia na mysl, że od października będę płacił za
        wodę i ogrzewanie ryczałtem mimo że mam w mieszkaniu wodomierze! Ryczałt wynosi
        jakieś 80 zł od osoby razy 3 osoby to daje nam 240 zł! Nie chcę nic mówić o
        sąsiedzie z tróją dzieci:) Dziękujemy wam RSM, że robicie nas w jajo... no nie
        ma co nikt nie zuzyje wody za 240 zł więc nadwyżkę będzie można wykorzystać np.
        na podwyżki! Sorki że wtrącam RSM na wątku Ustronia ale nie moge sobie dać rady
        z tą niemocą.
        • Gość: gelo re IP: *.crowley.pl 13.09.06, 08:58
          bardzo dobry pomysł wreszcie skończy się żerowanie na uczciwych lokatorach w
          ogóle zaczyna wyglądac na to że ten niby tragiczny zarząd zaczyna działać
          oby tak dalej
          • Gość: Spółdzielca Do Dommosa w sprawie opłat za wodę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 09:41
            Jeśli tak jest jak piszesz, to rzeczywiście jest to skandal i świadczy o
            kmpletnym zidioceniu zarządu u rady nadzorczej RSM. Bo przecież po to
            instalowanoa wodomierze i wydano na nie kupę forsy, aby przy ich pomocy
            rozliczać zużycie wody. Być może powodem tego idiotycznego pomysłu było to, ze
            oba organy nie wiedzą, jak dać sobie radę z deficytem wody, ktory powstaje po
            odjeciu od wskazań wodomierza glównego sumy wskazań wodomierzy indywidualnych.
            Niektórzy spółdzielcy potrafią nieźle kombinować i RSM moze miec istotnie
            problem, ale to nie powod, aby przechodzić na tak wysokie oplaty ryczałtowe.
            Mozna sobie dać radę z tym problemem, ale trzeba wiedzieć jak a nie tylko
            kręcić młynki palcami za biurkiem i wychodzić z założenia, że za wszystko
            zapłacą i tak spółdzielcy.
            89 złotych od osoby to przy obecnych cenach wody i ścieków mniej wiecej 10 m.
            sześc. na osobę czyli stanowczo za dużo!
            A może RSM w ten sposob chce zdobyć gotówke od spółdzielcow bez żadnego
            oprocentownia, bo ma deficyt na innej działalności? Bo z reguly nadplat nie
            zwraca sie do reki, księguje na poczet przyszłych opłat i w ten sposób miec
            kase na bieżące potrzeby. Warto to sprawdzić, ale czy wasza RN będzie tego
            chciala?
            • dommos Re: Do Dommosa w sprawie opłat za wodę! 13.09.06, 15:08
              Zgadzam się z toba Spółdzielco w 200%. spółdzielnia tłumaczy to tym ze w moim
              bloku nie wszyscy mają wodomierze... no dziwne tłumaczenie bo ci którzy nie
              mają wodomierzy maja płacić ryczałtem i płacą, a jeśli jest deficyt to albo
              podnosimy rycczałt zachęcając ludzi do założenia wodomierzy albo w najgorszym
              wypadku obciążamy różnica pomiedzy sumą wodomierzy zainstalowanych w lokalu a
              wodomierzem głównym wszystkich lokatorów. Długo by o tym pisać, ale wniosek
              nasuwa mi się jeden - mimo że nienawidze Pisu to chciałbym żeby weszli do mojej
              spółdzielni i zrobili taką zawieruche jak na ustroniu! Gorzej już nie będzie!
              Mam cholera płacić ponad 550 zł za mieszkanie w bloku? NIGDY. Osobiscie jestem
              przeciwnikiem spółdzielni - powinny zostać powydzielane wspólnoty które byłyby
              same odpowiedzialne za swoje nieruchomości, a tak mamy chory układ w którym
              władze wybierane przez członków spółdzieni podejmują niekorzystne dla nich
              decyzje! Oj bardzo niekorzystne!
              • bhjs Re: Do Dommosa w sprawie opłat za wodę! 13.09.06, 16:29
                tylko wspólnoty mieszkaniowe zapewnią Wam rzeczywiste koszty .
                prawo spółdzielcze dopuszcza tworzenie wspólnot , namawiam na to.
              • Gość: jairka Re: Do Dommosa w sprawie opłat za wodę! IP: 82.139.32.* 13.09.06, 18:22
                Ludzie dajcie spokój z tym PIS-em w wątkach dotyczących Ustronia. Członkowie
                tego, tymczasowego Zarzadu Ustronia będą rządzić spółdzielnią do
                rozstrzygnięcia konkursu na prezesa i członków zarządu. Trzeba się zastanowić,
                czy nie można by było wynająć ich do RSM-u.
        • Gość: ??? Re: a RSM? IP: *.infoplus.com.pl 13.09.06, 11:17
          JAK TO??? MAMY LICZNIK I MAM PLACIC ABONAMENT??? O CO CHODZI ??? CO WYMYSLILA
          ZNOWU RSM??? PROSZE MI TO WYJASNIC... TO CHYBA SA KPINY
          • dommos Re: a RSM? 13.09.06, 15:12
            Gościu ??? RSM chce rozliczac ryczałtem tych ludzi którzy mieszkają w bloku w
            którym nie wszyscy maja wodomierz... tak więc wystarczy że mieszkasz w wieżowcu
            a jeden lokator nie ma wodomierza - i już swój wodomierz możesz sobie wsadzić
            nie powiem gdzie bo to brzydkie:) Jeśli w twoim bloku wszyscy maja wodomierze
            to nie masz się czym martwić, ale jesli nie to pomnóż liczbę osób
            zamieszkujących w twoim mieszkaniu razy 80 czy 89 złoty i dowiesz się ile ci
            miesięcznie ukradnie twoja kochana spółdzielnia! ups przepraszam "kochana"
            spółdzielnia:)
            To jest chyba jeden z punktów tego słynnego programu naprawczego RSM
            • Gość: gelo Re: a RSM? IP: *.crowley.pl 13.09.06, 16:07
              zmieńcie sobie władze na Ustroniu się udało to i wam się uda
              dość okradania oczywiście jeżeli przestało już wam to odpowiadać
              tylko liczcie się z tym że jak zmienicie władzę zaatakuje was platforma
              obywatelska no chyba że jej członkowie lub ich rodziny nie prowadzą tam,
              żadnych interesów ;)
              • Gość: ? Re: a RSM? IP: *.infoplus.com.pl 13.09.06, 16:23
                czy oni juz to postanowili? chyba nie moge tak zrobic????? co wy piszecie?
                jestescie pewni,ze RSM ma takie plany i od pazdziernika wprowadza je w
                zycie?????
                • Gość: olo Re: a RSM? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.09.06, 16:29
                  a jak na lewo i z przekrętami sprzedawali mieszkania to dobrze ! precz z
                  socjalizmem !!!
                  • Gość: xxx Re: a RSM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 18:26
                    jak nie placa to na zbity pysk wypie.......rdolic i tyle
                    • Gość: Spółdzielca A zarząd i rada nadzorcza RSM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:49
                      Xxx, nie licz na to, że zafrząd i rada nadzorcza będa skutecznie walczyć z
                      dłużnikami, bo oni wolą udawać, że coś robią i nie nabijać sobie głowy
                      problemami. Zmartwienia nie mają, bo i tak za wszystko zaplaca co spółdzielcy,
                      ktorzy jescze płacą ( i płaczą). Walka z dłużnikami jest rzeczywiście bardzo
                      trudna przy obowiązującym obecnie prawie i jest wiele innych zajęć dla
                      pracowników spółdzielni, z których coś można zyskać niż użerać się z dłużnikami.

Nowy system rozliczeń i idiotyczny i skandaliczny ale potwiedza tylko to, co
                      napisałem wyżej. A xxx radze skrzyknąc się z sasiadami i wypie..olić zarząd a
                      przede wszystkim rade, która go bardzo kiepsko pilnuje i do tego zatwierdza
                      kretyńskie rozliczenia. Już tylko tym dala dowód, że jej obecni członkowie
                      powionni pójśc na zielona trawke a nie brac się za kontrole i nadzor nad takim
                      organizmem jak spółdzielnia mieszkaniowea. Albo są kompletnymi ignorantami albo
                      zostali dawno kupieni przez zarząd.
    • Gość: mieszkaniec Re: "Ustronie" - walka z nieuczciwymi lokatorami IP: 82.139.34.* 14.09.06, 08:26
      witam a ja walcze z nieudacznikami pracującymi w spóldzielni którzy tam nie
      powinni pracowac , pijący alkohol w czasie pracy , nieuprzeimi , wólgarni, jak
      boniecka ,grunwald, pyzara,okoń, misiura, z kasy wojcie itp szymco
      • Gość: Spółdzielca Re: "Ustronie" - walka z nieuczciwymi lokatorami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 13:55
        Mieszkańcu, jesli bedziesz walczył sam z nieudacznikami w spółdzielni, to nic
        nie zwojujesz. Zaangażuj do tego sąsiadów i dopiero wtedy moze Ci się uda! Ci
        niby nieudacznicy to jednak krętacze dużej klasy skoro przez tyle lat bezkarnie
        mogą działać.
        • Gość: ?????? Re: "Ustronie" - walka z nieuczciwymi lokatorami IP: *.radom.net 14.09.06, 14:35
          Do Spółdzielcy - Andrzeju, to Ty?
          • Gość: Spółdzielca ??????, z przykrością muszę rozczarować! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:20
            Niestety, to nie ja! Nawet na drugie nie mam Andrzej.
            Ale co ma imię Andrzej do spraw spółdzielnianych - jestem ciekaw?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka