erin 17.09.06, 18:32 No i niechlubna sprawa Domu dziecka w Kozienicach :( www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2127&Itemid=48 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada_zie Re: Dom Dziecka 27.09.06, 11:55 nie dobrnełam do końca - sama mam 3-letnie dziecko i udusiłabym te baby gołymi rękami... Odpowiedz Link Zgłoś
ada_zie Re: Dom Dziecka 27.09.06, 11:55 jak możńa zgotować taki los dzieciom??!! Odpowiedz Link Zgłoś
maczeta10 Re: Dom Dziecka 21.10.06, 21:55 Niestety cały artykół krzywdzi personel tego osirodka, Niewiele a w zasadzie nic nie jest prawdą z tego co napisano szeroko napisane jest na ten temat na torum kozienice.dt.pl można poczytać są i wypowiedzi ludzi tam pracujących :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erin Re: Dom Dziecka 31.01.07, 20:39 Masz racje maczeta, wypowiadaja sie tam pracownicy Pandy. Warto przeczytac ich wypowiedzi by dokładnie zrozumieć co to za ludzie "Zabije Cie Pomarańska!!! Napluje ci w twarz jak sie pokarzesz w pray po tym twoim zwolnieniu nieplatnym hehe........mam nadzieje ze na tym zwolnieniu sie leczysz u psychiatry!!!" i dalej "ty kurwa teraso pomaranska jebana jak nie skonczysz obrabiac dupu mojej bliskiej osobie to cie napierdole i zobaczysz a tyres to bedziesz chodzisc p sadach i sie ze wszyskich klamst spowiadac!!!!szmato to ze masz cala rodzinke w śadach to nie znaczy ze wszystko ci wolno pokaz sie w pracy teraz to ci z liscia dam zobaczysz!!!!!!Czekam na ciebie!!!i sie w sadzie zobaczymy[niebedziesz oczerniac Donaty]" To doskonale obrazuje jacy pracuja tam ludzie. To musiało być piekło :( Odpowiedz Link Zgłoś
maczeta10 Re: Dom Dziecka 05.02.07, 17:54 Ja nadal uważam że to o niczym nie świadczy, wiadomo jak się zachowują ludzie jak są pomawiani pomyśl ktoś cię oczernia co możesz zrobić a no nic właśnie możesz tylko czekać każdy reaguje nerwowo w takiej sytuacji ! W żadnym wypadku nie bronie tu żadnej ze stron jednak próbuje postawić się po każdej ze stron i obiektywnie ocenić co się tam faktycznie wydarzyło a tego nie wiem do tej pory mam tylko zdanie jednych przeciw drugim a to za mało... Odpowiedz Link Zgłoś
fortruth Re: Dom Dziecka 06.02.07, 09:06 erin napisała: > Masz racje maczeta, wypowiadaja sie tam pracownicy Pandy. Warto przeczytac ich > wypowiedzi by dokładnie zrozumieć co to za ludzie > > A jeśli to marna prowokacja zwolenników tej niedowartościowanej pani?. Nie pomyślałes o tym?. Prokuratura nie widzi, z tego co wiem nawet poszlaki do wstrzynania śledztwa,- przekupiona?. I sąd też przekupiony? Rzuciłeś wątek, i odświerzasz, bezinteresownie? Nie zarzucam Ci nic, ale jakieś to dziwne. Kto zdrowy na umyśle pisze takie rzeczy jak cytujesz publicznie w obronie innej osoby. Chyba, że chce ją pogrązyć. Weź sie zastaanów, albo zmień taktykę. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
erin Re: Dom Dziecka 06.02.07, 12:01 "Kto zdrowy na umyśle pisze takie rzeczy jak cytujesz publicznie w obronie innej osoby." Dla mnie akurat nieakceptowalny jest poziom obrońców Donaty. Sami o sobie wydaja świadectwo. Po przeczytaniu tych wypowiedzi, zapewnienie pracowników PAndy o ich wspaniałomyślności, poświęceniu i życzliwości brzmią jak kpina. Takiego zachowania nie usprawiedliwia żadna sytuacja, trudna sytuacja pozwala raczej poznać prawdziwą naturę tych ludzi; wulgarną i pełną nienawiści. To charakterystyczne, że nawet tutaj fortruth nie potrafi bronić jej inaczej niż poprzez obelgi pod adresem tych, którzy mają inne zdanie. Nie trzeba niczego więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
fortruth Re: Dom Dziecka 06.02.07, 13:31 > To charakterystyczne, że nawet tutaj fortruth nie potrafi bronić jej inaczej ni > ż > poprzez obelgi pod adresem tych, którzy mają inne zdanie. > Nie trzeba niczego więcej... Pytając , kto zdrowy na umyśle miałem na myśli tych co te obelgi wypisywali na forum , nie Ciebie. Czytanie ze zrozumieniem, niby łatwe, ale nie dla każdego. Nie bronie żadnej ze stron, nie lubię tylko ślepej nienawiści i wydawania wroków na opodstawie odczuć czy domysłów. A tak wogóle to znasz powiazania pani redaktor i reszty z obozu przeciw Donacie S. Jej szczególnie nie chciał bym bronić, bo kiedyś znałem i jakoś nie przepadam za ną, ale to moje osobiste odczucia. Bo ze są dwa obozy , a tylko jeden ma w swoich szeregasz pania redaktor , to zakładam ,że wiesz. Szkoda mi ty lko Pandy i innych pracowników , skazanych bez wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
erin Re: Dom Dziecka 06.02.07, 14:43 Wybacz ale twoja wypowiedz była sformułowania nie po polsku bo bynajmniej co innego z niej wynikało Twierdzisz zatem, ze pani Pomarańska sama siebie obraża, sama sobie grozi po to by zrzucić winę na Donate?! TO już chyba jakaś obsesja. Prokuratura nie widzi poszlak do wszczęcia śledztwa w sprawie czego? I z którą to redaktorką miała być powiązana? Z Przekroju pisały dwie, obie doszły do identycznych wniosków Odpowiedz Link Zgłoś
fortruth Re: Dom Dziecka 06.02.07, 17:08 erin napisała: > Wybacz ale twoja wypowiedz była sformułowania nie po polsku bo bynajmniej co > innego z niej wynikało Zabrakło przecinka, który nie pozostawił by wątpliwości, niemniej odwrotnie to odcztać chyba tego się nie da. No chyba, że sie chce... > Twierdzisz zatem, ze pani Pomarańska sama siebie obraża, sama sobie grozi po to > by zrzucić winę na Donate?! > TO już chyba jakaś obsesja. Napisąłem pani Pomarańska czy zwolennicy ?. Dalej musisz pracowac nad czytaniem ze zrozumieniem. > Prokuratura nie widzi poszlak do wszczęcia śledztwa w sprawie czego? No właśnie. takie przestępstwa scigane są z urzędu. > I z którą to redaktorką miała być powiązana? > Z Przekroju pisały dwie, obie doszły do identycznych wniosków i tu widzisz nie powinienem się odzywac , bo nie śledze tematu i nie wiedziałem nic o drugiej redaktorce. Swoją droga, gdyby była szansa na udane dziennikarskie śledztwo to trochę poważniejsze media niz upadający przekroj bo ten temat podjeły , nie uwzasz? I nie był by to Fakt czy Super Express. Tak wogóle to odpuszczam, nie jestem za żadną ze stron w konflkcie i jedynie skazywnie bez wyroku razi. A Ty widze jesteś mocno zaangażowana w ten temat. Ponad rok na forum i tylko ten temat i jakiś wątek na jednym nieznanym forum. Gdybym miał podjać polemikę to chyba chciał bym się dowiedzieć , kim Ty jesteś w sprawie. Jakieś drobne postwił bym na córkę pani P. Nie wiem jak jest, ale od tego bym zaczął. Prawo nie jest takie niesprawiedliwe, polcja taka bezradna. Wierzę w wyjaśnienie sprawy, ale nie przez ujadających dziennikarzy. I ludzi z zaburzeniami psychicznymi. To też sobie wymyśliłem? Bo to wiem akurat na pewno, chociaż nie chciał bym tego udawadniac przed sądem. Wiesz o czym mówie, prawda? Pozdrawiam Gdyby jednak moje przypuszczenia co do osobistego zainteresowania nie sprawdziły się to moze spróbujmy razem poczekac na działania policji, sądu i prawomocne wyroki. Chyba tak to powinno wyglądac. Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
erin Re: Dom Dziecka 06.02.07, 17:47 "No właśnie. takie przestępstwa scigane są z urzędu." Wyjasnij mi zatem jakie przestępstwo?! Czytając komentarze na tym forum zwróciłam uwagę też na inną rzecz, ten kto występował przeciwko pracownikom Pandy posądzany był automatycznie o to, że jest córką pani Pomarańskiej. Czy naprawdę nie wydaje ci się to jakąś obsesją. Wszedzie widzisz zwolenników pani Pomarańskiej, w dziennikarce, która pisała o Pandzie, we mnie a nawet w wypowiedziach ją obrażających. Dla mnie to jakiś absurd O sytuację Przekroju się nie martw, jak donoszą serwisy zajmujące sie mediami "W październiku 2006 sporo zyskał Newsweek i Przekrój. Największy spadek zanotował Wprost." Fakt i SE nazywasz poważniejszymi mediami? NO to już chyba żart. Ale jesli tak "poważne" media ci imponują to o sprawie pisała Chwila dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
erin Re: Dom Dziecka 21.02.07, 16:50 przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2723&Itemid=48 Odpowiedz Link Zgłoś