Gość: G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 21:20 ma Pan racje ...rozdawnictwo i jezcze raz rozdawnictwo :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sympatyk_pis Ryszard Wiosna i priorytety LPR 03.10.06, 21:36 Panie Wiosna, nie znam Pana osobiście, ale słyszałem, że jest pan poczciwym facetem. Czy nie widzi Pan, że Pana start tylko osłabia pozycję kandydata z prawicy? Dla dobra tego Miasta i jego przyszłości, mając poczucie odpowiedzialności ostatni raz apeluję do Pana: PROSZĘ ZREZYGNOWAĆ NA RZECZ KANDYDATA PiS!!! W przypadku, jeżeli Pan nie zrezygnuje, bierze Pan na siebie bardzo dużą odpowiedzialność o przyszłość tego Miasta! Nie chciałbym, żeby był Pan oskarżany później przez różne środowiska o rozbicie prawej strony i przyczynienie się do ponownego objęcia rządów przez czerwone bydło. Nie chciałbym, żeby później znikł Pan ze sceny politycznej tak jak inna osoba, Jan Łopuszański, który obrażając się na Jana Rejczaka doprowadził do rozłamu i dzięki temu pomógł w zwycięstwie generałowi milicji. A teraz gdzie on jest? NIE MA i mam nadzieję, że długo już nie bedzie bo głównym winowajcą rządów Marcinkowskiego jest Jan Łopuszański!!! Proszę o tym pomyśleć i PAMIĘTAĆ!!! ________________________________________________________________________________ ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 30 - NAJLEPSZYM KANDYDATEM NA PREZYDENTA RADOMIA! NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR 03.10.06, 21:47 sympatyk_pis napisał: > czerwone bydło. chcesz promowac w Radomiu nową jakoś rządów - nie obrażaj ludzi. obojętnie kim są. Pan Wiosna tego nie czyni. podpisał manifest pozytywnej kampanii i sie go trzyma. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
heniek_z_lasu Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR 03.10.06, 21:53 I niech Pan pamięta, że nie ma nic za darmo (mam na myśli przejazdy autobusowe dla rodzin). Żeby jednym dać, innym trzeba zabrać, a ja się nie zgadzam na zabieranie mi, po to żeby dawać innym. Jak zechcę to sam im dam. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR 03.10.06, 22:16 Nie obrażam niokogo personalnie! Nazywam INSTYTUCJĘ, która dla mnie jest zbrodniczą organizacją a większość jej członków powinno siedzieć w więzieniach! Twój ojciec ze względu na Twoją orientację (polityczną, żeby było jasne) i Ty sam nie byliście bici, torturowani, nie odbierano Wam żadnych dóbr, nie byliście szykanowani, tylko w spokoju lewicowej miłości dorabialiście się na robolach nie będących w PZPR. To tyle i aż tyle. Cięzko jednak jest to zrozumieć przez kogoś, kogo socjalizm hołubił i kosztem innych duuuużo dawał. ________________________________________________________________________________ ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 30- MOIM (NAJLEPSZYM) KANDYDATEM NA PREZYDENTA RADOMIA! NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR 04.10.06, 00:12 > Cięzko jednak jest to > zrozumieć przez kogoś, kogo socjalizm hołubił i kosztem innych duuuużo dawał. No faktycznie, bo przeciez kapitalizm polega na zupelnie czym innym. W tym przypadku sie nie daje, tylko na bezczelnego wyzyskuje:) Kapitalista nigdy nie zrozumie socjalisty. Nie zmienia to faktu, ze zbrodniczej organizacji (sukienkowej, batmaniarsko-pingwiniarskiej) po drugiej stronie barykady nie nazywam "czarnym ścierwem". A moze powinienem zaczac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 20:26 Taaaaa A ja dam 10 tys.i darmowe przejazdy dla wszystkich ...tylko mnie wybierzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: 82.139.57.* 03.10.06, 23:43 Po ośmiu latach rządów lewicowych Radom znajduje się w trudnej sytuacji społeczno-gospodarczej, mieszkańcy żyją w biedzie - bezrobocie jest na poziomie 30 tysięcy osób, a co trzecia rodzina ma jednego bezrobotnego, rzady Prezydenta A. Włodarczyka - sekretarza PZPR, spowodowały wzrost bezrobocia o 10 tysięcy osób, a rządzy Prezydenta Z.Marcinkowskiego - funkcjonariusza MO w PRL utrwaliły bezrobocie i przyniosły wzrost zadłużenia Miasta do 100 mln złotych.W nadchodzących wyborach do samorządu "WSPÓLNOTA SAMORZĄDOWA" apeluje do wszystkich sił prawicowych o wystawienie wspólnego kandydata na PREZYDENTA RADOMIA i kandydatur na RADNYCH RADY MIEJSKIEJ. Prawicowy program wyborczy dla Radomia, spójny z programem budowy IV RP realizowany przez PREZYDENTA LECHA KACZYŃSKIEGO i RZĄD , doprowadzi do poprawy życia mieszkańców, zmniejszenia bezrobocia i rozwoju społeczno-gospodarczego naszego miasta. W tej sytuacji 'WSPÓLNOTA SAMORZĄDOWA' wzywa wszystkich mieszkańców Radomia do uczestnictwa w wyborach samorządowych i głosowania na wspólną listę prawicową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tramp Re: zmień płytę tumanie IP: *.tkdami.net 04.10.06, 07:17 Tylko na to cię stać czerwony frajerzyno?Boicie się?I słusznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rwiosna Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: *.00c.radom.pilicka.pl 04.10.06, 08:41 dla G: - absolutnie jestem przeciwko rozdawnictwu (jak przeciw każdemu tzw. socjalizmowi), jeśli ktoś rozdaje, niech to robi ze swojego; proszę jednak pamiętać, kto podekmuje decyzje; sympatyk_pis: - też niewyobrażam sobie, by nie doszło do ustaleń w sprawie wspólnych kandydatów na prezydentów w mieście - przecież koalicjanci są zblokowani; ponieważ trochę się "obijałem" około polityki - nie chciałbym mieć łatki "rozbijacza tzw. prawicy", chyba jasne? heniek_z_lasu: nie ja będę dawał, nie ja będę zabierał - ale swoją drogą, dlaczego darmowe przejazdy mają mieć radni i posłowie, a nie dzieci z ubogich rodzin? co do wilda - czy tzw. prawica już w Radomiu nie rządziła? - kto wporwadził reformę admnistr. kraju, która sprowadziła takie miasta jak Radom do podrzędnej roli? kto "prywatyzował" i wprowadził "wolny handel"? Prawica proszę Pana, to nie tylko i wyłącznie antykomunizm, ale: stosunek do religii (etyka), do własności i do tradycji (rodzina); Pozdrawiam i do znudzenia powtarzam: tylko silny prezydent z dużym, jak największym zapleczem poprawi klimat w Radomiu - jest jeszcze czas na rozmowy; Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR 04.10.06, 09:04 To jest rzeczowa i merytoryczna dyskusja! Aż chciałoby się tak z każdym, TYLKO NA ARGUMENTY, które poparte mocnymi dowodami dotrą do coniektórych móżdżków. Dziękuję Panu za głos rozsądku!!! ________________________________________________________________________________ ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 30 - NAJLEPSZYM KANDYDATEM NA PREZYDENTA RADOMIA! NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: móżdżek coniektóry Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:16 ty sympatyk! A miałeś podobno nie obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewsky Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: *.tkdami.net 04.10.06, 09:23 Koniec z hasłami :już miała być Bomba w Sejmie a teraz Wiosna w radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
komnen Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR 04.10.06, 09:50 a sympatyk_pisu nie obraża nikogo, tylko mówi rzeczowo o rozwoju rolnictwa w Polsce informacje na temat hodowli czerwonego bydła w naszym kraju (wraz ze stosownymi fotografiami) znajdziecie Państwo tu: www.skh.horsesport.pl/index.php?str=pc "jesień wasza, wiosna nasza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: 193.111.145.* 04.10.06, 16:00 a ja bym tak obowiązkowe leczenie psychiatryczne zapewnił wszystkim pokroju tego pana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pleban Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: *.tkdami.net 04.10.06, 16:16 Panie Wiosna wszystko OK ale wg. Ordynacji Wyborczej blokowanie nie będzie możliwe przed I turą prezydencką! Tak więc podzielam obawy sympatyka bo przypomnę jak było w poprzednich wyborach. Włodarczyk miał ponad 14.000 głosów, Marcinkowski 11.300, Jan Rejczak 6.900 oraz kandydat Łopuszańskiego, Wojcieszek, którego elektorat jest identyczny jak Pana Rejczaka, 5.700. Tak więc gdyby nie Łopuszański Jan Rejczak zebrałby blisko 13.000 głosów i w II turze z pewnością wygrałby z tą marionetką. Boję się, żeby teraz nie było podobnie kiedy Kosztowniak zbierze kilkaset głosów mniej (właśnie te, które Pan zbierze) i w II turze ponownie radomianie będą mieli wybór między dżumą a cholerą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ender Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: *.radom.pl 04.10.06, 16:30 Widzę, że dyskusja toczy się praktycznie między chorym na schizofrenie nudziarzem, który podpisuje się jako sympatyk pis a SFRUSTROWANYMI i żałosnymi ludźmi, którzy próbują się przekonywać nawzajem o wyższości jakiś gnojków cała ta wasza polityka panowie to stek bzdur podlany nieświeżym sosem przyszłych stołków Radom to miasto, które potrzebuje wstrząsu to miasto gdzie wszyscy, co mają troszeczkę w głowie uciekają z niego zostali tylko żałośni gnojki i niedojdy lub starzy i schorowani ludzie. I tak naprawdę żal mi was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V1 Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: *.tkdami.net 04.10.06, 16:32 Czerwony śmieciu to jest zbyt wysoki poziom jak na twój poziom intelektualny. Wypalaj stąd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ender Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: *.radom.pl 05.10.06, 06:36 a ciebie mały zasrańcu podpisujący się jako V 1 SYMPATYK PIS I CO TAM JESZCZE ŻAL MI SZCZEGÓLNIE Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk_pis Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR 05.10.06, 20:24 Bardzo cię proszę żebyś nie mieszał mnie z postami nie pisanymi przeze mnie! To, że ktoś podłapał moje zwroty nie znaczy, że piszę to ja! Wiem, że nawet wśród czerwonych są ludzie porządni (myślać inaczej poprostu bym skłamał) i to właśnie na ich jasność umysłu liczę najbardziej!!! ________________________________________________________________________________ ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 30 - NAJLEPSZYM KANDYDATEM NA PREZYDENTA RADOMIA! NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grand Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 17:30 Panie Wiosna popieram apel sympatyka_pis Póki czas bo później cała odpowiedzialność spadnie na pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luizyd Kiełbaska wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 18:17 Chyba z własnej kieszeni będzie wypłacał to becikowe. Szpitale radomskie zadłużone a Wiosna i Wierzejski będą po 5 tys. z kasy miasta wypłacali. Kasa już dawno rozkradziona. A Wierzejski niech coś zacznie robić dla społeczeństwa a nie lewituje w sejmie. Nawiasem mówiąc ludzie szpitale nam upadają, lekarze i pielęgniarki wyjeżdzają, u kogo się leczyć u znachorów! Kto będzie się nami opiekował? Szpitalne sprzątaczki lub pielęgniarze z robót interwencyjnych Urzędu Pracy. A jak zostanie zamknięty jeden szpital w Radomiu to pacjęci będą leżeć na korytarzach - zgrozo! 21wiek!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedronka Precz z faszyzmem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 10:37 Bardzo się dziwię, że p. Wiosna dał się wkręcić w klimaty faszystowskie. Starsi Radomianie pamiętają jeszcze restrykcje, a trauma jaką przeszli bedzie im towarzyszyla do końca życia. W reprezentowanej przez Pana LPR na poczesnych stanowiskach są neofaszyści w rodzaju Wierzejskiego i Farfala. Radosna twórczośc p. Giertycha tworzy getta dla młodzieży. Czym kończy się wychowywanie młodzieży przez LPR wszyscy wiemy. Młodzież Wszechpolska atakowała bezbronne kobiety we Władysławowie, kiedy przypłynął Langenort, tłuki butelki o słupki portowe i z tymi ostrymi szli na kobiety krzycząc, cyt: "my was ku.. zajebiemy" Podobne popisy MW daje podczas innych manifestacji wolnościowych. Sama jestem ofiarą bo umieścili mnie na liście "Krew i Honor" do unicestwienia. Ponoszę karę za to, że poparłam marsz równości w Poznaniu. Wstyd Panie Wiosna! Będziemy po Was sprzątać przez lata, my - prawdziwi patrioci, którzy rozumiemy czym różni się nowoczesny, otwarty tolerancyjny patriotyzm od ciasnego, zakompleksionego, ksenofobicznego nacjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbi Re: Precz z faszyzmem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 14:11 Nie myl prostytutko PATRIOTÓW od faszystów! Ty może pracować po całym świecie, dla nich domem jest OJCZYZNA-POLSKA! Odpowiedz Link Zgłoś
komnen Re: Precz z faszyzmem! 05.10.06, 14:47 od...cie się do faszystów , weźcie się za nazistów Odpowiedz Link Zgłoś
redoxygene Re: Precz z faszyzmem! 05.10.06, 17:53 > od...cie się do faszystów , weźcie się za nazistów Faszyzm - doktryna polityczna powstała w okresie międzywojennym we Włoszech, sprzeciwiająca się demokracji parlamentarnej, głosząca kult państwa (statolatrię, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu Podstawowe cechy i założenia faszyzmu -Nacjonalizm, w skrajnych przypadkach szowinizm bądź rasizm - trzeba jednak pamiętać, że w faszyzmie włoskim nie rozumiano narodu etnicznie, a elementy rasistowskie pojawiły się w nim późno pod naciskiem niemieckim i nie były jego organiczną częścią. -Autokratyzm w stylu wodzowskim -Militaryzm -Walka z odmiennymi ideologiami (np. demokracja, komunizm) -Pełna kontrola partii rządzącej nad dużą częścią aspektów życia społecznego i gospodarczego. -Gospodarczy etatyzm oraz korporacjonizm. Narodowy socjalizm, zwany również nazizmem i hitleryzmem – totalitarna ideologia NSDAP będąca niemiecką wersją faszyzmu obowiązującą w Niemczech w czasie sprawowania władzy przez tę partię 1933-1945. Dlaczego zatem odpie..ć sie od faszyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedronka Re: Precz z faszyzmem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:51 Post powyżej był do tego idioty, co chciałby być Norbi. Odpowiedz Link Zgłoś
komnen Re: Precz z faszyzmem! 06.10.06, 11:46 mylisz się redoxygene cytując notkę z jakiejś encyklopedii pamiętaj syntetyczne i zdawkowe ujęcie jakiegoś pojęcia nie daje wiedzy o istocie problemu na haśle faszyzm i jego odbiorze zaciążyło przyjęcie niektórych - nazwijmy to "rytów" - przez Niemcy i Hitlera , a co z Hiszpanią , Portugalią i innymi państwami tyle faszyzmów ile nacji a poza tym komuniści używali tego słowa jako "wytrycha" uniwerslanego na określenie wszelkich wrogów stąd byli "faszyści spod znaku Andersa i AK" zwróc uwagę jak myli się to Biedronce jęsli ktoś nie zgadza się np. z poglądami poprawnymi politycznie, je mięso , nie zgadza się np. na małżeństwa homoseksualistów i adopcje przez nie dzieci, nie czyta GW, to musi być faszystą bzdura Giertych czy Wszechpolacy to najwyżej blade cienie odnawiające częśc ideologii endeckiej sprzed wojny, ot taki głupi skasenik polityczny cóż Dmowski i jego myśli też się starzeją i to by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedronka Re: Precz z faszyzmem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 21:44 Nic mi się nie myli. Zarówno Wierzejski jak i Farfal redagowali i pisali do pism nazistowskich, nawoływali do szerzenia nienawiści. Pośrednim efektem ich dzialalności były napady na ludzi, pozbawianie ich zdrowia i życia. Zajrzyj na stronkę "Krew i Honor" to zobaczysz czy to jest tylko niepoprawność polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedronka Re: Precz z faszyzmem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 18:49 Tylko na tyle Cię stać? Zabrakło argumentów? Myślenie nie boli, ale to oczywiście przekracza Twoje IQ. Swoją wypowiedzią potwierdzileś tylko to, co napisałam powyżej. Teraz już nikt nie ma wątpliwości, co do meritum. "Uderz w stół, a nożyce się odezwą". Nawet taka prostytutka jak ja nie chciałaby dyskutować z takim skurw....... jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Precz z faszyzmem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:47 Dzięki takim jak ty, słowo PATRIOTA nabiera nowego znaczenia: skończonego chama i nieudacznika, niezdatnego do pracy tak tu, jak i za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedronka Re: Precz z faszyzmem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 22:09 Yoda nie wiem do kogo to piszesz, sprecyzuj. Bo jeżeli chodzi o mnie to ja pracuję w administracji centralnej i jestem pracowniczką mianowaną, a to znaczy, że przechodzę regularne weryfikacje i ciągle awansuję. Weryfikacji dokonują specjaliści, a nie amatorzy. Poza tym napisz koniecznie co dla Ciebie znaczy słowo PATRIOTA i o co chodzi z tą praca za granicą. Ja wiem, że Radom nalezy do regionow szczegolnie zagrożonych bezrobociem strukturalnym, ale żeby az tak się niektorym osobom od tego w głowach mieszało? Odpowiedz Link Zgłoś
komnen Re: Precz z faszyzmem! 07.10.06, 13:12 no i właśnie o to mi chodziło - nazizm i faszyzm mają wspólne elementy ,ale niekoniecznie oznaczają to samo jeśli ktoś do dziś wielbi Hitlera , to jest takim samym idiotą jak jego fuhrer równie idiotyczne jest natomiast nazywanie każdej ideologii prawicowej faszyzmem jeśli ktoś nie lubi homoseksualistów i lewicowców to też niekoniecznie musi być od razu faszystą to taki wytrych słowny używany przez SLDowskie ciotki-idiotki w rodzaju Senyszyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKR Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: *.tkdami.net 09.10.06, 16:44 KANDYDACI z PRL : GĘSIAK-Platforma Obywatelska---SD MARCINKOWSKI-Radomianie Razem--MO WŁODARCZYK -SLD--------------PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrbl Re: Ryszard Wiosna i priorytety LPR IP: 82.139.57.* 13.10.06, 07:05 Prez. MACINKOWSKI oddaje tereny pod hipermarket zagraniczny z POPARCIEM radnych GOLEBIOWSKIEGO , GUTA i SKWARCZYNSKIEGO /SAMOOBRONA Leppera i Lyżwińskiej/ oraz WEDZONKI,KORPETTY-ZYCH I NESKI /PLATFORMA OBYWATELSKA Tuska,Kopaczowej i GESIAKA/. Odpowiedz Link Zgłoś