Dodaj do ulubionych

Człowiek który przywraca człowieczeństwo

15.10.06, 09:21
Od jakiegoś czasu czytam forum i cieszę się że jest ktos taki jak Sławek -
nemne, ktory odwarzył się powiedzieć, to o czym wszyscy dokola wiedzieli.
Przecież dla nikogo nie bylo tajemnica że w tej gminie to prace i przywileje
ma tylko sitwa.
Dla nikogo, także nie jest tajemnicą, że każda inwestycja, to sami przecież
wiecie. Przecueż ten cały UKŁAD to odbywał się naszym kosztem i kosztem
naszych dzieci i wnucząt.
Cieszę się, że Sławek po prostu "poruszył kamień" i wywołał lawinę, która
poruszyła innych. Od tej lawiny nie ma już odwrotu. To forum jest tego
przykładem, że tego samego zdania co Slawek jest większość z nas i każdy z
nas mówi NIE. Odejście JNP i jego popleczników, to proces już nie do
zatrzymania. Sławek po prostu przywraca nam człowieczeństwo i wiarę, że
rzeczywiście tak nie musi być, a przyszłość jest w naszych rękach w dniu
12 listopada, kiedy będziemy wrzucali do urny kartkę z nazwiskiem
- Sławomir Gajewski to nasz kandydat na Wójta.
Obserwuj wątek
    • rouba Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 15.10.06, 10:35
      Masz rację kolego, że świadomośc ludzi jest coraz wieksza i jak sie z nimi
      rozmawia to zaczynaja już o tym otwarcie mowic. Może przypominają sobie slowa
      jakie nasz Wielki Rodak - Ojciec Sięty powiedział
      NIE LĘKAJCIE SIĘ.
      Też ważam,że to juz koniec "Imperium Zła" podobnie jak to bylo na
      filmie "Gwiezdne wojny". Ale dopóki się to jeszcze ostatecznie nie stanie to
      nawet na tytm forum czasami odzwaja się czlonkowie tego "Imperium". Wtedy
      to "Imperium kontratakuje".Myśle jednak że tej "lawiny" to juz nie
      powstrzymajĄ. Pozdro.
      • bucaro Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 16.10.06, 09:41
        Cze. Ojciec Święty powiedział także "Niech zstąpi duch twój i odnowi oblicze
        ziemiemi, tej ziemi". Mam nadzieję i w to gorąco wierzę, że po najbliższych
        wyborach zmienią się władze i również w "tej ziemi odrzywolskiej" też nastapią
        zmiany i zmieni się oblicze i podejście do człowieka.
        • p_obywatel Człowiek jak człowiek 16.10.06, 11:04
          Ludzie przestańmy gloryfikować Sławka G. Jest to człowiek jak każdy człowiek, i
          jak każdy człowiek nie jest święty. Jest zwykłym śmiertelnikiem... Wasza
          propaganda wygląda mi na ubóstwianiu Sławka G. podobnie jak armia rydzyka
          uwielbia swego senseja lub renata begger swojego przełożonego...

Popieram Sławka w walce o fotel, ale nie możemy popadać w skrajność i
          gloryfikować go ponad wszelkie siły bo możemy się zawieść, jak na każdym przy
          korycie. Sławek musi wygrać by coś zrobić w Odrzywole innego, aby dać szanse
          innej grupie ludzi coś działać. Takie są zasady demokracji, gdy jedni się nie
          sprawdzają(JNP i reszta) powinni przyjść inni, z nowym pomysłem, inną wizją
          rządzenia.

Pozdrowienia dla wszystkich normalnych, trzeźwo patrzących na świat
          • rambo129 Re: Człowiek jak człowiek 16.10.06, 11:36
            Witam. Nie zgadzam się z twoją opinią, że ubustwiamy Sławka po prostu chcemy aby wygrał wybory i wprowadzoł narmalność w naszum Urzędzie. Miał on odwagę przeciwstwić się JPN chociaż jego żona pracuje w szkole i jest zależna od JPN. Wybory te dają nam sznsę zmienić Wójta więć pójćmy wszyscy do wyborów oddając głos Sławkowi który jak mam nadzieję zmieni Odrzywół pomoże w bezroboci itp. Wiemy przecież, żę wszystkie instytucje o Odrzywole powiązane są więzami rodzinnymi jest naganne i chore inne osoby nie mogą pracować tam jak nie są rodziną i za Wójtem.
            • diazon Re: Człowiek jak człowiek 16.10.06, 11:50
              Zakladając ten temat mialem na mysli nie "gloryfikowanie" kogokolwiek, ale jako
              mieszkaniec "tej ziemi" chcę zmian. Zmian żeby wreszczie zakończył się marazm i
              rządy kliki. Pisząc o Sławku uważam, że być może zapoczątkowane zostaną jakieś
              pozytywne zmiany. Tak jak "P_obywatel" też go popieram w wyborach i mam
              nadzieję że coś on zmieni, bo to że obecny JNP się zmieni to ja nie wierzę i
              dlatego jjak ode mnie to nie dostanie szansy aby przez dalsze 4 lata to tak
              trwało. Uważam, że 16 lat jego "rządów" to i tak stanowczo za dużo.
              • alfa61 Re: Człowiek jak człowiek 16.10.06, 12:04
                ..jak wynika z wiekszości wpisów każdy prawie chce zmian w UG i na stanowisku
                wójta tylko trzeba jeszcze iść i zagłosować. hej!
    • axel-x Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 17.10.06, 13:51
      Sławek jak jestes taki cwany to powiedz czy to prawda ze sa ludzie w Odrzywole
      ktorzy maja twoja deklaracje o wstapienie do ORMO...? z twoim wlasnorecznym
      podpisem. Sam ja widzialem.....
      2. Podobno komornik przynosi do Gminy pieniadze konto dostales w wyroku za
      pomówienia wobec Wójta
      3. Czy to prawda ze blokowales remont drogi przez Odrzywół?
      4.hcialapic do Ormo powinien ubiegac o stanowisko Wójta...??
      odpowiedzcie sobie sami

Tobie chce jeszcze tylko powiedziec tyle: to jeszcze nie koniec mozesz czekac
      na nastepne newsy z toba zwiazane
    • axel-x Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 17.10.06, 13:54

witaj Slawek
      PS ta twoja deklaracja wkrotce zostanie tu umieszczona i kazdy bedzie mogl ja
      zobaczyc.... i nie tylko to....

• rambo129 Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 17.10.06, 14:14
        Witam widzę, żę bardzo boicie się nemne i wyborów jeżeli łapiecie się tak brudnych numerów a może ty axel i twoje ugrupowanie należało do ORMO lub podobnych instytucji tkich jak agent SB itp. Jak chcesz ja też umieszczę taką deklarację na wasze ugrupowanie.
      • nemne Odpowidż Slawka 17.10.06, 14:14
        Witaj <axel-x>
        Nie mam trochę czasu, to jednak znalazłem Twój post i dlatego:
        Skoro rzekomo masz taką moja deklarację i to z moim podpisem to ją okaż.
        Zapewne nie masz się czego bać i zamisat mnie tu czyms tam jeszcze anonimowo
        straszyć to napisz kim jesteś. Zapewne nie nazywasz się <axel-x> tylko .....
        tam jakoś.

Pozdrawiam - Sławek Gajewski (nemne)
        • nemne Re: Odpowiedż Slawka 17.10.06, 14:41
          Do <axel-x>
          Chcialbym Cię jeszcze uprzejmie poinformować, żebyś uważał na to co piszesz,
          ponieważ z jednej strony często używasz słowa "podobno" aby nastęnie kierować
          wobec mnie zarzuty. Dlatego jesli masz taka deklarację to albo ją okaż
          albo .... nie zawracaj mi d..... .
          To tylko moja informacja, bo za pomowienia to z kolei ja Ci się dobiorę do
          d...... To samo dotyczy Twojego pytania dotyczacego "podobno" drogi.
          Przy okazji to jak być może wiesz, jest to czas kampanii wyborczej i takie
          sprawy są załatwiane w Sądzie w trybie przyspieszonym.
          Ponadto być może że nie wiesz, to jednak znam procedurę aby "namierzyć"
          takiego "anonimowca", ktory pod nickiem czuje się bezpieczny.
          Pozdrawiam - Sławek Gajewski - (nemne)
          • nemne Uprzejma propozycja 17.10.06, 14:59
            Witam
            Dla Wsystkich, ktorzy szukają na mnie "haka" w zwiazku z wyborami mam taką
            propozycję:
            Jeśli macie takie 'haki", to napiszczie o tym na forum to podyskutujemy i
            udzielę Wam wszelkich informacji. Tak samo odpowiem na "hakowe" pytania.
            Tylko niech to będą KONKRETY, nie tak jak u <axel-x>, gdzie roi się od
            wyrazu "podobno" .... coś tam. Dlatego zanim coś tam zaczenieci mi "podobno
            przypisywać", to najpierw sprawdzcie , czy to jest prawda, żeby nie wyszlo
            jak "podobno z Talibami w Klewkach".
            Pozdrawiam - Sławek Gajewski (nemne)
            PS.
            Ja też slyszałem. ..... "Podobno w Poroninie żyje jeszcze baca, co przynosił
            Leninowi zsiadłe mleko na kaca".
    • buchaj69 Re: Swój głos oddam na Sławomira Gajewskiego 17.10.06, 18:14
      W dniu wyborów ja bede głosował na Sławomira Gajewskiego bo juz mnie krew
      zalewa jak ta cała klika JNP dorabia sie na nas. Mam nadzieje, ze to juz koniec
      ich rządów i wszystko sie zmieni.
      pozdrawiam
      • smerfetka554 Re: Swój głos oddam na Sławomira Gajewskiego 17.10.06, 19:03
        Ja również będę głosowała na Sławka wreszcie widzę solidarność w Odrzywole we wspólnej sprawie. Dość władzy pana Kmieciaka
        • natan99 Re: Swój głos oddam na Sławomira Gajewskiego 17.10.06, 20:52
          Witam wszystkich

hmmmm......to co napisał <axel-x> jest bardzo ciekawe. Bardzo prosze wiec
          <axela-x> o szybki kontakt, sam chciałbym zobaczyc ta deklaracje. Co do
          Sławka.....mysle, że w naszej Gminie nie ma miejsca dla takich ludzi jak on.
          Napewno na niego nie zagłosuje i bede bardzo zaskoczony gdy dostanie "az"
          połowe głosów jakie zostana oddane na Wójta. Zanim dlaej bedzie oczerniał Wójta
          niech lepiej pomysli jak wygrac z trzecia kandydatka i nie zajac ostatniego
          miejsca...
          • smerfetka554 Re: Swój głos oddam na Sławomira Gajewskiego 17.10.06, 21:26
            Słuchaj natan99 ty musisz być od JPN gdyż bronisz go powiec co masz do Nemne jak wygra to pewnie pogoni ci kota. To narka.
            • zikowomen Re: Swój głos oddam na Sławomira Gajewskiego 17.10.06, 21:41
              Wszyscy jesteście śmieszni.. Jeżeli ktoś pisze że nie odda głosu na nemne to
              juz musi byc od JNP. Poprostu żenada..

Pozdrawiam!
              • nemne Odpowiedż Slawka dla sznownego natana 17.10.06, 21:44

Witaj <natan99>
                Co jakiś czas "pojawiasz" się na forum i siejesz zamęt. Dodatkowo jak pamiętam
                to jest tu temat "wykształcenie forumowiczów", który sam sprowokowałeś,
                ponieważ obraziłeś forumowiczów, twierdząc, że sa on po "wykształceniu
                podstawowym". (<shogu21>, znalazł się "gościu", do Twojego tematu)
                Tymczasem sam nie napisałes jakie masz wykształcenie. Tak samo jak teraz
                piszesz, że "nie ma w naszej Gminie miejsca dla takich ludzi jak ja". Z tego
                rozumiem, że gdyby mnie nie było to .....hejże ha. Wspólnotę dawno już byście
                sprzedali, pracę tylko dla sitwy, a z ludzi to chcielibyście zrobić posłusznych
                i ubezwłasnowolnionych "niewolników". Przecież każdy to widzi, że JNP sprzedaje
                co tylko0 można. To jest za jego panowania sprzedano:
                stolarnia
                Gminna Spółdzielnia
                SKR
                "dom nauczyciela"
                (Ile w tym czsie dokonano „wycinek” drzewa to już chyba nikt się nie dowie).
                Czyli w tym czasie nie tylko nie powstały tu nowe miejsca pracy, ale
                WIĘKSZOŚĆ zlikwidowano (dodatkowo jeszcze firmę p. Zosi S. "Son")
                Dodatkowo jak chcesz, to mogę ustalić ile ha miała w 1990 r. Wspólnotą, a ile
                ma obecnie. Jak chcesz, to mogę napisać, jak i KTO tym handlował.
                To, że "coś się buduje" to kosztem OGROMNEGO zadłużenia naszej Gminy
                (prawdopodobnie ok. 3 mln zł, podczas gdy sąsiednia gmina Klwów ma ok. 300 tys.)
                I ty to nazywasz "oczernianie Wójta"!?.
                Dla jasności, to wcale ja nie muszę być JNP. Poprę każdego kto wystartuje i
                będzie miał majwieksze szanse, bo NASZA GMINA i MIESZKAŃCY nie zasługują
                na taką poniewierkę i FEUDALIZM jaki tu chcecie wprowadzić.
                A co do Twojego "guru" to niech On się lepiej o siebie martwi, bo ja też
                mam .... takie dokumenty, w sprawie SKR, że...... i myślę, że On o tym wie.
                Sławek Gajewski – (nemne)

PS.
                Niech w końcu jakiś z Was, który mnie tu ….., jeśli to prawda to podpisze się
                pod tym, co napisał. Tak jak ja to czynię.
    • buchaj69 Re: Swój głos oddam na Sławomira Gajewskiego 17.10.06, 22:02
      'Zikowomen' nikt tu nie jest śmieszny oprócz Ciebie i przydupasów JNP :-D)) a
      jeśli chcesz zostać wójtem to ściśnij zwierki i rób swoje. To chyba tyle mam Ci
      do powiedzenia.
      pozdrowienia dla 'nemne' bo naprawde stara sie dla dobra naszej gminy.
      • smerfetka554 Re: Swój głos oddam na Sławomira Gajewskiego 18.10.06, 16:45
        Siemka.; ciekawy jestem jakie poparcie ma Nemne w sądarzach na forum myślę, że gdzieś 80%.
    • chorypastor Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 19.10.06, 10:20
      Axel Axel Co z ciebie bedzie? Widze ze strasznie bojowo sie nastawiles Czyli
      wszystko mowi za siebie G.... o tym wszystkim pewnie wiesz ale tak juz bywa. Za
      monitorem sie kozaczy a potem??? I jakie ORMO??? Cos ci sie p...Popieram
      Diazona, dobrze ze jest taki Slawek, przynajmniej jest jakies zamieszanie. Moze
      w koncu cos z tego wyjdzie Pozdrawiam Nemne i ekipe Halleluja
    • kurcze.pieczone1 Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 21.10.06, 17:12
      odnoszę wrażenie,że pod każdym wpisem,a tym samym,pod każdym z pseudonimów,gdzie
      znajdują się głosy przeciwko starym rządom,kryje się jedno nazwisko...Odpowiadam
      na te wszystkie brednie i ślepe zapatrzenie we własną nieomylność głośnym
      hahahahaha.........wygra ten kto gra uczciwie!!!
      • amadina Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 21.10.06, 17:33
        Cze. Jak najbardziej układ trzeba zmienić. narka
        • kurcze.pieczone1 Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 21.10.06, 17:43
          "układ"??mówisz o "układzie" P.Sławomira??jeśli tak..jestem za.:))
          • nemne Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 21.10.06, 18:40
            Układ nemme jaki uklad i czego. "Kurcze.pieczone1" ciebie to chyba nie
            dopiekli bo bredzisz. Jak jestes taki milosnik JNp to wylicz kto z ukladu JnP
            pracuje w gminie a kto z nemne. Myślisz ze ludzie tego nie wiedza. Mogę to
            napisac albo nazwiskami albo ksywkami. Narka.
            • nemne Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 21.10.06, 18:42
              Nie mam czasu, bo pisze w obronie Wspolnoty bo w Sądzie w Przysusze są aż trzy
              sprawy o zasiedzenie i dokladnie odpiosze Ci pózniej. (nemne)
          • smerfetka554 Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 21.10.06, 19:06
            Słuchaj kurcze pieczone1 masz tyle rozumu co twoje logo dobrze ci jest w układzie JNP po prostu bredzisz jesteś smutasem ale jak Nemne wygra to dowjemy sie kim jesteś ale pewnie z układu JNP. O jakim ty mówisz układzie Nemne wybrali go i chcieli aby startował na Wójta obywatele gm. Odrzywół. Twoje opinia jest żałosna jesteś z.... jak powiedział były premier.
            • kurcze.pieczone1 Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 21.10.06, 19:51
              hahahaha...wybacz,że się śmieję...ale całe to forum to jakaś tragiko-komedia.O
              układach to Wy zaczęliście dyskusję,a ja jedynie wyraziłam swoje poglądy na ten
              temat.Poza tym,mimo że strasznie drażniące są Wasze wypowiedzi,zachowuję spokój
              i nie posuwam się do żadnych obelg.Szanuję Wasze zdanie i oczekuję tego,aby
              uszanować i moje.
              • smerfetka554 Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 21.10.06, 20:07
                ble, ble,ble jakie Nemne ma układy co ty bredzisz to JPN to jest jeden wielki układ. PS. nie chciałem cię obrazić poniosło mnie ale nnie widzisz co sie dzieje w naszych władzach przeciesz jest to oczywiste
    • moje-kochanie Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 21.10.06, 20:25
      Nemne - mój ci on i tylko mój. Precz wszyscy którzy obrażacie mojego kochanego.
      Przepraszam Cię kochanie za te obraźliwe wpisy. Czy ty mnie wogóle jeszcze
      pamięytasz - to ja twoja ???? Te nasze cudne wieczory, nasze wspólne gniazdko
      nad Drzewiczką i w lesie w Lipinach. Pamiętasz co mi obiecywałeś jak tylko
      zostaniesz wójtem.
      Trzymam cię za słowo i przypomnę się jak wygrasz te wybory.
      Trzymaj dla mnie to obiecane miejsce.Ja będę trzymać kciuki za twoją wygraną. Pa
      kochanie.
      • nemne Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 21.10.06, 21:06
        Witam
        No to fajnie żeście sobie "podyskutowali" i dlatego może na tym zakończcie, bo
        to przecież sobotni wieczór i ....... dodatkowo mam gości. W końcu człowiek to
        nie wielbłąd i napić się musi.
        Dlatego juz "na spokojnie" odpiszę na zamieszczone posty jutro.
        Pozdrawiam - (nemne)
        • nemne Re: Człowiek który przywraca człowieczeństwo 21.10.06, 21:08
          .... oczywiście miałem na mysli napoje "bezalkoholowe". (nemne)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka