Dodaj do ulubionych

Radomiak z nowym sponsorem na Freskovitę

IP: *.chello.pl 26.10.06, 23:52
Zagrajcie na 50% Waszego zaangażowania z ŁKS-em, a na Freskowitę powinno to w
zupełności wystarczyć. Powodzenia, dajcie Zieloni trochę stysfakcji Waszym
kibicom poprzez ładną i skuteczną grę, na swoim stadionie.
Obserwuj wątek
    • Gość: T@T Re: Radomiak z nowym sponsorem na Freskovitę IP: *.chello.pl 28.10.06, 08:10
      Powiem szczerze, że jestem bardzo zdziwiony brakiem komentarzy , do "było nie
      było" dużego wydarzenaia dla klubu RKS Radomiak, tj. objęcia funkcji głównego
      sponsora, przez jeden z największych browarów w Polsce, jakim jest "Warka".
      Nawet nie umiemy się cieszyć, a moim zdaniem, ta wiadomość jest ku temu
      właściwym powodem. Ja osobiście jestem ciekawy postawy zawodników, którzy mają
      teraz gwarancje wypłaty KASY, zgodnie z kontraktami. Pełnia szczęścia byłaby
      jeśli gra aktualnych piłkarzy Radomiaka byłaby satysfakcjonująca dla
      wielotysięcznych rzeszy wiernych kibicow.
      • Gość: RKS1910 Re: Radomiak z nowym sponsorem na Freskovitę IP: *.tkdami.net 29.10.06, 08:28
        Wygramy 2-0 lub 1-0 zobaczycie ;)
        • Gość: Nana Re: Radomiak z nowym sponsorem na Freskovitę IP: *.tkdami.net 29.10.06, 12:21
          do T&T; Każda złotówka dla Radomiaka jest ważna i ztej obiecanej przez Warkę
          nalwży się cieszyć. Moja radość byłaby większa i myślę, że nie tylko
          moja ,gdyby była to kwota choć trochę zbliżona do tej jaką ma otrzymać Lech
          Poznań.To są pieniądze na przetrwanie a nie na rozwój. Szkoda , że pojawiły się
          dopiero teraz a nie wtedy kiedy były najbardziej potrzebne. Szkoda również , że
          one tak bardzo śmierdzą polityką ( kampania przedwyborcza ). Z drugiej strony
          już starożytni mówili , że pecunia non olet ( pieniądze nie śmierdzą ). Jednak
          radomskiej piłce potrzebne są znacznie większe pieniądze i od znacznie
          poważniejszego sponsora , żeby podniosła się przynajmniej na drugoligowe
          wyżyny.Bardzo bym się ucieszył gdyby np. Warka stała się udziałowcem choćby
          małym w spółce akcyjnej Radomiak. To byłby krok naprawdę do przodu.Obawiam
          się , że te pieniądze od Warki i ERY wpadną do studni bez dna i nikt nawet nie
          odczuje , że one się pojawiły.Trzeba zreorganizować klub bo inaczej to nawet
          grube miliony znikną jak bańka mydlana.Co do gry i postawy zespołu to nawet dwa
          zwycięstwa nie są w stanie zmienić mojego zdania , że większość zawodników
          nawet gdyby płacono im regularnie i b.dużo nie jest w stanie zagrasć na 2
          ligowym poziomie.Bardzo mało jest w zespole zawodników z wrodzoną cechą
          szybkości, zadzorności, inteligencji boiskowej, jednym słowem brak jest w
          zespole indywidualności. Brakuje mi również w klubie ludzi od szukania
          talentów , prawdziwych fachowców od piłki a nie od rządzenia.Teraz w piłce mają
          rację bycia Ci , którzy znajdą perełkę lekko ją uszlachetnią i korzystnie
          sprzedadzą.Mile widziana jest również umiejętność dobrego podpisywania
          kontraktów, czego brak w Radomiaku.To są moje uwagi. Jak będzie na wiosnę
          zobaczymy. Wydaje mi sie, że klub wymaga sporego przewietrzenia i spokojnego
          ułożenia na nowo. Kto to zrobi? Jakie są moje marzenia? 1.Dobry , odważny
          trener 2.Trzech szybkich , inteligentnych , nowych zawodników .3.Zarząd klubu
          spoza obecnego układu (bez urazy proszę).4. Odbudowanie dobrego klimatu wokół
          klubu wśród kibiców , lokalnych sponsorów , w różnych wydziałach PZPN ,
          Kolegium sędziów.Radomiak w swoich dobrych okresach spełniał te cztery warunki
          teraz zaś nie spęłnia według mnie żadnego i jest tak jak jest. PS.Idę na mecz
          bo chodziłem zawsze , ale zły jestem zwłaszcza na graczy i trenera jak mało
          kiedy.Pozdrawiam tych co wierzą , że bedzie lepiej.
          • Gość: T@T Nana dzięki, ale Oni znowu dali ciała ..... IP: *.chello.pl 29.10.06, 18:57
            Ja myślę, że pieniądze są ważne, ale to czego brakuje naszym zawodnikom, to
            mentalności zwyciężcy, która pozwoliłaby Im walczyć w każdym meczu o
            zwycięstwo. Pojedyńcze mecze, w których chce Im się harować, jakie rozgrywaja w
            PP, są tylko potwierdzeniem, że "potencjał" to Oni mają, tylko Im się nie chce.
            Dzisiejszy remis 1:1 to kolejny przykład braku szacunku dla nas kibiców. "Nana"
            tak sobie myślę i zadaję pytanie: kogo trzeba by "mieć za sobą", żeby
            takie "przewietrzenie" w klubie RKS Radomiak zrobić?
            • Gość: Obserwator Re: Nana dzięki, ale Oni znowu dali ciała ..... IP: *.tkdami.net 29.10.06, 19:20
              Ciala dali tez dzisiaj pseudokibice obrzucajac sedziow zapalniczkami,kamieniami
              itp.To spowodowalo,ze sedzia glowny zostal ranny w glowe.Co nas czeka kara
              finansowa,wstyd prawdziwych kibicow,ktorzy jesli tego nie akceptuja to daja
              przyzwolenie nie reagujac na tych bandytow tak niestety trzeba rzeczy nazywac
              po imieniu.Tak kochaja klub,ze chca go utopic,nastepnie spiewajac nic sie nie
              stalo.Psuja atmosfere dobrej pilki,odtracaja tych co jeszcze chca przychodzic
              na mecze,dajac popis chamskiego zachowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka