Dodaj do ulubionych

Jakub Kluziński !!?!!?!!?

IP: *.197.udn.pl 30.10.06, 19:32
Obserwuj wątek
    • Gość: poprostu Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: 82.139.40.* 30.10.06, 19:44
      Wole Pana Jakuba niz te stare kanalie typu Gęsiak, Krawczyk itd.
    • Gość: odaR Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 20:23
      No nie wiem o czym ma byc ten watek ale coz....
      W kazdym razie Buniek trzymam kciuki i pozdrawiam!!!!!
    • Gość: głos Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 08:42
      głosuj na ludzi nie na partie
      • elle-est-la Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? 31.10.06, 09:14
        To prawda, nie wiadomo o czym dokladnie ma byc ten watek, ale skoro pojawilo
        sie nazwisko Pana Kluzinskiego to i ja dorzuce swoje spostrzezenia.
        W moim odczuciu odroznia sie od reszty kandydatow. Mlody, dobrze wyksztalcony,
        nie zwiazany z zadna partia polityczna. To juz dla mnie plus. Czas juz chyba
        dac szanse mlodym ludziom, pelnym energii i zapalu zeby mogli cos zrobic dla
        naszego miasta. Wiem, wiem....zaraz mnie zjedza glosy krytyki, ze naiwna
        jestem, ze i tak chodzi o wladze, kase etc. Ale ja pozostane przy swoim
        wierzac, ze sa ludzie, ktorym po prostu chce sie cos zrobic. Obserwuje
        Stowarzyszenie Kocham Radom i mysle, ze to fajna organizacja. Chce ja odbierac
        jako grupe zapalencow, ktorym los Radomia naprawde lezy na sercu, a nie
        jako "towarzystwo wzajemnej adoracji". Bede mocno trzymac kciuki za Pana
        Kluzinskiego, za Kocham Radom i mam nadzieje, ze sie nie zawiode !
        Dodaje rowniez, ze nie znam go osobiscie, nie jestem czlonkiem stowarzyszenia
        Kocham Radom i to co napisalam wynika jedynie z moich obserwacji a nie jest
        czescia reklamy wyborczej !
        A propos reklamy (czy tez raczej kampanii wyborczej), wiele osob wciaz nie
        slyszalo o Panu Kluzinskim ! Rozdawanie ulotek na Zeromskiego w niedziele, w
        porze poludniowej to jednak nie jest najskuteczniejsze dzialanie majace na celu
        dotarcie do osob, ktore np. nie korzystaja z Internetu. Moze chociaz pod koniec
        kampanii wyborczej uslyszymy o Nim wiecej ! Bede obserwowowac.... :)
        Pozdrawiam.
        • Gość: domownik Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 11:19
          Witam

skomentuje to krótko:

pamiętacie szanowni forumowicze Stana Tymińskiego ??

heh - głupi naród, głupia władza (tak to jest że im więcej kandytat obiecuje,
          to wyborcy mają nadzieję), dodatkowo analogia jest piękna - tamten i ten
          pojawił się znikąd tuż przed wyborami.

pozdrawiam
          • Gość: Podwórkowiec Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: 82.139.38.* 31.10.06, 11:56
            A obecny prezydent to już 20 lat wcześniej walczył i prezentował swoja osobę mieszkańcom Radomia. Oprócz tego nic nie obiecywał.
            Prawda?
            • elle-est-la Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? 31.10.06, 12:12
              Doskonale pamietam osobe Tyminskiego i nie widze analogii.
              Nie chodzi tez o to, ze kandydaci cos obiecuja, a my w to naiwnie wierzymy -
              kazdy obiecuje, taka ich min. rola przedwyborcza. Staram sie raczej ocenic kto
              ma szanse na wywiazanie sie choc z czesci tych obietnic.
              • Gość: rosa Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 12:41
                Cóz to za porównanie! Uważam, że bardziej przejrzystego kandydata, niż Jakub
                Kluziński nie ma! On jeden nie boi sie pytań i na wszystkie odpowiada.Nie jest
                znikąd, jest z Radomia! Panie jakubie, ma Pan mój głos!
          • Gość: malgos Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:30
            też pamietam dobrze Tymińskiego i on nic nie obiecywał, poza tym, że zrobi wszystko co bedzie możliwe aby dopilnować uczciwości przy zamianach jakie nas czekały, tyle i aż tyle.
            • Gość: Gerwazy Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: 82.139.54.* 02.11.06, 15:05
              Chyba powariowaliście, droga młodzieży, z tym Kluzińskim...
              Jak facet, który w Radomiu bywa tylko w weekendy (i to nie wszystkie) może
              zarządzać miastem? Co on wie o Radomiu? Co on w ogóle wie, poza wiedzą
              encyklopedyczną i akademicką - jak każdy, kto niedawno skończył uczelnię.
              Przecież to dzieciak bez doświadczenia! Kto za nim stoi? Kto będzie kierował z
              tylnego siedzenia? Dajcie już spokój z tym, nota bene, sympatycznym
              dzieciakiem. Wolę Włodarczyka albo Gęsiaka. Przynajmniej znają się na
              zarządzaniu miastem, a ich kadencje były w ostatnim 16-leciu najefektywniejsze.
              • Gość: niezielony Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 15:12
                Z choinki się urwałeś? W tylu wątkach na tym forum już nie raz była o tym mowa.
                Tak się składa, że Kluziński mieszka w Radomiu i studia skończył zdaje się w
                2000 lub 2001 roku. A o pracy zawodowej przeczytaj sobie w innym wątku. Reszta
                bez komentarza.
                • Gość: Mimo Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: 203.185.255.* 08.11.06, 01:35
                  To Ty przeczytaj i pamietaj wczytaj sie dobrze. Wymaga to koncentracji.
              • Gość: niezielony Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 15:15
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=472&w=50624342&a=51382449
              • Gość: aka Brawo Kuba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 19:21
                Tylko Kluziński - i dobrze że ostatnie lata uczył się i pracował poza Radomiem.
                To jego plus. Ma szersze horyzonty. Ma moje poparcie, chociaż mogłabym być jego
                matką, jestem o całe pokolenie starsza. Radom ma być dla ludzi młodych, i
                potrzeba nam tych, co uczyli się nie tylko w Radomiu.Tak trzymaj Kuba. Nie daj
                się wciągnąć w tutejsze układziki. To droga donikąd. Radom chce wrócić do
                reszty świata. Jako miasto gdzie mlodzi zechcą mieszkać.
                Życzę Ci, Jakubie, szczęścia, siły i odwagi.
                Kocham Radom
        • whizz Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? 03.11.06, 14:55
          > A propos reklamy (czy tez raczej kampanii wyborczej), wiele osob wciaz nie
          > slyszalo o Panu Kluzinskim ! Rozdawanie ulotek na Zeromskiego w niedziele, w
          > porze poludniowej to jednak nie jest najskuteczniejsze dzialanie majace na celu
          > dotarcie do osob, ktore np. nie korzystaja z Internetu. Moze chociaz pod koniec
          > kampanii wyborczej uslyszymy o Nim wiecej ! Bede obserwowowac.... :)

Witam
          Muszę się z Tobą zgodzić. Bazowanie na promocji w internecie, na niedzielnych
          spacerkach po Żeromskiego oraz na spotkaniach w tej czy innej szkole, o których
          wiedzą tak czy siak tylko naprawdę zainteresowani to łagodnie mówiąc
          niefrasobliwy optymizm. Życze ludziom ze SKR jak najlepszego wyniku albowiem
          IMHO stanowią najsensowniejszą alternatywę dla reszty "wybiórczego korowodu",
          ale jeśli mają zamiar promowac Radom tak jak promują siebie to marnie to widze.

pozdrawiam
          ag
          • Gość: HEJKA Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: *.radom.pl 04.11.06, 09:50
            A NA CZYM BAZUJĄ INNI? POWOIEDZ MI BO NIE WIEM >:/
            • whizz Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? 04.11.06, 11:10
              Gość portalu: HEJKA napisał(a):

> A NA CZYM BAZUJĄ INNI? POWOIEDZ MI BO NIE WIEM >:/

Nie krzycz, proszę!

Jesli nie wiesz to znaczy, że potrzebny Ci okulista. Na każdym słupie jakiś Kot
              na co drugiej scianie i co trzecim autobusie Kosztowniak a słupy i tablice
              ogłoszeniowe mówią same za siebie. O wczorajszej szopce Igora na koniu już nie
              wspomnę z merytorycznego punktu widzenia ale trzeba przyznac, ze był to
              spektakularne. Z czystego zboczenia zawodowego przyglądam się tej kampanii i
              trzeba dobrze szukac aby znaleźć reprezentantów SKR w tych wyborach. Widziałem
              dwie duże flagi promujące JK, ale umieszczone w takich miejscach, ze wymagają
              dobrej gimnastyki karku aby w ogóle na nie zwrócić uwagę. Jedna naklejka na
              rufie autobusu. Kilka ulotek formatu znaczka pocztowego na witrynach sklepów
              przy Traugutta. To, IMO, zbyt mało. Obraz oraz tekst mają znaczna siłę przekazu
              i utrwalają się w podświadomości odbiorcy. Najlepiej pod tym kontem wypadają
              panowie Gęsiak i Kosztowniak, widać ciężką, partyjną kasę zainwestowaną w ich
              ewentualny sukces. Nie twierdze, że rzutem na taśmę p. Kluziński ma teraz
              zamówic tonę zadrukowanego papieru i zakleć wszystkich. Jest już trochę późno na
              takie zabiegi, można było odpowiednio wcześniej i stopniowo, nawet na zasadzie
              "plakatowego dialogu" zadawać pytania społeczeństwu, wskazywać drogę do
              odpowiedzi, intrygować, zmusić masy do myślenia, przyzwyczajać do mowej opcji na
              radomskiej scenie samorządowej. Mam cały czas nadzieje, że ja się mylę i jednak
              przesłanie JK dotrze do szerszej rzeszy na zasadzie szeptanej promocji pantoflowej.
              • Gość: hejka Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: *.radom.pl 04.11.06, 23:36
                uwierz mi ale normalny czlowiek nie zaglosuje na takiego np KOSZTOWNIAKA ktory
                swoja gębą obkleił cale miasto, wszedzie tylko KOSZTOWNIAK I KOSZTOWNIAK az do
                znudzenia. To,ze wszedzie go widac nie oznacza ze wszyscy na huraaa pojda na
                niego zaglosowac(bo ma najwiecej plakatow), taka ilosć plakatów może człowieka
                zniechęcić do kandydata niestety, to jest ten minus plakatowania wszedzie gdzie
                sie da.
                • whizz Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? 06.11.06, 11:25
                  Gość portalu: hejka napisał(a):

> uwierz mi ale normalny czlowiek nie zaglosuje na takiego np KOSZTOWNIAKA ktory
                  > swoja gębą obkleił cale miasto, wszedzie tylko KOSZTOWNIAK I KOSZTOWNIAK az do
                  > znudzenia. To,ze wszedzie go widac nie oznacza ze wszyscy na huraaa pojda na
                  > niego zaglosowac(bo ma najwiecej plakatow),sie da.

W tej sytuacji, niema takiego pojęcia jak normany człowiek, jest statystyczny
                  obywatel\wyborca, niech mu będzie Jan Nowak. Taki JN kiedy stanie przy urnie
                  wyborczej nie zagłosuje na Józefa Kowalskiego, o którym nic nie wie, nigdy o nim
                  nie słyszał, nie zna jego programu, jednym słowem JK to dla niego NN (Joe Doe),
                  wybierze kogokolwiek kto najbardziej odpowiada jego swiatopoglądowi
                  politycznemu. Statystycznie, przy dobrej pogodzie i pomyślnym wietrze, 1-5%
                  będzie wybieralo na "na pałę" w co i tak wątpie bo na wybory chodzą ludzie,
                  którzy już mają określony typ. Prawda jest taka, że wygrywa ten kto ma najlepszą
                  propagandę, PR, prasę. Poprzednie wybory pokazały dobitnie to, że prymitywnymi
                  sztuczkami socjotechnicznymi, dobrą propagandą i zapachem kiełbasy wyborczej
                  można w ostaniej chwili przechylić szalę zwycięstwa o te kilka decydyjacych
                  procent. Tusk próbował grać fair w ostanich wyborach i skończyło się to
                  najbardziej bolesną porażką, bo kilku procentową. Prawie wygrał, a prawie robi
                  wielką różnicę. Jeśli p. J. Kluziński przegra tylko kilkoma punktami, wtedy
                  okaże się, jakie znaczenie ma te kilka kilo papieru i farby drukarskiej, ale to
                  juz nie będzie miało znaczenia, bo nas będzie czekało nastepne kilka lat
                  marazmu. Jeśli zaś wygra, nie robiąc nic wiecej przez ten tydzień w kierunku
                  wypromowania swojegi i stowarzyszenia wizerunku, z największą przyjemnością,
                  publicznie w tym wątku, podpisując się imieniem i nazwiskiem przyznam się, że
                  jestem durniem i absolutnym dyletantem.
                  HOWK
        • Gość: tacowie Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: 203.185.255.* 08.11.06, 01:31
          Oh, tak, tak , pic na wode fotomontaz mowiac po staremu. Kto Ci takich bzur
          naopowiadal.Puk, puk w czoleczko.
          • whizz Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? 09.11.06, 10:29
            > Oh, tak, tak , pic na wode fotomontaz mowiac po staremu. Kto Ci takich bzur
            > naopowiadal.Puk, puk w czoleczko.

Cytuj jeśli odpowiadasz, bo nie wiadomo czy odpowiadasz sam sobie czy księdzu
            proboszczowi ...
    • Gość: XXX ? Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 12:05
      A ja zagłosuję na "Kluzia" - tylko z tego powodu, że doskonale znam tych panów
      z PiS, Radomianie Razem, SLD, Platworma....... - i stwierdzam, że do tej pory w
      naszym mieście obowiązuje zasada:"ręka rękę myje", czyli jak ty nam nie zrobisz
      krzywdy - to my tobie też nie....
      Może przesadziłem w przypadku PiS - ale obawiam się, że i w tym wypadku po
      wygranych wyborach będzie kolesiostwo, a ja chcę zmiany - mimo, że jestem
      gdzieś w tym układzie. Wykształcenie, młodość, otwartość muszą w końcu wygrać
      ze skostniałą strukturą.
      Młodzi głosują za "Kluziem" - może coś zmieni, a jak nie to znowu będę miał
      kaca moralnego po czterech latach - poprzednio byłem za generałem.
      • Gość: MarcinS Re: Jakub Kluziński !!?!!?!!? IP: *.it-austria.net 10.11.06, 14:50
        Witam,Chciallbym nieswiadomym przypomniec, ze jest podwstawowa roznica pomiedzy
        panem JK a kandydatami robiacymi zakrojona na duza skale kampanie, w
        ktorej "prowadzi sie aktywny dialog spoleczny" itd. Roznica jest finansowa.
        Kampania Kocham Radom jest finansowana wylacznie z srodkow czlonkow KR i
        srodkow sympatykow - sa to srodki bardzo skromne i za kampania KR nie stoi kasa
        partii i duzych organizacji. Sila KR jest jednak mimo wszystko propozycja
        programowa i miejmy nadzieje, ze mimo braku krzykliwej reklamy KR odniesie
        sukces!

Pozdrawiam,
        MS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka