Dodaj do ulubionych

W jaki interes najlepiej zainwestować w Radomiu?

24.11.06, 17:11
W co warto zainwestowac? Chcemy otworzyć z narzeczonym jakis mały interes,
gdyż mamy trochę kapitału, ale nie wiemy w jakim kierunku iść. Co się na dzień
dzisiejszy opłaca? Nie chcemy wyjeżdzać z Radomia, chociaż nie widać tu
narazie jakiś perspektyw, czy warto tu w coś inwestować ?
Obserwuj wątek
    • Gość: miki Hot dogi IP: 82.139.0.* 24.11.06, 17:24
      Zajmiesz się obróbka parówek a narzeczony będzie je dostarczał
      • majkelowska Re: Hot dogi 24.11.06, 17:27
        Bardzo zabawne... Ja mówię poważnie, a nie żarty sobie stroję, więc proszę tylko
        o poważne odpowiedzi...
        • surrek Re: Hot dogi 06.09.13, 10:01
          polykajzsurri.blogspot.com/2013/09/hot-dog.html
          serio :)
    • Gość: ? Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom IP: *.tkdami.net 24.11.06, 17:30
      Pewny interes to kolejny hipermarket
      • domel_radom Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom 24.11.06, 18:24
        Postaw sobie pierwsze pytanie: Co lubisz w zyciu robic?
        Postaw sobie drugie pytanie: Na czym sie dobrze znasz?
        Postaw sobie trzecie pytanie: Czego tak naprawde oczekujesz?

Jesli nei znasz odpowiedzi na te trzy pytanie, nie warto jest sobie zawracac
        glowy "dzialalnoscia gospodarcza" - interes to cos wiecej.

Ale jesli jestes inny nizeli wywnioskowalem z tego watku, to napisz do mnie.
        Jestem w stanie Ci pomoc. PISZ ŚMIAŁO

Pozdrawiam
        Dominik
        • Gość: KR! Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 18:33
          Postawcie na coś czego w Radomiu jeszcze nie ma a na pewno by się przydało.Nie
          wiem ile macie funduszy ale moźe warto postawić na coś nowatorskiego w Radomiu!
          Nie przejmujcie się krytykantami i malkontentami w stylu :
          Po co w Radomiu MC Donlads mówiono w 1994r.? dziś są 4 i moim zdaniem jest ich
          za mało.
          Po co w Radomiu multipleks dziś jest jeden an dworcu PKP zawsze am super
          frekwencję Radom stać na dwa pozostałem multiplkesy innej sieci!
          Po co w Radomiu apteka?W Polsce jest najmniej aptek w Europie...
          Po co w Radomiu niezły sklep z drogą odzierzą?Ano po to , ze 20% ludzi w
          Radomiu ma duźą kasę i stać ich na niezłe zakupy w niezłych sklepach!

PS.Powodzenia życzę i wierzę , ze wam się uda.Trzymam kciuki trzeab stawiać na
          Radom!
      • Gość: BOB cmentarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.13, 10:53
    • whizz Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom 24.11.06, 18:53
      1. Domel_radom dał Ci dobrą radę: najpierw zastanów sie co lubicie robić i czy
      jesteście w tym dobrzy a potem zacznijcie to robic.

2. Najważniejszy jest rekonesans: pytanie brzmi czy jest zapotrzebowanie na coś
      czego w tym miescie nie ma lub jest nie takie jak tego zyczą sobie ludzie
      (jakosc, cena, obsługa)

3. Podstawa to znajomość rynku i ludzi z branży, jesli jest dość specyficzna.

4. IMO wchodzenie na rynek z czymś co już ktoś sprzedaje/robi i daje mu to duże
      zyski, może być pomyłką:
      a) rynek może byc zbyt mały na zbyt dużą podaż
      b) ten kto jest już na rynku z pewnościa lepiej i dłużej zniesie wojnę cenową od
      Ciebie, chyba że wkraczasz do gry z naprawdę solidnym kapitałem i zelaznymi nerwami.
      • domel_radom Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom 24.11.06, 20:12
        Oj nie zgodze sie z Toba, niestety.
        Jezeli sie z czyms na poczatek startuje, lepiej zaczac od rynku na ktorym sa
        gracze i jestesmy pewni ze jest kapital. Jesli w internecie jest jakies
        30ksiegarni, a Kamil Cebulski, autor bestselleru Efekt Motyla, otworzyl nowa,
        wiedzal ze na tym rynku sa pieniadze i bedzie je latwo zlapac na poczatek.
        Kamil jest teraz osoba wolna finansowa. Chce na 2lata wyjechac do Tybetu. Od tak
        Pieknie prawda?

Stawiajac na nowy rynek, na nowy produkt, usluge, musisz posiadac ogromna
        sile przekonywania do niego, musisz posiadac pieniadze na wypromowanie czegos
        nowego (ludzie nie chca kupac czegos, co jest calkiem nowe i przez nikogo
        nie sprawdzone). Dlatego na poczatek radze zajac sie jakims pewniejszym rynkiem.

Wedle swoich ubodoban oczywiscie. Dam Ci prosta rade...
        "Zacznij robic to co lubisz i znajdz kogos kto Ci za to zaplaci"

Po wiecej informacji zapraszam do indywidualnego kontaktu, poprzez:
        email
        lub
        <a href="gg:2490792">Gadu_Gadu</a>

Pozdrawiam
    • jas_fasollasido Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom 24.11.06, 22:11
      Na razie to zainteresuj się grą na giełdzie, przy odrobinie wiedzy i szczęścia
      możesz pomnożyć swój majątek wiele razy, mnie się udało, powodzenia.
      • domel_radom Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom 25.11.06, 09:44
        Wytnij z tej listy szczescie, a dopiero bedziesz mial szanse na pomnozenie
        swoich pieniedzy nie poprzez "trafianie" tylko rzeczowe granie...

No chyba ze chcesz dalej byc zaleznym od innych, procz siebie samego.

Pozdrooo łooo łooo :))
    • dkt1984 Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom 24.11.06, 23:12
      Może sklep z ekologiczną żywnością...
    • Gość: mmm Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom IP: *.tkdami.net 24.11.06, 23:53
      rzeczywiscie... fantastyczne miejsce zeby pytac o tak powazne sprawy jak
      zainwestowac pieniadze

kolejny krok to isc pod budke z piwem i tam zasiegnac opinii
      • Gość: pewex Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom IP: 213.199.199.* 25.11.06, 11:33
        Przyda się:
        1) kawiarnia w stylu wiedeńskim,
        2) kryte lodowisko (w centrum słonecznym nie będzie),
        3) basen do pływania (taki żeby dzieciaki się nie plątały),
        4) kręgielnia,
        5) tor formuły 1,
        6) lotnisko,
        7) centrum konferencyjne (żeby można robić międzynarodowe konferencje),
        8) ogród botaniczny,
        9) zoo,
        10) mcdonald's lub sfinks na Żeromskiego (tak żeby wyskoczyć ze szkoły/pracy nie wsiadając do auta),
        11) sklep z dobrymi (za porządne pieniądze) butami,
        12) loty balonem nad miastem (reklama i turystyka),
        13) porządny stadion,
        itd.

Wszystko zależy ile masz kasy. W Radomiu wiele rzeczy nie ma, a rynek zbytu duży. Mnie też kiedyś mówili żeby z tąd uciekać. Ja tu założyłem firmę kilka lat temu i było słabo. Ponownie założyłem 1,5 roku temu i zaczyna być nadspodziewanie dobrze. Zaczyna się dobry czas. Udanych interesów!
        • Gość: ania Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.13, 14:05
          kebab... w pobliżu dworca...najlepiej...nie musisz turka najmowac moze byc polak tylko ciemnej karnacji...interes super...konkurencja nie jest za duza a rynek olbrzymi...
    • Gość: Bożena K. Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom IP: *.radom.vectranet.pl 09.09.13, 11:25
      witam, zgadzam się z wypowiedzia Domel'a,że lepiej zacząć inwestować w znany juz rynek.
      Ja odważyłam się wejść na rynek radomski z usługami dla osób starszych i niepełnoprawnych, jako Mobilny Asystent Seniora i Osoby Niepełnosprawnej i mimo braku konkurencji ,różnorodności oferowanych usług, przystępnej ceny okazuje się,że w Radomiu i okolicach brak jest takiej grupy docelowej.Mimo profesjonalnej reklamy firmy i tak myślę nad wycofaniem się z interesu, aby nie wpaść w dół finansowy. Ludzie nie chcą kupować czegoś, co jest całkiem nowe i przez nikogo nie sprawdzonea. Klienci są zainteresowani usługami, dopiero jak usłyszą o firmie od KOGOŚ znajomego.Niestety ,ale to nie jest dobry czas na rozpoczynanie jakiejkolwiek działalności przy dzisiejszych kosztach jej utrzymania.
    • gwarek88 Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom 09.09.13, 12:02
      Może coś takiego:Wypożyczalnia samochodów w Radomiu
      Skoro jakaś nowa powstała i nie padła, to może warto. Poza tym niebawem lotnisko będzie hulać i może być całkiem sporo klientów:-)
      • Gość: LUcjan Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom IP: *.free.aero2.net.pl 29.11.13, 11:49
        Może i dobry pomysł, tylko że trzeba miec sporo kasy chyba
    • Gość: pleban Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom IP: *.ntlworld.ie 29.11.13, 12:50
      W kościół. W Radomiu tylko w kościół!
      • Gość: BIEDNE MIASTO Zbadaj kto ? co kupi? i za ile?Słaba siła nabywcza IP: *.korbank.pl 04.12.13, 10:39
        TANIA ZYWNOSC PRZEROBIONA( NP BIGOS)NA TARGACH ODPUSTACH.
        • Gość: Minus Re: Zbadaj kto ? co kupi? i za ile?Słaba siła nab IP: *.radom.vectranet.pl 04.12.13, 13:52
          Postaw na poradnię psychiatryczną. Zakompleksionych i durnych w Radomiu nie brakuje, co widać chociażby na tym forum.
    • Gość: dfvd Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 15:38
      wiesz w jaki interes w swój interes powiększ sobie penisa o 7 cm to najlepszy interes zadowoleni będą wszyscy
      • Gość: mi Re: W jaki interes najlepiej zainwestować w Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.13, 17:43
        skoro na takim forum szukasz rady co do zainwestowania swoich pieniędzy, to znaczy, że do prowadzenia jakiejkolwiek firmy się nie nadajesz!!! Lepiej idź do pracy, gdzie ktoś narzuci Ci konkretne obowiązki do wykonania i gdzie nie będziesz musiała wykazać żadnej inicjatywy twórczej, o decydowaniu o czymkolwiek nie wspominając! To taka dobra rada na podstawie oceny psychologiczno-socjologicznej Twojego wpisu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka