Dodaj do ulubionych

500 000 tysięcy dla Radomia

30.11.06, 16:10
Poseł SLD Marek Wikiński autor poprawki budżetowej pozyskał 500 000 tysięcy
zł na budowę siedziby Sanepidu w Radomiu. Pieniądze te zostaną przekazane na
dokumentację projektową. Osoby które twierdzą że SDL w Radomiu nic nie robi
zwyczajnie kłamią.
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:11
      Po to go ludzie wybrali żeby coś robił dla Radomia. A wcześniej ile kasy
      pozyskał i na co?
      • konradcembrzynski Re: 500 000 tysięcy dla Radomia 30.11.06, 16:15
        Trzeba czytać prasę to wszystko będzie jasne. Kto ile i na co.

• Gość: wyborca Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:17
          Rozumiem że ty czytasz, ale konkrety proszę i jak podejmujesz temat to udzielaj
          konkretnych odpowiedzi
    • Gość: l i l a b a j Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.server.ntli.net 30.11.06, 16:28
      Co to jest dokumentacja projektowa? Bo jeśli nie oznacza udokumentowanych faz
      projektu i wykonania budowy siedziby Sanepidu (od architekta szkicu wstępnego
      do zdjęcia w gazetach inaugurującego uruchomienie tego obiektu), to coś mi tu
      śmierdzi...
      • Gość: WYBORCA Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.chello.pl 30.11.06, 16:30
        Marek Wikiński z Soachaczewa poseł z Radomia ( niestety od 1997r. ) nagle cos dla Radomia zrobił zdobyl pół miliona na stację sanepidu w Radomiu.A gdzie Wikiński był w 1998r jak nam województwo zabierali.dlaczego nie bronił wtedy Radomia?Nigdy bym na niego nie zaglosował nic dla MOJEGO MIASTA RADOMIA nigdy nie zrobił.
        • Gość: zenek Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.radom.pl 30.11.06, 16:38
          Gość portalu: WYBORCA napisał(a):
          >A gdzie Wikiń
          > ski był w 1998r jak nam województwo zabierali.dlaczego nie bronił wtedy
          >Radomia

Wtedy ,drogi KR!, w Polsce rządził aws i o pozostawienie województwa
          radomskiego walczył jak lew poseł aws jan rejczak-zrobił co mógł ,by
          zlikwidować województwo radomskie.
    • konradcembrzynski Re: 500 000 tysięcy dla Radomia 30.11.06, 16:39
      III Mazowiecki Urząd Skarbowy w Radomiu
      Urząd Skarbowy w Lipsku i Przysusze
      Prokuratura Rejownowa w Zwoleniu
      Modernizacja obwodnicy białobrzeskiej
      Pozyskiwanie inwestorów dla Radomskich Zakładów Zbrojeniowych

Ale wiem dla Was to wszystko mało. Dlaczego posłowie PiS nie poparli poprawki
      budżetowej Marka Wikińskiego odnośnie południowej obwodnicy Radomia???
    • Gość: mikrobiolog Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.tkdami.net 30.11.06, 16:39
      Jeżeli ten sanepid zwalczy gronkowca w stolicy to nawet dobrze, choć nigdy nie
      byłem, nie jestem i nie będę zwolennikiem lewicy.
    • oskar9 Re: 500 000 tysięcy dla Radomia 30.11.06, 17:46
      Jaki Wikinski?????????????? Przecież juz w zeszlym tygodniu bedac w Radomiu
      wojewoda informowal o poprawce budzetowej w zw. z pieniadzmi dla Sanepidu. I
      zaden Wikinski nic z tym nie ma wspolnego!!!!!!
      • Gość: l i l a b a j Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.server.ntli.net 30.11.06, 18:01
        Oskar9, może Ty wiesz co to jest ta dokumentacja projektowa i czemu ma
        pochłonąć aż tyle funduszy?
    • Gość: REJF1 Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 18:05
      Witam

Ja w kwestii formalnej - ile w końcu jest tych pieniędzy?

500 000 (słownie: piećset tysięcy)

czy

500 000 000 - jak moznaby odczytywać z wypowiedzi naszego niedoszłego (na
      szczęscie) radnego - Pana Konrada C.

Z góry dziękuję za informację i wyjaśnienie

Darz bór
      Rafin
      ===
      "Chcielismy bardzo dobrze, a wyszło jak zwykle"
      • sono_andrzej Re: 500 000 tysięcy dla Radomia 30.11.06, 19:53
        No właśnie dlaczego posłowie PiS nie poparli poprawki dotyczącej obwodnicy
        Radomia. Czyżby mamy powtórkę AWSu????????
        • sympatyk_pis Re: 500 000 tysięcy dla Radomia 30.11.06, 20:16

Ewidentna nieprawda! To, że Wikiński głosował tak jak wcześniej zgłosili to
          posłowie PiS nie oznacza, że to on jest autorem tego projektu! O budowie
          Sanepidu w Radomiu mówili już od dawna posłowie PiS (szczególnie poseł
          Wiśniewska), na zaproszenie której dwukrotnie był w Radomiu wiceminister
          zdrowia! Coś mi się wydaje, że ktoś próbuje podpiąć się pod sprawę, którą już
          dawno załatwili posłowie PiS!!!
          __________________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 30 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!!

NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!!
          • konradcembrzynski Re: 500 000 tysięcy dla Radomia 30.11.06, 20:34
            sympatyk_pis napisał:

> Ewidentna nieprawda! To, że Wikiński głosował tak jak wcześniej zgłosili to
            > posłowie PiS nie oznacza, że to on jest autorem tego projektu! O budowie
            > Sanepidu w Radomiu mówili już od dawna posłowie PiS (szczególnie poseł
            > Wiśniewska), na zaproszenie której dwukrotnie był w Radomiu wiceminister
            > zdrowia! Coś mi się wydaje, że ktoś próbuje podpiąć się pod sprawę, którą już
            > dawno załatwili posłowie PiS!!!

Czyli twierdzisz że jest to kłamstwo tak??? Wszystko załatwił PiS???
            Czy kłamstwem jest również fakt iż posłowie PiS głosowali przeciwko poprawce
            budżetowej którą zgłosił poseł Marek Wikiński odnośnie funduszy na budowę
            południowej obwodnicy Radomia???
            Odpowiedz proszę wszyscy jesteśmy ciekawi.

• sympatyk_pis Re: 500 000 tysięcy dla Radomia 30.11.06, 20:47

Tak właśnie jest.
              ___________________________________________________________________________________

ANDRZEJ KOSZTOWNIAK, LAT 30 - PREZYDENTEM RADOMIA WIELU KADENCJI!!!

NIE PYTAJ CO RADOM ZROBIŁ DLA CIEBIE! SPYTAJ CO TY ZROBIŁEŚ DLA RADOMIA???!!!
          • konradcembrzynski Re: 500 000 tysięcy dla Radomia 30.11.06, 20:52
            Do sympatyka pis.

Owszem prawdą jest że posłanka PiS Pani Wiśniewska była autorem wniosku nr 21
            na kwotę 3 milionów zł ale wniosek ten został odrzucony stosunkiem głosów 11 do
            21.
            Dopiero poprawka posła SLD Marka Wikińskiego na kwotę pół miliona zł został
            przyjęty jednomyślnie.

• Gość: obserwator Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.tkdami.net 01.12.06, 09:50
              sprawa się wyjaśniła, kasę pozyskał Wikiński
            • Gość: mlody Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.tkdami.net 02.12.06, 07:54
              konradcembrzynski napisał:

> Do sympatyka pis.
              >
              > Owszem prawdą jest że posłanka PiS Pani Wiśniewska była autorem wniosku nr 21
              > na kwotę 3 milionów zł ale wniosek ten został odrzucony stosunkiem głosów 11
              do
              >
              > 21.
              > Dopiero poprawka posła SLD Marka Wikińskiego na kwotę pół miliona zł został
              > przyjęty jednomyślnie

sympatyku pis będzie riposta??? czy to prawda???
              • konradcembrzynski Re: 500 000 tysięcy dla Radomia 02.12.06, 12:27
                Gość portalu: mlody napisał(a):

> konradcembrzynski napisał:
                >
                > > Do sympatyka pis.
                > >
                > > Owszem prawdą jest że posłanka PiS Pani Wiśniewska była autorem wniosku n
                > r 21
                > > na kwotę 3 milionów zł ale wniosek ten został odrzucony stosunkiem głosów
                > 11
                > do
                > >
                > > 21.
                > > Dopiero poprawka posła SLD Marka Wikińskiego na kwotę pół miliona zł zost
                > ał
                > > przyjęty jednomyślnie
                >
                >
                > sympatyku pis będzie riposta??? czy to prawda???

Nie będzie riposty bo PiS wie że to prawda. Na trudne pytania nie mają
                odpowiedzi.
                • Gość: l i l a b a j Mości Murgrabio Cembrzyński! IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 00:04
                  Jeśli na moje pytania "Co to jest dokumentacja projektowa?" i "Czemu ma
                  pochłonąć ona aż tyle funduszy" nie zna Pan lub nie chce udzielić odpowiedzi,
                  może nie powinien Pan pchać się do polityki... A może tego typu pytania są za
                  trudne czy niewygodne dla radomskiego SLD by na nie udzielać odpowiedzi? Będę
                  zatem wnioskować do profesora Bralczyka, by do słownika wyrazów bliskoznacznych
                  włączyć jeszcze jeden wyraz pochodny słowu "trudny", a mianowicie "niewygodny".
                  A może ten wyraz już tam figuruje i może Pan zdążył się go naczytać i do niego
                  przyzwyczaić? Pewności nie mam (czy to słowo już tam jest), wszak nie mam przy
                  sobie słownika polskich wyrazów bliskoznacznych.

Interesuje mnie jeszcze jedno zagadnienie: w gorącym okresie kampanii
                  wyborczych kandydaci stają niemalże na głowie, by przyciągnąć wyborców do
                  siebie, "otwierając" swe kochające ramiona, zapewniając, że to właśnie w nich
                  wyborcy odnajdą miłość, spokój i szczęście. Jestem zatem pewna, że gdyby finał
                  wyborów miał dopiero nastąpić w niedalekiej przyszłości, na ekranie mojego
                  elektronicznego przyjaciela aż by się dymiło od Pańskiej odpowiedzi na moje
                  pytania...A tak, rozumiem, że teraz ma Pan (jako reprezentujący i pozostający
                  wyrzutnią do oceny radomskiego SLD) mnie i wielu radomskich obywateli w dupie,
                  za przeproszeniem.

W kwestii dokumentacji projektowych byłam do niedawna dokumentnym laikiem. Na
                  szczęście zaspokoiłam co nieco swą dociekliwą naturę, bo z pomocą przyszły mi
                  google :). Ekspertem w tych sprawach mimo to wciąż nie jestem (bo nie muszę nim
                  być), tak jak Pan z pewnością ani nie jest ekspertem w komunikacji
                  międzyludzkiej (ba! czego się teraz można spodziewać po zamieszanych, ups!
                  uwikłanych w politykę, tylko na Panią Beger się powołując...), ani nie zdobył
                  mandatu radnego miasta Radomia z czego (mając na uwadze dobro Radomian)
                  ogromnie się cieszę.
                  Proszę pamiętać, że zarówno przed jak i po wyborach, zarówno Pan jak i reszta
                  kandydatów podlega nieustannej ocenie. Na razie oblał Pan mój test na obecność
                  elementarnej grzeczności i kultury.
                  • konradcembrzynski Re: Mości Murgrabio Cembrzyński! 03.12.06, 10:30
                    Do l i l a b a j:

Przepraszam że tak długo czeka Pani na moją odpowiedź. Proszę jednak jeszcze o
                    chwilę cierpliwości. Jeśli chodzi o dokumentacje projektową owszem mogłem
                    odpisać wcześniej ale jak widać świetnie dała sobie Pani radę:). Odnośnie
                    kosztów dokumentacji projektowej nie mam jeszcze dokładnych informacji.
                    Zapewniam że jeśli uda mi się dotrzeć do szczegółów tej sprawy natychmiast
                    Panią poinformuje. Proszę mi wierzyć brak mojej odpowiedzi nie wynika z faktu
                    że chciałem być niemiły. Niemniej jednak mam nadzieje że będę mógł się
                    zrehabilitować. Tak na marginesie to „Mości Murgrabio Cembrzyński!” nie było
                    potrzebne.
                    Za resztę uwag pod moim adresem dziękuje ale i tu widać nutkę
                    uszczypliwości:).

Pozdrawiam
                    • Gość: Igor Re: Mości Murgrabio Cembrzyński! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 10:58
                      O! nareszcie zaczęła mi się podobać ta dyskusja na forum.
                      Zyczyłbym sobie, aby wypowiedzi innych forumowiczów stały na takim poziomie
                      jak ostatnie.
                      Pozdrawiam
                    • Gość: l i l a b a j Re: Mości Murgrabio Cembrzyński! IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 12:47
                      No ja widzę, że Pan świetnie sobie daje radę i bez znajomości szczegółów
                      sprawy, o których trąbi na forum. Życzyłabym sobie jednak, by były kandydat
                      (nawet kandydat) na reprezentującego mnie radnego był bardziej kompetentny w
                      sprawach, które porusza. Talent oratorski to nie wszystko.

Nie od dziś wiadomo, że gdy nie działa bycie miłym, trzeba zaostrzyć pazury...

l i l a b a j
                      • konradcembrzynski Re: Mości Murgrabio Cembrzyński! 03.12.06, 14:59
                        Gość portalu: l i l a b a j napisał(a):

> No ja widzę, że Pan świetnie sobie daje radę i bez znajomości szczegółów
                        > sprawy, o których trąbi na forum. Życzyłabym sobie jednak, by były kandydat
                        > (nawet kandydat) na reprezentującego mnie radnego był bardziej kompetentny w
                        > sprawach, które porusza. Talent oratorski to nie wszystko.
                        >
                        > Nie od dziś wiadomo, że gdy nie działa bycie miłym, trzeba zaostrzyć pazury...
                        >
                        > l i l a b a j

Myli się Pani nie zamierzam zaostrzać pazurków. Dowiedziałem się o pozyskaniu
                        przez posła Marka Wikińskiego środków na budowę siedziby Sanepidu w Radomiu.
                        Dlaczego przygotowanie dokumentacji projektowej kosztuje tak dużo nie wiem na
                        tą chwilę. Co w tym złego? Przeprosiłem że musiał Pani tak długo czekać ale
                        zapewniam że jak tylko się dowiem podzielę się z Panią tymi informacjami.
                        • Gość: l i l a b a j Re: Mości Murgrabio Cembrzyński! IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 16:07
                          Dlaczego Pan sądzi, że każę mu zaostrzać pazury? Miałam na myśli siebie... I
                          pazurem swoim przejadę teraz po Pana nosie pisząc, że od dentystów (na
                          przykład) mam prawo oczekiwać znajomości anatomii i składu chemicznego szkliwa
                          zębowego. W przeciwnym wypadku będę zdania, że minęli się oni z przeznaczeniem,
                          delikatnie rzecz ujmując.

Podpiąć się pod kogoś dryfując na jego ogonie wyśpiewując hymny pochwalne jak
                          to się dobrze płynie... jest bardzo łatwo. Wpływając do ściśle określonej
                          strefy zaufania publicznego wypadałoby już wiedzieć nieco więcej o tej strefie
                          (na temat, który się zapoczątkowuje zwłaszcza).
                          Ja też nie wiem wszystkiego. Gdzie jest napisane, że muszę wiedzieć? Wiem za
                          to, co to jest odpowiedzialność za swoje czyny i słowa. A jak czegoś nie wiem,
                          to od razu zaznaczam, że tak jest bo to nie ja zawiniłam próżnością i
                          nieodpowiedzialnością osób od których pozostawałam zależna. Nie powie mi Pan
                          teraz chyba, że to wina posła Wikińskiego, skoro nie udzielił odpowiedniego
                          treningu swojemu najgorliwszemu bodajże zwolennikowi czyli Panu? W takim razie
                          może się do niego zgłoszę i poproszę o takowy trening - a nuż do czegoś mi się
                          kiedyś przyda...

Kiedy to będzie gdy się dowiemy czegoś więcej na temat spożytkowania tych
                          pieniędzy? Jak już zostaną wydane? Mam w takim razie nadzieję, że wtedy nikt
                          nie będzie wzdychał z żalu i złości...

Właściwie to przypomina mi Pan teraz Begerową i jej nieoficjalne motto
                          życiowe:"Wszystkiego się dowiem (o polityce zwłaszcza) jak się dorobiem...". Aż
                          dziw bierze, że jeszcze Pan nie jest w Samoobronie.

Nie czekałam długo... Napisałabym to wszystko wcześniej, ale nie mogłam się
                          połączyć z serwerem gazety. Pomyślałam przy tym przez chwilę, że stałam się dla
                          kogoś niewygodna...
                          • konradcembrzynski Re: Mości Murgrabio Cembrzyński! 03.12.06, 17:54
                            Szanowna Pani dnia 30.11.2006 przedstawiłem sam fakt pozyskania przez posła
                            Marka Wikińskiego funduszy na budowę siedziby Sanepidu. Nie pisałem że wiem
                            dlaczego dokumentacja projektowa pochłonie tyle pieniędzy. Rozumie że nie jest
                            Pani zwolenniczką SLD dlatego nie dziwi mnie Pani postawa. Proszę też nie
                            mieszać do tego posła Wikińskiego. Porównywanie mojej osoby do posłanki Beger z
                            Samoobrony pozostawię bez komentarza. Chętnie bym z Panią dłużej podyskutował
                            ale obawiam się że nasza rozmowa z Pani strony byłaby coraz bardziej toksyczna.
                            Tak jak obiecałem odezwę się gdy już ustalę przyczynę tak wysokich kosztów
                            przeznaczonych na dokumentacje projektową.

Pozdrawiam
                            • Gość: l i l a b a j Re: Mości Murgrabio Cembrzyński! IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 18:34
                              No tak, Pani Beger też z początku nie wiedziała, że sekretarzem generalnym ONZ
                              nie jest wcale "Anan Kofan", a Pan też nie błysnął wiedzą na temat dokumentacji
                              projektowych... Nie byłoby w tym nic bulwersującego gdyby nie fakt, że zarówno
                              Pani Beger (nie wiem czemu właśnie ona przyszła mi pierwsza do głowy), jak i
                              Pan jesteście już zamieszani w politykę (o pardon! Pan jest tylko w
                              nią "nieuwikłany").
                              Nie będę zwolenniczką lewicy jeśli takie "grzybki" jak Pan będą się pojawiać w
                              wyniku powyborczych deszczów, a Samoobrony jeśli takie muchomory jak Beger nie
                              będą chciały dać się wykorzenić...

Więcej samokrytyki i wyobraźni życzę póki co w tym wątku tylko Panu, bo R.Beger
                              pewnie na radomskie forum nie zagląda, zajęta załatwianiem posad w
                              ministerstwie...

Nie rozumiem teraz, dlaczego mam do tego nie mieszać posła Wikińskiego?
                              Przecież to od niego się zaczęła ta dyskusja! I na nim właśnie skończą się moje
                              dociekania, ponieważ zamierzam skontaktować się z nim osobiście w sprawie
                              planowanych kosztów dokumentacji projektowych... Widzi Pan w tym coś złego?
                              Także, proszę się już nie fatygować, bo widzę że męczą Pana moje pytania...
                              • konradcembrzynski Re: Mości Murgrabio Cembrzyński! 03.12.06, 18:47
                                Oczywiście że nie widzę w tym nic złego poseł Wikiński zapewne chętnie Panią
                                przyjmie i odpowie na pytania związane z tą inwestycją. Nie błysnąłem wiedzą na
                                temat kosztów związanych z dokumentacją projektową ponieważ nie będę na forum
                                przedstawiał szczątkowych informacji. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć
                                Pani miłego spotkania z posłem.

Pozdrawiam
                                • Gość: l i l a b a j Re: Mości Murgrabio Cembrzyński! IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 18:59
                                  " Nie błysnąłem wiedzą na temat kosztów związanych z dokumentacją projektową
                                  ponieważ nie będę na forum przedstawiał szczątkowych informacji (...)-----------
                                  -----------> Poseł SLD Marek Wikiński autor poprawki budżetowej pozyskał 500
                                  000 tysięcy zł na budowę siedziby Sanepidu w Radomiu. Pieniądze te zostaną
                                  przekazane na dokumentację projektową."

- A teraz struga Pan z siebie wariata czy ma forumowiczów (w tym mnie) za
                                  kretynów?
                                  Powtarzam: nie jest Pan człowiekiem, który z polityką ma tyle wspólnego co
                                  przeciętny wyborca oddający w wyborach głos na wybranego kandydata. Wtedy bym
                                  nie oczekiwała od Pana bardziej szczegółowych informacji na temat kosztów
                                  dokumentacji projektowych.
                                  Lubi Pan piskorze...?

Mam nadzieję, że poseł Wikiński wykaże się większym od Pańskiego
                                  profesjonalizmem...
                                  • Gość: młody Re: Mości Murgrabio Cembrzyński! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 20:53
                                    lilabaj z buźką jak ser szwajcarski i różowymi bucikami:)))
                                    w taki sposób nie poderwiesz faceta:)))
                                    • Gość: l i l a b a j Re: Mości Murgrabio Cembrzyński! IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 22:04
                                      Nawet gdybym miała buźkę jak ser szwajcarski i różowe buciki (a na to się nie
                                      zanosi) to w kwestii podrywania facetów jestem zielona...
                                      Także, nie wiem o co Ci chodzi. Zweryfikuj się.
                                  • konradcembrzynski Re: Mości Murgrabio Cembrzyński! 03.12.06, 22:02
                                    Droga Pani pisząc szczątkowych informacji miałem na myśli poszczególne etapy
                                    projektu. Czyli dokładny jego kosztorys. To jaka kwota została pozyskana to
                                    jedno. Czym innym jest natomiast zagospodarowanie środków dla kolejnych etapów
                                    projektu o którym mowa. Napisała Pani że na google dowiedziała się co to jest
                                    dokumentacja projektowa. Czyli wie Pani że każdy etap pochłania określone
                                    kwoty. Tych etapów jest całe mnóstwo przy tego typu inwestycji. Dlatego nie
                                    wiem jakie środki finansowe dotyczą konkretnych etapów. Przecież o to właśnie
                                    zostałem zapytany. Odpowiedziałem że nie wiem tego dokładnie ale jak tylko się
                                    dowiem szczegółów to Panią i innych o tym poinformuje.

• Gość: l i l a b a j Teoria Cembrzyńskiego. IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 22:50
                                      "Szczątkowe informacje = dokładny kosztorys".

Widzę, że lawirowanie pomiędzy niepokrywającymi się z ogólnie przyjętą
                                      rzeczywistością definicjami oraz błądzenie poza logiką opanował Pan do
                                      perfekcji. Tego pozazdrościłaby Panu nawet R.Beger.
                                      Podtrzymuję swoją chęć doinformowania się gdzie indziej...
                                      • Gość: mlody Re: Teoria Cembrzyńskiego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 13:23
                                        z kompleksami udaj sie do lekarza posel ci nie pomoze:))

• Gość: l i l a b a j Re: Teoria Cembrzyńskiego. IP: *.server.ntli.net 04.12.06, 13:39
                                          No widzę, że Tobie nie pomógł do tej pory żaden lekarz, a to przecież pospolita
                                          przypadłość zwana "trollino pierdulus".

• Gość: l i l a b a j Re: Teoria Cembrzyńskiego. IP: *.server.ntli.net 04.12.06, 14:54
                                          Ale co tak szczerzysz zęby za każdym razem? Chcesz sobie jakąś robotę w UK przy
                                          mojej pomocy wyskrobać? Zapomnij...
      • konradcembrzynski Re: 500 000 tysięcy dla Radomia 30.11.06, 20:17
        Widzę że nawet proste liczby sprawiają niektórym problemy. Proszę dokładnie
        policzyć ilość zer. Wyniki jest dziecinnie prosty. 500 000 (słownie: pięćset
        tysięcy)

• Gość: z_golebiowa Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: 82.139.59.* 30.11.06, 20:58
          Proszę o uwazne przeczytanie wlasnego tytułu topicu :)
          • Gość: ? Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.gprspla.plusgsm.pl 30.11.06, 21:07
            Czy z góry wiadomo kto ma przegryżć te pięć stów? Jak na projekt kwota niezła...
    • Gość: klik Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 21:02
      konradcembrzynski napisał:

> Poseł SLD Marek Wikiński autor poprawki budżetowej pozyskał 500 000 tysięcy
      > zł na budowę siedziby Sanepidu w Radomiu. Pieniądze te zostaną przekazane na
      > dokumentację projektową. Osoby które twierdzą że SDL w Radomiu nic nie robi
      > zwyczajnie kłamią.

Czy wiesz szanowny kolego,ze sa kraje gdzie nie ma sanepidu ?
      Czy wiesz szanowny kolego,ze radomski sanepid jako jedyny w kraju wymaga badań
      wody przy otwieraniu sklepiku z byle czym ?
      Budowa nowej siedziby ( obecnie sanepid duzy budynek na ulicy zielonej,duzy
      budynek na ul.alksandrowicza ) spowoduje tylko to ze kilkudziesieciu ,lub nie
      daj boze wiecej, nowych pracownikow bedzie w godzinach pracy wymyslac
      nowe "przepisy" ?

Reasumując : akurat tym co uzyskał szanowny pan posel nie chwalilbym sie
      glosno, bo wielu jest w radomiu takich ,ktorzy na haslo "sanepid "dostaja
      drgawek ! Az drżą gałazki na okolicznych drzewach !

• konradcembrzynski Re: 500 000 tysięcy dla Radomia 30.11.06, 21:10
        Do klik

Wiem słyszałem o takich praktykach. Też jestem zdania że niektóre działania są
        wręcz negatywne. Ale żaden poseł nie ma dużego wpływu na działania pracowników
        poszczególnych jednostek. Od tego mają swoich bezpośrednich przełożonych.
    • Gość: mieszkaniec Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 15:27
      ładna kwota ale na sanepid? może tak na nasze super ulice więcej grosza
      • Gość: Fan_ Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 17:53
        Klik, 100% racji. Swego czasu też przeżywałem gehennę z tymi sku ....mi.
        Dla nich to nawet złamanego grosza bym nie dał.
        Więc, może te 500 tys zł jest po to żeby wypieprzyć ten urząd z Radomia??
        Byłbym za!!!
    • Gość: fajnie Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.wroclaw.mm.pl 03.12.06, 12:11
      A czy te pierdzistolki z sanepidu cokolwiek poozytecznego robia?
    • Gość: niedowiarek Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 15:02
      500 000 tysięcy to jest 500 milionów.
      Czy rzeczywiście o taką kwotę ci chodzi?
    • Gość: l i l a b a j Re: 500 000 tysięcy dla Radomia IP: *.server.ntli.net 03.12.06, 19:22
      Do "zoo" się Pan nie dostał, więc chce Pan przez ekran "pogłaskać" tygryski?
      :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka