Dodaj do ulubionych

Wstyd mi za Radomian;(((((((((((((((((((

18.12.06, 14:03
Wstydzę się za ludzi, którzy w ten weekend byli na gwiazdce na deptaku.
Chodzi mi o ludzi, którzy nie potrafią w kulturalny sposób sie zachować.
Spora liczba ludzi przyszła tam chyba najeść sie do syta, a nie myśleć o
integracji z radomską społecznością. Widząc ludzi, wkładających do toreb całe
talerze z potrawami przypomniał mi się głęboki PRL.
Normalnie jakby to byli ludzie bezdomni, głodni i ...
Cieszę się, że nikt z mojej rodziny spoza Radomia nie musiał oglądać tych
obrazków, ale mimo wszystko się wstydzę.

Wstyd mi za Radomian, którzy nie potrafią uszanować gości przyjeżdżających do
naszego miasta by pokazać ducha walki sportowej.
Zaplanowana w iście perfidny sposób kradzież rzeczy osobistych należących do
koszykarzy z Katowic pokazała "radomski poziom".

Teraz już wiadomo czemu Radom ma taką a nie inną opinię. To my sami swoim
postępowaniem, zachowaniem kreujemy określony wizerunek miasta i jego
mieszkańców w Polsce oraz za granicą.
Żałuję tylko, że ten wizerunek nie przynosi nam chluby.

Wstydźmy się (...) napiętnujmy wszystkich, którzy przyczyniają się do tego co
powyżej napisałem.
Obserwuj wątek
    • Gość: wstyd Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 14:56
      a mi jest wstyd za dworzec pkp i te budki co prezydent kosztowniak postawil
      wstyd naprawde panie prezydencie
    • Gość: syn Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 15:18
      dworzec niezle sie prezentuje szczegolnie tunel dworcowy ladnie oswietlony
    • Gość: monika Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 16:21
      Rzeczywiście wstyd. No ale jeśli w Radomiu ocenia się ludzi przede wszystkim
      według tego czy urodził się w Radomiu czy gdzieś indziej to nie ma o czym gadać.
      Wszystkie wartościowe jednostki wyjadą z tego grajdoła i zostaną sami tacy jak
      opisałeś wyżej. Nie ma innego wyjścia.
      ------------------------------------------------
    • Gość: wstyd Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 16:35
      wstyd mi ze nie ma juz siatkowki szczegolnie czarni radom poniewaz jadar to
      sztuczny twor i dlugo nie pojedzie
      • Gość: exxon Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 16:43
        ale oprócz tego ze sie sobie pożalimy, to nikt nie uczy tych tumanów.
        ja też widziałem te tabuny z reklamówami!
        tragedia spoleczenstwa: Radom dzieli się na złodziei, flejtuchów,
        niekulturalnych tłumoków i INNYCH.
        • Gość: monika Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 16:49
          Gość portalu: exxon napisał(a):

> ale oprócz tego ze sie sobie pożalimy, to nikt nie uczy tych tumanów.
          > ja też widziałem te tabuny z reklamówami!
          > tragedia spoleczenstwa: Radom dzieli się na złodziei, flejtuchów,
          > niekulturalnych tłumoków i INNYCH.

Ci INNI pewnie nie urodzili się w Radomiu i dlatego mogą się tylko pożalić, bo
          nic zmienić tu nie mogą, gdyż do rządzenia nie dopuszczają ich ci pierwsi.
          -------------------------------------------------
          • Gość: exxon Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 16:55
            A niech sie zakradną radomianie nazwajem na śmierć.
            Czego Kosciol uczy na tych rekolekcjach co raz po raz mnoży, ze coraz gorzej
            jest z ludzmi i ich zachowaniem? O czym oni mowia , ze ludzie wcale nie kapują
            podstawowych spraw: nie kradnij, to nie kradnij!
            Czego uczą w szkolach skoro kolejne stypendia idą na mlodziez?
            Radom idzie ku samozagladzie!
        • tomus2221 Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( 18.12.06, 17:27
          Gość portalu: exxon napisał(a):

> ale oprócz tego ze sie sobie pożalimy, to nikt nie uczy tych tumanów.
          > ja też widziałem te tabuny z reklamówami!
          > tragedia spoleczenstwa: Radom dzieli się na złodziei, flejtuchów,
          > niekulturalnych tłumoków i INNYCH.
          Ciekawe zestawienie:)
        • Gość: r Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.227.udn.pl 18.12.06, 23:11
          ...tragedia spoleczenstwa: Radom dzieli się na złodziei, flejtuchów,
          niekulturalnych tłumoków ...

TO WYBORCY !!!!!!!!
          ;)
    • Gość: znawca Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 16:50
      wielki che biznezmen pan kupidura wstyd mi za pana co pan zrobil dla radomia ze
      pan zniszczyl czarnych radom jadar do skarzewa
    • Gość: Nie jest tak źle Re: Wstyd mi za neapolitańczyk;(((((((((((((((((( ( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 16:57
      fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/neapol-z-szopki-skradziono-figurki-warte-milion-euro,848778,2943
    • Gość: Igor Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 17:16
      Złodzieje wycieli kraty do pomieszczenia szatni.
      www.echodnia.eu/radomskie/?cat=10&id=42500
      Czy nikt tego nie widział, nie słyszał, nie było ochrony, policji?
      Przecież wycięcie krat trochę trwa i nie da się tego zrobić
      bez jakiegoś hałasu - tak sądzę.

Przypominam, że na jesieni okradzeni zostali w Jedlni z rowerów kolarze chyba z
      Czech. Było to prawdopodobnie podczas wyścigu Solidarności.

Przy takiej reklamie Radomia, wszyscy uczciwi i zamożni będą omijać wielkim
      łukiem to miasto.
    • Gość: Lincoln Podobnie było w Warszawie IP: 83.18.74.* 18.12.06, 22:01
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3799612.html
      Tłum, który przyszedł w niedzielę na pl. Teatralny, najadł się do syta pierogów
      i kapusty. A potem ruszył do walki o darmowe choinki
      Warszawiacy czekali na nie kilka godzin w zawijanych kolejkach. Drzewka wyrywano
      sobie z rąk. Rozdający skryli się i podawali choinki nad siatką, nawet nie
      próbowali ingerować w spory. Na szczęście nikt nie odniósł poważniejszych
      obrażeń. Niegroźnie stratowano tylko klauna, który obdarowywał ludzi bombkami
      choinkowymi.
      • Gość: Pankracy Re: Podobnie było w Warszawie IP: 82.139.32.* 18.12.06, 22:10
        A czego sie spodziewales po radomskiej cholocie glosujacej na pis...plebs z
        duzej wsi.
    • Gość: Metro Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: 203.185.255.* 18.12.06, 22:31
      Radom to wieczna wiocha, wiecznie nie nasycona. To wszystko co sie dzieje w
      Radomiu to zenada. Co sie dziwic dzieciom jak Rodzice bez mozgu. Straszny
      wstyd.
      • Gość: Tramwaj z Kielc Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 23:02
        I po kiego grzyba opisujesz nam swój przypadek?
      • Gość: monika Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 23:15
        Proponuję wszystkim mieszkańcom Radomia, którzy urodzili się w innych
        miejscowościach ( dużych i małych), wyjechać stąd jak najszybciej do innych
        miast, gdzie żyje się normalnie. A ci, którzy urodzili się w Radomiu niech tu
        zostaną i kiszą się we własnym sosie. Im takie sytuacje jak opisane na wstępie
        tego wątku nie powinny przeszkadzać, bo dla prawdziwych radomian - nie
        spadochroniarzy, to normalka.
        ----------------------------------------------------------
        • Gość: Beki Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: 83.18.74.* 19.12.06, 08:43
          To Ty chyba pierwsza powinnaś stąd wyjechać!

Jakbyś miała choć trochę rozumu to nie stawiałabyś wszystkich pod jedną kreską.
          • Gość: dixi Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: 82.139.57.* 19.12.06, 11:28
            myślicie że gdzieindziej jest lepiej, nieee- wszyscy Polacy uważają się za biednych,bezdomnych- darmowa micha w centrum dla każdego- tak samo w krakowie i wawie- takie imprazy powinny byc organizowane w stołówkach Caritasu, pomocy społecznej- tam "normalni" ludzie nie pójdą - ale co się nie robi pod publikę
        • Gość: taaa Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 12:07
          gdzie indziej jest podobnie, poczytaj sobie i się nie żołądkuj :)
          miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,3798884.html
          miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,3776824.html
          miasta.gazeta.pl/gorzow/1,35211,3801062.html
          miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,3797185.html
          miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3799093.html
          miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,3801320.html
          miasta.gazeta.pl/plock/1,35681,3797064.html
          miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,3801466.html
          miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,3793851.html
          miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3796247.html
          miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,3799168.html
          • Gość: PSL Radom Re: Wstyd mi za Radomian;((((((((((((((((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 12:20
            A co na to sympatyk_PIS, i spolka?
            Przeciez winni jakos zareagowac na sytuację degrengolady spolecznej i
            kulturalnej wsrod radomian.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka