Dodaj do ulubionych

Gąsiorowi podziękowano

28.12.06, 14:45
Stanisław Gąsior odwołany

Stanisław Gąsior został odwołany przez Radę Miejska w Radomiu z funkcji
miejskiego rzecznika praw konsumenta. Na jego miejsce został powołany
Włodzimierz Zielezinski. A co Pawłowską,która była Gąsiora zastępcą?
Odwołano również szefa MOSiRu Korcza. Nowe miotły robią porządek.
Obserwuj wątek
    • phodopus Re: Gąsiorowi podziękowano 28.12.06, 14:55
      A już myślałem, że masz Gęsiaka na myśli :)
    • Gość: gęgawe Re: Gąsiorowi podziękowano IP: 82.139.48.* 28.12.06, 15:07
      Gęsiak sam wybrał a Gąsior musiał. To jest różnica.
      • Gość: oburzona Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 23:20
        Wstrętne.O ile wiem Zieleziński był długi czas bez żadnego zatrudnienia. To
        trzeba było znaleźć posadę dla swoich Pisów.Po prostu ohyda.A to dopiero
        początek czystek. Łakome kąski to także MOPS, biblioteka, resursa. Łaźnia.
        Dyrektorzy, drżyjcie. Albo już szukajcie posad. Ci odnowiciele wam nie darują.
        • Gość: MlodyRadomianin Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 23:51
          Co za bzdury?Brawo dla PiS w Radomiu.Mądra decyzja radnych głównie z
          PiS.Radomianie Razem wiadomo kogo bronili dziś na sesji?My rodowici radomianie
          czekamy na wiecej zmian personalnych.Pan Zieleziński był niezłym radnym w
          latach 1998-2002!
          • Gość: WR Re: Gęsiakowi podziękowano IP: *.tkdami.net 29.12.06, 00:31
            Młody Radomianinie (KR) Twoje zaślepienie zaczyna być niepokojąco szkodliwe.
            Czy dopiero namacalne szkody i straty materialne powstałe w wyniku obecnych
            szaleństw władz PiSowskich (obsadzanie stołków dyletantami i szkodnikami) są w
            stanie otrzeźwić Twój umysł? Teraz trwa preludium to późniejszej tragedii, ale
            Twój pozbawiony właściwej analizy faktów mózg się raduje. Ale zapewniam Cię, że
            zapisuję Twoje wypowiedzi i będę bezlitośnie raził nimi po oczach gdy zaczniesz
            narzekać w pewnym momencie (udając niewiniątko) na to co się będzie działo w
            Radomiu pod rządami obecnie nominowanych "geniuszy".
        • Gość: A Re: Gąsiorowi podziękowano IP: 193.227.131.* 29.12.06, 10:43
          A czy wiecie, że na tym stanowisku jest wymagane wykształcenie wyższe prawnicze?
          • Gość: UM Re: Gąsiorowi podziękowano IP: 82.139.48.* 29.12.06, 10:50
            A co z Pawłowską? Gąsior to jeszcze coś robił...
            • Gość: dida Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.136.unknown.vectranet.pl 29.12.06, 11:08
              Ale pajace! No to zaczęły się rządy PISu! Powszechna zmiana świń przy
              korytkach... gdzie tu merytoryczne podstawy do odwołania? Widzę, że zmiany
              poszły na całego! Już nawet nie udają! A te kłamstawa z kampani wyborczej że
              będą tylko zmiany uzasadnione przesłankami merytorycznymi? A gdzie Kosztowniak?
              Jakoś ucichł i go nie widać. Miało być odchudzanie Urzędu Miejskiego a jak na
              razie na stronie miasta ogłoszeń o pracę jest więcej niż za Marcinkowskiego!
              Pamiętajmy on dopiero rządzi miesiąc a jest chyba 5 czy 6 ogłoszeń. Proszę to
              przemnożyć przez 48 miesięcy kadencji i wyjdzie nam TANIE PAŃSTWO - bokiem :)
              Płakać się człowiekowi chce. No ale barany wybrały świnie to niech teraz świnie
              rządzą! Powodzenia...
              • Gość: MlodyRadomianin Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:17
                Wreszcie PiS robi porzadki.Po 1990r. jest ekipą rządzącą która narazie najmniej
                wymieniła osób jak objęła włądze.Drogi radomski PiS musi zrozumieć , ze radom
                czeka na zmiany.Jak najwięcej osób wymienić wtedy będą efekty , ktoś kiedyś
                policzył , że w Radomiu do zwolnienia po wyborach będzie około 700 osób.PiS
                wymienił jakieś moze 20 narazie.... to liczba mała.Licze na dalsze
                zmiany.Panowie prezydenci niech się nie boją!
          • Gość: Latenofiri Re: Gąsiorowi podziękowano IP: 82.139.55.* 29.12.06, 19:05
            Ustawa mówi,że pierwszeństwo w zatrudnianiu przysługuje prawnikom. pozatym
            prawo nie działa wstecz Gąsior był zatrudniony zanim ustawa weszła w życie
            • Gość: gość Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.centertel.pl 29.12.06, 19:33
              Czy to jest ten sam pan, który już pracował swego czasu w UM i został zwolniony
              na "własną prośbę" za niezbyt właściwe podejście do wykonywanych obowiązków
              służbowych tzn.....?
              • Gość: Latenofiri Re: Gąsiorowi podziękowano IP: 82.139.55.* 29.12.06, 20:50
                Do Gościa: to nie jest ten sam pan
                • Gość: perliczka Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 20:53
                  Czy jest już następca Gasiora?
                  Kto nim jest?
                • Gość: gość Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.centertel.pl 29.12.06, 21:17
                  Do Latenofiri od gościa - to było pytanie retoryczne, a TY niestety jesteś w
                  błędzie.
              • Gość: j23 Re: Gąsiorowi podziękowano IP: 82.139.33.* 29.12.06, 21:41
                Nie, to nie ten sam. Pana Zielezińskiego komuniści wyrzucili z pracy pod byle
                pretekstem i to tylko dlatego bo odmówił pewnemu komunistycznemu prezydentowi
                zagłosować w ważnym głosowaniu tak jak tamten chciał. Wtedy komuchy kosili bez
                pardonu; radny nie radny wylatywał z pracy. Przykłady wyrzucanych radnych Fałka,
                Zielezińskiego czy dobrego urzędnika młodego pokolenia Surmy zapisał się w
                annałach niechlubnej historii komunizmu w Radomiu.
                • Gość: stokrotka Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 21:55
                  Czy pan Zieleziński ma wykształcenie prawnicze?
                • Gość: gość Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.centertel.pl 30.12.06, 17:38
                  Przykro mi ale to jest oficjalna wersja. prawda jest niestety zupełnie inna.
        • Gość: xyz Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.39.udn.pl 01.01.07, 22:07
          Przepraszam, ale Biblioteka i Resursa pisze się z dużej litery! Ukłony.
    • Gość: Jan Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.tkdami.net 29.12.06, 20:57
      Czy może ktoś napisać o kompetencja oraz drodze zawodowej i społecznej nowego
      Rzecznika Włodzimierza Zielezińskiego.
      • Gość: malina Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.centertel.pl 29.12.06, 21:19
        Bardzo interesująca propozycja, chętnie poczytam.
        • Gość: MlodyRadomianin Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 22:54
          Włodzimierz Zieleżiński skończył prawo na Uniwersytecie Warszawskim - 2 uczelni
          w kraju pod względem kształcenia prawników w Polsce po UJ w Krakowie!Radny
          miasta Radomia w latach 1998-2002 rodowity radomianin.Z tego co podaja media od
          2002r. był bezrobotnym...więcej info nie wiem prosze pytać w PiS ten pan jest
          członkiem tej partii.
          • Gość: daria Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 00:25
            czepianie sie pana Zielezińskiego nie ma sensu.Radny kadencji 98-2002.Nikt
            nawet Karaś nie głosował przeciw tej kandydaturze.Przecież ten sam Karaś i cała
            czerwona gwardia wyrzucała go z pracy w świetle ekranu .Podobnie Fałka
            Krzysztofa Sońtę i Dominika Surmę.Pan Zieleziński nie skończył wieczorowych
            kursów marksizmu -leninizmu,ani jakiejś prywatnej uczelni gdzie defakto kupuje
            sie dyplomy.Uniwersytet Warszawski to najlepsza uczelnia w Polsce!!A pozatem,to
            ujmująco miły człowiek,pozbawiony zacietrzewienia politycznego,choc o
            wyrazistych prawicowych poglądach.Więc esbecy i komuniści czepcie się tramwaja.
            • Gość: Kadyks. Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 00:35
              Swięta racja,niech rządzący miastem wytępią czerwonych,a Rada miejska wyrazi
              zgodę na zwolnienie z RUCHU Karasia,on nie miałby litości,podobnie jak 4 lata
              temu wywaljąc z pracy 3ch radnych.Co sę dzieje z Nowkiem,następną czerwoną
              szmatą.PIS jak sie będzie certolić,i nie zrobi porządku kadrowego w mieście,to
              zostanie zagryziony przez tych co dziś się podlizują, a jutro skoczą do
              gardeł.ZACZNIJMY DEKOMUNIZACJE POLSKI OD RADOMIA!!!
      • Gość: TMW Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 00:41
        Janie jak chcesz poznać kompetencje p.Zielezińskiego to wpadnij do jego
        biura,napewno chętnie ci wyjaśni.Dla niepoznaki zdejmij czerwony krawat.A jak
        już tam wejdziesz to przyklęknij.
        • Gość: rych Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 02:15
          Pan Zieleziński ma ponad 50 lat, więc ukończył studia na takiej samej uczelni
          komunistycznej jak pan Gąsior.
          • Gość: Bull Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 07:48
            Rychu,pisząc o godz.2 w nocy zapewne cierpisz na bazsenność,przed położeniem
            się spać wypij szklankę ciepłego mleczka,to pomaga.To oczywiste,że panowie
            Gąsior i Zieleziński kończyli szkoły w PRLu,no bo gdzie mieli kończyć???Może
            obaj są porządni -nieznam.Nowy prezydent wykonał jedynie zapis ustawy.Myślę,że
            następne zmiany bardziej wstrząsną.Oby.
            • Gość: wr22 Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 08:07
              Jestem sympatykiem SLD,proponuję wiecej umiaru i nie atakowanie Kosztowniaka za
              czystki.Objektywnie w mieście zachodzą niewielkie zmiany personalne.Obu
              rzeczników znam osobiście i o żadnym z nich nie da się nic złego powiedzieć
              • Gość: Starowicz. Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 08:38
                Włodek kocha Renatę,Renata kocha Włodka,a oboje kochają Gazetę Wyborczą,są w
                dodatku prawi i sprawiedliwi.
                • Gość: MlodyRadomianin Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 11:29
                  PiS robi najmniej czystek personalncy z ekip , któe wygrały wybory po 1990r.
                  zwolniono około 20 osób a trzeba zwolnic około 700 .... gdzie te zmiany Panowie
                  Prezydenci!!!

PS.Wiecej odwagi w działaniu Panie Prezydencie!
                  • Gość: trefl Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 12:51
                    Ale niech PiS robi te czystki personalne. Cóż to znowu za figura pan Gąsior, a
                    właściwie tow. Gąsior - w najczarnejszych latach stanu wojennego sekretarz
                    komitetu fabrycznego nieboszczki PZPR w Walterze, że zwolnienie go ze stanowiska
                    powoduje takie emocje.
                    • Gość: MlodyRadomianin Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 16:29
                      Wyrzucić z miejskich spółek wszystkich tych co byli w PZPR w różnym okresie w
                      latach 1944-1990 dekomunizacji , której nie było nigdy nie zawiele!
                      • Gość: puzio Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.internet.radom.pl 30.12.06, 16:57
                        KR ty Kretynie Radomski spadaj z tego forum wyjedź do Kielc najlepiej
                      • Gość: Pikolo Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 23:14

> Wyrzucić z miejskich spółek wszystkich tych co byli w PZPR w różnym okresie w
                        > latach 1944-1990 dekomunizacji , której nie było nigdy nie zawiele!

Ta zasada niech obejmie przede wszystim koalicję rządzącą(PIS -LPR _Samoobrona)
                        na wszystkich szczeblach.
                        Ciekawy jestem ile osób by pozostało po takiej operacji?
                • Gość: puzio Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.internet.radom.pl 30.12.06, 16:59
                  A ja jestem sympatykiem PiS i mnie bardzo martwi że pani która pisze artykuły o
                  pisie sypia z działczem pisu.To się nazywa kolesiostwo którym pani redaktor tak
                  bardzo się brzydzi.
                  • Gość: stoliczny Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 23:56
                    Akurat Puziu nie ta sypia co pisze
                  • Gość: Joker Re: Gąsiorowi podziękowano IP: 82.139.33.* 31.12.06, 11:52
                    Ty to jesteś sympatykiem Lenina, a kto z kim sypia to jego osobista sprawa.
                    Widocznie Włodek dobry jest w te klocki, a ty jak zwykle musisz zadowolić się
                    chłopaczkiem z dworca Centrum. Czemu czerwoni lubią tak bardzo gejów?
                    • Gość: a Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.tkdami.net 31.12.06, 12:23
                      Do Joker:
                      Pisz dalej dostarczasz kolejnych dowodów na siebie. Rozprawa już za chwile.
                      Poznamy oficjalnie Twoje dane personalne. Nie myśl że długo będziesz anonimowy.
                      Panie W. z Chałubińskiego. Takich masz kolegów że sami na Ciebie donieśli.
                      • Gość: Joker Re: Gąsiorowi podziękowano IP: 82.139.33.* 31.12.06, 16:16
                        Już się ciebie boję czerwona ściero hahaha Podpisz się imieniem i nazwiskiem to
                        wtedy być może nie będę tak na ciebie pisał bo nie będziesz anonimowy (o ile na
                        to zasłużysz). A kto by zajmował się tam anonimowymi wpisami? Ciekawe kto będzie
                        wnioskodawcą? Zawsze będę mógł powiedzieć, że nie o tą osobę mi chodziło hahaha
                        • Gość: lulu Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 16:23
                          a ty się podpisałeś imieniem i nazwiskiem bohaterze?
                        • Gość: a Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.tkdami.net 31.12.06, 18:06
                          Joker wytłumaczysz wszystko w sądzie. Zapewniam Cię że do pierwszej rozprawy
                          szybko dojdzie. Poinformujemy też media. Dowody są bardzo mocne bo pisałej o
                          konkretnych osobach z imienia i nazwiska. NIE WYWINIESZ SIĘ!!!
                          Znam wnioskodawce to młody chłopak nie odpuści Ci. Sprawa jest już w Sądzie
                          Rejonowym w VIII wydziale przy ul. Struga. Będzi go reprezentował bardzo dobry
                          prawnik. Pewnie już wiesz o kogo chodzi. Teraz czekaj na wezwanie.
        • Gość: Jan Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.tkdami.net 30.12.06, 23:08
          A co mi nie wolno poznać ? Wystarczy napisać i po sprawie. Myślę, że nie będę
          musiał tego pana odwiedzać jako niezadowolony klient. A co do mojej oceny to
          pomyłka, czerwony to jestem tylko jak czytam głupoty osobników typu TMW i podobnych.
          PS. Nie wiedziałem, że przed ludźmi formacji, która wygrała wybory trzeba
          "przyklękać" ?
    • Gość: oczko Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.177.udn.pl 31.12.06, 15:45
      w radomiu potrzebne są porządki kiedy się zaczną w radomskim pogotowiu
      • Gość: Artur Re: Gąsiorowi podziękowano IP: 217.116.110.* 01.01.07, 11:48
        Ktoś tu pisał jakie będą kosztowne rządy Kosztowniaka. To zobaczcie budżet po
        poprawkach oszczednościach ! na inwestycje przeznaczono 4 krotnie więcej niż w
        ubiegłym roku. Zaczekaj z tą oceną Kosztowniaka co !
        • Gość: gość Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.centertel.pl 01.01.07, 20:16
          Dobry żart ha, ha, ha a skąd wzięto oszczędności na 180 tyś. złotych ? Chyba coś
          zostało przekręcone.
    • Gość: Nina Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 16:04
      A kiedy dyrektor MOPSU
    • Gość: Suma_Sumarum Re: Gąsiorowi podziękowano IP: 203.185.255.* 02.01.07, 04:17
      Tak czytam te wszystkie wypowiedzi na temat P Zielezinskiego i po raz kolejny
      dochodze do wniosku , ze Radom to miasto ujadajacych psow na uwiezi. Co kogo
      obchodzi prywatne zycie tego Pana lub innego Pana i Pani. Ile pokolen
      trzeba ,zeby to chamstwo wreszcie sie zamknelo. Czlowiek ten dopiero objal
      stanowisko, dajcie mu szance. Oceniajcie , krytykujecie kiedy taka wola , ale
      oceniajcie jego zycie zawodowe, a nie wlazicie z brudnym buciorami nie na swoj
      teren. Zanim otworzycie swoje wielkie paszcze proponuje najpierw zdobywac
      informacje i to informacje potwierdzone. Z tego co ja wiem, sluchalam, slysze
      pamietam i obserwowalam jest to inteligentny, odwazny czlowiek ( a do odwaznych
      swiat nalezy)z bardzo milym poczuciem humoru, humoru ktory nikogo nie krzywdzi,
      a ktorego w wiekszosci ludziom na tym forum brakuje. A jesli teraz ktos chce na
      mnie sobie szczeknac to odpowiem : hau , hau, bo w wiekszosci z was jest
      poprostu zawisc i zazdrosc. P Zielezinskiemu zycze Wspanialego Nowego Roku i
      zeby nie przejmowal sie jakimis malymi wyjacymi psiaczkami. Poz.
      • Gość: Gienek Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 07:07
        Mogę się tylko pod tym podpisać. Ale to jest gra polityczna. Jakie dno osiągnęla
        można było obserwować w Sejmie. Niestety, przodują w tym ci, których
        społeczeństwo odrzuciło i którzy nadal nie mogą się podnieść nawet na
        wicelidera. Z resztą to są metody rodem z "szafki Lesiaka" a wiadomym jest komu
        służył ten "pan".
        • Gość: bolek Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.158.udn.pl 02.01.07, 08:46
          Jedno mnie zastanawia, jesli jest taki the best, czemu od 2002 roku jest
          bezrobotnym, chyba że coś pokręciłem ?
          • Gość: do bolka Re: Gąsiorowi podziękowano IP: 203.185.255.* 02.01.07, 23:32
            Jesli juz pracujesz to czy nie zauwazyles, ze bardzo czesto Ci "the worst" ,
            ktorzy jakims trafem/cudem pozdobywali stanowiska wczesniej to boja sie
            tych "the best"? Nie wiem czy taka jest prawidlowa odpowiedz na Twoje pytanie,
            ale wiem ,ze napewno tak jest...wiec moze ta odpowiedz nie jest wcale taka nie
            prawidlowa. Po za tym nie mowi sie akurat, ze p Zielezinski jest "the best".
            Mowi sie zeby poczekac i zobaczyc,dac szance co uwazam za najbardziej
            prawidlowe.
            • Gość: jurysta z UJ Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 00:46
              Piszecie państwo ,że sz.pan W.Z. ma przeszło 50 lat i jest z zawodu
              prawnikiem , a to by oznaczało ,że prawo( w trybie dziennych studiów) ukończył
              około 25 lat temu.
              Dziwny jest fakt ,że prawnik z około 25 letnim stażem jest BEZROBOTNYM ?
              Mam jeszcze jedno zapytanie pomocnicze czy ten pan należy ( nie do PISU)tylko
              do Związku Prawników Polskich -Oddział w Radomiu ???
              • Gość: jurystaUJ sprostow Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 01:04
                Napisano pomyłkowo Związek Prawników Polskich ,a winno być Zrzeszenie Prawników
                Polskich - za co przepraszam .
                • Gość: matoł z V b Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 12:49
                  Prawnik prawnikowi nie jest równy, jaden z Warszawy drugi z "gumny".
                  Gumno :to stodoła lub jak inni podają to klepisko-plac w stodole na którym się
                  młóci zboże cepami
                  • Gość: zezem Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 21:02
                    To wszystko jedno .I to czarne i to czarne (wrona czy kruk)!
              • oskar9 Re: Gąsiorowi podziękowano 04.01.07, 14:24
                a ty jestes w zwiazku pisarzy, ze piszesz?
    • Gość: ala 4 lata temu korzystalam z porady rzecznika IP: *.pr.radom.net 03.01.07, 21:11
      p. Gasiora.Bardzo mi wtedy pomógł. Wlasciwie zalatwił za mnie sprawę, napisal
      pozew do sadu > Powiedzial ,ze jeśli bedzie potrzeba , bedzie na sprawie moim
      pelnomocnikiem.Nie wiedzialam ,że nie ma wykształcenia prawniczego , bo z
      prawem obcykany jak malo kto. No cóż, nowa miotła już zaczeła zamiatanie.
      SZKODA gadać
      Pan Gasior to fachowiec Tyle lat był dobry i co sie nagle zmieniło?
      • Gość: hehe Re: 4 lata temu korzystalam z porady rzecznika IP: *.158.udn.pl 04.01.07, 08:25
        Przepisy się zmieniły, każdy pretekst jest dobry, a z tym trudno dyskutować, bo
        ma podstawy prawne. A to zwiastun tego, że w Radomiu, zamiast technokracji
        nadal będzie panowac biurokracja.
        • Gość: KPINA PRAWNIK BEZR Re: 4 lata temu korzystalam z porady rzecznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 13:48
          To jest kpina żeby prawnik był bezrobotny ???Chyba ,że ktoś kłamie mówiąc iż
          ten ktoś jest prawnikiem .A może jest on prawnikiem jak z ........ .....
          trąba.
          • Gość: trm Re: 4 lata temu korzystalam z porady rzecznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 16:18
            zazdrośćisz robaczku???
            • Gość: Ada Re: 4 lata temu korzystalam z porady rzecznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 16:25
              PiS musi zniszczyć bezwzględnie pozostałości SB i postkomuny nie tylko W
              Urzędzie Miejskim,ale we wszystkich spółkach komunalnych.Zmienienie tow.Gąsiora
              na p.Zielezińskiego na funkcji Rzecznika,to mam nadzieję początek zmian.To mała
              kropla w morzu potrzeb.
              • Gość: rac Re: 4 lata temu korzystalam z porady rzecznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 16:35
                Polityka kadrowa PiS to budowanie repubiki bananowej krewniaków i kolesiów
                Tak to nawet w PRL nie robili. A miało być uczciwiej.
                • Gość: sevilla Re: 4 lata temu korzystalam z porady rzecznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 16:55
                  Porównywanie Gąsiora z Zielezińskim,to jakby porównywać zasrany PRL,z wolną
                  Polską.To uwłacza zdrowemu rozsądkowi.
                  • Gość: bolek Re: 4 lata temu korzystalam z porady rzecznika IP: *.158.udn.pl 05.01.07, 08:31
                    Hmm, dziwni z Was ludzie, zaczynam sie bać. Jesteście tak pełni nienawiści i
                    plujący jadem, że przyszłośc naszą widzę czarno. To co się dzieje teraz zaczyna
                    coraz bardziej przypominac rządy totalitarne. Pomstujecie na PRL, a zaczynacie
                    sie zachowywać jak najbardziej zapiekłe komuchy. Gdzie Wasza wiara katolicka,
                    gdzie miłośc bliźniego. Jakby tak pogrzebać w historii, to każdy ma coś na
                    sumieniu i komuniści oczywiście, ale także ci co z komuną walczyli, choćby WiN,
                    nikt nie może zaprzeczac, że też krzywdzili niewinnych ludzi. Może tak
                    skończcie z tym pluciem i zacznijcie studiowac Nowy Testament, kto jest bez
                    grzechu niech rzuci kamieniem.
                    • Gość: wstań bolek wstań Re: 4 lata temu korzystalam z porady rzecznika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 14:27
                      Bolek czy cię nawiedził święty Gaudenty w kancik podcięty.Bolek wstań,przbudż
                      się .Wstań Bolu wstąń !!! Przestań bredzić , już dwano jest po Sylwestrze.
                      Bolek wstań !!! z wyrka .wstawaj.
    • Gość: hahahahahahahahaha Re: Gąsiorowi podziękowano IP: *.tkdami.net 18.01.07, 09:04
      Dwóch rzeczników konsumentów
      W bojach reklamacyjnych wspiera radomian nowy i stary rzecznik konsumentów.

Stanisław Gąsior (z prawej) i Włodzimierz Zieleziński - stary i nowy Miejski
      Rzecznik Konsumentów w Radomiu. (M. Skorupa) Mieszkańcy Radomia, którzy mieli
      nieszczęście kupić buty - buble, albo droczą się z niesumienną firmą montującą
      stolarkę okienną nie mogą narzekać na brak opieki ze strony miasta. Dwie osoby
      dbają o ich interesy!

Stanisława Gąsiora odwołano z funkcji Miejskiego Rzecznika Konsumentów podczas
      grudniowej Sesji Rady Miejskiej. Na jego miejsce powołano Włodzimierza
      Zielezińskiego. Oficjalnie zamianę tłumaczono tym, że nowy rzecznik ma
      wykształcenie prawnicze, a stary "tylko” ukończone studia na wydziale
      administracji i zarządzania. Mniej oficjalna wersja mówiła, że Prawo i
      Sprawiedliwość zaczęło brać w mieście wszystkie stołki - "jak leci”. Nowy
      rzecznik ostatnio był bezrobotnym. "Jeśli prawnik jest bezrobotny, to znaczy,
      że nie jest prawnikiem i nie zna się na prawie” - napisał w forum internetowym
      jeden z internautów.

Stanisław Gąsior ma na swoim sumieniu grzech pierworodny: w latach
      osiemdziesiątych był jednym z ważniejszych działaczy zakładowej organizacji
      PZPR w Zakładach Metalowych Łucznik. Jednak już jako rzecznik konsumentów
      zasłynął w Polsce z kilku wygranych w sądach spraw w obronie konsumentów. Po
      wystąpieniach Gąsiora przed Sądem Antymonopolowym w Warszawie, a później przed
      Sądem Ochrony Konkurencji i Konsumentów zakazano stosowania w Polsce kilku tak
      zwanych niedozwolonych klauzul umownych.

Stanisław Gąsior ma swój udział w tym, że obecnie w Polsce placówka handlowa
      nie może zmuszać klienta do odbierania w sklepie odpowiedzi na reklamację:
      handlowcy muszą ją dostarczyć do zainteresowanego. Nie można też na przykład
      zmuszać klienta do odbierania w określonym terminie reklamowanego towaru i nie
      można tego towaru zniszczyć. Stanisław Gąsior został wyrzucony z pracy, ale
      nadal w okresie wypowiedzenia - przyjmuje interesantów. Czytelnicy, którzy
      odwiedzali biuro rzecznika konsumentów twierdzą, że porad udziela wyłącznie
      stary rzecznik, nowy ponoć dopiero przyucza się "do zawodu”.

• Gość: ala aaa.. przyucza się? IP: *.pr.radom.net 18.01.07, 12:09
        no to może potrwać. Za kilkanascie lat, bedziemy mieć rzecznika
      • oskar9 Re: Gąsiorowi podziękowano 18.01.07, 13:04
        Jak tak doceniasz Gasiora to moze sobie sam go zatrudnij. A pretensje o zmaiane
        przepisow kieruj do sejmu. Z tego co wiem, nie ma nawet magisterskiego
        wyksztalcenia. I nic tu nie ma do rzeczy czy jest mily i czy mial sukces. Po
        prostu urzad musi przestrzegac prawa, tak jak kazdy z nas. Nie prawda jest tez
        ze nowy rzecznik nic nie robi. Kilka dni temu bylam tam w sprawie remontu mojej
        kuchni i rozmawialam wlasnie z nim. Przy mnie byla tez druga klientka i
        rozmawiala z dawnym rzecznikiem. Zreszta warunkiw ktorych ludzie sa tam
        obslugiwani sa straszne. Pokoik malutki i jak jest dwie osoby - tak jak wtedy
        gdy przyszlam, to nawet nei ma gdzie usiasc, kolejki ustawiaj sie na korytarzu.
        I tym ktos powienien sie zajac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka