Dodaj do ulubionych

Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!!

04.01.07, 19:10
1. Czy to prawda, że wiceprzewodniczący poprzedniej Rady Nadzorczej pan
Stachurski, nowo wybrany członek rady nadzorczej Radkomu i były radny AWS
nadzoruje obecnie budowę budynku socjalnego przy ul. Energetyków budynku
socjalnego?
2. Czy to prawda, że jest on kumplem pana prezesa spółdzielni?
A teraz zagadki:
Jaką furą jeździ pan prezes a jaką jeździł parę lat temu?
Gdzie mieszka pan prezes a gdzie mieszkał jeszcze niedawno?
Co spowodowało tak gwałtowną poprawę stopy życia pana prezesa?
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Jak coś wiesz to zgłoś do prokuratury a nie IP: *.radom.pl 04.01.07, 19:29
      podpuszczaj na forum ale jeśli tylko pytasz to znaczy ,że zachowujesz się jak
      Lepper.
      • Gość: samaobora Re: Jak coś wiesz to zgłoś do prokuratury a nie IP: *.internet.radom.pl 04.01.07, 19:39
        Forum jest właśnie po to aby pytać. Klient postawił konkretne pytania, jeśli
        coś nie jest tak pan prezes może zdementować i temat uschnie.
      • Gość: zołza Re: Jak coś wiesz to zgłoś do prokuratury a nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 19:45
        W końcu Lepper został wyniesiony przez zwycięską partię PiS na urząd
        wicepremiera, więc nic dziwnego, że szary forumowicz bierze z niego wzór.

Zenku, czy chodzi ci o uciszenie problemu? Jaki masz w tym interes?
        • Gość: na marginesie Re: Jak coś wiesz to zgłoś do prokuratury a nie IP: *.tkdami.net 04.01.07, 21:13
          Leper został wyniesiony nie przez PIS a przez Donalda. To PO postawiło PIS w
          sytuacji pasowej i PIS nie miał wyboru. Przecież to widać gołym okiem.
          • Gość: pikuś Re: Jak coś wiesz to zgłoś do prokuratury a nie IP: *.internet.radom.pl 04.01.07, 21:47
            Nie musi nic wiedzieć, osobe publiczną można pytać o takie rzeczy a pan prezes
            jest osoba publiczną!
    • niebo_gwiazdziste_we_mnie Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! 04.01.07, 21:09
      > 1. Czy to prawda, że wiceprzewodniczący poprzedniej Rady Nadzorczej pan
      > Stachurski, nowo wybrany członek rady nadzorczej Radkomu i były radny AWS
      > nadzoruje obecnie budowę budynku socjalnego przy ul. Energetyków budynku
      > socjalnego?
      > 2. Czy to prawda, że jest on kumplem pana prezesa spółdzielni?
      > A teraz zagadki:
      > Jaką furą jeździ pan prezes a jaką jeździł parę lat temu?
      > Gdzie mieszka pan prezes a gdzie mieszkał jeszcze niedawno?
      > Co spowodowało tak gwałtowną poprawę stopy życia pana prezesa?

3. Co spowodowalo, ze SM "Nasz Dom" to jedyna w Radomiu i jedna z ośmu w Polsce firm, która zostala umieszczona w rankingu najszybciej rozwijajacych sie firm w Europie "Europe's 500"?
      • Gość: zadowolonylokator Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: 82.139.48.* 04.01.07, 21:16
        Oni mają świetnego wiceprezesa krzemińskiego. Zobaczcie jak cywilizują te
        koszmarne zwierzowce.
      • Gość: spóldzielca mieszk Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 21:36
        > 3. Co spowodowalo, ze SM "Nasz Dom" to jedyna w Radomiu i jedna z ośmu w Polsce
        > firm, która zostala umieszczona w rankingu najszybciej rozwijajacych sie firm
        > w Europie "Europe's 500"?

Czytałem kryteria , wysokie miejsca w tym rankingu zajmowały firmy, w których
        znacząco wzrosło zatrudnienie. Jeśli chodzi o SM-y czyli firmy nie zajmujące się
        produkcją, to raczej wada a nie powód do zadowolenia.
        • Gość: ????? Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: 82.139.39.* 04.01.07, 21:49
          Jeśli chce się psa uderzyć, zawsze kij się znajdzie. Przypomnijcie sobie
          zadłużoną na kilkanaście milionów spółdzielnie ND sprzed kilku lat. Może jednak
          coś dobrego stało się w tej spółdzielni. Może trzeba się zastanowić zanim rzuci
          się oskarżenia tylko o co?, że spółdzielnia jest doskonale zarządzana? A może
          lepiej by było, gdyby poszła na dno? Komu na tym zależy? A ktoś, kto podpisuje
          się spiepszaj\dziadu nie ma swojego IP, czy to jest przypadek, czy prowokacja
          ludzi, którym nie zalezy na rozwoju spółdzielni mieszkaniowych. Zachęcam do
          spaceru po tej spółdzielni, może coś się wyjasni ludziom, którzy potrafią tylko
          rzucać oskarżenia. Trzeba pamiętać, że kto mieczem wojuje od miecza ginie.
          • bankiet.zebrakow Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! 05.01.07, 00:10
            Nie podniecaj się bo tu nie ma żadnych oskarżeń są tylko pytania. A kto pyta
            nie błądzi.
            • Gość: Spółdzielca Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 10:40
              Ja też mam pytanie do spółdzielców ze spółdzielni Nasz Dom, które moim zdaniem
              rozstrzygnie, kto ma rację w tym wątku - czy ktoś, kto niby szuka dziury w
              całym i pyta o kierownictwo spółdzielni czy ten, kto broni obecnego zarządu.
              Osobiscie mam jak najgorsze zdanie o spółdzielniach mieszkaniowych w Polsce i
              stwierdzenie, że własnie spółdzielnia mieszkaniowa znalazła się na liście 500
              firm najlepiej dzialających w Polsce jest dla mnie dużym zaskoczeniem. No bo
              jakie były kryteria rankingu? O to już też ktoś pytał.
              Moje pytania są jednak inne ale jednak konkretne - stawki comiesięcznych opłat
              w spółdzielni Nasz Dom - mam doskonały ich przegląd i podanie ich od razu
              pozwoli mi wyrobić sobie zdanie o spółdzielni!
    • Gość: ela Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.pr.radom.net 05.01.07, 12:01
      do spiepszajdziadu
      W r.2000 zaczynał w cienkiej marynareczce. Planował zdobycie licencjatu.
      Mieszkał w bloku Administratora. Może marzył o kupnie samochodu. Jeśli widzisz
      istotne różnice to nie pytaj ale podziel się informacjami.
      • Gość: CzyPrez.jest człon Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 12:40
        Jak to jest,że Prezes mieszkając w budynku Administratora jest członkiem
        naszej spółdzielni ???i do tego stał się prezesem jej zarządu ????
        • Gość: Biber Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.tkdami.net 06.01.07, 00:55
          Przecie wiadomo jest że w zarządzie S.M. zasiada prezes, wice prezes d/s
          technicznych i główna księgowa. Swoją drogą Pan prezes jest w porządku. Zmienił
          mieszkanie z "administratora" na domek bo tylko głupcy płacą po 600zł za wynajem
          miastu. Szkoda tylko że ta spółdzielnia przypomina czasy PRLu (głębokiej komuny)
          sam wyglad siedziby na Żeromskiego. No i jeszcze niektóre panie tam pracujące
          stwarzają mur nie do pokonania, chodzi o b.dziwne godziny ich urzędowania no i
          jeszcze godz 14-15 mycie szklanek po kawie i herbacie nie wspomnę. W innych
          spółdzielniach każdy mieszkaniec może w każdym pokoju załatwić sprawy odAdoZ a
          nie całować klamki i pilnować godzin i dni jak w kalendarzyku czy Nasz Dom
          przechodzi Menopauze?
          • Gość: HIENA z osiedla Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: 213.17.170.* 08.02.07, 12:36
            Co "Wy wyprawiacie " - pseudo mieszkańcy . Prawdziwy Członek spodzielni napewno
            wie i zauważył kolosalne zmiany na naszych osiedlach - / estetyka budynków ,
            funkcjonalność oraz zadbanioe o czystość, bezpieczeństwo publiczne oraz
            techniczne sieci i nstalacji strategicznych w naszych budynkach. No czekam
            na oznaki poparcia i kkrytyki . Bo ten co nic nie robi niema zwoleników
            i przeciwników p.p. ...........
            • Gość: Olo Zarząd za wiedzą rady lamie prawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 18:51
              Zbierając po 1,20zł/m2 na ocieplenia zarząd za wiedza rady nadzorczej łamie po
              prostu prawo! Bo ocieplenia to tzw. modernizacja a nie remont i dlatego jej
              finansowanie powinno się odbywać poprzez zwiekszenie wkładu mieszkaniowego ale
              aby to zrobić, zarząd powinien zawrzeć z każdym członkiem stosowną umowe. A
              wtedy okazałoby się , ile tak naprawdę ta operacja ma kosztować, ile będzie
              trwała czasu, jak to kontrolować itp. Z funduszu remontowego nie można robić
              modernizacji!
              Poczytajcie więcej na temat modernizacji i sposobu jej prowadzenia i
              finansowania na stronie www.polskiesm.pl
      • spiepszajdziadu Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! 05.01.07, 16:04
        Ja tylko pytam? Czy może ktoś wie? Bo jeśli dziś nadal planuje zdobycie
        licencjata to znaczy że się nie rozwija! A czym jeździ - nie wiem, gdzie
        mieszka - nie wiem. Wiem ,że już nie mieszka w Administratorze więc pytam co
        się zmieniło. Słyszałem , że zmienił samochód na rewelacyjną furę, ale tego nie
        widzialem. Pan prezio jest osobą publiczna więc pytam bo mam takie prawo. Na
        stronach Rady Miejskiej czy Sejmu czytam o majątkach posłów, radnych,
        urzędników. Jako członek spółdzielni chciałbym wiedzieć od czego pan prezio
        zaczynał i co ma teraz. Nie napisałem że mu to mam za złe, że mu żałuję. Chce
        wiedzieć tylkogdzie mieszka (nie chodzi o adres) i czym jeździ. Czy jest to
        powó do frustracji? Czy pytanie czy pan były dostał od niego zlecenie jest
        obraźliwe? Dostał czy nie dostał? Więc proszę o merytorykę a sługusów prezia o
        zamknięcie gęb.
        • Gość: mieszkaniec Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 18:47
          Uważam,że twoje tłumaczenie jest bezzasadne.Uważam także,że takich pytań należy
          zadać jeszcze kilka bo faktycznie w spółdzielni widać zmiany na lepsze nawet po
          samych odnawianych budynkach tylko należy zadać pytanie dlaczego akurat w tej
          spółdzielni płaci się więcej za 1m2 ocieplenia niż w innych także w Radomiu i
          dlaczego robi to tylko jedna firma.Kto zyskuje a kto traci?Jestem także
          przekonany że wcześniej czy póżniej te pytania i WIELE INNYCH będzie zadawał
          prokurator
          • Gość: obserwator Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 19:46
            Ja też mam pytania :
            A na jakiej podstawie są te oskarżenia , znasz umowy z firmami, kwoty
            za roboty we wszystkich spółdzielniach skoro porównujesz ?
            Jaki masz interes żeby oskarżać pod różnymi pseudonimami ?
            Czy jesteś znajomym prezesa i tak dobrze znasz jego życiorys a po prostu
            się pokłóciliście i chcesz mu dokopać?
            Tobą człowieku powinien się zająć prokurator i powinieneś odpowiedzieć
            za fałszywe oskarżenia , na miejscu prezesa bym nie odpuścił podobno
            łatwo można znalezć adresata tych potwarzy i sprawe doprowadził do końca.
            • Gość: mieszkaniec Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 17:36
              Do obserwatora.Po pierwsze zastanów się jakich stwierdzeń używasz bo się
              kompromitujesz.Po drugie nikt tu nikogo nie oskarża tylko w
              przypadku "spjeprzaj dziadu"on tylko pyta .Po trzecie każdy przetarg jest
              publiczny i nie trudno po pewnej analizie odpowiednich materiałów stwierdzić
              czy ktoś za pewną uslugę płaci więcej czy też nie a inne spółdzielnie w Radomiu
              takie usługi jak ocieplanie budynków robią w tych samych technologiach po
              niższych cenach i to nie jest tajemnicą.Po czwarte nie jestem tą samą osobą co
              wspomniany powyżej.Po piąte czy stwierdzenie że tą spółdzielnią powinien zająć
              się prokurator to jest oskarżenie? I po szóste jeżeli ktoś z kimś się pokłócił
              i chce mu dokopać to musi coś na niego mieć tak zaczynają się afery wiem to z
              oglądania telewizji.
        • Gość: doinformowany Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: 82.139.39.* 09.01.07, 08:54
          Dziadu, mdli mnie od Twoich wywodów, rozwija to sie najlepiej papier toaletowy.
          A prezes to jest od dawna magistrem!
          • Gość: grzech Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.dti-static.cegetel.net 12.01.07, 08:44
            Magistrem czego bo to ma znaczenie
      • Gość: doinformowany Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: 82.139.39.* 09.01.07, 08:43
        Marynareczki to miał dobrego gatunku, wełniane, zachodnie hehe. Jak nie wiesz
        babo to nie pisz! A licencjacik też miał hehe. A mieszkania w Administratorze
        wcale nie są tanie. A samochodzik kupił sobie za ciężko zarobione pieniądze,
        więc zajmijcie się z kolegą "spiepszaj dziadu"/ który nie zna na dodatek
        ortografii, wiec jemu na pewno daleko do licencjacika/ swoimi sprawami,
        bierzcie się do roboty i Wy będziecie żyć jak pan prezes. Kto lub co Wam w tym
        przeszkadza?
    • Gość: Irena Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.pr.radom.net 05.01.07, 22:10
      Ale Wam szkoda, że nie mieszkacie w ładnym, ocieplonym, kolorowym bloku i nie
      macie zadbanego placu zabaw obok bloku oraz nie mieszkacie w wieżowcu
      strzeżonym. W zadnej Spóldzielni nie robia tyle na rzecz poprawy bezpieczeństwa
      i komfortu co w NASZ DOM.
      • spiepszajdziadu Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! 05.01.07, 22:45
        O wypraszam sobie ja o nic pana prezesa nie oskarżyłem jeno zadałem pytania
        więc koleś przestań mnie straszyć jakimś prokuratorem. Lepiej poczytaj sobie
        książęk o prawie, chyba że to ty jesteś prezio i dlatego się tak podniecasz!
      • Gość: ala też załuję,że nie mieszkam IP: *.pr.radom.net 09.01.07, 12:46
        w jednym z tych kolorowych wieżowcow.Jak narazie ,3 lata temu , ułożono
        chodnik ,ale tylko wzdłuż połowy bloku .Mieszkańcy 4 klatek ,mają wybrukowane
        dojście do swoich mieszkań, reszta, potyka się o kocie łby i wpada w dziury. Na
        resztę nie starczyło podobno pieniędzy. Widocznie nie ma ich do tej pory .O
        jakichkolwiek remontach na rzecz mieszkańcow, nie wspomnę, bo ich nie
        zauważyłam.Nasuwa mi się tylko jeden wniosek, niektore bloki są priorytetem , o
        innych można zapomnieć,że są w zasobach spółdzielni.I tyle!
        • Gość: xyz Re: też załuję,że nie mieszkam IP: *.131.unknown.vectranet.pl 10.01.07, 21:16
          Nasuwa mi się tylko jeden wniosek, niektore bloki są priorytetem , o
          > innych można zapomnieć,że są w zasobach spółdzielni.I tyle

poniewaz nie mieszkają w nich członkowie rady nadzorczej
          • Gość: grze Re: też załuję,że nie mieszkam IP: *.dti-static.cegetel.net 12.01.07, 08:58
            i dawni funkcjonariusze, dyrektorzy, artyści itd
        • Gość: grze Re: też załuję,że nie mieszkam IP: *.dti-static.cegetel.net 12.01.07, 08:56
          remont chodnika przy Żeromskiego 113 miał być wykonany rok po ociepleniu Figa z
          makiem. Nie mamy w składzie "słynego, ustosunkowanego, fotografika" który
          nawet podobno może załatwić osłony dzwiękochłonne itd ale mamy drzewa owocowe
          60-letnie które zagrażają życiu w okresie owoco-zbierania. niektóre wycieli
          nawet młodsze bo przszkadzały artystom(patrz wyżej) Ciekawe czy dochowamy
          się "Bartków" czy dzieci kalek. Prezio techniczny jest tyle warty
          co "sklepowe" zatrudnione w niektórych pokojach
    • Gość: Biber Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.tkdami.net 06.01.07, 01:10
      A jeżeli chodzi o ul.Energetyków to szkoda że Pezes wpadł na taki pomysł tak
      późno aby wysiedlać tych co nie płacą do lokali tymczasowych-zastępczych bo
      przecież cała społeczność "członkowie' S.M.Nasz Dom płaci za takich nimotów co
      im się nawet nie śni aby płacić cynsz. Tacy co mają po 30-80tyś zł.zadłużenia z
      odsetkami walą w rogi nas wszystkich od ładnych 10 lat tj.chyba ponad milion zł.
      • Gość: antyklika Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.internet.radom.pl 06.01.07, 10:55
        Klika pana prezesa klika w kompy aby mu osłodzić te przykre posty?
      • Gość: Spółdzielca Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 11:11
        jestem wieloletnim spółdzielca interesujacym się bardzo sprawami
        spółdzielczosci mieszkaniowej nie tylko w swoim mieście, więc mogę z czystm
        sumieniem pisać, że znam temat dośc dokładnie. Jednak jednej rzczy nie mogę
        zrozumieć - dlaczego wśród takiej rzeszy spółdzielców jest tak mało ludzi
        myślących, pozbawionych praktycznie instynktu samozachowawczego, wręcz głupich!
        Bo jak inaczej nazwać wywody spółdzielcow na forach różnych miast poruszające
        dość ważne tematy w sposób wręcz infantylny. Przyjmuje, że jeśli ktoś ze
        spółdzielcow potrafi wejść na forum, to reprezentuje jakiś tam poziom
        inteligencji i powinien dążyć do możliwie sensownego rozpatrzenia problemu.
        zaczyna od dośc waznej sprawy np. kwalifikacje prezesa spółdzielni i ich wpływ
        na jej działanie ale potem, w trakcie rozwijania się wątku jakoś nie trzyma się
        tematu i daje się dziecinnie łatwo "wpuszczać w kanał" przez samych prezesów
        (oczywiście występujących anonimowo) lub ich przydupasów. zaczyna
        się "rozkładanie" tematu poprzez kierowanie dyskusji na zupełnie błahe tematy,
        często nawet dość wulgarne, aby zniechecić innych do czytania wątku.
        W konkretnym wypadku, pomimo kilkudziesięciu juz wpisów, jakos nikt do tej pory
        nie podal stawek oplat obowiązujacych w spółdzielni Nasz Dom, aby chociaz
        pobieznie porównać z innymi społdzielniami.
        Teraz dochodzi do tego temat kosztów ociepleń, ale znowu bez szczegółów - czy
        ktos, kto porusza ten temat, słyszał tylko, że dużo kosztowały, czy wie, ile
        placono konkretnie za metr ocieplenia. Ja znam konkretne sumy i jak je podacie
        dla Naszego Domu, to znowu będziemy wiedzieć, czy prezes spółdzielni to geniusz
        gospodarności czy wręcz przeciwnie!
        Tak więc jeśli te nasze wpisy mają do czegoś prowadzić, to apeluję o więcej
        rozsądku a nie bicia piany!
        • Gość: skarbowy Re: Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: *.internet.radom.pl 06.01.07, 15:01
          A sam nie podajesz żadnych danych.
          • Gość: potok Re: Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 15:55
            Zastanawiam się czy sprowokowana tutaj dyskusja nie jest początkiem rozwalania
            Naszego Domu przez towarzystwo które stało się właścicielami "Ustronia".Jeśli
            tak to radzę wiele rozwagi aby kolejne osiedle nie skończyło tak
            jak "Ustronie" .W całej tej akcji nie chodzi o ineteresy spółdzielni
            (mieszkańców)to grubymi nićmi szyte prowokacje mające na celu sprowokowanie
            zadymy a nastepnie wprowadzenie swoich porządków dla swoich ludzi .
            • Gość: genek Re: Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: *.pr.radom.net 07.01.07, 16:18
              co ty bredzisz ?towarzystwo wzajemnej adoracji odnajdziesz w gronie prezesow
              radomski zarabia u genka a fachowiec z niego ze ho ho to towarzystwo trzeba
              rozliczyc bo zawlaszcza nasze mieszkania
              • Gość: mieszkaniec Re: Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 17:47
                Do obserwatora.I jeszcze jedno czy z tym też chcesz iść na mnie do prokurtora a
                chodzi o sprawę mieszkań które sa w zasobach spółdzilni Nasz Dom za używanie
                których żona pana prezesa zbierała już czynsze.Są na to świdkowie i artykuły w
                gazetach.
                • Gość: mieszkaniec Re: Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 15:03
                  Już podaje.Cena za ocieplenie 1m2 ściany w radomskich spółdzielniach w latach
                  2005-2006 w technologiach Atlas,Sto,Ceresit kształtowała się się od 85 do 110zł
                  za 1m2 w sp Nasz Dom 120zł w technologii Baumit,a jest to technologia
                  porównywalna a nawet niczym nie odbiegająca jakościa od wymienionych
                  wyżej/opinia specjalistów w dziedzinie budownictwa/.Dlaczego tylko w tej
                  technologii tak drogiej wykonuje się ocieplena budynków w spółdzielni Nasz Dom?
                  Czy drogie świadczy że jest dobre?Czy projektowane wzory na blokach muszą być
                  tak drogie?Czy mleko od czarnej krowy różni się czymś od tej która jest czarno
                  biała?Nie cieszmy się tylko z tego,że zmienia się coś na lepsze,że lepiej coś
                  wygląda ale pytajmy także dlaczego coś musi tyle kosztować w przypadku gdy
                  mogło być tak samo i taniej.Przykład:tylko jedna ściana boczna wieżowca ma
                  około 360m2 360m2x100zł-36000zł. 360m2x120zł-43200zł .różnica 7200zł bez
                  komentarza
                  • Gość: brykiet Re: Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: *.internet.radom.pl 08.01.07, 23:18
                    Ale poplecznicy prezia muszą mu porcję wazelinki dostarczyć. Robi się komuna
                    już pytac nie wolno?
                    • Gość: mania Re: Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: *.pr.radom.net 09.01.07, 10:57
                      Doinformowany jak ty wszystko wiesz najlepiej to powiedz mi:dlaczego prezio
                      dostał na radnego 120 głosów z terenu w którym ma kilka tysięcy lokatorów?
                      • Gość: mizeria Re: Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: *.internet.radom.pl 09.01.07, 11:48
                        Krawczyk z Budowlanych dostał ponad 500 głosów Woźniak z Łucznika ponad 700
                        Radomska z Ustronia ponad 300, a prezio dostał mało. Sowich prezesów najlepiej
                        znają mieszkańcy. Choć akurat za panią Radomską już tęsknią na ustroniu , bo
                        PiS riobił na nią straszną nagonkę, a nie była ona w stanie przebić się do
                        swojej obrony w mediach/Ja mam natomiast pytanie czy pracowal a jesli tak to
                        jakim pracownikiem był pan prezes Naszego Domu w Techmatransie i Blaszance bo
                        obie firmy już nie istnieją i czy to prawda, że jest związany z Janem
                        Łopuszańskim oraz że studiował na KUL i na studia na KUL wysłała go Solidarność
                        i czy ma tytuł magistra?
                        • Gość: mania Re: Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: *.pr.radom.net 09.01.07, 12:19
                          Facet związany z łopuszańskim niby prawica a robił kampanię na prezydenta
                          marcinkowskiemu.Polecił swoim pracownikom rozwieszenie plakatów w gablotach w
                          blokach z portierniami.Co na to solidarność,może finansowała delikwenta
                        • Gość: doinformowany Re: Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: 82.139.39.* 09.01.07, 14:17
                          Jest pora obiadu i myślę ,że mizeria powinna pomieszać w garach, a nie zajmować
                          się tym, jakim pracownikiem był prezes ND w poprzednich firmach , bo to nie
                          Twoja sprawa!!! A do Twojej wiadomości: widocznie świetnym, skoro ciągle
                          awansował, a teraz osiąga takie sukcesy w SM "NASZ DOM", która nigdy nie miała
                          się tak dobrze jak teraz!
                          • Gość: mm Re: Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: *.pr.radom.net 09.01.07, 15:11
                            doinformowany bredzisz
                            • Gość: doinformowany Re: Spółdzielcy to dziwni ludzie! IP: 82.139.39.* 09.01.07, 16:01
                              Nic dodać, nic ująć. Szkoda czasu na bezsensowne pisanie z niedoinformowanymi,
                              zawistnymi ludźmi. Ten świat nigdy się nie zmieni...
    • Gość: Piotrek Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 20:01
      Myślę że czas na porządki w tej SM (tak jak to zrobiono na Ustroniu).Tylko
      trochę brak takiej determinacji jaką wykazali ludzie z Ustronia.
      • Gość: bukwa Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.internet.radom.pl 10.01.07, 12:07
        A będą porządki będą i to we włąsciwym czasie, ale zrobi je mam nadzieję nie ta
        ekipa polityczna co na Ustroniu czyli PiS ale my mieszkańcy.
        • Gość: Jurek Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: 82.197.39.* 10.01.07, 12:16
          Może masz i rację bo tam (tzn Ustronie) nie wiadomo czym się skończy dla
          wszystkich ta rewolucja .
    • Gość: ? Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.pr.radom.net 10.01.07, 07:05
      Mieszkania socjalne ma obowiązek zabezpieczać gmina. SM ND z inicjatywy RN i
      zarządu za kilka mieszkań miał dofinansować budowę przy ul. Energetyków. Z
      takiego przedsięwzięcia wycofała się SM Ustronie, po proteście mieszkańców i
      uzasadnieniu niezgodności z prawem. Zorientowanych i doinformowanych proszę o
      uchylenie rąbka tajemnicy. I dodatkowo dlaczego przy tym zadaniu wymieniono p.
      Stachurskiego?
    • Gość: ? Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.pr.radom.net 11.01.07, 15:44
      Czy działa fundacja Nasz Dom którą zakładał prezes?
    • rebus03 Lustracja w spółdzielniach mieszkaniowych 11.01.07, 18:34
      Czy waszym zdaniem władze w spółdzielniach mieszkaniowych, czyli członkowie
      zarządów i rad nadzorczych powinni być zlustrowani?
      Moim zdaniem - tak.
      Właściciele spółdzielni (tj. jej członkowie) powinni wiedzieć kto ich
      reprezentuje, czy nie są to pracownicy lub tajni współpracownicy służb
      specjalnych PRL.
      Co sądzicie na ten temat?
      • Gość: Olo Re: Lustracja w spółdzielniach mieszkaniowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:29
        jestem zdecydowanie za lustracją członków zarządów i rad nadzorczych, bo w
        mojej spółdzielni jest kilku byłych pracowników resortu MSW.
        Problem jednak polega na tym, że nasi obecni durni politycy jak ognia unikają
        zaliczenia spółdzielni mieszkaniowych liczących czasami po kilkadziesiąt
        tysięcy członków do instucji piblicznych! Stąd prezesi moga olewac ustawe o
        dostepie do informacji publicznej a oni sami nie sa uznawani za funkcjonariuszy
        publicznych.
        Czysta paranoja, bo w Pipidowie sołtys lub wójt mający pod sobą 50 mieszkańców
        musi się stosować do tych aktów, spółdzielnie obracające majątkiem
        kilkudziesięciu milionów złotych są poza wszelką kontrolą.
        Wywierajmy permanentny nacisk na naszych parlamentarzystów aby wreszcie to
        zmienić - czas skonczyć z fikcją!
    • Gość: grze Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.dti-static.cegetel.net 12.01.07, 09:03
      Miezkania kupowane od syndyka.... spróbuj rozwinąć ten temat
      • Gość: ? Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.pr.radom.net 13.01.07, 08:03
        A to było tak.
        Syndyk elektrociepłowni sprzedał majątek i pozostały mu zasiedlone mieszkania
        zakładowe na osiedlu Nad Potokiem. Odkupił te mieszkania prezes spółdzielni za
        około 25% wartości rynkowej. Teraz jako właściciel administruje i pobiera
        czynsze. O tej transakcji wiedziała rada nadzorcza spółdzielni. Nikt z
        nadzorujących nie skojarzył że prezes prowadzi działalność konkurencyjną
        zabronioną w statucie spółdzielni. Niektórych przedstawicieli rady można
        wytłumaczyć. Np. portierowi trudno jest zrozumieć zapisy statutowe, ale
        niektórzy powinni pamiętać jak syndyk odlewni radomskich nieodpłatnie przekazał
        spółdzielni blok na tym osiedlu.
        • Gość: vampire Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.internet.radom.pl 13.01.07, 16:09
          No robi się coraz ciekawiej!
        • Gość: joanna Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 16:47
          Rozumiem, że piszesz o dwóch różnych sprawach:
          1. mieszkania odkupione przez prezesa za 25% wartości od syndyka Elektrociepłowni,
          2. blok nieodpłatnie przekazany spółdzielni przez syndyka Odlewni radomskich.

Czy mieszkania przekazane od odlewni radomskich też wykupił prezes?
          • Gość: ? Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.pr.radom.net 14.01.07, 07:22
            Blok od syndyka odlewni otrzymała w prezencie spółdzielnia. Prezes rozpoczynał
            pracę w spółdzielni i jeszcze nie miał oryginalnych pomysłów na dorabianie się.
            • Gość: Olo Pytań coraz więcaj a zapytywani milczą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 12:00
              Sytuacja przypomina ostatni skandal w Episkopacie. Tu podobnie - pytania
              padaja, zapytywani oczywiście o nich wiedzą, ale uparcie milczą, co według mnie
              świadczy na ich niekorzyść. Bo jeśli jestem czysty, nie mam się czego obawiać,
              piszę na tym forum i po prostu podpisuję się swoim imieniem i nazwiskiem.
              Tymczasem pojawia się coraz więcej pytań, powstaje coraz większe zamieszanie a
              zapytywani liczą chyba na to, że w końcu ludzie dadzą im spokój, bo dyskusja
              pójdzie w innym kierunku.
              Niestety, z przykrością stwierdzam, że PiS wbrew swojej nazwie - prawo i
              sprawiedliwośc - jak na razie, chowa wstydliwie głowę w piasek i tak jak do
              niedawna Episkopat, udaje, że nie ma problemu. Nie wiem, na co liczy. Bo o ile
              kilka lat temu, gdy nie miało się większości, można było tłumaczyć się, że
              chcemy, ale nie możemy, to teraz już nie, bo PiS ma w wielu dziedzinach życia
              dominującą pozycję i jeśli jej nie wykorzystuje w dobrym celu, to po prostu nie
              ma woli, aby coś zmienić, wbrew temu, co nam tak niedawno obiecało.
              Dla mnie właśnie jest niezrozumiałe, że w dyskusjach o ustawie antyubeckiej nie
              padają jako osoby podlegające lustracji prezesi i członkowie rad nadzorczych
              spółdzielni mieszkaniowych. Nadal spółdzielnie mieszkaniowe będące dziedziną
              gospodarki i życia Polski, gdzie w majestatcie prawa a raczej wbrew prawu
              okrada się czwartą część społeczeństwa, jest praktycznie poza wszelką kontrolą.
              Bo nie można nazwać tym "nadzoru i kontroli" sprawowanych przez spolegliwe rady
              nadzorcze oraz nieuczciwe spółdzielcze związki rewizyjne i biegłych rewidentów.
              A kolejnym dowodem na bardzo dziwną postwę PiS w sprawach spółdzielców są
              ostatnie projekty nowelizacji ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych, gdzie
              nadal utrzymuje się niekorzystne dla nas zapisy i niezgodne z prawem
              przekazanie naszego majątku w postaci mieszkań na rzecz spółdzielni.
              Wszystko wskazuje na to, że niedlugo obróci sie to przeciw PiS, podobnie jak
              opinia Polaków w stosunku do postępowania Episkopatu w związku ze sprawą abp.
              Wielgusa.
              • Gość: pitek Re: Pytań coraz więcaj a zapytywani milczą! IP: *.internet.radom.pl 15.01.07, 00:04
                Nie maja nic do powiedzenia???
                • Gość: Olo Re: Pytań coraz więcaj a zapytywani milczą! IP: *.aster.pl 15.01.07, 06:46
                  Przez wiele lat biskupi też nie mieli nic do powiedzenia!
                  • Gość: Robert Re: Pytań coraz więcaj a zapytywani milczą! IP: 82.197.39.* 15.01.07, 07:59
                    Kolejny przykład na rzecz przemian jakich dokonano na "Ustroniu".Wczoraj
                    otrzymaliśmy kolejny prezent noworoczny od pana Prezesa w postaci podwyżki
                    czynszu i tak jednego z najwyższych w mieście .Tymczasem nowy pisowski prezes
                    "Ustronia" zapowiada iż w tym roku nie przewiduje żadnych podwyżek a obecnie
                    gromadzone środki wystarczą na prowadzenie remontów i regulowanie bieżących
                    opłat.Dlczego "Nasze Osiedle" jeszcze nie uaktywniło swojej obecności w "Naszym
                    Domu" ?
    • Gość: pyk Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.internet.radom.pl 12.01.07, 21:36
      Wiele ciekawych wątków wrzucili mieszkańcy. Być może to nieprawda, ale zarzutów
      jest sporo. czy ktoś z radnych PiS zajmie się ta sprawą? Bo jak nie Prawo i
      Sprawiedliwość to kto sprawdzi te różne podejrzenia?
      • Gość: mieszkaniec Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 19:11
        trzeba zadać pytanie i to uważam najważniejsze skąd miał pieniądze na
        odkupienie tych mieszkań?i dlaczego rada nadzorcza zezwala na takie praktyki?
    • Gość: nortim Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.komtech.com.pl 15.01.07, 08:06
      Słuchaj "spiepszajdziadu" reprezentujesz to co w Moim mieście najgorsze.
      Widzisz tylko furę i inne dodatki zdobyte ciężką pracą przez tego faceta. Ale
      zauważ zawistniku, to jak spółdzielnia teraz funkcjonuje - żadnych długów.
      Przez takich małych ludzików jak ty, odpływają z tego miasta najlepsi ludzie.
      Po co pracować dla ludzi małostkowych i nieudaczników?
      p.s. a z ciekawości zapytam- jaką ty jeździsz furą? że tak cię to boli?
      • Gość: gr Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.dti-static.cegetel.net 15.01.07, 12:12
        Odnośnie funkcjonowania spółdzielni i obniżenia kosztów
        Ponad dwa lata temu zaproponowałem prezesowi następujące rozwiązanie kontroli
        opłat za wodę.
        Można opłacać wodę co miesiąc określoną stawką (w zależności od zużycia) i raz
        do roku kontrolować liczniki. Teraz odbywa się to poprzez jakieś osoby(lub
        spółki?) które niby kontrolują a w rzeczywistości piszą to co lokator powie(na
        licznik nawet nie spojrzą). Podejrzewam że koszty tego chodzenia są dosyć
        spore.Rzecz w tym żeby kontrolować a nie spisywać.Wystarczy raz w roku spisać
        ióżniej tylko wyrywkowo kontrolować.

Odnośnie najlepszych ludzi to wystarczy popatrzeć na dotychczasową karierę i
        osiągnięcia bo w dzisiejszych czasach papiery na wiedzę ( patrz wykształcenie)
        można opłacić zaocznie lub wieczorowo a po Liceum Zawodowym to orła z
        Zarządznia i innych podobnych dyscyplin to można wychować tylko nocą i to pod
        płaszczykiem.
        Jeżeli prezio zmieni ten swój personel wzorem dawnej"kierowniczki z mięsnego"
        to może zacznie zmieniać wizerunek sp-ni.Godziny pracy tych bufetowych i
        kompetencje to dopiero " barejada"
        Najlepsi to i tak poradzą sobie Ten to przeciętniak z tłuszczy. A samochód to
        podobno przedłużenie męskości ( jak brakuje)
        Pozdrawiam
        • Gość: Ciekawskai panowie, konkrety!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 13:41
          Robert pisze:
          Kolejny przykład na rzecz przemian jakich dokonano na "Ustroniu".Wczoraj
          otrzymaliśmy kolejny prezent noworoczny od pana Prezesa w postaci podwyżki
          czynszu i tak jednego z najwyższych w mieście .Tymczasem nowy pisowski prezes
          "Ustronia" zapowiada iż w tym roku nie przewiduje żadnych podwyżek a obecnie
          gromadzone środki wystarczą na prowadzenie remontów i regulowanie bieżących
          opłat.Dlczego "Nasze Osiedle" jeszcze nie uaktywniło swojej obecności w "Naszym
          Domu" ?
          Robercie, podaj stawki, jakie są w tym nowym, otrzymanym wczoraj czynszu! Bo na
          razie Twoje pisanie jest gołosłowne. Bo może być i tak, że pomimo kolejnej
          podwyżki, stawki opłat w Naszym Osiedlu i tak są niższe niż gdzie indziej. Bo
          być może Twoje ataki na obecne kierownictwo spółdzielni są niczym
          nieuzasadnione, ot taka sztuka dla sztuki. Na pochyłe drzewo wszystkie kozy
          skaczą - jest takie przysłowie. Czyżbyś też chciał u siebie prezesa z PiS-u,
          które tak sromotnie oszukuje społdzielców?
          • Gość: Piotr Re: panowie, konkrety!!! IP: 82.197.39.* 15.01.07, 14:24
            Pierwszy z brzegu - fundusz remontowy N.Dom 1.20 zł Ustronie 0.80 gr
          • Gość: ala Re: panowie, konkrety!!! IP: *.pr.radom.net 15.01.07, 14:50
            z Naszego domu ,też dziś dostaliśmy podwyżki , dośc spore. Fundusz remontowy
            0,90za m2 wzrosły koszty ekspoloatacji, a najwięcej Co. Choć zawsze mam
            nadplatę, bedę placić 12 zł więcej co miesiąc a spółdzielnia jeszcze większą
            kwotą, będzie obracać przez rok. Troche to dziwne , bo moja koleżanka na
            Żeromskiego , nie ma podwyżki CO , a tylko 2 zł eksploatacji. I u niej cała
            podwyżak czynszu wyniosła 2 zł , u mnie 20 . metraż ten sam Umnie to ktoś
            wyjaśnić
            • Gość: Ciekawski Re: panowie, konkrety!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:12
              Jestem spoza Radomia, z Warszawy, więc i stawki u mnie mogą być inne. Ale warto
              też wiedzieć, jak to jest u innych, dla mnie to też cenna informacja.
              U mnie fundusz remontowy wynosi 1,80 zł, chociaż wszystkie budynki zostały już
              ocieplone. Dlaczego nadal będzie tak dużo, nikt nie potrafi racjonalnie
              wytłumaczyć.
              Eksploatacja to 1,06 zł, też raczej dużo. Ogrzewanie to 2,05 zł/m2, nie ma
              podzielników, prawdę mówiąc, ich nie chcemy!
              dziwi mnie natomiast, dlaczego w jednym miescie sa tak duże różnice, ale dzieki
              porównaniu macie argumenty do dyskusji - możęcie pytac, dlaczego w jednej
              spółdzielni jest 2 zł eksploatacji a gdzie indziej tylko 1,06. Oczywiście,
              trzeba sprawdzić, co się mieści w eksploatacji, bo z tym jest różnie.
              Ma rację ala, że zbyt duże zaliczki nie powinny mieć miejsca, bo to tylko
              bezprocentowe kredytowanie spółdzielni, bo z reguły nigdy tego nie oddaje a
              proponuje zaliczyć nadpłatę na poczet przyszłych opłat. W ten sposob znakomicie
              poprawia się wynik finansowy w corocznym sprawozdaniu.
              • Gość: ptyś Re: panowie, konkrety!!! IP: *.pr.radom.net 16.01.07, 14:55
                czy przed walnym zebraniem prezesi powinni składać oświadczenia majątkowe
                • Gość: ewa Re: panowie, konkrety!!! IP: *.tkdami.net 16.01.07, 18:47
                  • Gość: ewa Re: panowie, konkrety!!! IP: *.tkdami.net 16.01.07, 18:55
                    zazdroszcze wam przyjdzcie do budowlani tu prezesi biora tylko pensje i dlugo
                    dlugo nic nie robia nie chca nawet wymienic kierownika administracji na ul
                    przeskok a juz czas
                    • Gość: ala do ewy IP: *.pr.radom.net 16.01.07, 21:28
                      tam mieszka moja mama i widze jak spółdzielnia pięknie odnawia bloki,
                      wszystkie po kolei . Na Jastrzębiej już wszystkie ocieplone i wymalowane . Nie
                      robi sie wyjątków, tylko jeden za drugim. Natomiast w Naszym Domu jakoś tak
                      dziwnie- wybiórczo i po uważaniu. Widocznie nie wszyscy sobie zasłużyli
                      • spiepszajdziadu Re: do ewy 17.01.07, 08:27
                        Wieść gminna niesie że po opłatku w RSO którego jest prezes członkiem poprawiły
                        się stosunki RSO z PiS. Tym samym być może pan prezio trafi do jakiejś Rady
                        Nadzorczej . Pan S. musi mu sie bowiem odwdzięczyć!
                        • Gość: ten Re: do ewy IP: *.pr.radom.net 17.01.07, 21:36
                          Jak postawią na takich figurantów to umoczą ……
                          • Gość: xx Re: do ewy IP: *.pr.radom.net 18.01.07, 16:51
                            Ile zarabia prezio tej spółdzielni
                            • Gość: A. Re:Zobowiązania nie są długiem IP: *.pr.radom.net 20.01.07, 07:44
                              ale czy wielomilionowe kredyty zaciągnięte na termomodernizację to dobry pomysł?
                              Czy w świetle obowiązującego prawa spółdzielnia może finansować modernizację
                              budynków z funduszu remontowego całej spółdzielni? Czy 2/3 funduszu remontowego
                              wykorzystywane na termomodernizacje nie ograniczają niezbędnych prac
                              remontowych? Czy konieczny jest do spełnienia warunek, że prawo do umorzenia
                              części kredytu mają jedynie te modernizowane budynki w których po
                              termomodernizacji oszczędności w zużyciu ciepła zbilansują koszty
                              przedsięwzięcia? Jaka będzie reakcja mieszkańców ocieplonego za 800 tysięcy
                              bloku, gdy dowiedzą się, że do wartości bloku dopisano koszt modernizacji i przy
                              wykupie mieszkania muszą uiścić dopłatę? Czy Rada Nadzorcza i Zarząd wespół z
                              radcą prawnym spółdzielni Nasz Dom należycie rozważyła problem?
                              • Gość: Lolek Re:Zobowiązania nie są długiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 08:57
                                Czy zgodnie z obowiązującym prawem nazywa się to niegospodarność
                                • Gość: A. Re:Zobowiązania nie są długiem IP: *.pr.radom.net 21.01.07, 11:23
                                  Do Lolka
                                  Niestety tak. Program termomodernizacji realizowany przez spółdzielnię jest
                                  zaprzeczeniem elementarnych zasad gospodarki rynkowej. Przykładowo: „intencją
                                  Ustawy termomodernizacyjnej jest, aby spłata kredytu nie obciążała dodatkowo
                                  inwestora, a spłaty rat kredytowych miały pokrycie w kwocie oszczędności
                                  powstałych w wyniku realizacji przedsięwzięcia”. Kredyt można zaciągnąć na 10
                                  lat. Premia wynosi 20% kosztów inwestycji, a kredyt 80% kosztów inwestycji.
                                  Podsumowanie roku 2005: saldo funduszu remontowego = - 3 400 000, wykorzystanie
                                  funduszu remontowego r. 2005 na termomodernizację = + 3 000 000, kwota
                                  przenoszona do funduszu remontowego z zaliczek na centralne ogrzewanie, z 25
                                  docieplonych bloków = 242 000. Takie uproszczone zestawienie liczb dowodzi, że
                                  kwoty uzyskiwane od modernizowanych bloków nie pokrywają odsetek od
                                  zaciągniętych kredytów, a raty kapitałowe spłacane są z funduszu remontowego. To
                                  oznacza, że spółdzielnia pobiera od członków nienależne świadczenia, a okrojony
                                  fundusz remontowy odsuwa na dalszy plan konieczne przedsięwzięcia remontowe co
                                  generuje dodatkowe koszty eksploatacyjne.
                                  Jaka Rada Nadzorcza taka gospodarka.
                                  • Gość: Piotr Re:Zobowiązania nie są długiem IP: 82.197.39.* 22.01.07, 07:51
                                    A czy przykładem głupoty i braku elementarnej odpowiedzialności za pieniądze
                                    lokatorów nie jest decyzja o rozpoczęciu docieplenia budynku przy ul.Struga w
                                    styczniu,z pogwałceniem podstawowych wymogów koniecznych przy takich
                                    robotach.Właśnie przeczytałem dyskusję na ten temat i dziwię się że Zarząd
                                    wykazuję tyle beztroski i pewności siebie wystawiając nasze pieniądze na takie
                                    ryzyko .Czy nie ma w otoczeniu Prezesa nikogo kto by go uświadomił że odpowiada
                                    osobiście za straty finansowe jakie na jakie naraża Spółdzielnię podejmując
                                    takie idiotyczne decyzje .
                                    • Gość: radca Re:Zobowiązania nie są długiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 08:00
                                      No i co dalej szanowni Państwo.Zostało tu poruszonych bardzo wiele ważnych
                                      spraw.Przypomnę,że jeżeli rada nadzorcza nie widzi problemu to wy Państwo
                                      którzy jesteście właścicielami tej spółdzielni tworzycie wspólnotę mieszkaniową
                                      możecie w każdej chwili podjąć decyzję i sprawy które są niejasne zgłosić do
                                      organów ścidania. Przecież to są wasze pieniądze które znajdują sie w
                                      zarządzaniu ludzi których wybraliście. poważne.
                                      • Gość: Michał Re:Zobowiązania nie są długiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:48
                                        I co teraz wszystko jest ok ? Rusztowania , odsłonięty styropian wystawiony na
                                        śnieg i temp -4 -8 st .Zapewniam że to nie jest w porządku .Vide docieplenia
                                        budynku ul.Struga vis a vis Lidla.Nie ma winnych?
                                        • Gość: mieszkaniec Re:Zobowiązania nie są długiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 21:20
                                          Czas na zmiany i rozliczenie winnego
                                    • Gość: ??????? Re:Zobowiązania nie są długiem IP: *.tkdami.net 29.03.07, 22:36
                                      Głupi, to ty jesteś. szkoda gadać walnij się w łeb może coś zrozumiesz.
            • Gość: ??? dziwne to, ale tak jest IP: *.pr.radom.net 25.01.07, 21:32
              nie wszyscy mają podwyżki za centralne ogrzewanie . Moja znajoma na
              Żeromskiego ,też nie dostała.
              • Gość: Polo Re: dziwne to, ale tak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 18:25
                No i co dalej?
                • Gość: norek Re: dziwne to, ale tak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 19:00
                  Nie wychodzi nagonka , oj nie wychodzi chciałbyś zniszczyć naszą
                  spółdzielnię mały człowieczku nie odpowiada ci że jest coraz lepiej i
                  Nasz Dom jest najlepszą spółdzielnią w Radomiu
                  • Gość: ?? uważasz ,że ci wszyscy którzy tu pisza IP: *.pr.radom.net 27.01.07, 20:42
                    którzy ,mają zastzreżenia, co ocieplania bloków w czasie mrozów, ci co pisza o
                    tym ,że pod ich blokiem położono pół chodnika,,że nie wszyscy czlonkowie sa
                    traktowani jednakowo - to są ci którzy chcą zniszczyć spółdzielnię?
                    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                    Mowisz,że coraz lepiej się dzieje,może i tak , ale ja tego nie zauważyłam.
                    Jestem członkiem tej spółdzielni od 30 lat.W tym czasie blok, był jeden raz
                    otynkowany ( bez ocieplania) ponad 20 lat i 2 razy była malowana klatka
                    schodowa -w tym jeden raz tylko parter. Uważasz ,że na 30 lat to dużo?>
                    Pewnie ,,, jak mieszkasz w jednym z tych priorytetowych blokow , ocieplonych ,
                    kolorowych z monitoringiem , to przynajmniej nie wymadrzaj się MAŁY
                    CZŁOWIECZKU
                    • Gość: Polo Re: uważasz ,że ci wszyscy którzy tu pisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 08:57
                      A co on ma sam siebie krytykować że jest żle
                      • Gość: Irenka Re: uważasz ,że ci wszyscy którzy tu pisza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 15:55
                        Podzielam poglądy tych którzy zgłaszają słuszne uwagi np.na temat docieplenia
                        zimą (istotnie to nieporozumienie).Jednak wiem co dzieje się teraz
                        na "Ustroniu" po przejęciu tam władzy przez PIS i naprawdę nie życzę naszej
                        Sp,ni podobnego scenariusza .To byłby też początek końca Naszego Domu.Więc może
                        są jakieś inne bardziej cywilizowane metody na przeprowadzenie zmian w "N.Domu"
                        niż tak drastyczne jak na "Ustroniu"?
                        • Gość: lokator Jeżeli nie wiadomo o co chodzi IP: *.pr.radom.net 28.01.07, 17:24
                          to pewnie chodzi o kasę. Naturalne, korzystne warunki do wykonywania docieplania
                          (7-miesięcy w roku) to okres zbyt krótki dla Zarządu. Można domniemać że
                          spółdzielnia zainteresowana jest maksymalną ilością przetargów. Czym
                          podyktowany jest ten pośpiech? Dobrem mieszkańców – niekoniecznie, bo gdyby tak
                          było, to zamiast termomodernizacji (z wymianą okien) klubu „Kwadrat” na ul.
                          Grzybowskiej ocieplono by budynek mieszkalny.
                          • Gość: Irenka Re: Jeżeli nie wiadomo o co chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 18:04
                            W zasadzie z tobą się zgadzam przecież to wszystko jest szyte grubymi nićmi .I
                            twoja interpretacja jest prosta "taka polska" a może i "radomska" .
                            • Gość: lokator Re: Jeżeli nie wiadomo o co chodzi IP: *.pr.radom.net 28.01.07, 18:31
                              Rzecz w tym żebyśmy nie poprzestawali na przyznawaniu sobie racji. Powinniśmy
                              zadbać o interes naszej współwłasności. Głupawe przechwałki, że „Nasz Dom” to
                              najlepsza spółdzielnia w mieście nie są argumentacją że jest dobrze zarządzaną.
                              N/p jest najlepsza z pośród bardzo złych.
                              • Gość: Janicki chodzi o nasze pieniądze IP: 82.197.39.* 29.01.07, 08:26
                                Jak dotąd to Zarząd w bezczelny sposób marnotrawi nasz fundusz remontowy
                                podejmując decyzję w rodzaju omawianego tutaj "docieplenia budynków zimą".Swoją
                                drogą to ciekawe kiedy u nas najbliższe zebrania "grup członkowskich" ?
                          • Gość: mieszkaniec Re: Jeżeli nie wiadomo o co chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:31
                            Lokator dobrze myśli.Czym więcej roztrzygniętych przetargów to.........
                            • Gość: mieszkaniec Re: Jeżeli nie wiadomo o co chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:25
                              Kolejna tragedia w Spółdzielni Nasz Dom z tlenkiem węgla w tle.
                              • Gość: obserwator Re: Jeżeli nie wiadomo o co chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 08:25
                                I co tam w naszej spółdzielni.Czas grup członkowskich nadchodzi.
                                • Gość: Kasia Re: Jeżeli nie wiadomo o co chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:07
                                  Czy w spółdzielni z tak katolicką radą nadzorczą mogło dojść do zjawisk
                                  seksafery
                                  • Gość: mania Re: Jeżeli nie wiadomo o co chodzi IP: *.pr.radom.net 13.02.07, 06:15
                                    Kasia napisz coś o tym seksie
    • Gość: lokatorka Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.131.unknown.vectranet.pl 07.02.07, 11:10
      czytam....czytam...i nadziwic sie nia moge..

skąd w was tyle ludzie tyle zawiści,tylko krytykować wszystko i wszystkich
      .....żeby blok docieplić trzeba mieć zgode waszytkich lokatorów,a co zrobić z
      takim co się nie zgadza płacić1.20 za m więcej lub sam od 10 lat nie płaci za
      mieszkanie i nikogo do domu nie wpuszcza...

...nie malowane klatki??... i co z tego ,że zostaną pomalowane,skoro zaraz sami
      mieszkańcy podrapią ściany,poprzypalają papierosami,poobrypują ściany wynosząc
      meble...byłam świadkiem kupy piachu leżącej na półpiętrze,bo lokator właśnie
      kładł płytki w mieszkaniu...a było to pół roku po umalowaniu klatek na
      olsztyńskiej ..

....sklepowe i bufetowe zatrudniane w spółdzielni???...chyba ważniejsze jest co
      człowiek potrafi,a nie co robił kiedyś w życiu....nie może być od razu
      dyrektorem....znam panią magister,która stoi za ladą....bo lubi...nie obrażajcie
      ludzi za to,że podają wam chleb w sklepie

....pan prezes...nie znam człowieka ..nie wiem w jakich marynarkach
      chodzi...wiem tylko,że odkąd zarządza spółdzielnią,dzieje się lepiej niż za
      poprzedników....i odnosze dziwne wrażenie,że ktos ma chęć na jego posade....
      ....uważam ,że w sprawie spółdzielni i jej pieniędzy powinni się wypowiadać
      wyłącznie jej członkowie...ale dlaczego robią to tutaj...anonomowo....
      zmieniając nicki... dlaczego nie ma ich na zebraniach przedstawicieli...

.....jestem tylko mieszkanką osiedla...i są to moje odczucia po przeczytaniu
      powyższych wypowiedzi......potrafimy tylko krytykować.....i zazdrościć.....sami
      nie robiąc nic.....a jeszcze ...niszczyć to co dla nas zrobiono...
      widziałam dziecko wydłubujące steropian z nowo ocieplonego bloku...temu też
      jest winien prezes...a naprawy kosztują....a pieniądze są z funduszu remontowego
      ...to jest oczywiście skrajny przykład...ale takich jest tysiące....zastanówmy
      sie nad sobą
      • Gość: ala no pewnie IP: *.pr.radom.net 07.02.07, 20:15
        po co malować , jak i tak ubrudza, niech sobie umaluja sami , albo niech
        mieszkają w chlewie.A ty w domu malujesz ? I po co , przzeciez sie i tak
        ubrudzi.
        Piszesz,ze nie wszyscy lokatorzy chca płacic po 1,20 z metra na ocieplanie.
        I ja do nich należe, płacę na fundusz remontowy od 30 lat, i mieszkam w
        niecieplonym bloku. Jak jesteś takim znawcą tematu, powiedz mi gdzie sa moje
        pieniądze?Ci co umieja liczyc , nie chcą płacić. A ja umiem.
        Jak nie znasz sprawy , to sie nie wymądrzaj.

• Gość: Maczo Re: no pewnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 22:51
          Droga lokatorko opisałaś sie i co z tego zrozumiałaś NIC.Wszyscy ci którzy
          zabierali głos w sprawie spółdzilni poruszli bardzo ważne sprawy które należało
          by wyjaśnić i daje ci słowo że zostaną wcześniej czy póżnie wyjaśnione i jestem
          przekonany że zmienisz zdanie w sprawie tak wspaniale według ciebie
          rozwijającej się spółdzielni Nasz Dom.Powiem ci jeszcze jedno nie jesteś nawet
          członkiem tej spółdzielni a zabierając głos chcesz jedynie zmienić temat a
          dlaczego odpowiedz sobie sama.
          • Gość: lokatorka Re: no pewnie IP: *.131.unknown.vectranet.pl 08.02.07, 10:07
            -pudło drogi Maczo.....członkiem spółdzielni jestem 25 lat

-wcale nie powiedziałam,że spóldzielnia waspaniałe sie rozwija,a jedynie
            że jest lepiej niż za poprzednich prezesów....przynajmniej widać kolorowe
            bloki,a nie kolorowe kwiaty rozdawane przyjaciółkom pana J.

-tematu zmieniać nie zamierzam,a jedynie wyraziłam swoje zdanie na temat
            dyskusji,która przypomina debaty telewizyjne przed wyborami...brzydzą mnie
            bowiem takie metody
            -to Ty nie zrozumiałeś co napisałam
            -poruszane tematy są oczywiście ważne i czekam z niecierpliwościa na efekty
            pozdrawiam
      • Gość: du Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: 217.19.201.* 08.02.07, 07:15
        A skad tyle ciemnoty i głupoty w tylko w jednej lokatorce "Nie chce mi się
        gadać" Uważaj nie ma nic gorszego niż życie na kredyt .... Chba że jesteś
        bufetową z WSS Atemu pajacowi trzeba patrzeć na łapy.... itd
        • Gość: olo Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 08:39
          Czy pobierane kredyty muszą mieć pokrycie?Czy można więcej wydac niż się
          pobrało?
          • Gość: du Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.dti-static.cegetel.net 08.02.07, 09:59
            Mozna nie mieć możliwości spłaty .
        • Gość: lokatorka Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.131.unknown.vectranet.pl 08.02.07, 10:11
          no właśnie....o takim sposobie wypowiedzi mówie powyżej
      • Gość: ??? zapomnialas dodać , droga lokatorko IP: *.pr.radom.net 08.02.07, 10:33
        te opłaty za ocieplenie - 1,20 za m2, lokatorzy maja placić przez minimum 8 lat.
        A ile lat bedzie naprawde - nie wiadomo.
        Dlatego wcale się nie dziwię,że odmawiają. Skoro ktos, na ten cel płacił 30 a
        może więcej lat, ocieplono i wymalowano z tego funduszu,bloki pozostające w
        zasobach spółdzielni, na ocieplenie swojego, ma dodatkowo płacić? Jesli ktos
        pisze ,że jego klatka przez 30 lat byla raz malowana, blok jest nieocieplony,
        to ja tez pytam, za co placił 30 lat? A kwota na ten fundusz , w moim
        prrzypadku , jest 70 zł miesięcznie. To teraz policz sobie !!!!
        • Gość: Zenek Re: zapomnialas dodać , droga lokatorko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:15
          Ale bzdury ktoś wypisuje nie mieszka w naszej spółdzielni albo nie
          orientuje się na czym polega to płacenie.Mój blok był ocieplony w
          zeszłym roku i tylko 30 gr z oszczędności po dociepleniu jest
          przeznaczane do spółdzdzielni , mam większe oszczedności dzieki temu mam
          większy zwrot gotówki z oszczedzania bo blok teraz ciepły i prawie nie
          odkrecam grzejnika a jest cieplutko .Czy ktoś nie chce mieć wiekszego
          zwrotu , nowo wykończonego bloku to chyba jakiś nienormalny i powinien
          się leczyć , ale nie jest tak łatwo musieliśmy czekać w kolejce bo
          jest lista oczekujących , a może ktoś z końca kolejki wypisuje takie
          kocopoły , ludzie nie dajcie się podpuszczać oszołomom i wszystkim życzę
          żeby też mieli taki ładny cieplutki blok jak nasz.Niezadowolonych
          zapraszam do RSM,na Południe,na Ustronie można się przeprowadzić
          • Gość: Arek Re: zapomnialas dodać , droga lokatorko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 11:07
            No Ustronie to odradzam bo ta Spółdzielnia niebawem zbankrutuje jeśli stamtąd
            nie odejdzie klika która je przejęła ostatnio.
            • Gość: ciekawski Re: zapomnialas dodać , droga lokatorko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 15:28
              Czy ktoś mi powie kto kupił działkę za ponad 250tys zl na ulicy Wierzbickiej
              k/Lidla?
              • Gość: fu Re: IP: *.pr.radom.net 18.02.07, 19:10
                Te ciekawski nie puszczaj bąków w akacji - wiesz to napisz. Coś ty taki żydowski
                gajowy?
                • Gość: WR Precz prowokatorze! IP: *.tkdami.net 18.02.07, 20:20
                  Największe prowokacje zaczynały się od zadawania prowokujących pytań. Dlatego
                  jak chcesz załatwić jakąś krecią robotę to idź do CIA albo mosadu. A ja jako
                  mieszkaniec w zasobach Nasz Dom i zadowolony z działalności swojej SM powiem ci
                  krótko: spieprzaj dziadu.
                  • Gość: lolek Re: Precz prowokatorze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:37
                    Ale do CBA to napewno
                    • Gość: mieszkaniec mieszkania socjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 08:11
                      powstał ciekawy temat na forum dotyczący naszej spółdzielni pt."mieszkań
                      socjalnych jak na lekarstwo"zapraszam do lektury i dyskusji.
                      • Gość: fu Kpina czy brak umiaru? IP: *.pr.radom.net 27.02.07, 15:34
                        Na stronie SM ND pokazano koncepcję budynku biurowego i klubu dla mieszkańców
                        SM. To kolejny chory pomysł zarządzających i braku odpowiedzialności
                        nadzorujących. Chyba ci wynajęci przez spółdzielców ludzie /dobrze opłacani/ nie
                        mają nadal rozeznania w podstawowych potrzebach mieszkańców. Obrośli w piórka i
                        budują swoje imperium.
                        • Gość: ??? jedno i drugie IP: *.pr.radom.net 27.02.07, 15:52
                          wszystko zrobione! Co tam mieszkancy i lokatorzy! Oni maja tylko dawać
                          pieniądze!
                          • Gość: osa Re: jedno i drugie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 18:22
                            No drodzy zaczynacie kumać o co w tej spółdzielni chodzi.Jest już cieplej
                            • Gość: WR Re: jedno i drugie IP: 82.139.8.* 28.02.07, 13:12
                              Temat został wywołany pewnie przez jakiegoś reprezentanta, naganiacza do niby
                              wspólnoty mieszkaniowej. Oj chciałoby się nachapać z tego tortu.
                              A do krytykantów, naiwnych zwykłych mieszkańców SM: jesteście w błędzie jeśli
                              myślicie, że nowa miotła nie każe wam płacić. Teraz mamy najniższe czynsze w
                              Radomiu, ocieplane bloki, inwestycje w place zabaw dla dzieci i infrastrukturę,
                              dobrą obsługę techniczną i bardzo chcecie to zmienić bo ktoś was szczuje? To
                              zmieniajcie, ale obyście tego nie żałowali.
                              • Gość: du Re: jedno i drugie IP: *.dti-static.cegetel.net 28.02.07, 13:47
                                Czekam na remont (naprawę wentylacji) trzy lata a jedyne co robią to przysyłają
                                mi kontrole . Protokoły to pewnie już z gwożdzia spadły.... Remont chodnika
                                miał być zrobiony trzy lata temu itd Następny nie musi być lepszy tylko....
                                Ana Struga przerwali ocieplanie Może ktoś ma nowe wiadomości bo rusztowania
                                stoją dalej Czyżby planowali zrywać lipę. Na razie to nie widzę potrzeby
                                budowania nowego biurowca
                              • Gość: du Re: jedno i drugie IP: *.dti-static.cegetel.net 28.02.07, 14:01
                                www.naszdom.radom.pl/?menu=&dzial=&id=249
                                Byłem, Widziałem i Zbaraniałem. Poczucie humoru i wizjonerstwa potworne.
                                Ciekawe co za geniusz to wymyślił, również intrygująca jest sprawa że do tego "
                                prezydium trzeba zatrudnić następne "bufetowe". Sukces w następnej wdycji EURO
                                murowany. Osiedle Żeromskiego to akurat przeciętna wieku około 50-tki
                                członkowie niech lepiej Remizę otworzą.
                                SPIEPSZAJ DZIADU działaj bo etat kierownika będzie do obsadzenia i Gospodarza
                                Domu trzeba będzie zatrudnić. Chociaż Aniołów to chyba już mamy... Przykre
                                • Gość: babcia Re: jedno i drugie IP: *.pr.radom.net 28.02.07, 14:55
                                  tylko wariat wybierałby te warianty
                                • Gość: ?? no proszę IP: *.pr.radom.net 28.02.07, 16:20
                                  a my glupcy czekaliśmy , zeby dokończyli nam kłaść chodnik pod blokiem
                                  (połowę położono 3 lata temu)Ciągle słyszelismy,ze na dokonczenie nie ma
                                  pieniedzy. No to teraz pożegnamy sie na wieki wieków.
                                  I nie piszcie mi o tym ,jak to Nasz Dom wspaniale sie rozwija.Bo ja na swoim"
                                  podworku" jakos tego nie widze
                        • Gość: du Re: Kpina czy brak umiaru? IP: *.dti-static.cegetel.net 28.02.07, 13:12
                          ALTERNATYWY 4
                          Ciekawe co w tym klubie będą trzymać Debilk............
                          • Gość: lokatorka Re: Kpina czy brak umiaru? IP: *.131.unknown.vectranet.pl 28.02.07, 20:41
                            Ty du to powinieneś na jakąś terapie chodzić

ta zajadłość i nienawiść do wszystkiego co się rusza zabije cię kiedyś

-na bloku przy Struga roboty trwają
                            -chodnik ci w tym roku dokończą
                            -uchyl nowe okno to ci sie wentylacja poprawi
                            -też kiedyś będziesz miał 50-tkę i będziesz wolał,żeby twoje wnuki
                            bawiły na osiedlowym placu zabaw lub w osiedlowym klubie, anie ćpały
                            gdzieś po klatkach
                            a na koniec....myśle,że ci kiedyś jakaś bufetowa dać nie chciała i teraz Ci się
                            tak żółć ulewa.....kim Ty jesteś właściwie,że tak wszystkimi gardzisz

a może to WR ma racje.....i nożyce się odezwały.
                            • Gość: ala oj , lokatorko IP: *.pr.radom.net 28.02.07, 21:16
                              w tobie to jest dopiero jadu!!!
                              A kimże Ty jesteś,że wiesz ,że dokonczą chodnik itp.
                              A twoje idiotyczne rady typu" jak nie masz wentylacji , otwórz sobie okno"
                              swiadcza o tym,jaką jesteś kretynką
                              • Gość: R.P. Re: oj , lokatorko IP: 82.197.39.* 01.03.07, 09:04
                                Moi drodzy .Jak czytam tu o waszych problemach (mieszkam na Ustroniu) to wydaje
                                mi się że szukacie dziury w całym .A to dlatego ze w porównaniu do tego co
                                wyprawiają ludzie zarządający Ustroniem poczynania Zarzadu Naszego Domu są
                                niewinnymi grzeszkami .
                                • Gość: ? Re: oj , lokatorko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.07, 09:47
                                  Jak mieszkasz na Ustroniu to zajmij się tym osiedlem ,a czy są to
                                  grzeszki,grzechy czy coś innego to już nie twoja sprawa.
                            • Gość: du Re: Kpina czy brak umiaru? IP: *.dti-static.cegetel.net 01.03.07, 07:01
                              lokatorka -bufetowa

Czy to coś złego
                              • Gość: Józek Re: Kpina czy brak umiaru? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 09:42
                                Czy w Radomiu znajduje się oddział albo wydział CBA
                                • Gość: Olo Oj spółdzielcy, społdzielcy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.07, 11:06
                                  Nie jest chyba istotne, gdzie każdy z nas miaszka, tu chodzi o zrobienie
                                  wreszcie porządku w spółdzielczości mieszkaniowej. Od kilkudziesięciu lat jest
                                  to jedyna dziedzinie życia w kraju, która praktycznie nie ulega żadnym zmianom.
                                  Bo trudno uznać za takie jakieś ruchy pozorne w ostatnich latach, mające
                                  jedynie na celu przekonanie nas, dość duży elektorat, że poszczególne partie
                                  nami się interesują.
                                  Może ten wstęp nie bardzo pasuje do dość przyziemnych kłopotów spółdzielni Nasz
                                  Dom, ale bez załatwienia tzw. generaliów nigdy w spółdzielniach nie będzie
                                  porządku i uczciwości. Sprzyja temu przede wszysttkim totalna ochrona obecnego
                                  stanu rzeczy sprawowana przez polityków, organy ścigania, sądy i inne
                                  instytucje. Bo mieszkalnictwo, w tym i spółdzielczośc mieszkaniowa jest tak
                                  potężną dziedziną gospodarki z bardzo dużymi możliwościami robienia równie
                                  potężnych interesów, że obecni beneficjenci tego stanu rzeczy będą robić
                                  wszystko, aby chronic obecny układ.
                                  Moim zdaniem podstawowa rzecza jest dostępność dokumentów dla członków
                                  spółdzielni, bo tylko to pozwoli zainteresowanym uzyskać stosowną wiedzę i
                                  podjąć ewentualne kroki lub nie. Bez tego mozna toczyć długie i namiętne
                                  dyskusje, w których jest więcej przypuszczeń niż rzeczywistych faktow. A
                                  przedstawiciele organów spoldzielczych oczywiście gdy jest im to wygodne,
                                  milczą, a spółdzielczy plebs niepotrzebnie się podnieca i wylewa żółć.
                                  Tak więc to wszyscy spółdzielcy, niezależnie czy mieszkają w Naszym Domu czy
                                  Ustroniu, Radomiu czy Warszawie powinni wzajemnie się wspierać i dązyć do
                                  ustanowienia takiego prawa, ktore przywroci nam podmiotowość i ukróci samowolę
                                  przezesów dość często ludzi o bardzo podejrzanej przeszłości i intencjach.
      • Gość: Członek SM NaszDom dwa obiekty budowlane mają ten sam numer IP: *.tkdami.net 30.03.07, 20:49
        Czy wiecie że dwa obiekty budowlane mają ten sam numer budynek 11 kondygnacyjny
        Żeromskiego 76/82 oraz pawilon usługowo-piętrowy pomiędzy blokami Żeromskiego
        74 oraz 76/82. Temat istnieje od 10 lat a prezes SM Nasz Dom nie ma
        instrumentów prawnych aby go rozwiązać.
        • Gość: Członek Re: dwa obiekty budowlane mają ten sam numer IP: *.tkdami.net 09.05.07, 02:36
          Czy wiecie że dwa inne obiekty budowlane mają tez ten sam numer jak przy
          Żeromskiego 76/82 budynek 11 kondygnacyjny wieżowiec Struga 48 oraz pawilon
          usługowo-handlowy(piętrowy) naprzeciw targu nad rzeczką Struga 48. Temat ten też
          istnieje od 10 lat a nowy prezes SM Nasz Dom Woźniak nie ma odwagi się z tym
          uporać bo kiedyś ponoć spółdzielnia ten budynek pobudowała i sprzedaje na
          częsci. A udziały ma również ponoć p.Kiraga -komendant straży
          miejskiej(zdymisjonowany) oraz p.Kaczma.... (były radny)któremu chyba oddano już
          prawo jazdy zatrzymane za jazde "po pijoku".
    • andrzejkoczon Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! 11.03.07, 11:25
      To bardzo ciekawe uwagi
      • Gość: obserwator Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 09:00
        Co tam słychać u naszego prezia.Tyle się opisaliście to trzeba to teraz
        wykorzystać na grupach członkowskich.Czas rozliczeń już powinien nadejść
        • sepra222 Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! 29.03.07, 10:24
          Anonimowość przydaje odwagi i zachęca do plecenia wszystkiego, co ślina
          przyniesie.Korzyści,szkody z tej beztroskiej są już poza zainteresowaniem
          plotących.Nawet trudno w większości wypowiadających się elementarnej troski o
          skutki,powiem to otwarcie,jątrzenia,dzielenia,podpuszczania.Każdy z poruszanych
          tematów,zarzuty,pretensje są do wyjaśnienia.Trzeba tylko tego chcieć,potrudzić
          się o uzyskanie udokumentowanej odpowiedzi a nie pleść jak w przysłowiowym
          maglu,pod budką z piwem czy przy osiedlowym śmietniku.I to jest "przywilejem"
          anonimów.Może się nie przedstawiaj, zabierając głos,ale daj szansę na
          identyfikację.Poznamy co żeś zacz,jakie masz atuty,by brać cię poważnie,by
          rzeczowo a nie koniukturalnie,ideowo czy politycznie oceniać sprawy i ludzi pod
          utarte schematy.Trochę żal,że to narzędzie porozumiewania się między ludźmi
          jest niczym brzytwa w ręku małpy.O spółdzielczości warto rozmawiać.I
          trzeba.Szczególnie w Radomiu.I wyznam prywatnie,że na doświadczeniach i ich
          skutkach w Naszym Domu w szczególności.Dziś to najlepsza, bez ironicznych
          podtekstów radomska społdzielnia mieszkaniowa.Po rewolucji w 1999
          roku.Naprawdę warto.Bo podobne kuracje,inne niż ta ustroniowa bardzo by się
          przydały.Ale już pod innym niż:Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom -
          zawołaniem.Obiecuję,że to zawołanie się pojawi niebawem.Będę oczekiwał
          racjonalnej reakcji.Pozdrawiam...
          • Gość: obserwator Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 09:16
            Tupet to ty masz kolego.
            • Gość: ???????? Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.tkdami.net 30.03.07, 20:56
              Być może, ale mniej głupoty niż ty!!!!!!!!!!
          • Gość: golo Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 14:52
            Zapomnij o przejmowaniu wspólnot mieszkaniowych po nowelizacji ustawy
            • Gość: mieszkaniec Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 09:26
              Czy to prawda,że w budynku przy ulicy Energetyków z lokalami tzw tymczasowymi
              wybudowanym za pieniadze członkow spółdzielni Nasz Dom zamieszkuja osoby z
              wyrokami socjalnymi bo z tego co sie orientuje to do lokali takich powinny być
              eksmitowane osoby z wyrokiem bez prawa bez lokalu tj na tzw "bruk"?Jezeli to
              jest prawda to sprawa jest do wyjaśnienia
              • sepra222 Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! 07.04.07, 15:08
                Czegoś nie rozumiem.Do budynku przy ul.Energetyków już chyba są
                przekwaterunkowywani dłużnicy na mocy wyroków sądowych.To są mieszkania,jakie
                MUSIAŁA Spółdzielnia im zaoferować, jeśli chciała uwolnić się od obciążających
                spółdzielców Naszego Domu ich,często wielotysięcznych i wieloletnich
                zadłużeń.Głownym zyskiem będzie odzyskanie tych długów drogą przetargowego
                zbycia zwolnionych mieszkań.Warto dodać,że około 2oo takich dłużników powoduje
                blisko 60% część wszystkich zadłużeń czynszowych.To jest racjonalne działanie
                na rzecz całej społeczności spółdzielczej Naszego Domu.Wydaje mi się,że
                zrozumienie tego nie jest zbyt wielkim wysiłkiem intelektualnym.Stąd moje
                wstępne wyrażenie niezrozumienia.I to by było tyle na trudny temat.
                • Gość: Robert Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 19:12
                  Nie jestem menadzerem tylko prawnikiem i to co piszesz nie do końca jest
                  prawdą.No ale cóż musisz bronić sam siebie
    • Gość: Leszek Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.pr.radom.net 12.04.07, 23:30
      Zapraszam na zebranie członków Sp. Nasz Dom, które odbedzie sie 13 kwietnia
      (piątek)godzina 17.oo w klubie Kwadrat ul. Grzybowska . Na zebraniu będzie
      Zarząd, Rada Nadzorcz,będą zdawać sprawozdania ze swojej działalności. Będzie
      mozna zadawać pytania.
      • Gość: fus Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.pr.radom.net 13.04.07, 08:12
        jak myślisz drogi Leszku-odpowiedzi będą rzetelne
        • Gość: Lolo Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:26
          Nie jestem członkiem tej spółdzielni i proszę zadajcie w moim imieniu pytanie
          prezesowi dlaczeego tylko jeden wykonawca wykonuje termomodernizacje bloków
          mieszkalnych?.Żaden inny nie ma szans na wygranie przetargu.Kto narzuca
          wykonywanie ociepleń tylko w jednej tak drogiej technologii 'Baumit"?.Firma
          wykonująca projekty może przecież wskazać technologię i robi to napewno w
          porozumieniu ze spółdzielnią.Czy w waszej opinii nie jest to korupcjonaganne?
          Czy rada nadzorcza nie widzi tego co wokół niej się dzieje?Czy w tejże radzie
          nie znajdzie się choć jeden członek jak na Ustroniu który skieruje pewne sprawy
          celem ich powiązania i sprawdzenia do organów ścigania przecież to nic nie
          kosztuje,a wiele może wyjaśnić.
          • Gość: Bolo Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 09:43
            Napiszcie, ile kosztuje u was ocieplenie metra kwadratowego ściany. Bo to jest
            jednym z istotniejszych kryteriów. Oraz czas, na jaki dawana jest gwarancja.
            Też nie jestem członkiem Naszego Domu, ale mam na ten temat sporą wiedzę. Warto
            porównywać z innymi, bo dopiero wtedy okazuje się, że inni mogą a inni nie. I
            wtedy warto zadac pytanie, dlaczego tak się dzieje.
            • Gość: irena Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.pr.radom.net 13.04.07, 12:20
              To są pytania z kategorii ściśle tajne, przed przeczytaniem spalić, nie ma szans
              na odpowiedź.
              • Gość: ważne dla nas Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 16:32
                Czy w naszym mieście jest oddział lub delegatura CBA
            • Gość: wojtek Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: 82.139.53.* 10.05.07, 15:19
              jeśli sie tym zajmujesz to wiesz ile kosztuje. po co pytasz nikt ci za darmo nie
              zrobi.
    • Gość: 1 Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.tkdami.net 09.05.07, 16:20
    • Gość: FRDE Re: Pytania do członków Spółdzielni Nasz Dom!!! IP: *.tkdami.net 14.05.07, 16:28
      TAKKK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka