Dodaj do ulubionych

Którą pralkę wybrać?? - doradzcie!

14.01.07, 12:38
Zastanawiam się nad kupnem pralki i nie wiem którą wybrać. Może coś
doradzicie?Cen nie bierzcie pod uwagę bo w różnych sklepach mają różne ceny.
Myślałem o której z tych:

1.Whirlpool AWO/D 4313/P A+
elektrobox.pl/shop.php?a=opis_prod&id=27853&categorie=99
2.Mastercook PFD-113P
elektrobox.pl/shop.php?a=opis_prod&id=14465&categorie=99
3.Ardo FLS 105L
www.megamedia.pl/pralka-waska-ardo-fls-105-l.php
4.Amica PC5512B425
www.hoopla.pl/product_info.php?products_id=3213&ref=11
5. Samsung WF-R 125 AV
www.hoopla.pl/product_info.php?products_id=12340&ref=11

W sumie faworytami są whirlpool lub samsung ale nie wiem na którą się
zdecydwać:-/
Obserwuj wątek
    • Gość: hhhhh Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! IP: *.radom.pl 14.01.07, 13:44
      nie kupuj w marketach i w promocji. kupiłam amikę i ciągle się psuje .następnie
      (popieram polskie firmy) kupiłam kuchenkę też w markecie- nieszczelny
      piekarnik ,ale kilka lat temu kupiłam lodókę amica (nie w markecie/)ijest okey
      • Gość: AFika Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! IP: *.radom.pl 14.01.07, 17:57
        wuahahahah... można się ubawić tą wypowiedzią;
        nie mów, że kupno pralki w markecie i promocji to błąd tylko twój wybór marki to
        błąd. ona nie psuje się dlatego, że była kupiona w markecie tylko że jest to
        Amica. o nie jest najszczęśliwszy wybór jeśli chodzi o pralkę.
        Co do proponowanych modeli, czemu nie przemyślisz np. kupna AEG, Elektroluxa czy
        Bosha? To są firmy które mają dobre opinie wśród użytkowników... Proponuję AEG
        Lavamat 52700 lub inny model z tejże linii
        • Gość: bloodrayne Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 19:21
          Bosch raczej jest drogi,w sumie każdą firmę przejżałam i za kwotę jaką chce
          kupić pralkę te są najlepsze. Mało jest pralek w tej cenie z wyswietlaczem
          elektronicznym, co najmniej 1000 obrotow i które mają pobierają wody czy prądu.
          Myślałam o ariston, niestey tak samo jak elektrolux sporo czerpie wody czy
          prądu i ma mniej funkcji niż te dwie które wybrałam.
          • Gość: radomianin Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! IP: *.135.unknown.vectranet.pl 15.01.07, 12:01
            Zwróć uwagę na amerykańską markę CANDY, ma serwis w Radomiu, cieszy się opinią
            bezawaryjnych. Ja mam Candy ładowaną od góry (mniej miejsca zajmuje) i od 5 lat
            nie mam z nią najmnniejszych problemów, choć przyznam że kiedy znajomi zwrócili
            moją uwagę na tą markę byłem nieco sceptyczny... Teraz jestem zadowolony z
            wyboru i nie zamieniłbym jej na inną.
    • Gość: xyz Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! IP: *.tkdami.net 14.01.07, 19:31
      Kup sobie tarę napewno ci się nie zepsuje a nie będziesz zawracał gitarę pierdołami.
    • Gość: anek Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! IP: *.aster.pl 15.01.07, 09:00
      Wszystko zależy od zasobności portfela. Ja kupiłam podobnego Whirpoola, bedzie jakeś 1,5 roku wstecz kiedy urodziło mi się dziecię i piorę dosyć dużo. Jestem z tej pralki zadowolona. Serwisant był tylko raz, ale z mojej winy. W czasie prania wyszła mi z biustonosza fiszbina, przeszła przez dziurki w bębnie i tarła tam w środku. Przeraziłam się, że coś się urwało i zgłosiłam jako prawdodpodobne uszkodzenie amortyzatora. Na drugi dzień przyszedł pan serwisant i pyta co jest? A ja że coś trze o bęben, jakby metalowy element. Na co on nawet nie dotknąwszy pralki, pewnie drut z biustonosza pani wleciał. Codzinnie mam po 3 takie zgłoszenia, remanent w stanikach prosze zrobić. Uśmiałam się sama z siebie.
    • Gość: serwis AGD Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! IP: *.tkdami.net 15.01.07, 09:28
      idz do normalnego małego sklepu z AGD i kup sobie pralkę elektroluxa do 1300 zł
      będzie spora oferta
      pozdrawiam
    • bloooe LG !!!! 15.01.07, 11:16
      broń borze Whirpool !!!!!!!!!!!
      • Gość: marti Re: Zanussi IP: *.136.unknown.vectranet.pl 15.01.07, 11:29
        kupilem Zanussi i jestem bardzo zadowolony
    • Gość: Amica Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! IP: *.143.unknown.vectranet.pl 15.01.07, 11:48
      Proponuję pralkę Amica jest rewelacyjna klasa prania A klasa wirowania ten
      model tez ma A a co do ceny napraw moze i sa drogie ale gwarancje masz i po
      drugie nie kupisz juz dzis pralki jak kiedys na 20 lat :-). Polecam ten model
      co wskazujesz Amica
      • Gość: (B)Ania Indesit IP: *.stat.gov.pl 15.01.07, 12:43
        ja mam pralkę Indesit już blisko 16 lat, wtedy kosztowała niezłą sumkę, ale ma
        oryginalne włoskie części, jak dotąd BEZARARYJNA. Używam też 2 magnetyzery
        jeden kulkowy w prace i drugi soczewkowy na wężu z wodą. Sprawdzają się
        znakomicie.
    • Gość: Ewcia Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! IP: *.internet.radom.pl 15.01.07, 12:12
      Ja polecilabym Ci whirpool jest swietna korzystam z niej sama i moja mama tez z
      niej korzysta w sumie sa dwie w roznych domach jeszcze sie nie zepsuly a mają
      juz ponad 4 lata ma sporo fajnych funkcji np rzeczy ktore nalezy prac recznie
      mozna nastawic na 2 min delikatne wirowanie super sprawa nie jest pogiete a
      odwirowane i wiele innych fajnych funkcji
    • Gość: Piotr Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! IP: *.ib.com.pl 15.01.07, 20:28
      Ja się trzymam pewnej zasady. Kupuję wyroby tylko wyprodukowane w Polsce. Daję
      pracę naszym rodakom a jak co to po zasiłek nie pojadę do Włoch czy USA. Mam
      pralkę naszą „Polar” jestem z nie zadowolony już 8 lat, żadnej awarii,
      reklamacji.
    • Gość: as Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 14:44
      zdecydowanie najlepsza jest firmy MIELE ,tylko ze kosztuje ponad 5000 zł.,ale
      warto..
    • n.michal Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! 17.04.07, 22:49
      zapytaj na tym forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=653
      i poszukaj w wyszukiwarce wlasnie tam jest tego bardzo duzo i napenwo bedzie ci
      latwiej podjac decyzje, mnie ludzie tam pomogli i jestesm bardzo zadowolony.
    • Gość: andi Re: Którą pralkę wybrać?? - doradzcie! IP: *.internetia.net.pl 09.07.13, 20:13
      Samsung nie polecam
      Najlepsze to Miele lub AEG co do ostatniej mam model z seri 8 jest niezawodna oszczedna i tak cichej pralki jeszcze nie słyszałem poprostu jest nr, 1 o innej nie chcę slyszec
      Są drogie ale i nie zawodne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka