Dodaj do ulubionych

Ś/P Radomiak Radom?

26.01.07, 22:06
www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070126/AKTUALNOSCI/70126035&SearchID=73270279026003

Czyżby nieodwołalny koniec?
Obserwuj wątek
    • Gość: klik Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 22:36
      cale lata pracy "niby zarzadow" na to pracowaly ! Mam nadzieje ze ktos ich
      rozliczy !
      • Gość: radomianin Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.135.unknown.vectranet.pl 27.01.07, 00:06
        Co na to zieloni kibice? Zczerwienieli z żalu?

Była, będzie JEST Broń Radom RKS!!!
        • Gość: wre Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.tkdami.net 27.01.07, 09:36
          a co to jest?
    • Gość: zielony Radomiak Radom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 09:45
      bron to jest klub bez tradycji bez kibicow bez stadionu
      W RADOMIU JEST TYLK RADOMIAK
      MIESZKAM PRWIE NA PLANTACH PRZEZ PRAWIE 30 LAT NIE WIEM CZY WIDZIALEM 10 KIBCOW
      BRONI W SZALIKACH
    • Gość: Radomiak Radomiak Radom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.07, 09:47
      RADOMIAK BYLJEST I BEDZIE BO RADOMIAK TO MY KIBICE
      CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIE ....
      • Gość: Zorro Re: Radomiak Radom IP: *.algo.radman.pl 27.01.07, 12:13
        No niestety mam dla ciebie przykra wiadomość RADOMIAK-padł ALBO PADNIE W
        PRZECIĄGU 2 TYG. MAX, kasy nie ma i nie będzie, ale jest inna możliwość - każdy
        z kibiców Radomiaka powinien wpłacić po 250 zł na konto NOWEGO klubu ...nr
        konta nie znany niech ktoś się tym zajmie.....
        • Gość: mix Re: Radomiak Radom IP: *.135.unknown.vectranet.pl 27.01.07, 13:32
          Niewielu wyrzuci w błoto swoje pieniądze wiedząc że już nie ma ratunku!
    • Gość: kiki Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.01.07, 14:13
      jeżeli ma upaść to prokurator musi posadzić złodzieji którzy do tego
      dopuścili !!!
      • Gość: poinformowany Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 14:20
        Gów.o prawda. Sparing nie odbyl się wyłącznie ze względu na brak przygotowanego
        placu do gry. Informacja o buncie piłkarzy jest wyssana z palca!!!
        Temu miastu gratulujemy tak znakomitego rynku medialnego!
        • Gość: kibol Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.135.unknown.vectranet.pl 27.01.07, 14:42
          www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070124/SPORT01/70123081&SearchID=73270352471302

Coś słabo poinformowany jesteś. Czy wypowiedź Terleckiego też jest wyssana z
          palca? Pewnie mu wyssałeś...
        • Gość: yr Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.tkdami.net 27.01.07, 16:25
          no to jak? ssałąes mu?
          • gregor13 Re: Radomiak Radom 27.01.07, 16:44
            Zorro, a może wpłacisz co nieco na konto? Nr znajdziesz na www.radomiak.info,
            parę wpłat już jest (m.in. moja).
            • Gość: radomianin Re: Radomiak Radom IP: *.135.unknown.vectranet.pl 27.01.07, 18:21
              Parę??? Para to jest DWA! Czyżby aż tylu wiernych kibiców miał "pupilek"
              miasta? To na wypłatę dla Terleckiego nie starczy a co z resztą?
              • Gość: Zielony Radom Re: Radomiak Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 20:02
                A Ty nadal lansujesz się na necie...
                Nowy Radomiak zacznie od sierpnia w V lidze...i mam nadzieję, że na derbach to
                też będziesz taki wyszczekany
                • Gość: radomianin Do Zielony Radom IP: *.135.unknown.vectranet.pl 28.01.07, 12:11
                  Od 1979 roku szczekam na derbach a czasem nawet gryzę!
                  • Gość: Zielony Radom Re: Do Zielony Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 12:28
                    To świetnie
                    • Gość: radomianin Re: Do Zielony Radom IP: *.135.unknown.vectranet.pl 28.01.07, 12:47
                      Zabrakło słów dzieciaku?
                      • Gość: Zielony Radom Re: Do Zielony Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 13:18
                        Hahaha dzieciaku, haahaha.

ponapinaj się dalej na necie - ja już czekam na te derby...pewnie takie same
                        jak w 2003 roku.

a z drugiej strony nie ma co pisać o Broni to w każdym temacie o Radomiaku się
                        wypowiadasz, cieszy mnie Twoje zainteresowanie zgredzie, hahahaha
                        • Gość: radomianin Re: Do Zielony Radom IP: *.135.unknown.vectranet.pl 28.01.07, 13:27
                          Napisz mi swój adres i wtedy się ponapinaj cwaniaczku
                          • Gość: Zielony Radom Re: Do Zielony Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 19:25
                            Joł....chcesz mój adres...ale Wy w internecie odważni jesteście.

a na mailach piszecie do nas, że jak znowu Wam wjedziemy na mecz to na psy nas
                            podacie...więc się nie ośmieszaj bo pewnie Ty to piszesz...
                            • Gość: radomianin Re: Do Zielony Radom IP: *.135.unknown.vectranet.pl 28.01.07, 22:09
                              Ale ubaw... Skąd ty bierzesz takie teksty? Teraz takich w szkole uczą?
                              • Gość: Zielony Radom Re: Do Zielony Radom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 17:37
                                Tak... same się maila płaczliwe biorą...

no cóż to Wam pozostaje net!! Dalej się napinaj!

• Gość: kibol Do: Gregor13 IP: *.135.unknown.vectranet.pl 27.01.07, 18:23
              gregor13 napisał:

> Zorro, a może wpłacisz co nieco na konto? Nr znajdziesz na www.radomiak.info,
              > parę wpłat już jest (m.in. moja).

Rzuciłeś 10 zeta na tacę? Szkoda że tak mało...
              • Gość: RAA... Re: stało sie - juz po Radomiaku IP: *.133.unknown.vectranet.pl 27.01.07, 19:06
                nic sie nie stalo Radomiak, nic sie nie stalo < _ to slynne zawolanie kibicow
                Radomiaka niestety odmienilo sie na : - juz sie stalo i nikt tego upadku klubu
                Radomiaka nie odwroci, chyba ze stanie sie cud, ale ja w cuda nie wierze,
                zreszta przepowiadalem upadek tej druzyny od dawna , gdyz ten klub byl
                sztucznie nadmuchiwany przez elity polityczne miasta i sluzyl wylaczne do
                robienia karier prezydentom i poslom z tego regionu - kilka tysiecy naiwnych
                kibicow dalo sie zwyczajnie zmanipulowac - to przykre ale niestety prawdziwe.
                • Gość: gregor13 Re: stało sie - juz po Radomiaku IP: *.136.unknown.vectranet.pl 27.01.07, 20:01
                  No właśnie radomianinie, parę, bo takich mamy w Radomiu "kibiców". Każdy tylko
                  umie krzyczeć i narzekać i dawać rady...
                  No a Ty kibol, widać, jaki z Ciebie "kibol". Nie będę się tłumaczył ile dałem i
                  dlaczego tyle, ale jakby znalazło się tysiąc kibiców, którzy by dali po 10 czy
                  20 zł, uzbierało by się trochę kasy dla chłopaków...
                  • Gość: radomianin Re: stało sie - juz po Radomiaku IP: *.135.unknown.vectranet.pl 28.01.07, 12:25
                    Ja się nie wstydzę pomimo "dziwnych" postów niektórych od ponad ćwierć wieku
                    kibicuję Broni na dobre i złe, czy się to komuś podoba czy nie i w tej chwili
                    się autentycznie cieszę i skaczę z radości! Cieszę się i z góry patrzę w oczy
                    wszystkim tym którzy na przestrzeni ostatniego ćwierć wieku pluli o obrażali
                    mnie i mój klub zastanawiając się jak można byś kibicem drużyny piątoligowej.
                    Teraz zobaczą jak to jest kibicować Radomiaczkowi w klasie A, nie wspominając o
                    tym że z całej "rzeszy" kibiców pozostanie garstka tych najwierniejszych i
                    tylko tych należy szanować reszta to tylko zgraja pętaków bez znaczenia.
                    Nareszcie moje na wierzchu!!! Ten się śmieje kto się śmieje ostatni! II liga w
                    Radomiu, I liga w Radomiu oczywiście ale nie z Radomiakiem!!!

BYŁA BĘDZIE JEST BROŃ RADOM RKS!!!

Gość portalu: gregor13 napisał(a):
                    jakby znalazło się tysiąc kibiców, którzy by dali po 10 czy
                    > 20 zł, uzbierało by się trochę kasy dla chłopaków...

Sęk w tym że jak wyżej zaznaczyłem Radomiak nie ma tysiąca kibiców...
                    • Gość: Zielony Radom Re: stało sie - juz po Radomiaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 13:21
                      Ty jednak nie tylko jesteś netowym lanserem ... ale także Kubuś Fatalista z
                      Ciebie...
                      Nas nie ma 1000? Ilu Was było na Waszych obiektach w 2003 roku na derbach i w
                      lutym 2006 na turnieju halowym?
                      • Gość: radomianin Re: stało sie - juz po Radomiaku IP: *.135.unknown.vectranet.pl 28.01.07, 13:29
                        To niech wpłaci ten 1000 kasę na utrzymanie klubu. Po co chapiesz japą jak sam
                        wiesz że to nierealne. Wpłaciłoby może z 50 do 100 osób a reszta ma w dupie
                        szmaciarzy.
    • Gość: !!!!!!!!!!! Radomiak Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 14:33
      - BRON
      - CO
      - TY WIESZ CO
      • Gość: radomianin Re: Radomiak Radom? IP: *.135.unknown.vectranet.pl 28.01.07, 16:44
        Broń? Wiem! Jedyny klub w Radomiu! Moja jedyna miłość...
    • Gość: z dziennika Grabarze Polskiej Piłki IP: 82.139.48.* 29.01.07, 00:53
      Oni niosą zgubę polskiej piłce:
      Michał Listkiewicz - prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej
      Najgorszy prezes w 86-letniej historii PZPN. Na jego oczach korupcja zżarła
      naszą piłkę. Nie chciał się zająć tym problemem. Był zbyt pochłonięty robieniem
      interesów i trzymaniem się posady. Do dzisiaj udaje, że polski futbol ma się
      świetnie, a 67 zatrzymanych w aferze korupcyjnej, to tylko "pojedyncze czarne
      owce". Mówiąc o interesie polskiej piłki ma na myśli wyłącznie siebie.

Stefan Antkowiak - prezes Wielkopolskiego Związku Piłki Nożnej
      Nieudolny szef WZPN. W jego regionie prokuratura wrocławska zatrzymała
      dotychczas najwięcej sędziów piłkarskich i działaczy sędziowskich. Ale on nic
      sobie z tego nie robi, wyznaczając do weryfikacji pozostałych arbitrów...
      skompromitowanego szefa sędziów z Wielkopolski Krzysztofa Perka. Największy,
      obok Eugeniusza Nowaka z Kujawsko-Pomorskiego ZPN, "beton" polskiej piłki.
      Zasłużony członek byłej PZPR.

Henryk Apostel - były wiceprezes Polskiego Związku Piłki Nożnej
      Były selekcjoner reprezentacji Polski. Od pół roku na emeryturze. Będąc jednym
      z najbliższych ludzi Listkiewicza, wyjątkowo nieudolnie zajmował się kadrą.
      Jeździł na jej zgrupowania tylko po to, by grać w szachy i karty. Za
      ten "wysiłek" dostawał, bagatela, 10 tysięcy złotych netto miesicznej pensji.
      Jako zaufany Listkiewicza mógł jeszcze liczyć na dodatkowe premie.

Andrzej Bińkowski - członek zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej
      Karierę zrobił w czasach "komuny". Nigdzie się nie sprawdzał, więc wrzucono go
      do sportu - jako działacza Stali Mielec. W PZPN przetrwał dzięki skostniałym
      układom. W trakcie obrad nie zarządu zawsze głosował jak przykazał mu
      Listkiewicz. Za to miał na ciepłą posadkę we władzach PZPN.

Jan Bednarek - prezes Zachodniopomorskiego Związku Piłki Nożnej
      Poseł "Samoobrony", który wszedł do Sejmu RP dzięki zaledwie kilkuset głosom.
      Kiedy przyjeżdża do Warszawy, udaje zwolennika reform w PZPN. W Szczecinie
      znany jest natomiast jako karierowicz, zdecydowanie popierający Listkiewicza i
      obecny układ w związku. Bliski kolega aresztowanego herszta piłkarskiej mafii
      Ryszarda F. Jako prezes dawnego Koszalińskiego ZPN, pomógł "Fryzjerowi" kupić
      apartament w Kołobrzegu po okazyjnej cenie.

Stanisław Bobkiewicz - członek prezydium zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej
      Tajemnicza postać z Ostrowca Świętokrzyskiego. Najbardziej zaufany człowiek
      Listkiewicza od robienia przeróżnych interesów w Świętokrzyskiem. Biegli
      specjaliści od inwestycji do dziś zastanawiają się, w jaki sposób zbilansowano
      pieniądze pochodzące z dotacji UEFA na budowę nowego stadionu KSZO Ostrowiec.
      Bobkiewicz tak dobrze wywiązywał się z powierzanych mu zadań, że w nagrodę
      otrzymał miejsce w prezydium zarządu PZPN.

Rudolf Bugdoł - członek prezydium zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej
      Szef Śląskiego ZPN. Poczciwy, ale funkcja prezesa tak dużego okręgu
      piłkarskiego jest dla niego spełnieniem najskrytszych marzeń. Kiedy aresztowano
      Mariana D. (szefa sędziów Śląskiego ZPN), pan Rudolf zdziwił się, jakby na
      stadionie Ruchu Chorzów nagle dostrzegł UFO.

Jan Bzowy - prezes Okręgowego Związku Piłki Nożnej w Częstochowie
      Nawet najtęższym głowom od historii polskiego futbolu postać niemal nieznana. W
      piłce działa od ponad trzydziestu lat. Od ośmiu lat jest honorowym członkiem
      PZPN. Tak bardzo przejął się tą rolą, że ostatnio jako jeden z pierwszych
      krytykuje decyzje ministra sportu Tomasza Lipca. Towarzysz Bzowy swoje już w
      piłce ugrał. Dzisiaj już tylko potrafi przyklaskiwać Listkiewiczowi.

Witold Dawidowski - prezes Podlaskiego Związku Piłki Nożnej
      Autor słynnego zawołania biesiadnego na cześć Listkiewicza: "Mi-chał! Mi-
      chał!!!". Tymi słowy wzbudzał aplauz na zjazdach PZPN i przy suto zastawionym
      stole. Nie potrafił upilnować własnej księgowej, która wyprowadziła z jego
      związku aż sto piętnaście tysięcy złotych.

Zdzisław Drobniewski - członek zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej
      Były prezes GKS Bełchatów i główny kadrowiec tamtejszej kopalni. Dzisiaj
      członek Rady Nadzorczej bełchatowskiego klubu. Delegacje do Warszawy i bywanie
      na tamtejszych piłkarskich salonach dowartościowują go i pozwalają pooddychać
      wielkomiejskim powietrzem. Najczęściej zgadza się z polityką Listkiewicza.
      Czasem wygłasza własną opinię, by po chwili ponownie zająć oficjalne stanowisko
      zarządu.

Jerzy Engel - wiceprezes Polskiego Związku Piłki Nożnej ds. szkolenia
      Były selekcjoner biało-czerwonych, który od kilku miesięcy chce być prezesem
      PZPN. Ostatnio lubi często podróżować po kraju, robiąc sobie kampanię wyborczą.
      Jedyną silną stroną Engela jest kwiecisty język. Uwielbia opowiadać o reformie
      piłki młodzieżowej. Znalazł nawet cudowne lekarstwo na jej uzdrowienie. Użył
      prostego argumentu: "Wystarczy 15 miliardów złotych".

Kazimierz Fiedorowicz - członek zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej
      Z dużym powodzeniem łączył funkcję prezesa Warmińsko-Mazurskiego ZPN z pracą w
      zarządzie PZPN oraz kwalifikowaniem sędziów I i II ligi. Prezes Polmozbytu w
      Olsztynie, specjalizującego się w sprzedaży samochodów marki Skoda, coraz
      bardziej popularnych w kierowniczych gremiach PZPN. Tymi czeskimi samochodami
      jeżdżą Listkiewicz i jego starszy syn Tomasz.

Dariusz Łuszczyna, Przemysław Rudzki

• Gość: mix Re: Grabarze Polskiej Piłki IP: *.135.unknown.vectranet.pl 29.01.07, 11:48
        Teraz jeszcze rozwiń temat dopisując w jaki sposób każdy z tych panów miał
        bezpośredni wpływ na upadek Radomiaka...
        • Gość: gela Re: Grabarze Polskiej Piłki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:08
          napewno Engel pośrednio bo pomógł młodemu ustawić druzynę
          na baraże tym samym weszlismy do II ligi co zwabiło do naszego klubu
          różnej maści dobroczyńców...itp
          • qveyt Re: Grabarze Polskiej Piłki 29.01.07, 20:43
            Gość portalu: gela napisał(a):

> napewno Engel pośrednio bo pomógł młodemu ustawić druzynę
            > na baraże tym samym weszlismy do II ligi co zwabiło do naszego klubu
            > różnej maści dobroczyńców...itp

Po raz pierwszy czytam taką głupotę że awans do II ligi przyczynił się do
            upadku klubu... Wobec powyższego myślenia trzeba było nie awansować i okupować
            III i IV ligę a klub istniał by dalej, czy tak?
            • Gość: gela Re: Grabarze Polskiej Piłki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 17:03
              to tak samo jak z legia gdy leciała z I ligi tylko romanowski zaryzykował własną
              kasę, lecz gdy awansował do ligi mistrzów zaraz znalazł sie z tuzin generałów
              do podziału zysków aż facet się obraził i odszedł, niestety sukces ma wielu
              ojców i radomiak trafił na takie pijawki po awansie, to nie brzmi normalnie
              ale niestety tak to wygląda, później zycie ponad stan przy broniszewskim
              choć wtedy na mecze chodziło po 6-8 tys płacących po 15 zł kiboli.
              do tego masa małych sponsorów, nagle sie okazało że z tego okresu mamy
              zaległości płatnicze względem wszystkich, oprócz działaczy

tyle na ten temat
    • Gość: kibol Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.135.unknown.vectranet.pl 29.01.07, 23:08
      O mój Radomiaczku zielony psie
      inni cie je..li do buzi dawali
      przyłączę się!!!
    • qveyt Re: Ś/P Radomiak Radom? 29.01.07, 23:32
      miasta.gazeta.pl/radom/1,35220,3883291.html
      I miałem rację! To koniec...
    • Gość: Brx77 Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.138.unknown.vectranet.pl 30.01.07, 15:12
      A moze tak przeczytalbys caly tekst ze zrozumieniem?
      Radomiak nigdy nie upadnie dopoki zyje ja i wielu mi
      podobnych kibicow. Piszac ze nie zyje to tak jakbyscie
      uwazali ze Polska zginela kiedy nie bylo jej na mapie.
      Wstydziulibyscie sie. Zal mi was.
      A ty Broniarzu widocznie nie jestes "normalnym" kibicem.
      Cala Polska nam wspolczuje i zyczy wszystkiego najlepszego
      ale oczywiscie kompleksy i zawisc wygraly z twoim
      rozumem.
      Ja nigdy nie plulem na Bron z powodu grania w V lidze
      tylko poprostu nie lubie tego klubu. Ale szacunek mam
      dla tych ktorzy nadal mu kibicuja bo to naprawde powazny
      sprawdzian dla kazdego fana.
      Od ponad 20 lat chodze na Radomiaka i nie ja jeden, wiec
      gwarantuje ci ze Radomiak ma 1000 kibicow! Prawda jest
      jednak taka ze jak cale miasto sa oni w wiekszosci biedni.
      Poza tym jak szary "pan Stasiek" ma przekazac pieniazki
      dla klubu jezeli nie ma internetu a glownie z niego mozna
      dowiedziec sie o akcji pomocy. To tyle.
      Dla zainteresowanych:

Nazwa rachunku :
      eKONTO - Pomoc dla Radomiaka

Numer rachunku :
      69 1140 2004 0000 3702 4504 7356

RKS RADOMIAK RADOM 1910 4EVER
      • Gość: radomskipatriota Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.02.07, 13:31
        Brx77 masz rację. Najwięcej do powiedzenia w sprawie Radomiaka mają ...
        broniarze i jadarowcy.
        Do RAA, proponuję chłopcze ochłoń trochę bo jak na razie masz 5 przegranych
        meczyków i niedługo pan kupidura spadnie z hukiem z PLS a co wtedy????
        Do radomianin, tobie też kubeł zimnej wody. Radomiaka kibiców będzie więcej w C
        klasie niż was w I lidze. A na derby z przyjemnością pójdę na wasz sektor który
        oddacie bez walki, zresztą jak zwykle strach ma wielkie oczy.
        Radomiak nigdy nie zginie. Co do grabarzy Radomiaka to pierwszego powieszę pana
        Banasiewicza i jego świtę. Karierowicz i złodziej chciał robić kampanię naszym
        kosztem.
        P.S. A co do tekstu był będzie jest Broń Radom RKS to chyba wkradła się
        literówka, powinno być Broń Radom RGKS?? :-)

3maj się Radomiak.
        • Gość: radomianin Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.135.unknown.vectranet.pl 01.02.07, 22:43
          Żadnych literówek, ty chyba żyjesz jeszcze w minionej epoce razem ze swoim
          Radomiakiem... Więc... Czas wyginąć!
          • Gość: Zielony Radom Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 06:38
            W innej epoce to Ty żyjesz...dawno wyginęliście jak mamuty....kilku zeszło do
            podziemia i istniejecie tylko na nacie mając po kilkadziesiąt nikcków.

Żeby się dowartościować wpisujesz się w każdym temacie o Wielkim
            Radomiaczku...niestety wpisujesz bzdury...

Ale pisz bo to Ci pozostało

BYŁ BĘDZIE JEST RADOMIAK RKS!!!
            • Gość: radomskipatriota Radomiak Radom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 11:10
              Amen.
    • Gość: zex Re: Ś/P Radomiak Radom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 18:25
      [`] .

Oby wszyscy byli działacze Radomiaka smarzyli sie w piekle !!!
      • Gość: j <a href="http://www.radomiak.info/nowy/fullnews.php?id=12" target= IP: 195.212.143.* 21.02.07, 09:13
        www.radomiak.info/nowy/fullnews.php?id=12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka