Dodaj do ulubionych

Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 00:14
Po zeszłorocznej aferze okazuje się iż w Radomiu nie został powołany sztab
WOSP.Czy to nie wstyd ze tak duże miasto nie bierze udziału w tak szczytnej
akcji.CZy nie ma żadnej organizacji , szkoły , ośrodka kultury, harcerzy czy
urzędu przy której będzie funkcjonował sztab?
Jestem chętny do poprowadzenia tej akcji .
Obserwuj wątek
    • Gość: Polak Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 09:58
      A po co komu ta akcja. Tylko Owsiak robi karierę. Cóż z tego, że Radom zbierze
      pieniądze na jakiś tam przyświecający cel. Ile z tego trafi do radomskich
      szpitali? Nie wiem. Proponuję stworzyć lokalne akcje charytatywne i zebrane
      środki powinny trafić do tych miast, gdzie prowadzona była zbiórka. Po ostatnim
      zamęcie związanym z radomską edycją WOŚP, myślę, że ktos na ty6m i tak nieźle
      zarabia.
      • Gość: gin Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.rado.gazeta.pl 21.11.01, 11:18
        ale pani Mirka T. chce miec w tym roku nowy samochod! jeszcze o niej uslyszymy!
        • Gość: Robsonka Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.netia.pl 21.11.01, 11:21
          Czy ktoś może przypomnieć co się działo rok temu w Radomiu z WOŚP.
          Niestety, musiało mi umknąć.
      • ula_ Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy 02.12.01, 13:13
        Gość portalu: Polak napisał(a):

> A po co komu ta akcja. Tylko Owsiak robi karierę. Cóż z tego, że Radom zbierze
        > pieniądze na jakiś tam przyświecający cel. Ile z tego trafi do radomskich
        > szpitali? Nie wiem.

Wszystkiego najlepszego skoro macie takie podejście do największej akcji
        charytatywnej w Polsce. A ileż uczuć w słowach cyt."jakiś tam cel". Czy naprawdę
        ważne jest czy cierpi bądź umiera dziecko z Radomia czy z innej części kraju???

> Proponuję stworzyć lokalne akcje charytatywne i zebrane
        > środki powinny trafić do tych miast, gdzie prowadzona była zbiórka.

Jak narazie żadne akcje charytatywne lokalne nie dorównują Owsiakowej. I uważam,
        że to co zrobił Owsiak to naprawdę DUŻE COŚ!.
        Pozdrowienia z Gorzowa Wlkp.
        U.
    • Gość: czorny Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 10.10.15.* 29.11.01, 12:21
      masz rację, Arku. w tym mieście nikt nigdy nic nie zrobi. wiem, bo próbowałem,
      i z kłód rzucanych pod nogi można odbudować piotrówke, i jeszcze by zostało.
      pewnie dla tego, że większość naszych świetlanych obywateli to tacy dyletanci,
      jak ci którzy komentowali Twoją wypowiedź. niech siedzą w domu i nie pyskują,
      bo i tak są po za... Co do Mirki (znam, współpracowałem )to jeśli rzeczywiście
      podrobiła podpisy, to oczywiście nie pochwalam, ale.........jeśli chciała
      pomagać ( a wiem, że pomagała ) i nie mogła w tym mieście zebrać tylu podpisów
      ( tacy sami dyletanci)to sobie poradziła, jak by na to nie patrzeć. Dziwne
      jest, że tylko ona z radomia trafiła do programu "Zwyczajni-niezwyczajni" , i
      została uhonorowana. Z poprzednich lat wiem, że dla niej "Orkiestra" zaczynała
      się we wrześniu, i to po 12 godz. dziennie. nie dziwię się że po tylu pomyjach
      na łeb i nazwisko (właśnie w wyborczej) po prostu jej się nie chce. I RÓBTA CO
      CHCETA.
      • Gość: Beryl Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.rado.gazeta.pl 29.11.01, 12:36
        Taka dobra! Taka pracowita! I bezinteresowna, ta nasza Mirka!
        Czy ty człowieku usprawiedliwiasz popełnienie przestępstwa?! Nie mogła zebrać podpisów to musiała je
        fałszować? A pieniążki, które się rozpłynęły? Oj, czorny, czarno to widzę.
        • Gość: czorny Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 10.10.15.* 29.11.01, 12:59
          zamknij wszystkich którzy zrobili coś nie tak, a umrzesz na samotność. no,
          chyba że pójdziesz ze wszystkimi... a byłeś u niej w domu, widziałeś jak
          mieszka, i gdzie ma te pieniądze. może jest głupia, ale nie zła. tiaaa, głupia
          była na pewno, teraz sama to widzi........
          • Gość: Beryl Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.rado.gazeta.pl 29.11.01, 13:03
            Coś nie tak? Jaki ty wyrozumiały jesteś! Masz adwokacie serce większe niż cała orkiestra świątecznej pomocy!
            • Gość: jdk Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 212.149.48.* 29.11.01, 13:15
              Czy Wy Panowie cos wiecie, tylko nie chcecie mowic? :)
              • Gość: Beryl Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.rado.gazeta.pl 29.11.01, 13:19
                Gość portalu: jdk napisał(a):

> Czy Wy Panowie cos wiecie, tylko nie chcecie mowic? :)

Jasne. Kobieta sfałszowała podpisy zakładając stowarzyszenie (przyznała się do tego przed prokuratorem). Nie
                potrafila też rozliczyć pieniędzy zebranych na pomoc choremu dziecku. A ten (czorny) mi tu o domniemaniu
                niewinności. OK. To ja mu na to o żonie Cezara.
            • Gość: czorny Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: 10.10.15.* 29.11.01, 13:15
              nie jestem adwokatem, a nauczkę już dostała, jeszcze dostanie (jakieś zawiasy i
              notowania w kartotece, oczywiście jeśli sąd uzna ją winną )i pewnie zmądrzeje.
              wkur..a mnie tylko ogólny brak w narodzie podstawowej zasady demokracji, tzn.
              zasady domniemania niewinności w stosunku do podejrzanego lub oskarżonego. nikt
              nie jest winny, dopóki nie zostanie skazany prawomocnym wyrokiem sądu. i Mirka
              też. po za tym w tym kraju jak ktoś przewali parę milioników państwowej kasy,
              to po prostu nie jego wina, a jak buchnie stówkę czy dwie, to nie ma większego
              złodzieja. TO JEST TWÓJ KRAJ, POPATRZ POPATRZ POPATRZ SAM .........
              • Gość: ula_ Re: Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy IP: *.teleton.pl 04.12.01, 01:46
                Gość portalu: Polak napisał(a):
                > A po co komu ta akcja. Tylko Owsiak robi karierę. Cóż z tego, że Radom
                > zbierze pieniądze na jakiś tam przyświecający cel. Ile z tego trafi do
                > radomskich szpitali? Nie wiem.

Wszystkiego najlepszego skoro macie takie podejście do największej akcji
                charytatywnej w Polsce. A ileż uczuć w słowach cyt."jakiś tam cel". Czy
                naprawdę ważne jest czy cierpi bądź umiera dziecko z Radomia czy z innej części
                kraju???
                > Proponuję stworzyć lokalne akcje charytatywne i zebrane
                > środki powinny trafić do tych miast, gdzie prowadzona była zbiórka.

Jak narazie żadne akcje charytatywne lokalne nie dorównują Owsiakowej. I
                uważam,że to co zrobił Owsiak to naprawdę DUŻE COŚ!.
                Pozdrowienia z Gorzowa Wlkp.
                U.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka