Dodaj do ulubionych

Zacznijmy myśleć odważnie

20.02.07, 13:07
Świetnie napisane. Co można dodać? Nie ma co patrzeć w tył. Co jest do
stracenia? Wystarczy spróbować. Wszystko jest możliwe.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łukasz Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: 193.24.24.* 20.02.07, 13:23
      Panie Prezydencie, my chcemy wrócić ! nie chcę już tylko spać w Radomiu.
      • Gość: jaca Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: 195.212.143.* 20.02.07, 13:32
        no nieglupio ci to Radziu wyszlo.tak trzymac
    • Gość: NITKA Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.32.radom.pilicka.pl 20.02.07, 14:14
      Ten artykuł to doskonały przykład na to, że jest wielu, którym zależy i którzy
      chcą, żeby Radom żył swoim własnym, a przede wszystkim ciekawym życiem.
    • Gość: rafal Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:15
      Szczerze to Radom ma malo do zaoferowania mlodym ludziom... Wysokie bezrobocie
      oraz brak dobrych uczelni. Jak ktos postanowi sie wybrac na studia poza Radom to
      zapewne juz do niego nie wroci.
    • Gość: olo Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.07, 15:20
      święte słowa ! zero interwencji państwa i urzędasów w gospodarkę a Radom wróci
      do łask !!!
    • Gość: KRh Zacznijmy myśleć odważnie IP: 82.139.33.* 20.02.07, 21:15
      Dziwne i zastanawiające jest to lansowanie KR porzez niektóre media.
      CZYZBY Z BRAKU ALTERNATYWY CZY IV WłADZA WYSTAWIA JUZ SWOICH.
    • Gość: zet Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: 82.139.40.* 21.02.07, 07:54
      piekne! Radomir na Prezydenta!
      • Gość: Marion Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:02
        wszystko by było dobrze żeby nie obecne władze bez wizji przyszłości sterowane
        podpowiadaczami.
        • Gość: RamzesMan Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.11.radom.pilicka.pl 21.02.07, 22:31
          uwazam ze deko utopije ale moze przynioslo by efakty-ludzi mlodych zagonic do krytka...mimo iz sa zmanierowani szkola prowadzona przez takich samych PRL'owskich biermqw to moze jednak cos z tego by wyniknelo...uczyli by sie na bledach..ale swoich bez popleczniqw mamusi i tausia z czasow Gierka i nei wazne jakich..ale z tamtych czasow...z tym zaprojektowaniem Placu przed dwocem...dobra mysl jesli by to zrobil ktos obcy..mlody niech sie wykaze nowatorskim mlodywm swiezym i na czasie mysleniem..ale sa tacy , ktorzy na to nei zezwola...a my dalej bedziemy stad uciakac...i pieniadze pchac pewniie gdzie indziej...
          bedzie takjak Ci co sie pomylili o 5km jak budowali jakas trase A8 czy jakos tak...walneli sie o 5km ..co to jest..
    • Gość: KIBIC_radomski Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.dc.dc.cox.net 22.02.07, 04:17
      Jak Radkowi udostepniona jest GW to sadze, ze moge isc na "zasluzona emeryture",
      moj glos jest juz niepotrzebny, sami dacie sobie rade.

Pamietasz Isox napisalem, ze jakbym byl prezydentem to znalazbym 100 mln na
      inwestycje, odpowiedziales, ze planuje "z rozmachem". I co? Prezydent
      Kosztowniak przygotowuje plan na 100 mln czyli juz "mysli odwaznie" ale "moje"
      pokolenie uwaza go za idiote, dlatego niewiele mam z nimi wspolnego a z jdk i
      Toba znajduje czasem wspolny jezyk, ciekawe.

Jak zniknie z Rady Mieskiej reszta grona ponurakow, mistrzow zaniechania i
      przypadkowych typow to sie zjawie z moimi wnukami.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich <myślących odważnie> i wycofuje sie na z gory
      upatrzona pozycje!
      • l_echec Re: Zacznijmy myśleć odważnie 22.02.07, 11:30
        Nie wycofuj się, bo zaraz znajdą się tacy, co powiedzą, że Cię wycięli :)
        Pozdrawiam
    • Gość: WWW Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: 213.77.117.* 22.02.07, 15:50
      Coś mi sie wydaje że ten artykuł jest kontynuacją cyklu Przystanek Miasto. Czy
      mam rację Radziu?
      • Gość: MlodyRadomianin Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 19:42
        Bardzo dobry i prawdziwy tekst rodowitego Radomianina Radomira Jasińskiego.Mam
        nadzieję że już niedługo wróći Pan na stałę do naszego kochanego miasta.
        PS.Teź jestem na emigracji i teź kocham to swoje ukochane miasto.Widok Radomia
        po 2 tygodniach emigracji bezcenny.

MlodyRadomianin dawny KR!
        • sympatyk.pis Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 09:05

Kolejny raz potwierdza się stara prawda, że czyny nie idą w parze z głoszonymi
          tezami! Typowa mowa trawa; słowa słowa słowa!!! Szczególnie uśmiałem się
          czytając ostatni fragment - "Musimy zacząć myśleć odważnie i działać perspektywą
          nie jednej kadencji, ale kilkunastu-kilkudziesięciu lat. Zachowawcze myślenie,
          krótkowzroczność, doraźne administrowanie miastem, brak wizji - to rzeczy muszą
          odejść z grodu nad Mleczną na zawsze". Jakie to jest pełne pychy i obłudy
          pokazują najnowsze wpisy isoxazolidine. W każdym niemalże atakuje rządzących
          jeżeli nie sam to poprzez innych bądź pozostawia wpisy przeciwników politycznych
          nie przenosząc ich na podfora. Tezy wówczas głoszone przez isoxazolidine były
          słuszne i wielokrotnie z nimi się zgadzałem (mam wiele linków tuż po wyborach
          gdzie liczyłem na konsktruktywną współpracę jego politycznego zaplecza z Kocham
          Radom), ale tak było do czasu. Jego i jego towarzyszy objęła siła rządzenia,
          przekonanie że mogą "dużo" i porzucili (nie tylko on, ale i jdk) KONSTRUKTYWNĄ
          WSPÓŁPRACĘ a przede wszystkim powściągliwość i rozsądek, których wcześniej ich
          cechował dla swoich doraźnych politycznych celów. Stali się typowym ugrupowaniem
          politycznym ze wszystkimi konsekwencjami a teraz zachowują się jak twarda
          opozycja (do czego oczywiście mają prawo), ale wykorzystują to, że autor tego
          tekstu został społecznym adminem forum Gazety Wyborczej wycinającym wszystko to,
          co jest niekorzystne dla kocham Radom i po części SLD. Kiedyś myślałem, że na
          prawdę zależy im na moim kochanym Mieście!!! Że znaleźli się ludzie apolityczni
          (tak jak ja pomimo swoich sympatii), ktorzy dla Radomia zrobiliby niemalże
          wszystko (tak jak ja!).
          Teraz widzę, że interesuje ich TYLKO polityka i rządzenie!!!!
          ________________________________________________________________________________

RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!!

PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!!
          • Gość: zenek Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.radom.pl 06.07.07, 09:18
            sympatyk.pis napisał:
            > RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!!
            >
            > PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!!

KOSZTOWNIAK ANI JEDNEJ KADENCJI WIĘCEJ !
          • naiwny_cynik Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 10:11
            sympatyk.pis napisał:

> Kolejny raz potwierdza się stara prawda, że czyny nie idą w parze z głoszonymi
            > tezami! Typowa mowa trawa; słowa słowa słowa!!! Szczególnie uśmiałem się
            > czytając ostatni fragment - "Musimy zacząć myśleć odważnie i działać
            perspektywą
            > nie jednej kadencji, ale kilkunastu-kilkudziesięciu lat. Zachowawcze myślenie,
            > krótkowzroczność, doraźne administrowanie miastem, brak wizji - to rzeczy
            muszą odejść z grodu nad Mleczną na zawsze".

Dokładnie tak, sympatyku Arturze Pinki i kto tam jeszcze! Właśnie, po czynach
            ich poznacie. Twoje niepolityczne ugrupowanie PIS właśnie czynami pokazuje, na
            co je stać. W rezultacie, przez totalną nieudolność i tchórzostwo (bo o złe
            intencje mimo wszytko ich Was nie posądzam) właśnie tracimy szansę na lotnisko.
            O innych tematach na razie nie wspominam, ale lotnisko jest tu niemal kwestią
            symboliczną. Pół biedy, żeby ta nieudolność i tchórzostwo trafiały tylko w sam
            PIS. Niestety, trafiają w całe miasto.

Fascynuje mnie, skąd u Ciebie to gomułkowsko-goebbelsowskie zacięcie? Odwrócić
            kota ogonem. Cytujesz tekst Radomira Jasińskiego i próbujesz wmówić, że znaczy
            coś odwrotnie niż znaczy. Myślisz, że ktoś się nabierze? Niedoczekanie, póki
            będę na tym forum!

_______________________________________________________________________________
            > _
            >
            > RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!!
            >
            > PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!!

A tak z ciekawości: czym Ci podpadł Andrzejek, że wyleciał z Twojej sygnaturki?
            Widzę że łaska pańska na pstrym koniu jeździ :)
            • sympatyk.pis Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 14:11

Yym, że dalej trzyma komuchów na stołkach.
              __________________________________________________________________________________

• radziecki_partyzant Re: Zacznijmy myśleć odważnie 08.07.07, 00:03
                sympatyk.pis napisał:

>
                > Yym, że dalej trzyma komuchów na stołkach.

Towarzyszu Pinki!
                Stołki możemy spalic bo w obozie naszego oddziału brakuje drewna na opał.
                Zapomniałeś zakupic swoim żołnierzom i marzniemy!
        • sympatyk.pis Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 14:08

Kolejny raz potwierdza się stara prawda, że czyny nie idą w parze z głoszonymi
          tezami! Typowa mowa trawa; słowa słowa słowa!!! Szczególnie uśmiałem się
          czytając ostatni fragment - "Musimy zacząć myśleć odważnie i działać perspektywą
          nie jednej kadencji, ale kilkunastu-kilkudziesięciu lat. Zachowawcze myślenie,
          krótkowzroczność, doraźne administrowanie miastem, brak wizji - to rzeczy muszą
          odejść z grodu nad Mleczną na zawsze". Jakie to jest pełne pychy i obłudy
          pokazują najnowsze wpisy isoxazolidine. W każdym niemalże atakuje rządzących
          jeżeli nie sam to poprzez innych bądź pozostawia wpisy przeciwników politycznych
          nie przenosząc ich na podfora. Tezy wówczas głoszone przez isoxazolidine były
          słuszne i wielokrotnie z nimi się zgadzałem (mam wiele linków tuż po wyborach
          gdzie liczyłem na konsktruktywną współpracę jego politycznego zaplecza z Kocham
          Radom), ale tak było do czasu. Jego i jego towarzyszy objęła siła rządzenia,
          przekonanie że mogą "dużo" i porzucili (nie tylko on, ale i jdk) KONSTRUKTYWNĄ
          WSPÓŁPRACĘ a przede wszystkim powściągliwość i rozsądek, których wcześniej ich
          cechował dla swoich doraźnych politycznych celów. Stali się typowym ugrupowaniem
          politycznym ze wszystkimi konsekwencjami a teraz zachowują się jak twarda
          opozycja (do czego oczywiście mają prawo), ale wykorzystują to, że autor tego
          tekstu został społecznym adminem forum Gazety Wyborczej wycinającym wszystko to,
          co jest niekorzystne dla kocham Radom i po części SLD. Kiedyś myślałem, że na
          prawdę zależy im na moim kochanym Mieście!!! Że znaleźli się ludzie apolityczni
          (tak jak ja pomimo swoich sympatii), ktorzy dla Radomia zrobiliby niemalże
          wszystko (tak jak ja!).
          Teraz widzę, że interesuje ich TYLKO polityka i rządzenie!!!!
          ________________________________________________________________________________

• granatnik_przeciwpancerny Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 14:22
            powtarzasz to już drugi raz w tym wątku. czyżyś uważał tak jak Goebels, że jak
            jakąś bzdurę sie wielokrotnie wmawia ludziom to oni w końcu w to uwierzą?
            radomianie to nie idioci. nie uwierzą.

przypomnij też sobie, kto pouwalał propozycje do budżetu wychodzące naprzeciw
            koncepcji myslenia perspektywicznego. kto uwalał wuchodzące naprzeciw
            propozycje do budżetu? kto uwalił koncepcję zagospodarowania placu dworcowego?
            kto uwalił koncepcję ogrodu botanicznego dla przyszłego uniwersytetu? kto
            uwalił koncepcję ścieżek rowerowych? kto uwalił długofalowy program
            strategiczny rozwoju miasta? podpowiem Ci bo pamięć masz jakoś wybiórczą. Twoi
            koledzy partyjni. w imię przekonania o własnej nieomylności. skutki tych
            szczeniackich decyzji zaczynamy spijać już dziś a będzie jeszcze gorzej.
            pamiętaj, że Ty także za to odpowiadasz.

pozdro

PS. a gdzie Twój kolega? zniknął jakoś ze stopki?
            Endrju zniknął zostały tylko "słowa słowa słowa!!!" i "Typowa mowa trawa". a
            kończąc dodam: "miałeś chamie złoty róg ostał Ci się jeno sznur".
            • sympatyk.pis Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 14:41

To ja Ci odpowiem. Nie kto inny jak Twój pryncypał mówił, że wreszcie jest to
              budżet rozwojowy na tyle na ile miasto stać (po raz pierwszy budżet inwestycyjny
              przekroczył 100mln zł). A więc nie kłam,że! A to, że nie wszystko udało się
              zmieścić to wina m.in. poprzednich lewicowych rządów czyli twoich przyjaciół,
              których tak bronisz.
              _________________________________________________________________________________

• kopa_w_kabana Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 21:18
                Konkurs na zagospodarowanie placu dworcowego miał kosztować 50 tysięcy. Co Wy
                się to Towarzyszu w Nitę chcecie bawić wciskając kit, że miasta nie stać na
                taki wydatek? Myślicie, że znajdzie się w Radomiu choć jeden na tyle rzadki
                cymbał, że w to uwierzy? No może u Was w partii. Za chwilę rusza modernizacji
                kolei przez Radom i razem z nią przebudowa dworca, szykują się inwestycje PKS-u
                i kupców na razie siedzących w budach. Będzie system park&ride. Jak chcecie
                Towarzyszu to wszystko ogarnąć? Na wariata jak radziecka partyzantka? No ładny
                sobie wzorzec wybraliście, ładny. Gratuluję. A może MPU wysmaży jakiegoś knota?
                No fantastyka. Może lepiej pod razu bombę atomową tam palnąć. Skutek będzie
                podobny a roboty mniej. Popytaj na targu może kumple biladena mają do
                sprzedania.
              • rolnik_sam_w_dolinie_2006 Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 23:20
                sympatyk.pis napisał:

>
                > To ja Ci odpowiem. Nie kto inny jak Twój pryncypał mówił, że wreszcie jest to
                > budżet rozwojowy na tyle na ile miasto stać (po raz pierwszy budżet
                inwestycyjn
                > y
                > przekroczył 100mln zł). A więc nie kłam,że! A to, że nie wszystko udało się
                > zmieścić to wina m.in. poprzednich lewicowych rządów czyli twoich przyjaciół,
                > których tak bronisz.

zamiast bredzic od rzeczy ty mi lepiej powiedz po ile masz jesionowe wykałaczki
                bo jadłem dziś hamburgera u ciebie w budzie i coś mi między zęby wlazło
              • Gość: WR Kto ma zacząć myśleć odważnie? IP: *.tkdami.net 06.07.07, 23:22
                100 mln musi być wydane mądrze. A tak to mamy przebudowane skrzyżowanie
                Toruńska-Wierzbicka, które po przebudowie jest gorsze niż przed. Wydaje się
                pieniądze na ul. Kelles-Krausa, która po remoncie będzie gorsza niż przed
                (węższa). Oto skutek tych 100 mln. A gdzie skrzyżowania wielopoziomowe, ulice
                szerokie dwujezdniowe, mądry układ komunikacyjny czy wreszcie lotnisko?
                Niestety w Twoim PiSie sympatyku obowiązuje stara bolszewicka metoda: ważny
                pisowiec Suski nie zgodził się na mądrego prezydenta (nie bedę podawał nazwiska
                by nie popadać w niepotrzebną polemikę personalną) aby nie był on mądrzejszy od
                niego bo taki jest groźny. Wybrał więc Pana K. Kierując się tą samą zasadą Pan
                K. wybrał głupszych zastępców: Fałka, Marszałkiewicza i resztę. Ci dobrali
                sobie jeszcze głupszych dyrektorów wydziałów lub pozostawili szkodników w
                rodzaju Czyża, Kornatki itd. I mamy więc negatywną pzpr-wską selekcję.
                I jak tu od takiej kadry oczekiwać odważnego myślenia......
            • pitagor Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 22:22
              > kto uwalił koncepcję ścieżek rowerowych?

Przypomnijmy:
              echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070214/AKTUALNOSCI/70214001&SearchID=73286379912997

• kopa_w_kabana Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 22:32
                budy dla 20 kundli? to już wiem skąd tyle ujadania na forum.
                • antypatyk_pis Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 23:25
                  przy pierwszym poscie to i moze smieszne dla niektorych bylo ale trzeci???
        • Gość: Moskit Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 15:58
          Bardzo uważna teza.Rzeczywiście ten gość inaczej mówił przed wyborami a inaczej
          mówi teraz już po wyborach i po tym jak jego ziomal nie został wiceprezydentem.
          • isoxazolidine Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 21:00
            Gość portalu: Moskit napisał(a):

> gość inaczej mówił przed wyborami a inaczej
            > mówi teraz już po wyborach

kogo masz na myśli? sympatyka.pis?
            chyba tak ...

jeśli kogoś innego to o konkrety poprosze.
            • sono_andrzej Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 21:27
              Właśnie, niech wreszcie radomski PiS zacznie myśleć odważnie. To śmieszne
              oglądać błagalne wypowiedzi na sesji Rady Miejskiej Wójcika, Marszałkiewicza
              czy Skórkiewicza, którzy proszą radnych by nie przyjmowali wniosku radnego
              Witkowskiego, w którym jest potępienie dla władz centralnych.

Nasi PiSowcy są jak mali chłopcy, boją się starszych kolegów.
              Myślę, że po dzisiejszym artykule w GW nie ma już odwrotu od takiego wniosku.
              • bolaca_golen_z_charkowa [...] 06.07.07, 23:32
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Krewny Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: 82.139.33.* 07.07.07, 09:29
      A kto to jest ten gość ze zdjęcia?Widuję go często gdy wchodził do Dekady a jak
      wiadomo to jest klub dla...
      • Gość: Claudia Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 13:40
        Nie przesadzaj.Chyba nie sądzisz że on jest gejem?Chociaż to teraz takie trendy...
        • Gość: ? Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 09:50
          Przeglądam ten wątek i zadam jedno pytanie: sympatyk pis napisał, ze dla
          naszego miasta zrobi wszystko. Pytanie: co zrobił do tej pory?
          • Gość: Sprawiedliwy PiS. Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.tkdami.net 09.07.07, 16:12
            To ty nie widzisz co zrobił? Przecież tak pluł, że zapluł się na śmierć. Ale za
            to narodził się pinki. Ale on też się niedługo zapluje!
    • Gość: Maria Zacznijmy myśleć odważnie IP: 193.111.147.* 28.08.07, 08:54
      Artykół porusza bardzo interesujacy problem i uważam, że mozna go
      odnieść nie tylko do Radomia. Bardzo odważny temat !!!
      Zastanawia mnie tylko użycie przez autora niektórych sformułowań,
      np. że to właśnie najzdolniejsi powinni wyjeżdżac. Skad ten podzial
      ludzi? Czyż nie wszyscy ludzie są wartościowi? Może ktoś mniej
      zdolny, prawdziwie kochający swoje miasto jest w stanie zrobic dla
      niego wiecej? Przecież to właśnie ludzie wykształceni zakładają
      rodziny, zamieszkują w innym mieście i zatapiają się w pracy, ktora
      pozwala się im rozwinąć. Uważam, że miłosc do danego miasta jest
      indywidualną cechą każdego człowieka i nie zależy od zdolnosci ktore
      posiada.
    • Gość: Anonim Zacznijmy myśleć odważnie IP: 193.111.147.* 28.08.07, 09:05
      Niektórzy poprostu chcą tylko zaistnieć na forum, dlatego robią z
      siebie miłośników Radomia. A co robią ???
      Wyjeżdżają z Radomia. Interesuje ich tylko własna osoba.
      Może troche więcej pracy - gadać każdy potrafi !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka