szaryy 20.02.07, 13:07 Świetnie napisane. Co można dodać? Nie ma co patrzeć w tył. Co jest do stracenia? Wystarczy spróbować. Wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Łukasz Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: 193.24.24.* 20.02.07, 13:23 Panie Prezydencie, my chcemy wrócić ! nie chcę już tylko spać w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: 195.212.143.* 20.02.07, 13:32 no nieglupio ci to Radziu wyszlo.tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NITKA Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.32.radom.pilicka.pl 20.02.07, 14:14 Ten artykuł to doskonały przykład na to, że jest wielu, którym zależy i którzy chcą, żeby Radom żył swoim własnym, a przede wszystkim ciekawym życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:15 Szczerze to Radom ma malo do zaoferowania mlodym ludziom... Wysokie bezrobocie oraz brak dobrych uczelni. Jak ktos postanowi sie wybrac na studia poza Radom to zapewne juz do niego nie wroci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.02.07, 15:20 święte słowa ! zero interwencji państwa i urzędasów w gospodarkę a Radom wróci do łask !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRh Zacznijmy myśleć odważnie IP: 82.139.33.* 20.02.07, 21:15 Dziwne i zastanawiające jest to lansowanie KR porzez niektóre media. CZYZBY Z BRAKU ALTERNATYWY CZY IV WłADZA WYSTAWIA JUZ SWOICH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: 82.139.40.* 21.02.07, 07:54 piekne! Radomir na Prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marion Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 08:02 wszystko by było dobrze żeby nie obecne władze bez wizji przyszłości sterowane podpowiadaczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RamzesMan Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.11.radom.pilicka.pl 21.02.07, 22:31 uwazam ze deko utopije ale moze przynioslo by efakty-ludzi mlodych zagonic do krytka...mimo iz sa zmanierowani szkola prowadzona przez takich samych PRL'owskich biermqw to moze jednak cos z tego by wyniknelo...uczyli by sie na bledach..ale swoich bez popleczniqw mamusi i tausia z czasow Gierka i nei wazne jakich..ale z tamtych czasow...z tym zaprojektowaniem Placu przed dwocem...dobra mysl jesli by to zrobil ktos obcy..mlody niech sie wykaze nowatorskim mlodywm swiezym i na czasie mysleniem..ale sa tacy , ktorzy na to nei zezwola...a my dalej bedziemy stad uciakac...i pieniadze pchac pewniie gdzie indziej... bedzie takjak Ci co sie pomylili o 5km jak budowali jakas trase A8 czy jakos tak...walneli sie o 5km ..co to jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC_radomski Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.dc.dc.cox.net 22.02.07, 04:17 Jak Radkowi udostepniona jest GW to sadze, ze moge isc na "zasluzona emeryture", moj glos jest juz niepotrzebny, sami dacie sobie rade. Pamietasz Isox napisalem, ze jakbym byl prezydentem to znalazbym 100 mln na inwestycje, odpowiedziales, ze planuje "z rozmachem". I co? Prezydent Kosztowniak przygotowuje plan na 100 mln czyli juz "mysli odwaznie" ale "moje" pokolenie uwaza go za idiote, dlatego niewiele mam z nimi wspolnego a z jdk i Toba znajduje czasem wspolny jezyk, ciekawe. Jak zniknie z Rady Mieskiej reszta grona ponurakow, mistrzow zaniechania i przypadkowych typow to sie zjawie z moimi wnukami. Serdecznie pozdrawiam wszystkich <myślących odważnie> i wycofuje sie na z gory upatrzona pozycje! Odpowiedz Link Zgłoś
l_echec Re: Zacznijmy myśleć odważnie 22.02.07, 11:30 Nie wycofuj się, bo zaraz znajdą się tacy, co powiedzą, że Cię wycięli :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: 213.77.117.* 22.02.07, 15:50 Coś mi sie wydaje że ten artykuł jest kontynuacją cyklu Przystanek Miasto. Czy mam rację Radziu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MlodyRadomianin Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 19:42 Bardzo dobry i prawdziwy tekst rodowitego Radomianina Radomira Jasińskiego.Mam nadzieję że już niedługo wróći Pan na stałę do naszego kochanego miasta. PS.Teź jestem na emigracji i teź kocham to swoje ukochane miasto.Widok Radomia po 2 tygodniach emigracji bezcenny. MlodyRadomianin dawny KR! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 09:05 Kolejny raz potwierdza się stara prawda, że czyny nie idą w parze z głoszonymi tezami! Typowa mowa trawa; słowa słowa słowa!!! Szczególnie uśmiałem się czytając ostatni fragment - "Musimy zacząć myśleć odważnie i działać perspektywą nie jednej kadencji, ale kilkunastu-kilkudziesięciu lat. Zachowawcze myślenie, krótkowzroczność, doraźne administrowanie miastem, brak wizji - to rzeczy muszą odejść z grodu nad Mleczną na zawsze". Jakie to jest pełne pychy i obłudy pokazują najnowsze wpisy isoxazolidine. W każdym niemalże atakuje rządzących jeżeli nie sam to poprzez innych bądź pozostawia wpisy przeciwników politycznych nie przenosząc ich na podfora. Tezy wówczas głoszone przez isoxazolidine były słuszne i wielokrotnie z nimi się zgadzałem (mam wiele linków tuż po wyborach gdzie liczyłem na konsktruktywną współpracę jego politycznego zaplecza z Kocham Radom), ale tak było do czasu. Jego i jego towarzyszy objęła siła rządzenia, przekonanie że mogą "dużo" i porzucili (nie tylko on, ale i jdk) KONSTRUKTYWNĄ WSPÓŁPRACĘ a przede wszystkim powściągliwość i rozsądek, których wcześniej ich cechował dla swoich doraźnych politycznych celów. Stali się typowym ugrupowaniem politycznym ze wszystkimi konsekwencjami a teraz zachowują się jak twarda opozycja (do czego oczywiście mają prawo), ale wykorzystują to, że autor tego tekstu został społecznym adminem forum Gazety Wyborczej wycinającym wszystko to, co jest niekorzystne dla kocham Radom i po części SLD. Kiedyś myślałem, że na prawdę zależy im na moim kochanym Mieście!!! Że znaleźli się ludzie apolityczni (tak jak ja pomimo swoich sympatii), ktorzy dla Radomia zrobiliby niemalże wszystko (tak jak ja!). Teraz widzę, że interesuje ich TYLKO polityka i rządzenie!!!! ________________________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.radom.pl 06.07.07, 09:18 sympatyk.pis napisał: > RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! > > PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! KOSZTOWNIAK ANI JEDNEJ KADENCJI WIĘCEJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
naiwny_cynik Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 10:11 sympatyk.pis napisał: > Kolejny raz potwierdza się stara prawda, że czyny nie idą w parze z głoszonymi > tezami! Typowa mowa trawa; słowa słowa słowa!!! Szczególnie uśmiałem się > czytając ostatni fragment - "Musimy zacząć myśleć odważnie i działać perspektywą > nie jednej kadencji, ale kilkunastu-kilkudziesięciu lat. Zachowawcze myślenie, > krótkowzroczność, doraźne administrowanie miastem, brak wizji - to rzeczy muszą odejść z grodu nad Mleczną na zawsze". Dokładnie tak, sympatyku Arturze Pinki i kto tam jeszcze! Właśnie, po czynach ich poznacie. Twoje niepolityczne ugrupowanie PIS właśnie czynami pokazuje, na co je stać. W rezultacie, przez totalną nieudolność i tchórzostwo (bo o złe intencje mimo wszytko ich Was nie posądzam) właśnie tracimy szansę na lotnisko. O innych tematach na razie nie wspominam, ale lotnisko jest tu niemal kwestią symboliczną. Pół biedy, żeby ta nieudolność i tchórzostwo trafiały tylko w sam PIS. Niestety, trafiają w całe miasto. Fascynuje mnie, skąd u Ciebie to gomułkowsko-goebbelsowskie zacięcie? Odwrócić kota ogonem. Cytujesz tekst Radomira Jasińskiego i próbujesz wmówić, że znaczy coś odwrotnie niż znaczy. Myślisz, że ktoś się nabierze? Niedoczekanie, póki będę na tym forum! _______________________________________________________________________________ > _ > > RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! > > PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! A tak z ciekawości: czym Ci podpadł Andrzejek, że wyleciał z Twojej sygnaturki? Widzę że łaska pańska na pstrym koniu jeździ :) Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 14:11 Yym, że dalej trzyma komuchów na stołkach. __________________________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radziecki_partyzant Re: Zacznijmy myśleć odważnie 08.07.07, 00:03 sympatyk.pis napisał: > > Yym, że dalej trzyma komuchów na stołkach. Towarzyszu Pinki! Stołki możemy spalic bo w obozie naszego oddziału brakuje drewna na opał. Zapomniałeś zakupic swoim żołnierzom i marzniemy! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 14:08 Kolejny raz potwierdza się stara prawda, że czyny nie idą w parze z głoszonymi tezami! Typowa mowa trawa; słowa słowa słowa!!! Szczególnie uśmiałem się czytając ostatni fragment - "Musimy zacząć myśleć odważnie i działać perspektywą nie jednej kadencji, ale kilkunastu-kilkudziesięciu lat. Zachowawcze myślenie, krótkowzroczność, doraźne administrowanie miastem, brak wizji - to rzeczy muszą odejść z grodu nad Mleczną na zawsze". Jakie to jest pełne pychy i obłudy pokazują najnowsze wpisy isoxazolidine. W każdym niemalże atakuje rządzących jeżeli nie sam to poprzez innych bądź pozostawia wpisy przeciwników politycznych nie przenosząc ich na podfora. Tezy wówczas głoszone przez isoxazolidine były słuszne i wielokrotnie z nimi się zgadzałem (mam wiele linków tuż po wyborach gdzie liczyłem na konsktruktywną współpracę jego politycznego zaplecza z Kocham Radom), ale tak było do czasu. Jego i jego towarzyszy objęła siła rządzenia, przekonanie że mogą "dużo" i porzucili (nie tylko on, ale i jdk) KONSTRUKTYWNĄ WSPÓŁPRACĘ a przede wszystkim powściągliwość i rozsądek, których wcześniej ich cechował dla swoich doraźnych politycznych celów. Stali się typowym ugrupowaniem politycznym ze wszystkimi konsekwencjami a teraz zachowują się jak twarda opozycja (do czego oczywiście mają prawo), ale wykorzystują to, że autor tego tekstu został społecznym adminem forum Gazety Wyborczej wycinającym wszystko to, co jest niekorzystne dla kocham Radom i po części SLD. Kiedyś myślałem, że na prawdę zależy im na moim kochanym Mieście!!! Że znaleźli się ludzie apolityczni (tak jak ja pomimo swoich sympatii), ktorzy dla Radomia zrobiliby niemalże wszystko (tak jak ja!). Teraz widzę, że interesuje ich TYLKO polityka i rządzenie!!!! ________________________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
granatnik_przeciwpancerny Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 14:22 powtarzasz to już drugi raz w tym wątku. czyżyś uważał tak jak Goebels, że jak jakąś bzdurę sie wielokrotnie wmawia ludziom to oni w końcu w to uwierzą? radomianie to nie idioci. nie uwierzą. przypomnij też sobie, kto pouwalał propozycje do budżetu wychodzące naprzeciw koncepcji myslenia perspektywicznego. kto uwalał wuchodzące naprzeciw propozycje do budżetu? kto uwalił koncepcję zagospodarowania placu dworcowego? kto uwalił koncepcję ogrodu botanicznego dla przyszłego uniwersytetu? kto uwalił koncepcję ścieżek rowerowych? kto uwalił długofalowy program strategiczny rozwoju miasta? podpowiem Ci bo pamięć masz jakoś wybiórczą. Twoi koledzy partyjni. w imię przekonania o własnej nieomylności. skutki tych szczeniackich decyzji zaczynamy spijać już dziś a będzie jeszcze gorzej. pamiętaj, że Ty także za to odpowiadasz. pozdro PS. a gdzie Twój kolega? zniknął jakoś ze stopki? Endrju zniknął zostały tylko "słowa słowa słowa!!!" i "Typowa mowa trawa". a kończąc dodam: "miałeś chamie złoty róg ostał Ci się jeno sznur". Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 14:41 To ja Ci odpowiem. Nie kto inny jak Twój pryncypał mówił, że wreszcie jest to budżet rozwojowy na tyle na ile miasto stać (po raz pierwszy budżet inwestycyjny przekroczył 100mln zł). A więc nie kłam,że! A to, że nie wszystko udało się zmieścić to wina m.in. poprzednich lewicowych rządów czyli twoich przyjaciół, których tak bronisz. _________________________________________________________________________________ RADOM - CUDZE CHWALICIE, SWEGO NIE ZNACIE!!! PRZYWRÓĆMY WARTOŚĆ TRZEM SŁOWOM PRAWDZIWEGO POLAKA: BÓG, HONOR i OJCZYZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kopa_w_kabana Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 21:18 Konkurs na zagospodarowanie placu dworcowego miał kosztować 50 tysięcy. Co Wy się to Towarzyszu w Nitę chcecie bawić wciskając kit, że miasta nie stać na taki wydatek? Myślicie, że znajdzie się w Radomiu choć jeden na tyle rzadki cymbał, że w to uwierzy? No może u Was w partii. Za chwilę rusza modernizacji kolei przez Radom i razem z nią przebudowa dworca, szykują się inwestycje PKS-u i kupców na razie siedzących w budach. Będzie system park&ride. Jak chcecie Towarzyszu to wszystko ogarnąć? Na wariata jak radziecka partyzantka? No ładny sobie wzorzec wybraliście, ładny. Gratuluję. A może MPU wysmaży jakiegoś knota? No fantastyka. Może lepiej pod razu bombę atomową tam palnąć. Skutek będzie podobny a roboty mniej. Popytaj na targu może kumple biladena mają do sprzedania. Odpowiedz Link Zgłoś
rolnik_sam_w_dolinie_2006 Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 23:20 sympatyk.pis napisał: > > To ja Ci odpowiem. Nie kto inny jak Twój pryncypał mówił, że wreszcie jest to > budżet rozwojowy na tyle na ile miasto stać (po raz pierwszy budżet inwestycyjn > y > przekroczył 100mln zł). A więc nie kłam,że! A to, że nie wszystko udało się > zmieścić to wina m.in. poprzednich lewicowych rządów czyli twoich przyjaciół, > których tak bronisz. zamiast bredzic od rzeczy ty mi lepiej powiedz po ile masz jesionowe wykałaczki bo jadłem dziś hamburgera u ciebie w budzie i coś mi między zęby wlazło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WR Kto ma zacząć myśleć odważnie? IP: *.tkdami.net 06.07.07, 23:22 100 mln musi być wydane mądrze. A tak to mamy przebudowane skrzyżowanie Toruńska-Wierzbicka, które po przebudowie jest gorsze niż przed. Wydaje się pieniądze na ul. Kelles-Krausa, która po remoncie będzie gorsza niż przed (węższa). Oto skutek tych 100 mln. A gdzie skrzyżowania wielopoziomowe, ulice szerokie dwujezdniowe, mądry układ komunikacyjny czy wreszcie lotnisko? Niestety w Twoim PiSie sympatyku obowiązuje stara bolszewicka metoda: ważny pisowiec Suski nie zgodził się na mądrego prezydenta (nie bedę podawał nazwiska by nie popadać w niepotrzebną polemikę personalną) aby nie był on mądrzejszy od niego bo taki jest groźny. Wybrał więc Pana K. Kierując się tą samą zasadą Pan K. wybrał głupszych zastępców: Fałka, Marszałkiewicza i resztę. Ci dobrali sobie jeszcze głupszych dyrektorów wydziałów lub pozostawili szkodników w rodzaju Czyża, Kornatki itd. I mamy więc negatywną pzpr-wską selekcję. I jak tu od takiej kadry oczekiwać odważnego myślenia...... Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 22:22 > kto uwalił koncepcję ścieżek rowerowych? Przypomnijmy: echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070214/AKTUALNOSCI/70214001&SearchID=73286379912997 Odpowiedz Link Zgłoś
kopa_w_kabana Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 22:32 budy dla 20 kundli? to już wiem skąd tyle ujadania na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
antypatyk_pis Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 23:25 przy pierwszym poscie to i moze smieszne dla niektorych bylo ale trzeci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moskit Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 15:58 Bardzo uważna teza.Rzeczywiście ten gość inaczej mówił przed wyborami a inaczej mówi teraz już po wyborach i po tym jak jego ziomal nie został wiceprezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 21:00 Gość portalu: Moskit napisał(a): > gość inaczej mówił przed wyborami a inaczej > mówi teraz już po wyborach kogo masz na myśli? sympatyka.pis? chyba tak ... jeśli kogoś innego to o konkrety poprosze. Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Zacznijmy myśleć odważnie 06.07.07, 21:27 Właśnie, niech wreszcie radomski PiS zacznie myśleć odważnie. To śmieszne oglądać błagalne wypowiedzi na sesji Rady Miejskiej Wójcika, Marszałkiewicza czy Skórkiewicza, którzy proszą radnych by nie przyjmowali wniosku radnego Witkowskiego, w którym jest potępienie dla władz centralnych. Nasi PiSowcy są jak mali chłopcy, boją się starszych kolegów. Myślę, że po dzisiejszym artykule w GW nie ma już odwrotu od takiego wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
bolaca_golen_z_charkowa [...] 06.07.07, 23:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krewny Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: 82.139.33.* 07.07.07, 09:29 A kto to jest ten gość ze zdjęcia?Widuję go często gdy wchodził do Dekady a jak wiadomo to jest klub dla... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Claudia Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 13:40 Nie przesadzaj.Chyba nie sądzisz że on jest gejem?Chociaż to teraz takie trendy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 09:50 Przeglądam ten wątek i zadam jedno pytanie: sympatyk pis napisał, ze dla naszego miasta zrobi wszystko. Pytanie: co zrobił do tej pory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy PiS. Re: Zacznijmy myśleć odważnie IP: *.tkdami.net 09.07.07, 16:12 To ty nie widzisz co zrobił? Przecież tak pluł, że zapluł się na śmierć. Ale za to narodził się pinki. Ale on też się niedługo zapluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Zacznijmy myśleć odważnie IP: 193.111.147.* 28.08.07, 08:54 Artykół porusza bardzo interesujacy problem i uważam, że mozna go odnieść nie tylko do Radomia. Bardzo odważny temat !!! Zastanawia mnie tylko użycie przez autora niektórych sformułowań, np. że to właśnie najzdolniejsi powinni wyjeżdżac. Skad ten podzial ludzi? Czyż nie wszyscy ludzie są wartościowi? Może ktoś mniej zdolny, prawdziwie kochający swoje miasto jest w stanie zrobic dla niego wiecej? Przecież to właśnie ludzie wykształceni zakładają rodziny, zamieszkują w innym mieście i zatapiają się w pracy, ktora pozwala się im rozwinąć. Uważam, że miłosc do danego miasta jest indywidualną cechą każdego człowieka i nie zależy od zdolnosci ktore posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Zacznijmy myśleć odważnie IP: 193.111.147.* 28.08.07, 09:05 Niektórzy poprostu chcą tylko zaistnieć na forum, dlatego robią z siebie miłośników Radomia. A co robią ??? Wyjeżdżają z Radomia. Interesuje ich tylko własna osoba. Może troche więcej pracy - gadać każdy potrafi ! Odpowiedz Link Zgłoś