dogen45 01.04.07, 20:42 Mniej wychowania fizycznego - więcej religii mniej sal gimnastycznych - więcej kościołów Mniej rozumu - więcej rekolekcji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qwertyuiop7890 ### Kiedy WF zamieniono na religie? ### 02.04.07, 07:59 Przypomnij mi ten moment, bo ja sobie takowego nie przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: Rośnie nam chore nowe pokolenie IP: *.tkdami.net 02.04.07, 08:30 na w-f ie ćwiczy coraz mniej dzieciaków i módzieży, załatwiają sobie zwolnienia lekarskie, potem wychodzą ze szkół jak jakies lumbago, połamane, zero kondycji ale to przecież wina księży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Rośnie nam chore nowe pokolenie IP: *.tkdami.net 02.04.07, 08:31 aleś ty mądry,,, gratuluje gąbki zamiast muzgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dogen45 Największą winą kościoła jest degradacja ideałów IP: *.tkdami.net 02.04.07, 09:35 oraz wypompowywanie kasy z systemu oświaty. Patrząc jak banda cwaniaków żyje wesoło i w luksusie na koszt reszty społeczeństwa szerząc nauki, których sama nie przestrzega dzieci wyciągają wnioski. Poza tym znacznie taniej by było gdyby owa banda wyjechała gdzies daleko. Nobla ze scholastyki nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
jas_fasollasido Re: Największą winą kościoła jest degradacja idea 02.04.07, 09:55 Chyba chciałbyś być księdzem skoro im tak zazdrościsz?. Albo to nędzna prowokacja w takim dniu jak dzisiaj (rocznica śmieci Papieża) lub w takim okresie.(Wielki Post). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fs Re: Największą winą kościoła jest degradacja idea IP: *.tkdami.net 02.04.07, 09:58 kolejny bełkot niedowartościowanego małego człowieczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ell Rośnie nam chore nowe pokolenie IP: *.tkdami.net 02.04.07, 10:06 Oczywiście, najprościej obwiniać zapracowanych rodziców. Dziecko w przedszkolu przebywa do 10 godzin: czytanie, zabawy ruchowe, samodzielne spożywanie posiłków, gimnastyka to nie jest mało. Szkoła - brak sal gimnastycznych (bo właśnie inna klasa ma teraz zajęcia i dzieci siedzą na korytarzu), brak możliwości korzystania z basenu bo ten jest w remoncie a inny jeszcze z innego powodu jest niedostępny. Tylko krytykujemy ale nie potrafimy zapobiegać. Najpierw należy stworzyć warunki a później wymagać. Odpowiedz Link Zgłoś
archont_eponymos Re: Rośnie nam chore nowe pokolenie 02.04.07, 10:09 No cóż, jak ktoś zaparty i z wypranym mózgiem przez czermwono-jakichśtam, to nie dziwne, że się czepia nie tego co potrzeba... Gdzie w tym artykule masz chociażby jedną wzmiankę o tym, że to wina religii/ilości kościołów/rekolekcji? Durne seriale/bajki w tv, teletubisie, brak czasu rodziców dla dzieci, trzykołowe rowerki (tak, tak, podobno to nogi wypacza małym dzieciom - opinia ortopedy), lenistwo dzieciaków - to o tym załatwianiu zwolnień całorocznych z wfu, chipsy na śniadanie/obiad/kolację + hamburger z frytkami i czekoladka... I kupa innych czynników. Religii złego wpływuy jakoś nie można zauważyć. Dobrze ktoś powiedział parę postów wyżej - prowokator, ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dogen45 Mam propozycje kompromisu IP: *.tkdami.net 02.04.07, 10:53 Oddajcie świeckim władzom na potrzeby młodzieżowego domu kultury rezydencję na ul. Tybla. Będzie nosić imię JPII i na wiele lat upamiętni w pozytywny sposób waszego idola. Wtedy zobowiązuję się przez rok kościół chwalić, jeszcze do tego obiektu dorzucę swoje całkiem niezłe pianino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Mam propozycje kompromisu IP: *.00a.radom.pilicka.pl 02.04.07, 14:06 Ty gościu to masz chyba cos z głową. Oddaj to pianino do domu dziecka i przestań bredzić! "Dobrodziej" przepełniony nienawiścią z inteligencją mrówki. Po co zaczynasz wątek? Co ma piernik do wiatraka???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dogen45 Wątek zaczynam z patriotycznego obowiązku IP: *.tkdami.net 02.04.07, 15:30 Kościół katolicki jest hierarchicznie zorganizowaną strukturą, w której obowiązuje bezwzględne posłuszeństwo. Religijna przykrywka stanowi smycz na której prowadzi ciemną masę społeczeństwa, natomiast prawdziwym celem jest sprawowanie nieograniczonej władzy i posiadanie nieograniczonych zasobów materialnych dla podtrzymania funkcjonowania własnego organizmu. Zarówno w historii jak i obecnie funkcjonariusze kościoła zaprzeczają głoszonym przez siebie ideałom. Przykazania katechizmu są dla nich mniej więcej tyle warte co statut pzpr dla członków komitetu centralnego. Aktualnie w naszym Kraju trwają kościelne żniwa: przejmują nieruchomości, korzystają z ogromnych dotacji budżetowych, zwolnień podatkowych, bezkarności prawnej, umacniają wpływy polityczne, mają nieograniczony dostęp do najtajniejszych informacji, zawłaszczają obszary edukacji i systemu pomocy społecznej. Skala zjawiska powoduje, że nie dbają już wielokrotnie o pozory a realia zaczynają graniczyć z absurdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Dogena45 Re: Wątek zaczynam z patriotycznego obowiązku IP: 85.112.196.* 02.04.07, 17:41 Kochany-jestem katoliczką,chce to idę na msze nie chce to nie idę.Na tace jak mam to daje ,a jak nie mam to nie daje. Jeszcze sie nie zdarzyło zeby ksiądz mial do mnie jakies aluzje z tego powodu. Nigdy nie proponował mi załozenia SMYCZY jak to okresliłes.Współczuję Ci z powodu braku miłosci własnej,przykro mi ze Cię ktos skrzywdził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dogen45 Taca coraz mniej ich interesuje IP: *.tkdami.net 02.04.07, 19:16 Znacznie więcej Twojej kasy wezmą sobie prosto z budżetu państwa. Nie czujesz smyczy na szyi ? A podniesienie rangi oceny z religii na świadectwie czym jest ? Tym się już niegrzeczną owieczkę da szarpnąć we właściwą stronę. Mają podobnych mechanizmów do dyspozycji więcej. Masz jakieś dzieci w rodzinie ? Dlaczego akceptujesz zubożenie ich funduszu edukacyjnego o utrzymanie grupy katechetów ? Zobacz ile jest w dyspozycji domów kultury w Radomiu w porównaniu z ilością kościołów. Jaki jest poziom życia czarnych pasożytów w porównaniu ze średnią krajową ? Zwracam jedynie uwagę na hipokryzję i złodziejstwo kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Wątek zaczynam z patriotycznego obowiązku IP: *.pr.radom.net 04.04.07, 17:53 Niestety ale anie Dogen,dużo się Pan myli i na niczym nie zna.. mam w rodzinie księży i płacą podatki. Nie myl Facet Księży ze zgromadzeniem O. Rydzyka(bo chyba w oparciu i informacje o nim piszesz),ponieważ Rydzyk nie jest Katolickim księdzem,tylko należy do odlamu katolickiego i nie jest Chrześcijaninem. Księża normalnie pracują,dotsają pensję,normalnie się z niej rozliczają. Jak chcą zarobić więcej wyjeżdżają do Włoch lub Niemiec,poniewa z tam za spowiedż się płaci i księżą mogą zarobić. Niektorzy tak jak jesden z moich cioteczych braci w ten sposób utrzymuje siebie,swoją mamę i siostrę,ktora nie może znależć pracy i jest bezrobna z dzieckiem. Nikt na siłę nkogo do Kościoła nie prowadzi,tylko BÓG każdego z Nas zaprasza,wstap ,wejdż do Kościoła,uklknij pi porozmawiaj ze mną. MOŻE SPÓBUJESZ,TO POMAGA I CZLOWIEK CZUJE SIĘ TAK LEKKO PO ROZMOWEI Z BOGIEM. WSPANIALE!!!!! ZACZNIJ WIERZYĆ I NAUCZ SIĘ MILOŚCI BO WIDZĘ ,ŻE SPADASZ NA DNO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PietrekPodsiadlaka Re: Rośnie nam chore nowe pokolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 18:30 Szkoda "dogen", że nie miałeś w szkole ani gimnastyki, ani religii. Może wróć do szkoły po pieniądze, bo na rozum to już za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldehyd octowy Re: Rośnie nam chore nowe pokolenie IP: *.104.udn.pl 03.04.07, 09:57 Nie oceniajmy wszystkich jedną miarą, ale myśle ze trochę racji Dogen 45 ma. Niestety nie wszyscy są takimi jakimi chcielibyśmy ich widzieć ? To trochę jak z politykami, oficjalnie chcą ,,naszego dobra" a proza życia jest taka, że dbają wyłącznie o własne interesy ?? ,,Wszyscy walczą o pokój, aż sie leje krew" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Rośnie nam chore nowe pokolenie IP: *.00a.radom.pilicka.pl 03.04.07, 10:06 Przepraszam bardzo, zaglądam na ten wątek ponieważ chcę poznać opinie ludzi na temat wczorajszego artukułu- a czytam jakieś brednie chorego Dogena albo Octa - jakby się z choinki urwali. Macie dzieci, wychowujecie dzieci- NIE! To zacznijcie wątek a'propos waszych uprzedzeń, może znajdziecie "przyjaciół- rozmówców" z Waszym tokiem rozumowania Odpowiedz Link Zgłoś
michal.vel.misiek Re: Rośnie nam chore nowe pokolenie 03.04.07, 10:55 Dogen ma poważny problem. Jego antyklerykalne posty widnieją prawie pod każdym artykułem nawet tym zupełnie nie związanym z tematyką religijną. Ten człowiek ma obsesje na punkcie Kościoła kat. i wszystkiego co jest z nim związane. Mogą to byc objawy schizofrenii. Zresztą nie tacy się nawracali. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Rośnie nam chore nowe pokolenie IP: 88.156.75.* 04.04.07, 10:30 przeciętni rodzice nie mają zbyt dobrych warunków do wychowywania dzieci, stają przed wyborem: albo opłacić rachunki i nakarmić dzieci, albo zapewnić im więcej czasu, co się wiąże z brakiem środków. A może Caritas, jako instytucja dobroczynna skończyłaby interes z objazdowym mammografem, bo to nie jest działalność charytatywna, to po prostu zarabianie kasy, mają normalną umowę z NFZ, tak jak szpital, czy przychodnia, z taką różnicą, że sprzęt został zakupiony z zebranych pieniędzy. W zamian za to może bardziej przydałby się kontrakt na usługi stomatologiczne dla dzieci? I jakieś dofinansowanie do lepszych plomb? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w obronie Dogena Re: Rośnie nam chore nowe pokolenie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 10:37 może Dogen i przesadził, ale sorry, jeżeli w szkole odbiera się lekcje wuefu na rzecz religii, a pieniądze, które mogłyby iść w inwestycje budowy sal gimnastycznych zostają przeznaczone na katechetów i świątynię opatrzności bożej, to może jednak Dogen ma trochę racji...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Rośnie nam chore nowe pokolenie IP: 88.156.75.* 04.04.07, 10:57 a jakie są objawy schizofrenii?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inna matka Re: Rośnie nam chore nowe pokolenie IP: *.00a.radom.pilicka.pl 04.04.07, 14:41 GRUNT TO ZNALEŹĆ WINNEGO ! Matki wolą oglądać seriale, ojcowie często pojęcia nie mają kim jest jego dziecko- ale winni na 100 % nie są -tylko Ktoś, Coś... Tak? Odpowiedz Link Zgłoś