Dodaj do ulubionych

Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!!

14.04.07, 21:02
Co sądzicie o tym, by zabiegać o umieszczenie Radomia na mapie pogody
ukazującej się w prognozie pogody po Wiadomościach???

Ja uważam, że to świetna promocja miasta. Przynajmniej Polacy z odległych
regionów kraju będą wiedzieć, gdzie Nasze Miasto leży, bo z tym u nich jest
ostatnio coraz większy problem.
Obserwuj wątek
    • Gość: ryan Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: 82.139.37.* 14.04.07, 21:11
      To jest świetny pomysł.
      Mówi się o swego rodzaju fenomenie socjologicznym miast na mapie pogody.
      Te, które widnieją, choćby były mniejsze, widzą wydają się większe i bardziej
      znaczące. Miasta, których nie ma na mapach, zaczynają znika ze świadomości
      przeciętnego Kowalskiego.
      Pamiętajmy, że prognozę pogody po głównym wydaniu "Wiadomości" ogląda kilka
      milionów Polaków.
    • Gość: ryan Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: 82.139.37.* 14.04.07, 21:20
      Taką inicjatywę należałoby podjąć z Częstochową.
      Radom i Częstochowa to dwa największe miasta (nie licząc Gdyni), które utraciły
      status miast wojewódzkich, ale poprzez swoją wielkość pretendują do tego, aby
      znaleźć się na mapach pogody.
      • sono_andrzej Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 14.04.07, 21:40
        Pomysł z Częstochową jest świetny. Razem zaatakujemy:)))))))
    • isoxazolidine Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 14.04.07, 22:11
      brak Radomia na mapie pogody jest conajmniej niezrozumiały. po prostu kolejni
      Prezydenci mieli to w d(...). zobaczymy jak bedzie teraz.
    • Gość: hammurabi Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 22:22
      radomska elito, kto u was gasi świało w lodówce?
    • Gość: kix Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.tkdami.net 15.04.07, 10:15
      Uwazajcie , bo Wloszczowe przebijecie, na niektorych mapach pogody juz jest !
    • Gość: Adam Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 10:58
      Najbardziej niezrozumiałe dla mnie jest to, że miasta kilkudziesieciotysięczne
      pokazywane są na mapach pogodowych i to często przy szczególowych prognozach jak
      na TVN24 a Radom olewają totalnie. Mogliby chociaż wziąć pod uwagę liczbę
      mieszkańców naszego miasta.
      • Gość: jupi Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 11:21
        Wszystko pięknie tylko jakie są propozycje wpłynięcia na telewizje aby zauważyły
        pomiędzy W-wą a Krakowem 230 tys miasto .
        • Gość: Adam Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 11:42
          Płock czy nawet widziałem Tarnobrzeg zauważają, więc nie widzę przeszkód żeby
          zauważyły Radom.
          • Gość: Ilka Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.tkdami.net 15.04.07, 16:30
            Już niedługo będzie i Radom na mapach w telewizji. Niech no tylko zaczną
            pokazywac tematycznie związane z Radomiem CZARNE DZIURY. Od pogody to są
            inne miasta. Przecież nie możemy przed orkiestrę ... Poczekajmy na naszą
            kolej, chyba razem z Wąchockiem ...
            • Gość: Modaronix Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.53.udn.pl 15.04.07, 17:12
              Można wysyłac protesty do TVP (Wiadomości i Panoramy) w wyżej wymienionej sprawie tutaj>>> ww2.tvp.pl/3580,179752,1.view#.
              Ja już wysłałem do Widomości i Panoramy.
              • Gość: 123m Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 20:24
                Ja też wysłałem ale jestem pesymistycznie nastawiony do efektu . choć kto wie ?
                • Gość: 982 Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.algo.radman.pl 15.04.07, 22:53
                  rowniez wyslalem juz i ja do wiadmosci ale i do tvn tez bo tam niestety tez niema nas, a w tvn meteo to doczekac sie na mapy od nas to tez jest.... wiec wyslijmy maile moze sie ktos tym u nicjh zainteresuje jak takich pytan bedzie wiecej, pozdrawiam
                  • Gość: Modaronix Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.53.udn.pl 15.04.07, 23:31
                    Wysłałem protest także do TVN-u.
                    • szybka.osa Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 15.04.07, 23:32
                      A na co liczycie?
                      • isoxazolidine Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 16.04.07, 06:58
                        na efekt w postaci obecnosci Radomia na mapie :D
                        • Gość: rer Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:01
                          A nie wystarczy że są Kielce, Warszawa , Lublin??? byłoby na tej mapie za
                          bardzo naćkane....
              • isoxazolidine Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 16.04.07, 06:51
                Gość portalu: Modaronix napisał(a):

> Można wysyłac protesty do TVP (Wiadomości i Panoramy)

posżło :)

------------
                Szanowni Panstwo!

Zastanawia mnie dlaczego na mapach pogody w TVP nie ma miasta Radomia. Sa
                osrodki znacznie mniejsze i mniej znaczace w sieci osadniczej kraju.
                Cwiermilionowego (niemal) Radomia nie ma, choc sa m.in Opole, Rzeszów czy
                Olsztyn (Suwałki!). Z mapy mozna ponadto wnioskowac ze najwiekszym i jedynym
                znaczacym osrodkiem miejskim w widłach Wisły i PIlicy sa Kielce co jest
                oczywista nieprawda.

Majac powyzsze fakty na uwadze uprzejmie prosze o skorygowanie mapy i
                naniesienie nan miasta Radomia.

z góry serdecznie dziekuje za pozytywne odniesienie sie do w/w prosby
                łacze pozdrowienia
                ------------
                • Gość: marek Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.134.219.81.static.kielce.msk.pl 22.04.07, 22:25
                  na mapie pogody w TVP są miasta wojewódzkie i to one mają większe znaczenie w
                  sieci osdniczej kraju niz miasta powiatowe niezależnie od ich wielkości.
                  • isoxazolidine Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 24.04.07, 07:33
                    np. suwałki ? ;))
    • iuslex Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 16.04.07, 09:56
      Czy mozecie podać namiary na osoby w redakcjach telewizyjnych do których należy
      wysłać apel?
      Myślę , że akcja na dużą skalę (kilka tysięcy maili) może przynieść pożądany efekt.
      • redoxygene Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 16.04.07, 10:55
        Ode mnie z roboty tez pismo poleci:)
    • Gość: Radomiak Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 16.04.07, 11:40
      sono_andrzej napisał:

> Przynajmniej Polacy z odległych
      > regionów kraju będą wiedzieć, gdzie Nasze Miasto leży, bo z tym u nich jest
      > ostatnio coraz większy problem.

Ich problem, jak nie wiedzą. Nie świadczy to o naszym mieście, lecz o głupocie
      tych, co nie wiedzą.
      • Gość: Azotox Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.tkdami.net 16.04.07, 22:53
        Ja proponuję ogłosić bojkot TVN oraz TVP i oglądać tylko telewizję, w której
        Radom jest na mapach pogody - Telewizję Trwam. Pozdrawiam normalnych.
        • michal.vel.misiek Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 17.04.07, 09:46
          Już wysyłam maila.
          • michal.vel.misiek Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 17.04.07, 09:47
            Poszło
    • jdk Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 17.04.07, 11:34
      Trzymam kciuki za powodzenie! Kropla drazy skale - a juz wiele rzeczy udalo sie
      uzyskac, moze rowniez uda sie osiagnac sukces tutaj? Radom do boju!! :)
    • redoxygene Mapa pogody 17.04.07, 12:14
      A oto nasz postulat zwizualizowany

www.wrzuta.pl/obraz/lX31ZB7MJn/mapa_pogodowa
      :)
      • isoxazolidine Re: Mapa pogody 17.04.07, 12:53
        redoxygene napisał:

> A oto nasz postulat zwizualizowany
        >
        > www.wrzuta.pl/obraz/lX31ZB7MJn/mapa_pogodowa
        > :)
        >

GUT :D
        • sono_andrzej Re: Mapa pogody 17.04.07, 17:51
          A gdzie jest Częstochowa??? Nie krzywdźmy Naszego przyjaciela!!!
          • Gość: radomianin Re: Mapa pogody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 17:54
            Czestochowa nie zabiega o Radom na mapie pogodowej, ani nie zabiega o nasze
            wojewodztwo. Przyjacielem naszym nie sa. Niech spadaja.
            • Gość: Gość Andrzej Re: Mapa pogody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 13:20
              Na mapach pogody TVN też brak Radomia a są takie miasta jak Tarnobrzeg Kalisz
              Piła Częstochowa Słupsk itp
              • Gość: mimi Re: Mapa pogody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 16:40
                poszło do tvp i tvn
                • kbesinski Re: Mapa pogody 21.04.07, 10:03
                  no pomysl jednym slowem genialny ale wydaje mi sie ze indywidualne osoby nic w
                  tej sprawie nie zdzialaja za to organizacje jak najbardziej. i wydaje mi sie ze
                  jest tu w radomiu kilka organizacji ktore skupajac sie razem moga cos zdzialac,
                  jestem czlonkiem Stowarzyszenia Mlodzi Demokraci i mysle ze mozna poruszyc ten
                  temat na najblizszym spotkaniu. aha i jeszcze na koniec a nie zapomnial ktos o
                  telewizji Polsat uwazam ze tam powinnismy byc bez proszenia bo w koncu prezes
                  Solorz-Żak pochodzi własnie z Radomia
                  • Gość: MlodyRadomianin Re: Mapa pogody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 16:11
                    Od zawsze to postulowałem tu na forum.Radom musi byc na mapach pogody
                    wszystkich gazet tv w Polsce!

MlodyRadomianin dawny KR!
                    • Gość: Hammurabi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 20:09
                      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: sygnał Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.tkdami.net 25.04.07, 08:40
      Radom nie , ale Kozienice jest wymieniane czesto w prognozach pogody -
      szczegolnie na antenie Polskiego radia - sygnaly dnia , np; w dniu dzisiejszym
      od godz. 6.00 co pol godziny wymieniano Kozienice w prognozie pogody - maja
      przebicie !!! .
      • Gość: rer Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:07
        Ano Kozienice są wymieniane ze względu na lokalizację tam dużej stacji
        meteorologicznej. I nikt się wcale o to nie prosił.... pozwala to na obserwację
        specyficznego mikrokliamtu w tym mieście ,cechującym się jednymi z największych
        wahań temperatur- przy tym tempertaury są częstokroć rekordowe.Ale do tego
        dochodzą duże prędkości wiatru i wyjątkowo małe opady. No i są wymieniani
        czętsto w prognozie pogody ,ale czy chcielibyście tam mieszkać??? Ja nie- nie
        za taką cenę. . ;p
      • jdk Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 25.04.07, 19:15
        Dokladnie - Kozienice bardzo czesto sa biegunem temperatur.

Forza RadoM! :)
    • isoxazolidine jest jakiś odzew??? 25.04.07, 09:14
      czy ktoś dostał jakąkolwiek odpowiedź?
    • redoxygene Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 25.04.07, 16:16
      Coz za profesjonalny design strony. Dzieci w podstawowkach robia lepsze rzeczy.
    • jdk Pomysl a propos TVN 25.04.07, 19:17
      W zwiazku z organizacja w Radomiu konkursu Strong Man, ktory ma byc
      transmitowany na antenie TVN, wraz z reklamowkami o Radomiu, moze "uderzyc" do
      tej stacji rowniez o korekte mapy pogody?
      • Gość: ryan Re: Pomysl a propos TVN IP: 82.139.37.* 25.04.07, 20:06
        jdk napisał:

> W zwiazku z organizacja w Radomiu konkursu Strong Man, ktory ma byc
        > transmitowany na antenie TVN, wraz z reklamowkami o Radomiu, moze "uderzyc"
        > do tej stacji rowniez o korekte mapy pogody?

Jak najbardziej. Trzeba działać na wielu frontach.
    • Gość: qqruźnik Spadaj tv777!! IP: *.pl 26.04.07, 15:22
      Człowieku co to jest to coś na tej stronie!? Przecież od samego patrzenia
      rzygać się chce. Wolałbym sobie trupa na cmentarzu wykopać niż skorzystać
      z "usług" firmy która ma profesjonalny serwis www. I wy macie jeszcze czelność
      oferować ludziom m. in. naukę tworzenia własnych stron w internecie? Buractwo i
      arogancja niektórych nie zna granic.
    • Gość: Eryk Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 26.04.07, 21:17
      No to co, że nie ma Radomia? Nie ma wielu miast, wszyskie się przecież nie
      zmieszczą. Nie ma też na przykład Legnicy, Chełma, PRzemyśla, Tarnobrzega,
      Gniezna - i chyba nikt nie robi z tego tam problemu.
      • redoxygene Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 26.04.07, 22:49
        Gość portalu: Eryk napisał(a):

> No to co, że nie ma Radomia? Nie ma wielu miast, wszyskie się przecież nie
        > zmieszczą. Nie ma też na przykład Legnicy, Chełma, PRzemyśla, Tarnobrzega,
        > Gniezna - i chyba nikt nie robi z tego tam problemu.

Oprocz tego, ze od wszystkich wymienionych Radom jest minimum 2 razy wiekszy i
        jest jednym z 15 najwiekszych miast Polski, to rzeczywiscie, nic sie nie
        dzieje ;)
        • Gość: Eryk Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 27.04.07, 10:05
          I co z tego że jest (minumum) 2 razy większy od wpomnianego np. Chełma? Kraków
          jest 5 razy mniejszy od Warszawy, Poznań - chyba z drugie tyle. Kielce są
          mniejsze od Wrocławia, a Wrocław od Łodzi. Ponawiam pytanie: i co z tego? Jaki
          wpyw ma wielkość miasta na np. układ wyżów barycznych?
          • Gość: Adam Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 15:58
            Ano taki ma wpływ, że 230tys. rzesza mieszkańców Radomia ma takie samo prawo
            wiedzieć jaka będzie pogoda w rejonie Radomia jak i kilkudziesieciotysieczne np
            Suwałki.
          • redoxygene Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 27.04.07, 19:22
            > Kraków
            > jest 5 razy mniejszy od Warszawy, Poznań - chyba z drugie tyle. Kielce są
            > mniejsze od Wrocławia, a Wrocław od Łodzi. Ponawiam pytanie: i co z tego?
            Jaki
            > wpyw ma wielkość miasta na np. układ wyżów barycznych?

No to pada pytanie-jaki wplyw ma wielkosc Krakowa na wyze baryczne? Taki sam
            jak Radom. Na mapie umieszczane sa punkty orientacyjne-stad np Suwalki, ale
            rodzi sie pytanie-dlaczego osrodki znacznej wielkosci majace duze znaczenie w
            sieci osadniczej kraju sa na mapie pomijane? Moznaby to bylo zrozumiec, gdyby
            nie to, ze np. Torun jest na mapie razem z Bydgoszcza, a kolo Wroclawa widnieje
            Opole. Pytam zatem, wg jakiego klucza jest prowadzony dobor osrodkow do map? Bo
            wg mnie stricte politycznego.
            • Gość: Eryk Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.centertel.pl 27.04.07, 23:12
              Toż przecież są już punkty orientacyjne: Warszawa, Łódź, Kielce, Lublin.
              Właśnie między nimi leży Radom, nie ma więc żadnego problemu z orientacją na
              mapie. W każdym razie ja gdy oglądam pogodę takiego kłopotu nie mam.
              Zresztą umieszczanie tam kolejnych miast, jako punktów orienatcyjnych, tylko
              niepotrzebnie zagęszczałoby mapę, w tym rejonie Polski i tak już gęstą, a co za
              tym idzie, czytelność mapy pogody byłaby mniejsza.
              • Gość: Ilka Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.tkdami.net 28.04.07, 13:27
                Eryku, to że masz rację - wiesz Ty, wiem ja, wie również wiele, wiele innych
                milczących dotąd osób. Ale z tej dotychczasowej dyskusji wynika, że nie wszyscy
                wiedzą (zaległości w nauce ze szkoły podstawowej, chwilowa pomrocznośc jasna,
                polityczne zacietrzewienie), że mapa pogody jest całkiem inna niż mapa
                geograficzna!!! I na tej pierwszej, całkowicie profesjonalnej nie ma ani
                granic, ani nazw miejscowości. Ale dla tych "myślących inaczej", czy
                używających do tej czynności innego organu niż rozum, na mapach pogody podaje
                się tzw. punkty orientacyjne, którymi wcale nie muszą byc nazwy miejscowości.
                Pozdrawiam.
                • tomus2221 Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! 29.04.07, 22:44
                  Gość portalu: Ilka napisał(a):

> Eryku, to że masz rację - wiesz Ty, wiem ja, wie również wiele, wiele innych
                  > milczących dotąd osób. Ale z tej dotychczasowej dyskusji wynika, że nie
                  wszyscy
                  >
                  > wiedzą (zaległości w nauce ze szkoły podstawowej, chwilowa pomrocznośc jasna,
                  > polityczne zacietrzewienie), że mapa pogody jest całkiem inna niż mapa
                  > geograficzna!!! I na tej pierwszej, całkowicie profesjonalnej nie ma ani
                  > granic, ani nazw miejscowości. Ale dla tych "myślących inaczej", czy
                  > używających do tej czynności innego organu niż rozum, na mapach pogody podaje
                  > się tzw. punkty orientacyjne, którymi wcale nie muszą byc nazwy
                  miejscowości.
                  > Pozdrawiam.

Ilka nie zapominaj,ze to sa specjalisci od wszystkiego:)
    • Gość: Paula Re: Radom na mapie pogody w TVP!!!!!!!!!! IP: *.infoplus.com.pl 29.04.07, 18:53
      jak najbardziej za!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka