Dodaj do ulubionych

Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy

21.06.07, 12:07
I na to znajdzie się lekarstwo w postaci rozkazu jaki wyda minister obronu
narodowej, w którym nakaże miejscowym WKU wezwanie lekarzy i inny personel
medyczny na "przeszkolenie" lub może to zrobić na mocy stosownej ustawy o
obronie cywilnej.
I będą musieli zasuwać za zwykły żołd.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxxx Re: Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: 217.97.156.* 21.06.07, 12:16
      No nie za zwykły żołd. Lekarze w większości mają stopnie oficerskie, żołd
      będzie większy niż ich pensje, więc zarobią:)))
      • Gość: jerzy zomowiec Re: Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: *.lublin.mm.pl 21.06.07, 13:14
        Ot i wychodzi szydlo z worka. Ciekawe co na to bohaterzy RADOMSCY z 1976 z
        czerwca.Czy i za ten stan rzeczy beda sie domagac odpowiedzialnosci bylych
        zomowcow z Lublina?Pozdrawiam poszkodowanych i wspolczuje za dodatkowe i
        aktualne bolesci fizyczno psychiczne. Na pocieszenie zawiadamian ze jestem po
        tej samej stronie barykady i z podobnymi bolaczkami a moze nawet
        wiekszymi.Jezeli ktos chce ze mna polemizowac realnie to podaje swoj adres-
        Jerzy Siejak ul. Krasińskiego 18/63 Lublin 20-709.
    • Gość: dodo Re: Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 12:57
      jestam z lekarzami i pielęgniarkami

trzymajcie się !

Potrzebna zmiana sposobu finansowania służby zdrowia
      • Gość: l i l a b a j Re: IP: *.leed.cable.ntl.com 21.06.07, 13:16
        W Polsce wszyscy (lub prawie wszyscy) chcieliby zarabiać więcej - to normalne.
        Tylko czemu te protesty godzą w tych, którzy są najmniej winni...?
        • Gość: jerzy zomowiec Re: IP: *.lublin.mm.pl 21.06.07, 15:33
          Otuz to!Dlaczego odpowiedzialnoscia fizyczna ,psychiczna i procesowo karna
          obarcza sie za za czerwiec 1976 zomowcow z lublina -grupe najnizsza w herarhi
          MSW pod kazdym wzgledem nic nie znaczaca.t.z.w.zwyklych roboli.Probuje wywolac
          realna dyskusje juz ponad kilka miesiecy i mi sie to nie udaje.Moze w zwiazku z
          uroczystosciami rocznicowymi doczekam sie takowej reakcji- przeciez sa to te
          same lub podobne relacje pomiedzy spoleczenstwem a wladza,lub jej dalszy ciag.
          Mam na mysli aktualne demonstracje strajki i protesty spoleczne nieporownalnie
          inteligetniejsze od tych z wydarzen radomskich w czerwcu 1976r.
          • Gość: l i l a b a j Re: IP: *.leed.cable.ntl.com 21.06.07, 16:01
            Taa, bardzo inteligentnie ze strony lekarzy czy pielęgniarek, że strajkiem (i
            ich konsekwencjami w przyp. swego niepowodzenia) najbardziej godzą w tych,
            którzy są najmniej winni. To się nazywa szantaż emocjonalny. Po kim jak po kim,
            ale po lekarzach bym się tego nie spodziewała...
            Życzę powodzenia tym z powołania. Ci sobie zawsze poradzą, nawet jak państwo
            nie będzie chciało im pomóc.
            • Gość: d@d@ Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:23
              a w jaki sposób sobie poradzą ci z powołania?
              • Gość: l i l a b a j Re: IP: *.leed.cable.ntl.com 21.06.07, 16:48
                Oprócz pracy w szpitalu, mogą dodatkowo otworzyć prywatny gabinet. Ponieważ są
                z powołania, wieść o nich szybko się rozniesie a niewielkie (w porównaniu z
                sytuacją obecną) honorarium za wizytę będzie działać na ich i pacjentów
                korzyść. Nie po to przecież lekarze studiowali, by się bardzo szybko otaczać
                różnymi drogimi gadżecikami, służącymi przeważnie do rozrywki.

Z drugiej strony, to może i słusznie, że lekarze i pielęgniarki strajkują. Bo
                choć na chwilę zamrożą krew w żyłach i dostęp do lekarza swoim pacjentom
                narażając ich na liczne niedogodności, może w efekcie długofalowym sprawią, że
                cały znerwicowany naród ruszy (dosłownie) z widłami na Warszawę... Nie mam nic
                przeciwko obaleniu obecnego rządu.
                Obawiam się jednak, że to nie rozwiąże problemu skorumpowanych lekarzy, bo tym
                po prostu od zawsze będzie brakować powołania. Chyba że zwykli ludzie-pacjenci
                się za nich wezmą...

• Gość: lekarz Re: IP: 80.50.167.* 21.06.07, 17:44
                  Pielegniarki nie strajkują! na razie niektóre z nich robią zadymę w Warszawie
                  bo wiedza, że to bezpieczna sprawa. Strajk to prawna i finansowa
                  odpowiedzialnośc a tej jakos nie podejmują!
                  • Gość: l i l a b a j Re: IP: *.leed.cable.ntl.com 21.06.07, 22:01
                    One wiedzą co robią... teraz tylko pikieta, za jakiś czas strajk
                    ostrzegawczy... Nie pamiętam już, który z kolei od roku 2000...

• Gość: zonk Re: Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: *.tkdami.net 21.06.07, 16:59
        a gdzie etyka zawodowa? stworzyc zagrozenie dla zycia i zdrowia ludzi, odmowic
        im pomocy, sprawic by zamknieto szpitale a wiec skazac setki ludzi na kalectwo,
        chorobe lub smierc w imie podwyzki to etyczne i popieracie. Przypominam jaka
        agresje wywolal 2godzinny strajk nauczycieli i jak to wszyscy sie oburzali ze
        ich milusinskim sie stanie krzywda i pozwa nauczycieli do sadu... Co za
        spoleczenstwo...
        • Gość: lekarz Re: Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: 80.50.167.* 21.06.07, 17:46
          Jaką agresję wywołał strajk nauczycieli - jakos nie zauważyłem, a to, że znajdą
          sie niezadowoleni to normalna sprawa. Nie mam nic przeciwko strajkom
          nauczycieli- jeśli nie podoba im się płaca za jaką pracują to mają takie samo
          prawo do strajku jak wszyscy inni
          • Gość: zonk Re: Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: *.tkdami.net 21.06.07, 21:16
            agresje na tym forum na przyklad
    • Gość: Jarni PiSuary przy władzy tak dbają o ludzi IP: 82.139.61.* 21.06.07, 17:30
      Bezduszni , niekompetentni, zakłamani, fałszywi - to obraz PiSu ich sposób na
      rozwiązywanie ludzkich problemów. Liczy sie tylko kasa na nagrady za nieróbstwo
      • Gość: bvc Re: PiSuary przy władzy tak dbają o ludzi IP: *.tkdami.net 21.06.07, 19:00
        sld - jedyna uczcviwa partia!!!!
        • Gość: jerzy zomowiec Re: PiSuary przy władzy tak dbają o ludzi IP: *.lublin.mm.pl 21.06.07, 20:43
          Nie do mnie nalezy ocena PIS-u czy SLD.Chcę tylko przypomniec fakty ktore nie
          ukazaly sie w Echu dnia.Poszkodowani Radomianie w czerwcu1976r,oczekuja na
          ustawę odszkodowawcza ktora nie moze przejsc za rządu PIS-uarczykow.Natomiast
          kilkanascie osob z Radomia odszkodowania otrzymalo prawdopodobnie za rządow SLD
          blizsze szczegoly sa znane w Solidarnosci Ziemia Radomska.Wnioski niech
          wyciągna sami zainteresowani.Pozdrawiam
    • Gość: Lolo Re: Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: *.pr.radom.net 21.06.07, 21:33
      Hej Jerzy zomowiec pisz głupoty na formu lubelskim, mącisz nie na temat.
      • Gość: jerzy zomowiec Re: Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: *.lublin.mm.pl 21.06.07, 21:55
        Wlasnie oczekuje mądrych i ich Mądrosci.Przeczytaj wszystkie
    • Gość: JJK Re: Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: *.pr.radom.net 21.06.07, 21:35
      i ciekawe jak ich zmuszą do pracy ?
    • Gość: Ell Re: Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: *.tkdami.net 27.06.07, 09:19
      Moim zdaniem lekarzom wcale nie chodzi o dobro pacjenta (zasłona dymna dla większego poparcia społecznego) a przede wszystkim o własne. Tu jest walka o sprywatyzowanie Służby Zdrowia, o przepraszam za tę Służbę (kiedyś jeden z lekarzy bardzo się obraził za tę formę i powiedział mi- cyt. "proszę mnie nie obrażać, ja nie służę, ja świadczę usługi" może i racja będzie po jego stronie gdy wreszcie dopną swego i sprywatyzują jak na razie Służbę Zdrowia. Nie mam nic przeciw temu, ale niech to będzie zrobione tak, żeby każdy kto ma ubezpieczenie mógł się leczyć.
    • Gość: EWA Re: Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.07, 15:54
      I BARDZO DOBRZE łASKI NIE ROBIą I TAK ZA WSZYSTKO TRZEBA PłACIC.TYLKO NIECH MI
      NIE ZABIERAJA TYLE PODATKU Z PENSJI WTEDY MOGE CHODZIC PRYWATNIE, A I ONI BEDą
      SIE STARAC.PłACE I WYMAGAM. A TAK CZłOWIEK CO MIESIąC ODDAJE A RAZ NA ROK CHCE
      DO LEKARZA ISC A TU STRAJKUJą ALBO TRAKTUJą JAK PSA. NIECH SOBIE JADA I NA
      KONIEC SWIATA. CI CO MAJA ZOSTAC TO ZOSTANą.
    • Gość: Anka Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: *.rad.vectranet.pl 08.08.07, 18:25
      owszem zostaną ci przed emeryturą ewentualnie ci, którzch mozna nazwać konowałami. świetna przyszłość. Niestety problem nie dotyczy tylko lekarzy i pielęgniarek, ale większości ludzi młody , którzy emigrują. Ciekawe jak tak dalej pójdzie , to kto będzie pracował na nasze emerytury.Sprywatyzować służbę zdrowia jestem za. Oby jednak nie było jak z emeryturami, gdzie każdy miał mieć swoje konto i co i gucio.
    • Gość: succour Szpitale zostaną bez lekarzy i bez pieniędzy IP: *.rad.vectranet.pl 08.08.07, 19:01
      I bardzo dobrze.
      Niezbędna jest w tym mać,,,mać dobrodziejstwie natychmiastowa zmiana, która
      sprowadzi sie do tego, że to my pacjenci poprzez naszych przedstawicieli
      bedziemy negocjować warunki płatności za usługę którą my sami określimy. Nie
      zapominajmy,że lekarze to najzwyklejsi robole, którzy wykorzystują stan naszego
      zdrowia.
      A tak przy okazji; - jakby pani dyrektor szpitala czy innej jednostki wywaliła
      ma mordę z pracy, za trzy spóźnienia, gwarantuję leczenie prawie darmowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka