Dodaj do ulubionych

Elektronik w Radomiu

05.12.01, 16:14
Czesc! Szukam moich dawnych kumpli z elektronika w Radomiu. Chodzilismy razem
tylko przez 1 rok do technikum 3-letniego o kierunku Telekomunikacja a bylo to
chyba w przelomowym roku 89/90. Wychowawca naszym byl taki niewysoki gosciu co
chodzil w butach na obcasach i uczyl polskiego. Pamietam super chlopaków z
klasy min Sienia, Malego (Maleckiego - prawie 2m wzrostu),Romka "bez zeba na
przedzie" i jeszcze paru. Moze pamietacie kumpla z Kielc. Obiecaliscie wyslac
zdjecia i co????? Wiem ze sie nie chce a potem zapomina ale teraz mamy Internet
i mozna by podeslac skany, co?
Obserwuj wątek
    • Gość: pafcio Re: Elektronik w Radomiu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.02, 14:47
      ten mały co się ścierał od dołu to chyba Trawiński. do klasy razem nie
      chodziliśmy ale w tym czasie na pewno byłem uczniem elektronika
      • Gość: Rupert Re: Elektronik w Radomiu IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 14:41
        to "trawa" uczyl polskiego?
        chyba chodzi o kogos innego...:)
        • Gość: muzin Re: Elektronik w Radomiu IP: *.radom.sint.pl 18.10.03, 14:49
          Gość portalu: Rupert napisał(a):

> to "trawa" uczyl polskiego?
          > chyba chodzi o kogos innego...:)
          "trawa" nigdy nie uczył(a) polskiego. Jest to kobieta. Uczyła ekonomiki.
          Coś za dużo siódemki spożywacie
          • Gość: pafcio Re: Elektronik w Radomiu IP: *.acn.waw.pl 05.11.03, 15:51
            qrcze takiego przedmiotu to chyba (ale nie na pewno, bo pamięć zawodna jest:)to
            nie miałem. a faktem jest że w trawiński nie uczył polskiego. od polskiego był
            faktycznie jakiś gościu ale nie pamiętam jak się zwał bo miałem przyjemność z
            panią srocką kilka latek spędzić.
            • Gość: muzin Re: Elektronik w Radomiu IP: *.energis.pl 01.12.03, 00:36
              Pafciu,
              ty wogóle byłeś rzadkim gościem w szkole. Wszystko Ci się pomerdało, aż żal w
              Ciebie inwestować impulsy od kriwpijnej TPSA.
            • Gość: Krzych Re: Elektronik w Radomiu IP: *.udn.pl 12.02.04, 22:27
              OK, widze, ze musze si dolaczyc i sprecyzowac :))
              Mature mialem w 2000 roku, wiec chyba mam tutaj najbardziej aktualne info:)
              Turlinski - nie uczyl polskiego, tylko przedmiotow zawodowych. Jak chodzilem do szkoly mial zajecia z podstaw elektrotechniki. Trawinska - uczyla WOSu, wczesniej ekonomiki. Jej maz Trawinski - nie pamietam, zeby w ogole czegos uczyl :). Byl chyba kierownikiem od spraw technicznych i organizacyjnych w szkole.
              Co do goscia od polskiego, to na pewno macie na mysli p. Zbigniewa Żuchowskiego - mojego bylego wychowawce zreszta:)
              Pozdrawiam
              Krzysiek

reproduktor.mp3.com.pl
              • Gość: elfica1 Re: Elektronik w Radomiu IP: 217.17.32.* 03.03.04, 15:25
                Ten gosc od polskiego,co chodzil na obsacach,to nie p.Żuchowski;) Duzo
                wczesniej uczyl jeszcze jeden nauczyciel, taki niski, zapomnialam teraz
                nazwiska (Zakrzewski?)
                Pozdrawiam wychowankow prof.Żuchowskiego!!!!!!!!!!!!
        • Gość: bułek Re: Elektronik w Radomiu IP: *.radom.pilickanet.pl 05.12.03, 18:13
          Trawa Polskiego? Ty chyba po innym elektroniku
    • Gość: Tomek Re: Elektronik w Radomiu IP: 193.111.145.* 20.11.03, 09:39
      Pamietam goscia z kielc. Ale czy nasza wychowawczynia nie byla ta od
      rosyjskiego co sie tak bardzo smiala jak wystawiala dwojke? Jak jej tam bylo na
      imie?
      • Gość: Bułek Re: Elektronik w Radomiu IP: *.radom.pilickanet.pl 05.12.03, 18:16
        Jak miała na imię to nie pamiętam,ale nazywała się Chmielarz czy Chmielasz
        jakoś tak
        • Gość: Piotr Re: Elektronik w Radomiu IP: *.ib.com.pl 18.01.04, 13:24
          No chłopaki az wstyd czytać. Zeby nie pamietac swoich nauczycieli. Co za gląby
          tam chodziły.
          • Gość: pafcio Re: Elektronik w Radomiu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.01.04, 16:16
            to może jednak co poniektórzy nosiciele;) kaganka oświaty nie zasługują by ich
            pamiętać? nie było źle, to fakt, ale życie toczy się dalej...
          • Gość: Ada Re: Elektronik w Radomiu IP: *.udn.pl 06.07.04, 19:59
            Całkowicie się z tobą zgadzam Piotr.Jak tacy młodzi mogą zapomnieć swoich
            profesorów.Maturę zdawałam bardzo dawno, a jestem wciąż wdzięczna mojemu
            poloniście-Zbigniewowi Żuchowskiemu, matematykowi-Tadeuszowi Hajdakowi,fizykowi-
            Zbigniewowi Biernackiemu, chemiczce-Zofii Gryczyńskiej, rusycystce-Modeście
            Czarneckiej, jęz.franc.- Joannie Piaseckiej, historykowi-Józefowi Grzybkowi,
            w-fistce Korczakowej, a także wszystkim od przedmiotów "bardziej zawodowych":
            Czarneckiemu, Zdziechowi, Jagielskiemu, Pałce, Szydłowskiemu, Pijanowskiej,
            Nowosadowi, Łychońskiemu. A mogłabym jeszcze wymieniać tych, którzy mnie nie
            uczyli, ale razem z uczniami tworzyli atmosferę w szkole.To właśnie atmosfera
            sprawiała, że pamięta się tak dużo i tak sympatycznie. Chyba ten współczesny
            Elektronik jest jednak zwykłą szkołą jakich wiele? Wnioski pozostawiam innym.
    • Gość: max Re: Elektronik w Radomiu IP: 207.236.152.* 05.03.04, 18:59
      Hej, ja skonczylem elektronika 20 lat temu, 1983!!! Czy jest ktos TAK stary na
      tym forum??
      Nie mieszkam w Polsce od 16 lat, ale wciaz pracuje w branzy. Podstawy sie
      przydaly, choc pamietam ogromna przepasc technologiczna dzielaca wtedy Polske i
      Zachod. Jak zaczalem pracowac w firmie telekomunikacyjnej i zobaczylem sprzet,
      to ten z centrali na Placu (tam mialem troche praktyki) wgladal jak eksponaty
      muzealne. Pamietam wszystko bylo oparte na przekaznikach , wybieraki
      podnoszaco-obrotowe itp... :o)
      Pozdrawiam Elektronikow z Radomia!!
    • Gość: rkl Re: Elektronik w Radomiu IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 09:23
      Witam wszystkich elektroników. Ten "z obcasami" od polskiego nazywał się
      Gorzałczyński. Pozdrawiam wszystkich maturzystów z 1990 roku z klasy 5 TE.
      • Gość: Misiozor Re: Elektronik w Radomiu IP: *.speed.planet.nl 07.07.04, 00:08
        Czy to nie byl ten Gorzalczynski od religioznawstwa? Bo jesli to ten to
        nazwisko mial doskonale ;-).
    • Gość: f Re: Elektronik w Radomiu IP: *.euv / *.euv-frankfurt-o.de 05.07.04, 09:55
      f
    • Gość: w Re: Elektronik w Radomiu IP: *.euv / *.euv-frankfurt-o.de 12.07.04, 13:26
      w
    • Gość: Mariusz Solecki Re: Elektronik w Radomiu IP: *.alpha / *.alpha-microelectronics.de 05.08.04, 13:33
      To istotnie wstyd: chodzic do "Elektronika" i nie pamietac nazwisk nauczycieli,
      i nie ma tu znaczenia, ile lat temu ktos byl uczniem naszej kochanej szkoly...
      no to zaczynam: fizyka - Zbigniew Biernacki (nikt w zyciu nie dal mi bardziej w
      kosc), elektrotechnika i miernictwo - Janina Wozniak (wychowawczyni przez 5
      lat), matematyka - Krystyna Bielecka (dozgonna wdziecznosc z mej strony, wszak
      trzy 6-ki na koniec!), wf - p.Kuczynski (no, jednak imiona nie zawsze pamietam,
      moze Waldemar), historia - Zbigniew Maciola, polski - Maria Peterman, rosyjski -
      Anna Chrzanowska, niemiecki - Ewa Chylinska, WOS/Geografia/Ekonomika/BHP -
      Lidia Trawinska, Chemia/Ochrona Srodowiska - Teresa Iwaszczuk, pracownia -
      Jaroslaw Misiek, Witold Wisniewski, Andrzej Czarnecki, p.Zerka, PO - p.Kwiatek,
      p.Jedra, EIUA - p.Zaremski, Waldemar Slyk, PAR - p.Kramek, dr. Andrzej
      Puchalski, PTKiM - p.Dasiewicz, p.Wydra, UC - Wojciech Glocki, fakultet z
      fizyki - Katarzyna Puchalska, religia - ks.Ireneusz Gizan, elektronika... - no
      tu mi sie pamiec sypnela... nauczycieli od warsztatow na razie sobie daruje.

Pozdrowienia z Frankfurtu nad Odra i Gdanska - dr inz. Mariusz Solecki
      • Gość: nina Re: Elektronik w Radomiu IP: 62.233.170.* 06.08.04, 23:37
        Brawo Mariusz, zawsze miałeś klasę.Pozdrawiam serdecznie i gratuluję doktoratu.
        wychowawczyni.
      • Gość: woj Re: Elektronik w Radomiu IP: 193.111.144.* 14.05.14, 14:30
        Gwoli ścisłości Zdzisław Macioła nie Zbigniew.

Pozdrawiam :-)
    • Gość: mega Re: Elektronik w Radomiu IP: 80.249.4.* 13.08.04, 12:40
      Witam wszystkich elwektroników.
      Ja maturę miałem w 2001r. Jak to miło powspominać :) A najmilej wspomina się
      chyba tych, którzy dali trochę w kość, taki np. niezapomniany pan Biernacki z
      fizyki, albo pani Zaczek z matmy. Na studiach dzięki temu było dużo łatwiej :)
    • Gość: polo Re: Elektronik w Radomiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.16, 21:20
      Na maturze zdawałem fizykę. Oczywiście u Zibiego Biernackiego w 1989 roku. Roku wolności. Roku swobody. Przed maturą mi podziękował za śmiałość. A po maturze za wynik. A ja mu dziękuję za formacion czyli wykształcenie :) Bo naprawdę on mnie uformował, czyli wykształcił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka