Dodaj do ulubionych

Wspaniali lekarze - D Z I Ę K U J Ę wam!!!

09.07.07, 18:57
gdyby nie wy to nie wiedziałabym że tak szybko można ozdrowieć, jesteście
wprost cudotwórcami!!!
a tak poważnie: rozumiem że chcecie więcej niż macie (każdy chce) ale to nie
my PACJENCI jesteśmy winni waszego stanu rzeczy, nie my wam nie dajemy
wysokich zarobków, a wy uderzacie wspaniałomyślnie w potrzebujących i
cierpiących, chcecie wyeliminować najsłabsze ogniwo, ale chyba nie tędy droga
- kto będzie składał się na wasze niemałe w końcu pensje??
Dajcie nam żyć i godnie chorować a nie poniżacie nas Pacjentów przy byle
okazji - nie wypisujecie PESELU na recepcie, każecie robić badania i nie
dajecie skierowań, idziecie hurtem na urlopy i zwolnienia (ciekawe czy
prawdziwe, hehe), każecie się prosić o uzasadnione L4. Skończcie już z tą
udręką i znajdźcie bardziej cywilizowany sposób protestu - w końcu nazywacie
się ELITĄ KRAJU!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Qwas Re: Wspaniali lekarze - D Z I Ę K U J Ę wam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 19:55
      Aleś się rozpisała!
    • Gość: l i l a b a j Re: IP: *.leed.cable.ntl.com 09.07.07, 20:20
      Na barkach pacjentów chcieli się podnieść finansowo (strajk, groźby masowych
      zwolnień) by teraz na barkach pacjentów się podnieść moralnie - że niby zależy
      im w końcu na zdrowiu swoich pacjentów więc przerwą głodówkę. Hm :).
      • Gość: AFika Re: IP: *.pr.radom.net 09.07.07, 20:26
        jeśli zależy im na zdrowiu pacjentów to czemu każą za sobą łazić żeby dostać
        zwolnienie (które się należy osobie chorej pracującej), skierowanie, PESEL na
        recepcie??
        sorry, ale dla mnie to porażka ich własnego JA, najpierw należy byś samemu w
        porządku a potem wymagać profitów z bycia pożytecznym dla społeczeństwa.
        Moje dziecko gorączkuje już czwartą dobę i nie wiadomo (według doktorków) co
        jest. Ja w kieszeń nie dam bo nie umiem i nie chcę, a z drugiej strony myślę że
        czasem warto się nauczyć bo przynajmniej nie będę się bała olewki jaka spotyka
        mnie i moj ą rodzinę
        • Gość: l i l a b a j Re: IP: *.leed.cable.ntl.com 09.07.07, 20:45
          Spróbuj poszperać na forum "dziecko" gazety co do przyczyny gorączki Twojego
          malucha.
          Oni, lekarze, nie wiedzą co robią. Sami sieją nienawiść społeczeństwa do siebie
          samych. "Fajna" taktyka. W sytuacji gdy lekarz świadomie naraża pacjenta na
          utratę zdrowia (do tego również zalicza się utrudnianie zdobycia środków
          farmakologicznych), sprawa powinna znaleźć finał w sądzie.
    • Gość: zecha Re: Wspaniali lekarze - D Z I Ę K U J Ę wam!!! IP: *.tkdami.net 11.07.07, 09:59
      KOPERTA MILE WIDZIANA
      - Aż trudno uwierzyć, że lekarz, który składa przysięgę Hipokratesa, dopuszcza
      się takich rzeczy. Odłączenie człowieka od aparatury wydaje się być czymś
      nieludzkim, a łapówki? To proceder obecny w każdym szpitalu - powiedziała jedna
      z pacjentek radomskiego szpitala.

W Radomiu największą do tej pory aferę łapówkową dotyczącą środowiska lekarzy
      odkryto w oddziale ZUS. Sprawę od listopada 2004 roku prowadzi Prokuratura
      Okręgowa w Siedlcach.

- Zarzuty postawiono 40 osobom, z tego skazano 32 osoby. Większość przyznała
      się do winy deklarując dobrowolne poddanie się karze - mówi Krystyna Gołąbek z
      Prokuratury Okręgowej w Siedlcach. - Oskarżonych zostało 5 lekarzy orzeczników,
      13 specjalistów, 7 pracowników administracyjnych ZUS, 3 pielęgniarki i 4 osoby
      nie związane z ZUS.

Sąd lekarski ukarał trzy osoby. Wobec dwóch lekarzy wydane zostały orzeczenia o
      zawieszeniu w prawach wykonywania zawodu na 8 miesięcy, wobec jednego na 6
      miesięcy. Łapówki wręczali nie tylko ci, którzy chcieli wyłudzić świadczenia,
      ale także osoby faktycznie chore. Wiadomo o co najmniej 100 przypadkach
      przekazania pieniędzy.
      • Gość: Ktor Re: Wspaniali lekarze - D Z I Ę K U J Ę wam!!! IP: *.32.radom.pilicka.pl 11.07.07, 10:10
        A ile może zarobić lekarz z Ukrainy, mój kolega z Kijowaprosił zapytać się o
        możliwość zatrudnienia, obecnie zarabia w klinice Kijowskiej około 2000$, czy
        może tyle zarobić w Radomiu?
        • Gość: ST Re: Wspaniali lekarze - D Z I Ę K U J Ę wam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 14:35
          Zarobi jakieś 6000$ dolarów w Radomiu (rocznie oczywiście)
          • Gość: abc strajk włoski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 21:09
            ja za to trafiam chyba na lekarzy, ktorzy stosuja strajk wloski - jestem
            posylana na badania, placi za to NFZ, a ja mam przynajmniej poczucie, ze 300 zl
            mojej skladki miesiecznie na cos sie przydaje.
            • sono_andrzej Re: strajk włoski! 11.07.07, 21:18
              Jeżeli lekarze nie przystąpią do pracy to np. Krychnowice zostaną zamknięte z
              powodu braku personelu.
            • Gość: wow Re: strajk włoski! IP: *.pr.radom.net 11.07.07, 21:32
              zazdroszczę Ci!!! którzy lekarze dają skierowanie na badania? który lekarz nie
              bagatelizuje anormalnych objawów pacjenta?? wiem że to ze szkodą dla mnie ale
              jak ostatnim razem poszłam do lekarza z potwornym bólem gardła (nie mogłam
              otworzyć prawie buzi, tak miałam popuchnięte i zropiałe migdały) to usłyszałam
              że mam brzydki zapach z ust - super lekarz, nie mam ochoty iść do takiej osoby
              po raz kolejny
              • Gość: only_me_789 Re: strajk włoski! IP: *.rad.vectranet.pl 11.07.07, 23:22
                to masz szczescie, ze chociaz do gardla Ci zajrzal. bo ja slyszalem o pani
                doktor, ktora widzac mocno zakatarzona, wyraznie zagrypiona pacjentke, kazala
                jej zostac przy drzwiach bo bala sie INFEKCJI. wypytala o objawy z biurka i
                wydala diagnoze z odleglosci 3 metrow, czy tez 2(nie wiem ile bylo od drzwi do
                biurka)
        • Gość: xyz Re: Wspaniali lekarze - D Z I Ę K U J Ę wam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:44
          co umie?
    • Gość: pacjent Re: lekarze (strajkujący) = terroryści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 22:20
      Lekarze (strajkujący) = terroryści.
      • Gość: l i l a b a j Re: IP: *.leed.cable.ntl.com 12.07.07, 01:13
        Te strajki unaoczniają, którzy pracownicy służby zdrowia mają prawdziwe
        powołanie, by służyć chorym.
        Ja swego czasu marzyłam o wieczorowej psychologii na UW. Tamte marzenia rozmyły
        się w pewnym momencie, pozostała natomiast świadomość perspektyw na pracę
        absolwentów tego kierunku. Wiem ile zarabia przeciętny świeżo upieczony
        psycholog. Czy to jest powód, by wszczynać strajk kosztem załamanego,
        pogrążonego w depresji człowieka? Nie, więc póki co cieszę się, gdy mogę komuś
        pomóc w inny sposób.
    • Gość: salowa Re: Wspaniali lekarze - D Z I Ę K U J Ę wam!!! IP: *.rad.vectranet.pl 12.07.07, 14:52
      pracuję na Juzefowie.Zwracam się do lekarzy z prośbą o przekazanie dokumentów do
      NFZ mam na utrzymaniu czworo dzieci,kredyty jak nie dostane pensji nie wiem co
      zrobię!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Asior Re: Wspaniali lekarze - D Z I Ę K U J Ę wam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 17:17
        U nas w szpitalu na Józefowie nie ma takich kłopotów.
    • Gość: lek(aż) Re: Wspaniali lekarze - D Z I Ę K U J Ę wam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 18:43
      I TO są elity? buahahahhahahahah to łże elity , które się przestraszyły że nie
      będą już mogły brać w łapę bo cba się za nich wzięła to zaczęły strajkować a
      wygnać ich w kamasze niech spłacą dług jaki państwo zaciągnęło na ich studia
      • Gość: zal Re: Wspaniali lekarze - D Z I Ę K U J Ę wam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 19:01
        W kamasze? bardzo chętnie, pensja oficerska jest całkiem wysoka.
    • succour Re: Wspaniali lekarze - D Z I Ę K U J Ę wam!!! 12.07.07, 19:33
      afika napisała:

> gdyby nie wy to nie wiedziałabym że tak szybko można ozdrowieć, jesteście
      > wprost cudotwórcami!!!

Jeszcze trochę a będziemy im pomyje wylewać na ich "biedne" facyjaty a za chwile
      dojdzie do tego że będą prosić o udzielenie pomocy. I oby do tego doszło bo im
      szybciej tym lepiej dla nich.

A tak przy okazji;- na mój chory kręgosłup (drętwieje znowy zaczynają mnie
      leczyć prześwietleniami RTG. Na ostatnej wizycie u neurologa mało nie zsikałem
      sie ze śmiechu takie głupoty opowiadał pożal sie biedo "lekarzyna". Nawet sobie
      szanowni respondenci sobie nie wyobrażacie jaki poczułem sie zdrowy i wielki
      patrząc na głupotę.
    • Gość: abobo Re: Wspaniali lekarze - D Z I Ę K U J Ę wam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 20:42
      Lekarze chcą leczyć, ale za odpowiednim wynagrodzeniem. Problem jest taki, że
      pacjent chce być leczony bezpłatnie(bo przecież płaci składkę), ale to nie
      lekarz ustala, ile chce za swoją pracę, jak robi to każdy adwokat, szewc,
      architekt, geodeta, tylko NFZ narzuca mu zaniżone wynagrodzenie. Na zachodzie
      płace sa wyższe, owszem, ale majster na budowie na zachodzie zarobi może 2 razy
      tyle, co w Polsce,ale lekarz 10-20 razy tyle,bo tak źle jest u nas wyceniona
      praca lekarza.
      Nie jestem lekarzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka